Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Striker: ↑
27.04.2025 07:55
От мені цікаво, у багатьох тут на форумі зараз саме Palit? Чи всім аби потриндіти, а у самих компи забиті Асусами і МСІ.
Спочатку вибирав між найтро+ 7800хт та 4070 паліт джетстрім (зупинився на першій), а після зміни ВК/корпусу - між інно3д дуал 4070с та зотак дуал 4070с (зупинився на другій тільки тому що було "вигідна" пропозиція).
І ще один приклад із життя - я спокійно продав свій Асус через 2 роки всього на 5к дешевше, ніж тоді купував, за скільки б я зараз продав Palit без гарантії, бо там всього 2 роки гарантії?
Менше року гарантії - це мем, ніхто в свому розумі не дасть за це більше ніж ціна б/в без гарантії.
alumem: ↑
26.04.2025 22:26
2. это вообще так не работает + вы сами можете частоты выставить в афтербернере.
2. 5070ти в паверлимит вообще не упирается по этому ей +10% мало что дают, у палита испарительная камера и 8 теплотрубок, а охлаждение прайма по хуже будет.
Получается доплатить 4к что бы купить всеми так желанный АСУС в хуевом исполнении в место нормального.
А дросели это рандом.
Если магазин нормальный то гемора с возвращением в любом случае не должно быть
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Деньги то ваши, вам решать)
В мене була 3060 не ОС версія, вдалося розігнати десь на 5-6%, не тримала частоту високу. PL 110%, в KCD1 споживала 180W стабільно, по частоті точно не пам'ятаю, але умовно не тримала 2000, коли у чувака на відео оверклоку спокійно тримала умовно 2070-2100, був більший приріст фпс, версія ОС. Я на своєму прикладі переконався, що теоретично краще мати версію ОС, якщо вона не дуже дорожче звичайної. А на рахунок Palit, в GamingPro точно випарна камера, не плутаєте з дорожчою GameRock? І мені пофіг на всякі там камери, я дивлюсь по температурам пам'яті і ГПУ, і які при цьому обороти кульків. Умовний Ventus 3x з 2400 обертів я ніколи не візьму, бо це якийсь скам, за ці гроші можна взяти набагато тихішу картку з 1300-1500 обертів і нормальними температурами і шумом.
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
vsx: ↑
27.04.2025 00:09
Помню время когда палит был самым днищем. Выбор бедных студентов. А сейчас чуть ли лучшие карты делает.
От мені цікаво, у багатьох тут на форумі зараз саме Palit? Чи всім аби потриндіти, а у самих компи забиті Асусами і МСІ.
І ще один приклад із життя - я спокійно продав свій Асус через 2 роки всього на 5к дешевше, ніж тоді купував, за скільки б я зараз продав Palit без гарантії, бо там всього 2 роки гарантії?
Это как амд продавать, дроп цены не важен, спроса 0
Тут не факт, лично была 3070ти так результата как у ос взять не смогла даже через кривую ручками, возможно бининг а может удачный биос Ну разница там была на 150гц, а держало у меня от силы +100 так еще не факт что ос версия сможет выдать больше даже без повышения поверлемитов
Тут не факт, лично была 3070ти так результата как у ос взять не смогла даже через кривую ручками, возможно бининг а может удачный биос Ну разница там была на 150гц, а держало у меня от силы +100 так еще не факт что ос версия сможет выдать больше даже без повышения поверлемитов
Я павер ліміт на 4070с взагалі не трогав, бо корпус буде малий і лишнє тепло ціною 1% продуктивності мені не дуже потрібне. Ще й екземпляр попався доволі так собі - джедай сурвавор хоче 1025мВ і зі всім що нижче тупо крашить драйвер, на щастя все інше спокійно працює при 985мВ, а раз в рік коли захочеться перепройти, то можна й інший презет завантажити
Але я до того що :
Ну вот тебе на течповер обзор палит 5080 геймрок ос, она в разгоне берет 3200 по частоте что уже вплотную бадает 4090.
Враховуючи як куртяк ховає температуру хотспоту - то я б більше переживав про андервольт на стокових частотах, ніж про оверклок на 50 серії нвідії, щоб ненароком не "стріпіцькалась" після закінчення гарантійного терміну. Але це я
Ну вот тебе на течповер обзор палит 5080 геймрок ос, она в разгоне берет 3200 по частоте что уже вплотную бадает 4090.
Враховуючи як куртяк ховає температуру хотспоту - то я б більше переживав про андервольт на стокових частотах, ніж про оверклок на 50 серії нвідії, щоб ненароком не "стріпіцькалась" після закінчення гарантійного терміну. Але це я
Имхо гнать только кривую чипа без апа поверлемитов чтоб раскрыть потанциал кристала, думаю даже в таком случае можно получить +150гц. В плане хотспота может еще и вернут, а так раньше карты без него были и живы по сегодня Обычно высокая дальта может произойти даже при транспортировки когда бонально швыряют товар как кто-то любит делать на почтах
Востаннє редагувалось 27.04.2025 08:29 користувачем man1242, всього редагувалось 1 раз.
daesz: ↑
27.04.2025 08:23
Имхо гнать только кривую чипа без апа поверлемитов чтоб раскрыть потанциал кристала, думаю даже в таком случае можно получить +150гц. В плане хотспота может еще и вернут, а так раньше карты без него были и живы по сегодня
Раніше карти споживали по 50-100 Вт, а не по 300-600
man1242: ↑
27.04.2025 08:26
Имхо гнать только кривую чипа без апа поверлемитов чтоб раскрыть потанциал кристала, думаю даже в таком случае можно получить +150гц. В плане хотспота может еще и вернут, а так раньше карты без него были и живы по сегодня
Раніше карти споживали по 50-100 Вт, а не по 300-600
300ват все амд 200-300 серия и печ 200, 500 так там еще и крышка была для чипа
В будь-якому випадку - надіятись що карта ОС візьме щось суттєво вище ніж така ж сама не-ОС в бюджетному виконанні - це хард копіум. Особливо враховуючи те, що геймінрок - це не саме бджетне виконання на відміну від прайма і охолодження там як не крути краще, а ще те що ОС весія прайму має нижчу частоту ніж ОС версія геймінроку. Це вже не кажучи про те, що радіатор у паліта в 1.5-2 раза більший. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/a ... ion.b12081 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/p ... -oc.b12024
А всі ці перепродажі після гарантійного терміну - ти її в кращому випадку перепродаш настільки дорожче, наскільки переплатиш зараз. Черговий копіум.
Если будешь брать 9070хт не зажми 3к и лучше хотяб в енко купи или более перезентабельном магазе
Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
daesz: ↑
27.04.2025 08:39
В будь-якому випадку - надіятись що карта ОС візьме щось суттєво вище ніж така ж сама не-ОС в бюджетному виконанні - це хард копіум. Особливо враховуючи те, що геймінрок - це не саме бджетне виконання на відміну від прайма і охолодження там як не крути краще, а ще те що ОС весія прайму має нижчу частоту ніж ОС версія геймінроку. Це вже не кажучи про те, що радіатор у паліта в 1.5-2 раза більший. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/a ... ion.b12081 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/p ... -oc.b12024
А всі ці перепродажі після гарантійного терміну - ти її в кращому випадку перепродаш настільки дорожче, наскільки переплатиш зараз. Черговий копіум.
Ні вони тільки радять Паліт - собі звичайно куплять Асус чи МСІ
Бо паліт як були гімном - так гімном і залишились
Також гарний приклад 9070 - всі її хвалять, але купляти чомусь ніхто не хоче
Ось такий у нас форум
Ні вони тільки радять Паліт - собі звичайно куплять Асус чи МСІ
Бо паліт як були гімном - так гімном і залишились
Також гарний приклад 9070 - всі її хвалять, але купляти чомусь ніхто не хоче
Ось такий у нас форум
Не одной карты асус или гигабута не покупал иза оверпрайса Уверен что серия астрал в 5000 ленейке это хороший продукт но цена прям Каждую модель от всех вендеров надо расматривать в индивидуальном порядке а не всех в одну гербенку, с рх9070 амд сами себе палку вставила поставив разницу в прайсе в 50$
Имхо рх9070хт лучше будет за 35-37к чем 5070ти, единственный минус это пул игр с фср4 что можно по пальцам посчитать и отсуствие антилга2 в новых релизах