Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
vsx
Member

Повідомлення

Mixx
ок
Volodya811
Member

Повідомлення

Постачання GPU RTX 50 від NVIDIA значно покращилось, оскільки роздрібні продавці та системні інтегратори пропонують кращу доступність; Ціни залишаються високими

https://wccftech.com/nvidia-rtx-50-gpu- ... provement/

П.С. Усім дуже треба гроші. Не тільки Хуангу, а й виробникам відеокарт і продавцям.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Volodya811: 29.03.2025 15:37 Постачання GPU RTX 50 від NVIDIA значно покращилось, оскільки роздрібні продавці та системні інтегратори пропонують кращу доступність; Ціни залишаються високими

П.С. Усім дуже треба гроші. Не тільки Хуангу, а й виробникам відеокарт і продавцям.
Один Інтел святий, йому грошей не треба.
Volodya811
Member

Повідомлення

Цікаво, що, схоже, споживачі почали бойкотувати графічні процесори NVIDIA серії RTX 50, особливо моделі, які продаються за надзвичайно високими цінами

П.С. Люди, у своїй більшості, почали прозрівати. Вже не хочуть бути овечками для Хуанга і компанії. Стомилися чи що :lol: П'ять років доходило.
П.С. Я одразу зрозумів до чого все йде ще у 2020 році і не купую карти, ні Нвідіа, ні АМД. Не хочу бути овечкою для них. Маю почуття власної гідності.
man1242
Member

Повідомлення

Mixx: 29.03.2025 14:25 vsx
Увімкнути темну схему курсорів і потім ручками повернути 5-7 стандартних, не вимикаючи чорної схеми, ну і забути назавжди про це :gigi:
даже проблем с курсорами не было не разу :-P
VolandInferno
Member

Повідомлення

Volodya811: 29.03.2025 15:48Не хочу бути овечкою для них.
Не хочу тебе розчаровувати. :lol: Та й інтуль там зготає свої ВК. Типу хай-енд рішення вже кенсельнули. Скоро і все інше посиплеться, як збиткове і рамках оптимізації затрат.
Volodya811: 29.03.2025 15:48Я одразу зрозумів до чого все йде ще у 2020 році
Коли війна закінчиться? Гетьманцева пристрелять? Долар впаде?
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 26.03.2025 01:16 https://videocardz.com/newz/nvidia-cuts ... trengthens
1119 євро для Європи : 1119 * 45 = 50355 грн + 10% мита = 55391 + 20% пдв = 66467.
Успіхів в очікуванні, мб десь на релізі 7000 лінійки вийде вийде за 55 взяти :rotate:
Це невірний розрахунок.
По-перше, ціни для Європи вказані вже з врахуванням ПДВ. Зокрема, для Німеччини, ціни якої по лінку, ПДВ 19%, що практично як українські 20%.
По-друге, для компаній мито на імпорт відеокарт - 0% (10% це загальне мито для фіз. осіб).
Отже, 1119/1.19*1.20 = 1128.4 євро = 50778 грн.
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 29.03.2025 19:24
daesz: 26.03.2025 01:16 https://videocardz.com/newz/nvidia-cuts ... trengthens
1119 євро для Європи : 1119 * 45 = 50355 грн + 10% мита = 55391 + 20% пдв = 66467.
Успіхів в очікуванні, мб десь на релізі 7000 лінійки вийде вийде за 55 взяти :rotate:
Це невірний розрахунок.
По-перше, ціни для Європи вказані вже з врахуванням ПДВ. Зокрема, для Німеччини, ціни якої по лінку, ПДВ 19%, що практично як українські 20%.
По-друге, для компаній мито на імпорт відеокарт - 0% (10% це загальне мито для фіз. осіб).
Отже, 1119/1.19*1.20 = 1128.4 євро = 50778 грн.
А з чого ви взяли, що вказане на зображенні МСРП вже має ПДВ включене. Не оспорюю, просто цікаво, оскільки я думав, що це ціна все ще до оподаткування.
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 29.03.2025 19:41 А з чого ви взяли, що вказане на зображенні МСРП вже має ПДВ включене. Не оспорюю, просто цікаво, оскільки я думав, що це ціна все ще до оподаткування.
Тому що це загальноєвропейська практика.
Ціни МСРП = це рекомендований цінник на прилавку. Та якщо у США ціна на прилавку традиційно вказується без податків, та вони вже додаються на касі, то в Європі, та зокрема у нас, ціни на цінниках вже включать у себе ПДВ.
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 29.03.2025 20:07
daesz: 29.03.2025 19:41 А з чого ви взяли, що вказане на зображенні МСРП вже має ПДВ включене. Не оспорюю, просто цікаво, оскільки я думав, що це ціна все ще до оподаткування.
Тому що це загальноєвропейська практика.
Ціни МСРП = це рекомендований цінник на прилавку. Та якщо у США ціна на прилавку традиційно вказується без податків, та вони вже додаються на касі, то в Європі, та зокрема у нас, ціни на цінниках вже включать у себе ПДВ.
Зроз :up:
l-m
Member

Повідомлення

Додам, щоб остаточно закрити питання — ця практика та традиція також закріплена законодавчими актами. Зокрема це вимога Директиви ЄС про ПДВ (Council Directive 2006/112/EC, стаття 226), а також місцевих законів про захист прав споживачів, які зобов’язують компанії показувати повну вартість, яку заплатить споживач (тобто ціна повинна включати всі податки, зокрема ПДВ).
Отже, вказування МСРП без ПДВ було б ще й порушенням закону, а не тільки якимось дурним маркетинговим трюком, який не зрозумілий європейцям.
man1242
Member

Повідомлення

l-m: 29.03.2025 20:26 Додам, щоб остаточно закрити питання — ця практика та традиція також закріплена законодавчими актами. Зокрема це вимога Директиви ЄС про ПДВ (Council Directive 2006/112/EC, стаття 226), а також місцевих законів про захист прав споживачів, які зобов’язують компанії показувати повну вартість, яку заплатить споживач (тобто ціна повинна включати всі податки, зокрема ПДВ).
Отже, вказування МСРП без ПДВ було б ще й порушенням закону, а не тільки якимось дурним маркетинговим трюком, який не зрозумілий європейцям.
А еще магазинам поставщики продают карты по оптовым ценам ;) Брал на релизе свежую 1660 в 2018 году летом за 5600 когда в магазинах старт цен был от 6300 и выше :-P
bes
Member

Повідомлення

Volodya811: 29.03.2025 12:01 Хуанг скоро дограється з драйверами до того, що психану і перейду на Інтел В580.
Ещё не видел не одного обзора где бы хвалили драйвера интела :laugh: :laugh: :laugh: смотри что бы обратно не пришлось переходить

Отправлено спустя 8 минут 55 секунд:
Volodya811: 29.03.2025 15:48Я одразу зрозумів до чого все йде ще у 2020 році і не купую карти, ні Нвідіа, ні АМД. Не хочу бути овечкою для них. Маю почуття власної гідності.
К чему идет ? Что спустя 5 лет ты будешь рассматривать замену карты для FHD из за проблем с драйверами на карты для FHD у которых еще хуже драйвера изначально ? :laugh: :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

vsx: 29.03.2025 13:39А с чего вы взяли что их нет?
Бо конвеєр TSMC не гумовий. І на будь-який зайвий об'єм вишикувані черги. Поцікавтесь трохи, перед тим як кидатись гучними заявами.
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 29.03.2025 12:34 крім зникаючого курсору в хромі, який фікситься за 1 хв
Доречі, відколи перейшов з хрома на брейв (також на основі хроміума) - проблем з білим курсором зникли взагалі. А за той час що сидів на хромі - то було раза 2 :)
І от на рахунок дрів на амуде - я ж писав, мені тут мінуси ліпили фанатики :rotate:
Доречі на рахунок дрів у нвідії, пройшло 2.5 місяці, але таки пофіксили зникаючий таскбар із увімкненим оверлеєм :D
vsx
Member

Повідомлення

lewerlin: 30.03.2025 01:45 Бо конвеєр TSMC не гумовий. І на будь-який зайвий об'єм вишикувані черги. Поцікавтесь трохи, перед тим як кидатись гучними заявами.
Я не кидаюсь заявами, просто спрос огромный. Конечно же он будет со временем удовлетворен. Компания все правильно сделала, по другому никак. Они не виноваты в том что основной конкурент перестал поставлять карты в прежних кол-вах.
Удовлетворить спрос так как вы хотите может только Apple которая занимает 80% TSMC. Остальным либо свои заводы строить чтобы на старте продаж не было очередей либо просто делать плохой продукт который никто не придет покупать.
7mindfields
Member

Повідомлення

vsx: 30.03.2025 10:54 либо просто делать плохой продукт который никто не придет покупать.
Ця ніша вже зайнята підрозділом відеокарт в інтел
Vlaad13
Member

Повідомлення

7mindfields: 30.03.2025 13:11
vsx: 30.03.2025 10:54 либо просто делать плохой продукт который никто не придет покупать.
Ця ніша вже зайнята підрозділом відеокарт в інтел
поки пан володя відвідує цей топік - я би вам рекомендував бути обережним з такими заявами :laugh:
Эйк
Member

Повідомлення

Хочу взять на olx б/у ртх 3060. Подскажите, пожалуйста, на что обратить внимание? Что спрашивать у продавца? Думаю, с аккаунтами, которым 1-2 месяца, и теми, у кого больше 1 карты выставлено, не стоит связываться.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Эйк: 30.03.2025 14:16 Хочу взять на olx б/у ртх 3060. Подскажите, пожалуйста, на что обратить внимание? Что спрашивать у продавца? Думаю, с аккаунтами, которым 1-2 месяца, и теми, у кого больше 1 карты выставлено, не стоит связываться.
Хорошо бы брать с остаточной гарантией или хотяб чтоб она была когда то, дистанционно вы никак видяху не проверите
Відповісти