Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Постачання GPU RTX 50 від NVIDIA значно покращилось, оскільки роздрібні продавці та системні інтегратори пропонують кращу доступність; Ціни залишаються високими
Volodya811: ↑
29.03.2025 15:37Постачання GPU RTX 50 від NVIDIA значно покращилось, оскільки роздрібні продавці та системні інтегратори пропонують кращу доступність; Ціни залишаються високими
П.С. Люди, у своїй більшості, почали прозрівати. Вже не хочуть бути овечками для Хуанга і компанії. Стомилися чи що П'ять років доходило.
П.С. Я одразу зрозумів до чого все йде ще у 2020 році і не купую карти, ні Нвідіа, ні АМД. Не хочу бути овечкою для них. Маю почуття власної гідності.
Mixx: ↑
29.03.2025 14:25vsx
Увімкнути темну схему курсорів і потім ручками повернути 5-7 стандартних, не вимикаючи чорної схеми, ну і забути назавжди про це
Не хочу тебе розчаровувати. Та й інтуль там зготає свої ВК. Типу хай-енд рішення вже кенсельнули. Скоро і все інше посиплеться, як збиткове і рамках оптимізації затрат.
Це невірний розрахунок.
По-перше, ціни для Європи вказані вже з врахуванням ПДВ. Зокрема, для Німеччини, ціни якої по лінку, ПДВ 19%, що практично як українські 20%.
По-друге, для компаній мито на імпорт відеокарт - 0% (10% це загальне мито для фіз. осіб).
Отже, 1119/1.19*1.20 = 1128.4 євро = 50778 грн.
Це невірний розрахунок.
По-перше, ціни для Європи вказані вже з врахуванням ПДВ. Зокрема, для Німеччини, ціни якої по лінку, ПДВ 19%, що практично як українські 20%.
По-друге, для компаній мито на імпорт відеокарт - 0% (10% це загальне мито для фіз. осіб).
Отже, 1119/1.19*1.20 = 1128.4 євро = 50778 грн.
А з чого ви взяли, що вказане на зображенні МСРП вже має ПДВ включене. Не оспорюю, просто цікаво, оскільки я думав, що це ціна все ще до оподаткування.
daesz: ↑
29.03.2025 19:41
А з чого ви взяли, що вказане на зображенні МСРП вже має ПДВ включене. Не оспорюю, просто цікаво, оскільки я думав, що це ціна все ще до оподаткування.
Тому що це загальноєвропейська практика.
Ціни МСРП = це рекомендований цінник на прилавку. Та якщо у США ціна на прилавку традиційно вказується без податків, та вони вже додаються на касі, то в Європі, та зокрема у нас, ціни на цінниках вже включать у себе ПДВ.
daesz: ↑
29.03.2025 19:41
Тому що це загальноєвропейська практика.
Ціни МСРП = це рекомендований цінник на прилавку. Та якщо у США ціна на прилавку традиційно вказується без податків, та вони вже додаються на касі, то в Європі, та зокрема у нас, ціни на цінниках вже включать у себе ПДВ.
Додам, щоб остаточно закрити питання — ця практика та традиція також закріплена законодавчими актами. Зокрема це вимога Директиви ЄС про ПДВ (Council Directive 2006/112/EC, стаття 226), а також місцевих законів про захист прав споживачів, які зобов’язують компанії показувати повну вартість, яку заплатить споживач (тобто ціна повинна включати всі податки, зокрема ПДВ).
Отже, вказування МСРП без ПДВ було б ще й порушенням закону, а не тільки якимось дурним маркетинговим трюком, який не зрозумілий європейцям.
l-m: ↑
29.03.2025 20:26
Додам, щоб остаточно закрити питання — ця практика та традиція також закріплена законодавчими актами. Зокрема це вимога Директиви ЄС про ПДВ (Council Directive 2006/112/EC, стаття 226), а також місцевих законів про захист прав споживачів, які зобов’язують компанії показувати повну вартість, яку заплатить споживач (тобто ціна повинна включати всі податки, зокрема ПДВ).
Отже, вказування МСРП без ПДВ було б ще й порушенням закону, а не тільки якимось дурним маркетинговим трюком, який не зрозумілий європейцям.
А еще магазинам поставщики продают карты по оптовым ценам Брал на релизе свежую 1660 в 2018 году летом за 5600 когда в магазинах старт цен был от 6300 и выше
Ещё не видел не одного обзора где бы хвалили драйвера интела смотри что бы обратно не пришлось переходить
Отправлено спустя 8 минут 55 секунд:
Volodya811: ↑
29.03.2025 15:48Я одразу зрозумів до чого все йде ще у 2020 році і не купую карти, ні Нвідіа, ні АМД. Не хочу бути овечкою для них. Маю почуття власної гідності.
К чему идет ? Что спустя 5 лет ты будешь рассматривать замену карты для FHD из за проблем с драйверами на карты для FHD у которых еще хуже драйвера изначально ?
Доречі, відколи перейшов з хрома на брейв (також на основі хроміума) - проблем з білим курсором зникли взагалі. А за той час що сидів на хромі - то було раза 2
І от на рахунок дрів на амуде - я ж писав, мені тут мінуси ліпили фанатики
Доречі на рахунок дрів у нвідії, пройшло 2.5 місяці, але таки пофіксили зникаючий таскбар із увімкненим оверлеєм
lewerlin: ↑
30.03.2025 01:45
Бо конвеєр TSMC не гумовий. І на будь-який зайвий об'єм вишикувані черги. Поцікавтесь трохи, перед тим як кидатись гучними заявами.
Я не кидаюсь заявами, просто спрос огромный. Конечно же он будет со временем удовлетворен. Компания все правильно сделала, по другому никак. Они не виноваты в том что основной конкурент перестал поставлять карты в прежних кол-вах.
Удовлетворить спрос так как вы хотите может только Apple которая занимает 80% TSMC. Остальным либо свои заводы строить чтобы на старте продаж не было очередей либо просто делать плохой продукт который никто не придет покупать.
Хочу взять на olx б/у ртх 3060. Подскажите, пожалуйста, на что обратить внимание? Что спрашивать у продавца? Думаю, с аккаунтами, которым 1-2 месяца, и теми, у кого больше 1 карты выставлено, не стоит связываться.
Эйк: ↑
30.03.2025 14:16
Хочу взять на olx б/у ртх 3060. Подскажите, пожалуйста, на что обратить внимание? Что спрашивать у продавца? Думаю, с аккаунтами, которым 1-2 месяца, и теми, у кого больше 1 карты выставлено, не стоит связываться.
Хорошо бы брать с остаточной гарантией или хотяб чтоб она была когда то, дистанционно вы никак видяху не проверите