Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nouriel
Member

Повідомлення

vsx
цікаво почути шо скаже GreenMile про це відео він же доказував шо 8 гб вистачить ще на довго :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
фпс менше ніж у 16гб, просадки до 20, розмиті текстури - все як я колись говорив і тепер ще більш виражено і в більшій кількості ігр
ще дуже подобається вмикання дслл і тоді просто гра підвисає на пару сек :laugh:

Відправлено через 17 хвилин 4 секунди:
DriverFirst: 21.04.2025 00:59Є бажання у другого Сталкера побігати. Проц буде i5-6600.
я і не впевнений шо процесор видасть 30 фпс
а якшо ви трошки збочинець є ще варіант купити asrock bc-250 за 100$ (це майнінг плата на основі пс5) туда поставити лінукс і грати, сталкер видає 30-60 фпс
vsx
Member

Повідомлення

Nouriel
Билл Гейтс как-то сказал что 640 кб озу должно хватить для любых задач. Так что вы от GreenMile хотите?)
GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.04.2025 16:53 vsx
цікаво почути шо скаже GreenMile про це відео він же доказував шо 8 гб вистачить ще на довго :laugh:
По-перше, якщо вам дійсно цікавіо, вже не раз казав:
GreenMile: 16.04.2025 12:24 Я вважаю, що 4060ті/5060ті на 8Гб не має існувати...
...
В цілому, логічно було б 5060 - 8Гб, 5060Ті - 12Гб, 5070 і старше - від 16Гб...
По-друге, це відео - направлений черріпікінг, тобто підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше, ніж 8, щоб показати що буде. Наприклад, КП2077, Хогвартс, АС тощо немає в 1080р тому що там все ок, Плаг тейл, Год оф вар тощо взагалі тільки в 4к, тому що в фхд і 2к все ок, чи 5060ті - це карта про 4к-геймінг? :rolleyes:
Podolyanin
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.04.2025 17:37
По-друге, це відео - направлений черріпікінг, тобто підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше, ніж 8, щоб показати що буде. Наприклад, КП2077, Хогвартс, АС тощо немає в 1080р тому що там все ок, Плаг тейл, Год оф вар тощо взагалі тільки в 4к, тому що в фхд і 2к все ок, чи 5060ті - це карта про 4к-геймінг? :rolleyes:
Воно то так, але підбірка досить велика і є ігри вже не першої свіжості. Співчуваю майбутнім власникам звичайної 5060, ціна на неї в нас буде десь під 400$ і навіть в фуллхд прийдеться налаштування до середніх опускати щоб хоч якось пограти :facepalm:
ilcattivo
Junior

Повідомлення

DriverFirst: 21.04.2025 00:59 Вітаю. Зараз потрохи збираю "бомж-писюк" на базі dell optiplex 5050. Є бажання у другого Сталкера побігати. Проц буде i5-6600. БП втулив FSP 450W (по 12В видає 450Ватт). Вот думаю, яку відяху пристосувати. Бюджет невеличкий - 4000 грн. GTX1070, GTX1660TI, RX5600XT? Чи є ще такий варіант - CMP40HX для тих, хто обожнює "пригоди". Що порадите. Думаю, шо зі своїм бомж-бюджетом доведеться розглядати або GTX1070 (вона слабка) або CMP40HX (вона більш потужна, но можливо що ця потужність обійдеться ціною великого геморою) :)
Трішки не за темою, але, як варіант, якщо дуже хочеться пограти в Сталкер, можна розглянути покупку Xbox Series X (або S). На лох юа продаються від 16000 (Series X) або від 7000 (Series S). В сталкері є підтримка клавіатури та миші. На Series S картинка буде мильна (бо масштабується з HD до FHD) і в 30 фпс, на Series X гра йде цілком собі добре. Це буде явно дешевше, ніж збирати ПК з нуля
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.04.2025 17:37 підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше
От тільки відеокарту купують грати не лише в теперішні/старіші ігри, але і у майбутні.
Тестери для візуалізації можливостей некстген забавок користають поточні, із посиленим навантаженням, аби геймер мав уявлення, що він купує. І без тестів зрозуміло, що карта рівня RTX4060*/5060* це максимум 1440р на легких, або 1080р на середніх/вище настройках.
GreenMile
Member

Повідомлення

Podolyanin: 21.04.2025 19:17
GreenMile: 21.04.2025 17:37
Воно то так, але підбірка досить велика і є ігри вже не першої свіжості. Співчуваю майбутнім власникам звичайної 5060, ціна на неї в нас буде десь під 400$ і навіть в фуллхд прийдеться налаштування до середніх опускати щоб хоч якось пограти :facepalm:
А чому ви співчуваєте майбутнім власникам 5060ті 8Гб, а не тим, хто навіть ПК собі дозволити не може? Шо за плач, купляйте 5060ті у 16Гб-версії, купляйте 9070, купляйте плойку, хтось комусь забороняє, чи що? Варіантів - вагон, світ не зав'язаний на 5060ті 8Гб.

Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
LiquidStorm: 21.04.2025 20:02
GreenMile: 21.04.2025 17:37 підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше
От тільки відеокарту купують грати не лише в теперішні/старіші ігри, але і у майбутні.
Тестери для візуалізації можливостей некстген забавок користають поточні, із посиленим навантаженням, аби геймер мав уявлення, що він купує. І без тестів зрозуміло, що карта рівня RTX4060*/5060* це максимум 1440р на легких, або 1080р на середніх/вище настройках.
От тільки окрім 5060ті 8 Гб є ще інші карти, правда? Хочете на "майбутнє" (яке?) - ну купляйте 5090 там аж 32Гб :dontknow:
У мене претензій до самого відео нема, воно корисне, у мене є претензії до людей, хто намагається ним маніпулювати.
2,5 роки тому мені тут розказували як через 2-3™ роки 12Гб буде не вистачати, бо як понавиходить купа ігор типу тлоу і ви грати не зможете! Ой-вей, вийшла аж Індіанга і то, не вистачає, коли там ФГ включити. Вічні ждуни :facepalm:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Вони ще могли взяти 4060, протестувати її у 4к і сказати яка вона погана :lol:
Я думаю кожній адекватній людині повинно бути зрозуміло що для 1440 - 8 гіг малувато. Радіони он теж випускають схожу карту на 8 і 16 гігів і що далі? Виходить обидві компанії вирішили що навіть такі карти знайдуть свого покупця, знову ж таки вас ніхто не змушує її купувати - не знаю чому у вас так дупа горить і нащо фанатам червоних зелені карти :dontknow:
Відповісти