Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
ти осознано взяв найгірший варіант і тому амд хренова виходить. це просто геніально, а глянути 1 відео, де тестуються всі карти і взяти хелхаунд за 23к, де до 80 не доходить температура релігія не дозволяє
Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
це як купити паліт дуал і жалітися шо нвідія херню випускає
ти осознано взяв найгірший варіант і тому амд хренова виходить. це просто геніально, а глянути 1 відео, де тестуються всі карти і взяти хелхаунд за 23к, де до 80 не доходить температура релігія не дозволяє
Є колеги, які теж мають 7800хт, від інших вендорів (нормальних), то при 4к розрішення, почті такі температури по хот споту 90 градусів, і це у хорошому корпусу. Шум дроселів це вже лотерея! Просто собі визнав, що краще не жаднічать, а купити нормальну карту від зелених, хоть і обрубок
Nouriel: ↑
12.02.2025 17:12
Є колеги, які теж мають 7800хт, від інших вендорів (нормальних), то при 4к розрішення, почті такі температури по хот споту 90 градусів, і це у хорошому корпусу. Шум дроселів це вже лотерея! Просто собі визнав, що краще не жаднічать, а купити нормальну карту від зелених, хоть і обрубок
Вибрав не те,то сиди вже:була Сапфір пьюр 7800ХТ 63-78 градусів, у товариша Нітро+ ще холодніша.Гігабайт,мсі +амд=не сумісні речі.
А що там розуміти? Чим нижча темпа, тим краще. Хот спот - найгарячіша точка. Якщо хот спот норм, то і все решта, скоріш за все, також норм. Виробник може заявляти що для крати 110гр норм, але виробник гарантує роботу, в кращому разі - на 3 роки. А далі - звиняйте.
Nouriel: ↑
12.02.2025 17:12
У мене на найтро+ було 64 гпу, 82 хотспот. 0 шуму вентиляторів, вони вище 600 взагалі не крутились, 0 шуму дроселів. Але гц з покупкою ВК по низу хотлайну, напевно
CoolStoryBob
А що там розуміти? Чим нижча темпа, тим краще. Хот спот - найгарячіша точка. Якщо хот спот норм, то і все решта, скоріш за все, також норм. Виробник може заявляти що для крати 110гр норм, але виробник гарантує роботу, в кращому разі - на 3 роки. А далі - звиняйте.
Мені цікаво які температури хотспота на 50 серії нвідії. Хвінфо їх хоч показує чи там фізично датчик відсутній?
У мене на найтро+ було 64 гпу, 82 хотспот. 0 шуму вентиляторів, вони вище 600 взагалі не крутились, 0 шуму дроселів. Але гц з покупкою ВК по низу хотлайну, напевно
CoolStoryBob
Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
Геральт: ↑
12.02.2025 18:21
Мені цікаво які температури хотспота на 50 серії нвідії. Хвінфо їх хоч показує чи там фізично датчик відсутній?
Народ, вообщем, замітив таку фігню в іграх, і не тільки. Граю на телевізорі у 4к, 60гц, матриця ВА. Коли у грі повертаєш камеру, то деякі текстури (решітка, рабиця, мілка травичка) мерехтять (рябить). Я так розумію,що ця фігня і за такої повільної матриці?
timetron666: ↑
12.02.2025 22:10
Народ, вообщем, замітив таку фігню в іграх, і не тільки. Граю на телевізорі у 4к, 60гц, матриця ВА. Коли у грі повертаєш камеру, то деякі текстури (решітка, рабиця, мілка травичка) мерехтять (рябить). Я так розумію,що ця фігня і за такої повільної матриці?
Матриця+інпутлаг у телівізорах високий,але може бути в налаштуваннях "ігровий режим/режим пк "якийсь.Який тв?
timetron666: ↑
12.02.2025 22:10
Матриця+інпутлаг у телівізорах високий,але може бути в налаштуваннях "ігровий режим/режим пк "якийсь.Який тв?
Вообщем, замітив, що на мілких деталях, трава, решітка, рабиця, то рябить іменно тіні. Це мабуть і за особливості ВА матриці. Хм, тільки сьогодні так сильно замітив. Телевізор Philips 58PUS8507/12
ObRsPnVaDeR: ↑
12.02.2025 11:42не считаю прирост в 10,15% провалом на сей день..Опять же,по сравнению с чем и для чего..
Минимальный прирост по серии 80 за 15 лет был около 24 процента на 780. В среднем он был 35-40% максимальный на серии 3080 на 63%. Сейчас в половину меньше прирост чем самый минимальный за последнюю историю.
Отправлено спустя 12 минут 51 секунду:
Entar: ↑
12.02.2025 14:38Условно говоря добавить 500$ продав 4070 с гарантией и получив 5070ti - норм
Смотря какой процент прироста получится по итогу за эти 500 баксов. Хотя там еще память больше. Но тут все энтузиасты 12 гиговые в основном. Я свою 4070тс все меньше имею желание сменить. Если прирост там 10% то платить за него разницу больше 100-200 баксов ваще нет желания даже даже с новой генерацией.
Alvaro
Все ще залежить від цілей, в продуктивних задачах, зокрема в Давінчі для якої наприклад я і планую брати нову 5070ті\5080 в майбутньому, судячи по тестам приріст куди більш помітний, між 4080s і 5080десь середні десь 20-30%. А коли справа доходить до ендоку і декоду окремих форматів, підтримку котрих завезли тільки в новому поколінні, різниця до 65%. І в моїй ситуації це дозволяє відмовитись від інтел процу, які я не дуже шанує, і разом з цим зібрати комп ітх\мікро атх формату. Останнє в випадку інтел важкувато через вибагливість до охолодження.
Це називається black smearing і є абсолютно на всіх VA. Просто в залежності від швидкості матриці проявляється більше або менше.
Ага, точно ця фігня! Я просто знизив рівень чорго, то воно сильніше почало проявляється, а раніше чого так сильно не помічав, бо стояв стандарт 50 відсотків. Навіть на телефоні амолед таке проявляється