Останні статті і огляди
Новини
Zotac 1080 Ti Amp Extreme вентилятори працюють на повну потужність після 45 градусів
-
Kashtan
Member
Керування кулерами не реагує.
Перепробував файршторм, афтербьорнер, евга хос, перепрошивку біоса, секретну кнопку зотак в спектра fan stop setting (єдине що якось відреагувало, але ефект був зворотній, якщо вимкнути, то вентилятори тепер працюють на повну силу завжди).
Шумить здорово. Щось можна зробити?
Перепробував файршторм, афтербьорнер, евга хос, перепрошивку біоса, секретну кнопку зотак в спектра fan stop setting (єдине що якось відреагувало, але ефект був зворотній, якщо вимкнути, то вентилятори тепер працюють на повну силу завжди).
Шумить здорово. Щось можна зробити?
-
addyb
Junior
Похоже как было у меня на зотак мини 1070, отдавал по гарантии, списали карту и прислали новую(вроде чёт с датчиком температур или оборотов было что то)
-
Kashtan
Member
Speed fan у всіх програмах 0%, хоча мені здалося що в gpu-z він щось показував якісь секунди на початку, але то мабуть глітч.
-
b_andriy
Member
Kashtan вентилятори працюють в аварійному режимі бо обороти вентиляторів 0
-
LVladislavchik
Member
Kashtan
Проблема в гпу, на паскалях он напрямую управляет вентиляторами, ну или обрыв на плате между гпу и вентиляторами.
Проблема в гпу, на паскалях он напрямую управляет вентиляторами, ну или обрыв на плате между гпу и вентиляторами.
-
b_andriy
Member
Kashtan варіанти фіксу:
1. Звернутись до genka нехай гляне на плату.
2. Ставити СВО через кракен (якщо треба маю кіти корсаровські H80i H100i з Kraken G12 можу відпродати як 120мм так і 240мм) стояли в мене на 1080ті
3. Дати живлення на вентилятори з материнки
другий варіант вбиває двох зайців, температури карти до 50-55град при 2000+ мгц + шуму немає + нормальна робота карти, але я б напевне почав з першого
1. Звернутись до genka нехай гляне на плату.
2. Ставити СВО через кракен (якщо треба маю кіти корсаровські H80i H100i з Kraken G12 можу відпродати як 120мм так і 240мм) стояли в мене на 1080ті
3. Дати живлення на вентилятори з материнки
другий варіант вбиває двох зайців, температури карти до 50-55град при 2000+ мгц + шуму немає + нормальна робота карти, але я б напевне почав з першого
-
RW1911
Member
b_andriy
Самое логичное это 3й, не требует затрат и удобно на ночь отключать вентиляторы по клику мышки.
Если на материнке всего 1 разъём в PWM, то можно на него повесить все кулеры проц, БП и видяху (равенство шума подтянуть резистором).
Самое логичное это 3й, не требует затрат и удобно на ночь отключать вентиляторы по клику мышки.
Если на материнке всего 1 разъём в PWM, то можно на него повесить все кулеры проц, БП и видяху (равенство шума подтянуть резистором).
-
b_andriy
Member
Kashtan а шо дасть підтримка, карта стара, гарантії немає, вона поламалась в процесі
-
krivonos-kolya
Member
Kashtan
а что по мониторингу оборотов в афтербернере, может резоннее заменить вентиляторы?
а что по мониторингу оборотов в афтербернере, может резоннее заменить вентиляторы?
-
Rhizone
Member
Оптимальный вариант, имхо. А если еще снять кожух и примастерить качественные 120/140-ки, так и вообще бесшумныйb_andriy:3. Дати живлення на вентилятори з материнки
-
b_andriy
Member
афтер показує обороти 0, біосі так прошито шоб карта не згоріла якшо тахометр не працює, пускає в 100% оборотівkrivonos-kolya:Kashtan
-
Kashtan
Member
Тахометр нуль, а у відсотках бігає в залежності від температури, наприклад зараз 72 градуси і 71% fan speed.krivonos-kolya:Kashtan
-
Essex
Member
Kashtan
У меня такая же карта как у вас, в ручную управлять не даёт , в авто режиме при достижении 45° начинают тихонько работать вентиляторы. При повышение т° повышается и скорость , все отображает в программах четко.
Скорее всего какой-то контроллер не так работает. Варианты к кому обратиться вам уже посоветовали. Попробуйте.
У меня такая же карта как у вас, в ручную управлять не даёт , в авто режиме при достижении 45° начинают тихонько работать вентиляторы. При повышение т° повышается и скорость , все отображает в программах четко.
Скорее всего какой-то контроллер не так работает. Варианты к кому обратиться вам уже посоветовали. Попробуйте.
-
Kashtan
Member
Essex
Дякую, так і буде, просто я сподівався що чогось не знаю, і це щось програмне, але якщо апаратне, то в темі вже перерахували всі ймовірні варіанти, за що всім вдячний.
Дякую, так і буде, просто я сподівався що чогось не знаю, і це щось програмне, але якщо апаратне, то в темі вже перерахували всі ймовірні варіанти, за що всім вдячний.
-
Kashtan
Member
Ситуація закінчилась тим, що після увімкнення "секретної кнопки" зотак та перевантаження, кулера почали працювати в автоматичному режиму плавно, поступово набираючи обороти після 57 градусів, шум є, але вже пристойний.
-
odessitmws
Member
?Kashtan:"секретної кнопки"
-
b_andriy
Member
шо за кнопка , в мене на асусі таке саме з кулєрами
-
shatun
Member
b_andriy это физическая кнопка, а не из софта - у тебя такой нет.
- спойлер
- Hardwareluxx > Статьи > Железо > Видеокарты > Тест и обзор: ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme Edition – самая быстрая видеокарта?
...Область PCB над слотовой заглушкой приготовила небольшой сюрприз. А именно порт USB и маленькую кнопку. ZOTAC на сайте не дает какой-либо информации о данных интерфейсов. Но, как мы узнали, USB-порт и кнопка используются для внутреннего тестирования – например, для прошивки BIOS видеокарты. Потребителю доступ к обоим компонентам закрыт.
-
Essex
Member
Kashtan
Это физическая кнопка? Нажал - перезагрузил или нажал и включил ПК? Интересно)
Это физическая кнопка? Нажал - перезагрузил или нажал и включил ПК? Интересно)