Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Lorichic
Щоби що? Я в бенчі ост. раз грав, коли карту взяв. Налаштував і забув. А в типовій грі скрін вище.
Зі. 28 гр дельти, як тут розказують, там все одно не буде.
Ви думали, що буде по іншому? Техпроцес старий. Кількість транзисторів на чипі приблизно така сама, як і в минулого топу. Добре, що хоч промені підтягнули. Покращили медіа-кодек (хоча, від Інтела та Нвідіа все ще є відставання, але не така уже прірва, яка була раніше). Прогрес є.
Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Якби мова йшла за нвідію, то тут би зараз стояло виття, що ця карта мала називатись 9050 і тому насправді там лютий приріст
По суті, гарні карти, промені норм підтягнули, продуктивність трохи краща, холодніші, ще б ціни нарешті вгамувались то взагалі круто.
Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Якби мова йшла за нвідію, то тут би зараз стояло виття, що ця карта мала називатись 9050 і тому насправді там лютий приріст
По суті, гарні карти, промені норм підтягнули, продуктивність трохи краща, холодніші, ще б ціни нарешті вгамувались то взагалі круто.
Згоден. Якщо ціни з часом наблизиться до рекомендованих і не лякає споживання, то дуже навіть годні карти.
Дешевенька маніпуляція. Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Логіка тут є. Іншого топа у АМД немає. Кількість транзисторів у "середняка" майже така сама, як у минулого топа. Техпроцес однаковий. Ви чекали величезних чипів від АМД? Так вона їх ніколи не робила.
GreenMile: ↑
10.03.2025 19:10
Згоден. Якщо ціни з часом наблизиться до рекомендованих і не лякає споживання, то дуже навіть годні карти.
Ви думали, що буде по іншому? Техпроцес старий. Кількість транзисторів на чипі приблизно така сама, як і в минулого топу. Добре, що хоч промені підтягнули. Покращили медіа-кодек (хоча, від Інтела та Нвідіа все ще є відставання, але не така уже прірва, яка була раніше). Прогрес є.
ну дивіться я як покупець приходжу до магазину через 2 роки і питаю на що я можу замінити свою 7900хтх а мені і відповідають на 9700хт споживання буде на 20 ват менше, карта буде десь кращою десь гіршою, також вам потрібно доплатити 100 баксів
якщо б таке викотили зелені - їх би тут на форумі вже б з лайном змішали
ну дивіться я як покупець приходжу до магазину через 2 роки і питаю на що я можу замінити свою 7900хтх а мені і відповідають на 9700хт споживання буде на 20 ват менше, карта буде десь кращою десь гіршою, також вам потрібно доплатити 100 баксів
а с нвідіа не так само?
5070 ті краща за 4080 супер при менщій ціні + РОБОЧИХ технологій навалили
Я вчора грав, порівнював на своїй RX 6800 із променями та без. Є різниця у печері, там де світять гриби. Трава під ногами з Raytracing світліша чомусь, а так - великої різниці теж не знайшов.