Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Vader: 23.03.2025 11:17 Vlaad13
Який це кастомний кабель??
будь який - який не йде в комплекті з блоком живлення
я розумію що деякі кабелі дійсно можуть підійти
але я не розумію коли людина купує відяху за 2000+ долярів і не може купити до неї блок живлення за 150 баксів
але звісно кожен може робити все що бажаєте за потрібне :laugh:
Востаннє редагувалось 23.03.2025 11:21 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 2 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Vader: 23.03.2025 11:17 Vlaad13
Який це кастомний кабель??це спеціально розроблений кабель.
люди досить часто замовляють у сторонніх виробників кабелі, якщо треба утрамбувати або якогось специфічного кольору і т.п., але не всі кабелі рівні :dontknow:
AlexеуKO7
Member

Повідомлення

назва be quiet! Straight Power 11 1000W 80 Plus Gold, я можу підключити через VGA-1, VGA-3 та PCIe 8-pin на рідний переходник з відеокарти?
Yurius
Member

Повідомлення

Зроби хоч фото сторони виходів,якщо тупо ігноруєш шо тобі пишуть

Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
Yurius: 23.03.2025 10:57
AlexеуKO7: 23.03.2025 10:51
у мене бп be quiet! Straight Power 11 1000W 80 Plus Gold - там немає окремого вихода на 12vhpwr(

можна для чайника розшифрувати?)
https://rozetka.com.ua/ua/be-quiet-4260 ... 415357926/
https://limited.in.ua/ua/p1710530652-ka ... vhpwr.html
Сумісність з серіями БЖ Dark Power Pro 10 and newer / Straight Power 10 and newer / Pure Power 9 and newer / Power Zone / SFX L Power / System Power 9 and newer
AlexеуKO7
Member

Повідомлення

Yurius: 23.03.2025 11:30 Зроби хоч фото сторони виходів,якщо тупо ігноруєш шо тобі пишуть
я так зрозумів по ссилці кабель з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Тому я питаю, чи можу я підключити від 3х різних РСІ-е через переходник? По ідеі це буде ще краще розподілення ніж з 2х РСІ-е.

ось фото

Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 23.03.2025 11:23 назва be quiet! Straight Power 11 1000W 80 Plus Gold, я можу підключити через VGA-1, VGA-3 та PCIe 8-pin на рідний переходник з відеокарти?
що в цьому випадку PCIe 8-pin? на стороні бж немає такого роз'єму
спойлер
Зображення
розпишіть нормально що і куди і якими кабелями ви підключаєте
Vader
Member

Повідомлення

Не треба там 3,2 досить
Hells Angels
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 23.03.2025 11:37я так зрозумів по ссилці кабель з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Тому я питаю, чи можу я підключити від 3х різних РСІ-е через переходник?
поясню простіше, надіюсь буде зрозуміло ... простіше і краще коли бж та карта зєднані одним кабелем, а не декількома, тому що у місцях зєднанання можуть бути проблеми.
купи ось таке і забий
https://www.amazon.pl/Kabel-Be-Quiet-12 ... C76&sr=8-1
Vader
Member

Повідомлення

Якщо воно має згоріти,то згорить і на суперфлавері за 10к і з 5ю роз'ємами :gigi:
Yurius
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 23.03.2025 11:37
Yurius: 23.03.2025 11:30 Зроби хоч фото сторони виходів,якщо тупо ігноруєш шо тобі пишуть
я так зрозумів по ссилці кабель з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Тому я питаю, чи можу я підключити від 3х різних РСІ-е через переходник? По ідеі це буде ще краще розподілення ніж з 2х РСІ-е.
Не правильно зрозуміли,чим менше перехідників та точок з'єднання тим краще,той кабель це найкращий вибір. А ось виходи вашого бп не зрозумілі навіть з фото,треба читати мануал
Hells Angels
Member

Повідомлення

Yurius: 23.03.2025 11:46А ось виходи вашого бп не зрозумілі навіть з фото
у біквайта свій замут такий же як у корсара з мікрофітами :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

AlexеуKO7: 23.03.2025 11:37 я так зрозумів по ссилці кабель з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Тому я питаю, чи можу я підключити від 3х різних РСІ-е через переходник? По ідеі це буде ще краще розподілення ніж з 2х
грубо кажучи так, щоб було ок і без заморочок є 2 варіанти
1) 3 однакові кабелі РСІе1,2,3 на той перехідник, що йщов з картою
2) докупити оригінальний шнур 12вхпвр (з 2х 12пін колодками), який вам радили, якщо він сумісний з вашим бж
інші варіанти або з нюансами, або потенційно проблемні

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Yurius: 23.03.2025 11:46 А ось виходи вашого бп не зрозумілі навіть з фото,треба читати мануал
з самими входами все зрозуміло, р4-р8 то для проца, мб - мама, інші ітак ясно
Vlaad13
Member

Повідомлення

ну шо панове розумники - що і куди йому під'єднувати? :laugh:
клятий Бікваєт що це за роз'єми :lol:
(я нубась якщо що не лайте мене :weep: )
Востаннє редагувалось 23.03.2025 12:06 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
Yurius
Member

Повідомлення

oversteve: 23.03.2025 11:52
AlexеуKO7: 23.03.2025 11:37 я так зрозумів по ссилці кабель з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Тому я питаю, чи можу я підключити від 3х різних РСІ-е через переходник? По ідеі це буде ще краще розподілення ніж з 2х
грубо кажучи так, щоб було ок і без заморочок є 2 варіанти
1) 3 однакові кабелі РСІе1,2,3 на той перехідник, що йщов з картою
2) докупити оригінальний шнур 12вхпвр (з 2х 12пін колодками), який вам радили, якщо він сумісний з вашим бж
інші варіанти або з нюансами, або потенційно проблемні

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Yurius: 23.03.2025 11:46 А ось виходи вашого бп не зрозумілі навіть з фото,треба читати мануал
з самими входами все зрозуміло, р4-р8 то для проца, мб - мама, інші ітак ясно
Кабель з посилань вище підходить до його БЖ ,я вже написав це вище посилаючись на специфікації з сайту Бі кввєт.

І до речі ця тема сильно краща без спамерів,раджу :gigi:
спойлер
Снимок экрана 2025-03-23 121133.png
AlexеуKO7
Member

Повідомлення

oversteve: 23.03.2025 11:39
що в цьому випадку PCIe 8-pin? на стороні бж немає такого роз'єму
перевірив, у мене він підключен до Р8/Р4, не підходить(

розпишіть нормально що і куди і якими кабелями ви підключаєте
а зараз у мене підключено до портів бж PCIe 1 та PCIe 2 - через перехідних з трьох 8pin на 12vhpwr від відеокарти ось такий:

Зображення

тобто 2 вихода з PCIe 1 та один з PCIe 2
Vader
Member

Повідомлення

Надо подключать либо три по три!либо вот таким кабелем 12vhpwr на 2 viewtopic.php?f=26&t=286826&p=3946488#p3946488
https://telemart.ua/ua/products/corsair ... I8EALw_wcB
и не надо придумывать всякую всячину.
Востаннє редагувалось 23.03.2025 12:29 користувачем Vader, всього редагувалось 2 разів.
Yurius
Member

Повідомлення

3 кабеля щоб під'єднати його до роз'єму PCIE3 в комплекті з БЖ нема?

з.і.я досі не зрозумів чому не купити ОРИГІНАЛЬНИЙ кабель який я наводив вище,вам подобається ось ця лапша? чи жалієте 25евро?
Vlaad13
Member

Повідомлення

це я так розумію у бікваєта кабеля - з боку блоку 12 пін з боку карти два по 8 пін?
AlexеуKO7
Member

Повідомлення

Yurius: 23.03.2025 12:27 3 кабеля щоб під'єднати його до роз'єму PCIE3 в комплекті з БЖ нема?
нема нажаль, прелесті покупки бу БЖ. Хотів як швидше, що було в наявності в суботу, не хотів кілька днів чекати, а тепер буду чекати того переходника що ви порадили з 2х РСІ-е на 12VHPWR. Сам себе наказав)

Дуже дякую всім за відповіді та поради! Всім поставив плюси)

п.с.: що цікаво вчора і в Кіберпанк погоняв годинку і все норм, тихо працювало, походу пощастило мені, але більше ризикувати не буду
Відповісти