Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
mult
Member

Повідомлення

man1242
Ну за споживання я не знаю, а от в нвідія апп, треба трохи полазити в налаштуваннях, щоб вимкнути не потрібне.
Справа зверху там є налаштування, я спочатку не помітив цього.
У мене по замовчуванню було ввмікнено яскраві моменти.
Це воно моніторило і робило фотки в грі, типу щось важливе.
Наробило мені скрішотів трохи.
А так активно користують фільтрами, щоб підлаштувати графіку.
Там парочка толкових є.
man1242
Member

Повідомлення

mult: 30.04.2025 21:39 man1242
Ну за споживання я не знаю, а от в нвідія апп, треба трохи полазити в налаштуваннях, щоб вимкнути не потрібне.
Справа зверху там є налаштування, я спочатку не помітив цього.
У мене по замовчуванню було ввмікнено яскраві моменти.
Це воно моніторило і робило фотки в грі, типу щось важливе.
Наробило мені скрішотів трохи.
А так активно користують фільтрами, щоб підлаштувати графіку.
Там парочка толкових є.
В квейк ртх натив 2к у рх7900хтх 85фпс у ртх 165, все еще не тянет герцовку монитора :-/ В киберпанках фпс залочил на 75 и включил трасировку пути и фреймген на х3 на выходе 238фпс под герцовочку :insane: но там гпу не догружен на 80-88% стабильно.

Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Там главная проблема что карта иза переходника немогу закрыть стекло боковое :lol: :lol: :lol: гнуть очоков надо думать как погнуть чтоб не страшно было, кстати у палита кастыль даже самому плохому человеку не пожелаешь.
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 30.04.2025 22:08 Там главная проблема что карта иза переходника немогу закрыть стекло боковое :lol: :lol: :lol: гнуть очоков надо думать как погнуть чтоб не страшно было, кстати у палита кастыль даже самому плохому человеку не пожелаешь.
как-то странно покупать бп не атх 3
Yurius
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 20:41 alumem
Не клоун, скільки коштує 5070 ti в хорошому виконанні? Мінімум 46-47к. 9070 XT з максимальними частотами з чудовим охладом, де випарна камера на ГП і пам'яті, коштує набагато дешевше, взяв за 38к. А після того, як Куртка нассяв всім в очі, мені не дуже хочеться купувати Nvidia.
Хто мені тут розповідав про всраті Вантузи, Ігл, Шадоу 5070 ti? Так вони починаються від 44к у офіціалів. А Palit... це навіть важко коментувати)
Головне, мінуси не забувайте ставити, кловани-поціновувачі Palit. :lol:
Тебе чекає 92 гр на памяті на цьому Аурусі,він вийшов невдалим ,але з плюсів може ти зникнеш з цієї теми,клоун :super:
daesz
Member

Повідомлення

Yurius: 30.04.2025 22:55
Striker: 30.04.2025 20:41 alumem
Не клоун, скільки коштує 5070 ti в хорошому виконанні? Мінімум 46-47к. 9070 XT з максимальними частотами з чудовим охладом, де випарна камера на ГП і пам'яті, коштує набагато дешевше, взяв за 38к. А після того, як Куртка нассяв всім в очі, мені не дуже хочеться купувати Nvidia.
Хто мені тут розповідав про всраті Вантузи, Ігл, Шадоу 5070 ti? Так вони починаються від 44к у офіціалів. А Palit... це навіть важко коментувати)
Головне, мінуси не забувайте ставити, кловани-поціновувачі Palit. :lol:
Тебе чекає 92 гр на памяті на цьому Аурусі,він вийшов невдалим ,але з плюсів може ти зникнеш з цієї теми,клоун :super:
Ну хоч не з "сірого" магазину, так що поміняють на іншу або вернуть гроші :gigi:
спойлер
Зображення
Vlaad13
Member

Повідомлення

Там всі 9070хт +- одинакові якщо виставити однаково оберти, найгірше що є то Асрок і ніяк не Аурус
Striker
Junior

Повідомлення

Yurius: 30.04.2025 22:55 Тебе чекає 92 гр на памяті на цьому Аурусі,він вийшов невдалим ,але з плюсів може ти зникнеш з цієї теми,клоун :super:
Може ти також зникнеш, ти не офігів? Бидлятник.
oh_boy
Member

Повідомлення

Striker: 30.04.2025 20:14
Cherniga: 30.04.2025 17:40 На імпровізований розіграш ніхто не з'явився, тому код викладаю як є
Дуже дякую, плюс вам в карму. Вже використав ваш код.
Замовив в Click RX 9070 XT Aorus Elite Gigabyte, останню запаковану з Києва. Єдине що не подобається, що гарантійки, сказали, в посилці не буде, а через годину, як заберу з пошти, прийде електронний чек з вказаним строком гарантії.
Тепер треба читати тему про блоки живлення, тут вже народ розвеселився за останні дні, треба продовжувати в іншому місці. :rolleyes:
Вітаю з покупкою :)

Було б цікаво потім дізнатися про ваші враження від цієї відюхи, особливо, температури. В мене версія по скромніше буде :shuffle:
Striker
Junior

Повідомлення

oh_boy
Дякую. Обов'язково зроблю тести і доповім. У когось даний екземпляр із 100 градусами на пам'яті, у когось все чудово і не більше 80, може від корпусу сильно залежить або можливий брак відеокарти. В мене корпус Deepcool matrexx 55 mesh, повністю продуваємий, не думаю, що з цим будуть проблеми.
Відповісти