Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Геральт
Member

Повідомлення

Lorichic
Моя не впирається в ліміт )
Споживання жах. Мені від дефолтних 289 (на 6900) око починає сіпатись.

І що то за режим такий цікавий, до речі. Частот менше, напруги менше, а жере як не в себе?
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 16:39Моя не впирається в ліміт
Значит стрестесты не запускал, режим OCCT power

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Геральт: 10.03.2025 16:39І що то за режим такий цікавий, до речі. Частот менше, напруги менше, а жере як не в себе?
Вот ты смеешься с частот и напряжения на 3080ти, а взял бы и запустил бенч минут на 5, может не так весело будет
Геральт
Member

Повідомлення

Lorichic
А що там в тому бенчі? Ну буде ті ж 289Вт в синтетиці. Або ж 281, якщо тумблер біоса переключити.
І це все одно на ~60Вт менше.
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 10.03.2025 16:55А що там в тому бенчі? Ну буде ті ж 289Вт
Посмотриль на частоты/напряжение при упоре в лимит, а заодно дельту

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Геральт: 10.03.2025 16:55І це все одно на ~60Вт менше
Незнаю, из коробки у 3080ти с двумя 8 пиновыми разъёмами 350w лимит., столько и выжирает в этом тесте
Геральт
Member

Повідомлення

Lorichic
Щоби що? Я в бенчі ост. раз грав, коли карту взяв. Налаштував і забув. А в типовій грі скрін вище.
Зі. 28 гр дельти, як тут розказують, там все одно не буде.
Lorichic
Member

Повідомлення

Я ж писал, посмотреть падают ли частоты и какова дельта, нет так нет,чего тогда пугал меня GreenMile?
Vlaad13
Member

Повідомлення

весь двохрічний прогресс карт від червоних в одному відео :lol: :lol: :lol:
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 18:23 весь двохрічний прогресс карт від червоних в одному відео :lol: :lol: :lol:
Ви думали, що буде по іншому? Техпроцес старий. Кількість транзисторів на чипі приблизно така сама, як і в минулого топу. Добре, що хоч промені підтягнули. Покращили медіа-кодек (хоча, від Інтела та Нвідіа все ще є відставання, але не така уже прірва, яка була раніше). Прогрес є.
Alex646
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 18:23 весь двохрічний прогресс карт від червоних в одному відео :lol: :lol: :lol:
Дешевенька маніпуляція. Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Yurius
Member

Повідомлення

тобі твоі замінусовані пости не кажуть , що пора замовкнути хоч трохи?
vsx
Member

Повідомлення

Yurius
смог карту купить?
GreenMile
Member

Повідомлення

Alex646: 10.03.2025 18:31
Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Якби мова йшла за нвідію, то тут би зараз стояло виття, що ця карта мала називатись 9050 і тому насправді там лютий приріст :laugh:
По суті, гарні карти, промені норм підтягнули, продуктивність трохи краща, холодніші, ще б ціни нарешті вгамувались то взагалі круто.
luckygamerks
Member

Повідомлення

GreenMile: 10.03.2025 19:10

Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Якби мова йшла за нвідію, то тут би зараз стояло виття, що ця карта мала називатись 9050 і тому насправді там лютий приріст :laugh:
По суті, гарні карти, промені норм підтягнули, продуктивність трохи краща, холодніші, ще б ціни нарешті вгамувались то взагалі круто.
Згоден. Якщо ціни з часом наблизиться до рекомендованих і не лякає споживання, то дуже навіть годні карти.
Volodya811
Member

Повідомлення

Дешевенька маніпуляція. Минулий топ порівнюють із середняком (за словами самого виробника).
Логіка тут є. Іншого топа у АМД немає. Кількість транзисторів у "середняка" майже така сама, як у минулого топа. Техпроцес однаковий. Ви чекали величезних чипів від АМД? Так вона їх ніколи не робила.
Yurius
Member

Повідомлення

vsx: 10.03.2025 18:52 Yurius
смог карту купить?
Вот только что как раз ресток был на ньюэгг - Асрок 9070хт стальная легенда за 669. Написано "упаковываем".
спойлер
Снимок экрана 2025-03-10 194454.png
[/b]
Востаннє редагувалось 10.03.2025 19:45 користувачем Yurius, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

luckygamerks: 10.03.2025 19:15
GreenMile: 10.03.2025 19:10 Якби мова йшла за нвідію, то тут би зараз стояло виття, що ця карта мала називатись 9050 і тому насправді там лютий приріст :laugh:
Згоден. Якщо ціни з часом наблизиться до рекомендованих і не лякає споживання, то дуже навіть годні карти.
якщо якщо якщо ...

Відправлено через 2 хвилини 48 секунд:
Volodya811: 10.03.2025 18:28
Ви думали, що буде по іншому? Техпроцес старий. Кількість транзисторів на чипі приблизно така сама, як і в минулого топу. Добре, що хоч промені підтягнули. Покращили медіа-кодек (хоча, від Інтела та Нвідіа все ще є відставання, але не така уже прірва, яка була раніше). Прогрес є.
ну дивіться я як покупець приходжу до магазину через 2 роки і питаю на що я можу замінити свою 7900хтх а мені і відповідають на 9700хт споживання буде на 20 ват менше, карта буде десь кращою десь гіршою, також вам потрібно доплатити 100 баксів :lol:
якщо б таке викотили зелені - їх би тут на форумі вже б з лайном змішали
Yurius
Member

Повідомлення

Vlaad13: 10.03.2025 19:42
luckygamerks: 10.03.2025 19:15

якщо якщо якщо ...

Volodya811: 10.03.2025 18:28

ну дивіться я як покупець приходжу до магазину через 2 роки і питаю на що я можу замінити свою 7900хтх а мені і відповідають на 9700хт споживання буде на 20 ват менше, карта буде десь кращою десь гіршою, також вам потрібно доплатити 100 баксів :lol:
а с нвідіа не так само?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Yurius: 10.03.2025 19:44
Vlaad13: 10.03.2025 19:42
якщо якщо якщо ...

а с нвідіа не так само?
5070 ті краща за 4080 супер при менщій ціні + РОБОЧИХ технологій навалили
taras_cs
Member

Повідомлення

Геральт: 09.03.2025 08:03 зі. на одному зі скрінів є промені :D
Свіженька гра
спойлер
Зображення
Зображення
Я вчора грав, порівнював на своїй RX 6800 із променями та без. Є різниця у печері, там де світять гриби. Трава під ногами з Raytracing світліша чомусь, а так - великої різниці теж не знайшов.
Відповісти