Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Reshacker
якщо карта вже на руках - то який зміст про це хвилюватись? Як відваляться чіпи - то здасте по гарантії, а якщо немає гарантії, то заміните у Гєни, чи ще у когось на нові чіпи. Якийсь дивний спосіб себе накручувати
daesz: ↑
03.05.2025 08:40Reshacker
якщо карта вже на руках - то який зміст про це хвилюватись? Як відваляться чіпи - то здасте по гарантії, а якщо немає гарантії, то заміните у Гєни, чи ще у когось на нові чіпи. Якийсь дивний спосіб себе накручувати
Коли уже вставляв в комп то замітив що три чіпи зверху і їх видно маркування і тіки через місяць згадав про проблеми з хуніксами....якби замітив це раніше то повернув би її на протязі 14 днів. А так да тепер поглядати за нею хоча карта робить норм,мучив кудлатим бубликом то на памяті 72 градуси і на gpu 61 потолок.....неприємно що так "повезло"
daesz: ↑
03.05.2025 08:40Reshacker
Коли уже вставляв в комп то замітив що три чіпи зверху і їх видно маркування і тіки через місяць згадав про проблеми з хуніксами....якби замітив це раніше то повернув би її на протязі 14 днів. А так да тепер поглядати за нею хоча карта робить норм,мучив кудлатим бубликом то на памяті 72 градуси і на gpu 61 потолок.....неприємно що так "повезло"
Температура пам'яті не висока. Ксінікс уже все пофіксив. Не думаю, що варто хвилюватися. У Мікрона також були проблеми з пам'яттю для відеокарт серії РТХ 20ХХ. І нічого. За пів року все пофіксили і ніхто не скаржився більше. Те саме і з Ксінікс.
Повідомляється, що графічний процесор Intel Xe3 Celestial наступного покоління вступає в стадію передкремнієвої валідації, під час якої дизайн та архітектура графічного процесора тестуються за допомогою програмних моделей та емуляторів.
Гігант мікросхем проводить тестування з виробниками оригінального обладнання та незалежними постачальниками BIOS, щоб вони могли виявити проблеми, перш ніж впроваджувати фактичний кремній.
П.С. Якщо восени цього року буде Хе3 (до речі, з GDDR7), то це буде "бімба". Хуанг швидко випустить "супер" версії 50-ї серії, а в наступному році уже і нове покоління. Але, я думаю, що Хе3 прийдеться чекати до весни-осені 2026 року. Зважаючи на ці інсайди, я зараз купувати відеокарту не буду. Чекати залишилося не довго.
Є сподівання на цей рік. Розробка Хе3 завершена у грудні 2024 року. З січня 2025 року інженери працюють над Хе4. Все залежить від волі керівництва Інтела. Але те, що скасували В770 (на Хе2) вказує нам, що з Хе3 Інтел поспішає. Раніше інсайдери писали, що Хе3 буде значно швидшим за Хе2. Стане, типу, як "Райзен" для АМД.
Є сподівання на цей рік. Розробка Хе3 завершена у грудні 2024 року. З січня 2025 року інженери працюють над Хе4. Все залежить від волі керівництва Інтела. Але те, що скасували В770 (на Хе2) вказує нам, що з Хе3 Інтел поспішає. Раніше інсайдери писали, що Хе3 буде значно швидшим за Хе2. Стане, типу, як "Райзен" для АМД.
Забей болт, длсс4 не переплюнет б850 на столько успешна что как можно скорее стали разрабатывать новое поколение без надлежащей подержки актуально
Ну анонс нового поколения зима 2027-2028, прирост обещают до 30% между поколениями с упором в ии и доп памяти
RDNA5 aka GFX13 target late 2026(в текущих планах, в целях нету xx9x серии, но к концу года больше известно станет). НВ пока что без понятия.
P.S PS6 using GFX 13 fork
Врятле 2026, по факту там тупик в 1.8нм так шо тянуть будут долго по райзенам 9000 видно что сбросив 1нм и обновив архитектуру в лучшем случае получили до 10-15% что мало, с нвидиа ртх5000 так само а амд вовсе как и было с рдна3 ну мож жор на 30-40ват меньше. Ставлю релиз под выход новых консолек, а там уже по 20гб думаю как раз будет, 16гб под игру и 4 под систему а компенсировать будут все остальное нейронымшейдингом. Вангую самый нищий прирост фпс в растре среди консолей за все время
І нові карти НВ і АМД будуть на tsmc 2нм, 1.8(2) - це у інтела.
Тупіка немає, просто потужності 2нм покищо зайняті еплом і тому іншим не перепало в цьому поколінні.
Тупіка немає, просто потужності 2нм покищо зайняті еплом і тому іншим не перепало в цьому поколінні.
Прирост малый будет, а дальше уже все только в жор или в 0.5нм
А точно 2 а не 3? Бо я думав що там буде TSMC N3 (N3E), а це наче 3 нм.
Просто щось я тільки на такі таблички наштовхувався.