Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Zealoth
Member

Повідомлення

Hells Angels: 12.02.2025 13:26
Zealoth: 12.02.2025 12:52С махинациями доступными не только лишь всем?
ну тільки у нас додумались закрити кордони під час війни, я ж не винен що хтось хто при баблі та посадах рівніший за інших, вертимось як можем :dontknow:
Это не претензия из серии "как так можна", просто с такими вводными цена 62 уже ничего общего с нашими реалиями не имеет :(
Nouriel
Member

Повідомлення

timetron666: 11.02.2025 20:01Ну я баран взяв 7800хт, від гнилобайт, за 25к.
ти осознано взяв найгірший варіант і тому амд хренова виходить. це просто геніально, а глянути 1 відео, де тестуються всі карти і взяти хелхаунд за 23к, де до 80 не доходить температура релігія не дозволяє :-/

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
це як купити паліт дуал і жалітися шо нвідія херню випускає :(
timetron666
Member

Повідомлення

Nouriel: 12.02.2025 17:12
timetron666: 11.02.2025 20:01Ну я баран взяв 7800хт, від гнилобайт, за 25к.
ти осознано взяв найгірший варіант і тому амд хренова виходить. це просто геніально, а глянути 1 відео, де тестуються всі карти і взяти хелхаунд за 23к, де до 80 не доходить температура релігія не дозволяє :-/

Є колеги, які теж мають 7800хт, від інших вендорів (нормальних), то при 4к розрішення, почті такі температури по хот споту 90 градусів, і це у хорошому корпусу. Шум дроселів це вже лотерея! Просто собі визнав, що краще не жаднічать, а купити нормальну карту від зелених, хоть і обрубок
Yurius
Member

Повідомлення

timetron666: 12.02.2025 17:20

Є колеги, які теж мають 7800хт, від інших вендорів (нормальних), то при 4к розрішення, почті такі температури по хот споту 90 градусів, і це у хорошому корпусу. Шум дроселів це вже лотерея! Просто собі визнав, що краще не жаднічать, а купити нормальну карту від зелених, хоть і обрубок
Вибрав не те,то сиди вже:була Сапфір пьюр 7800ХТ 63-78 градусів, у товариша Нітро+ ще холодніша.Гігабайт,мсі +амд=не сумісні речі.
Nouriel
Member

Повідомлення

timetron666
timetron666: 12.02.2025 17:20 по хот споту 90 градусів
а якшо цей датчик хотспоту прибрати, як нвідія в нових картах, то шо ви робити будете? я не розумію прикола наярювати на хотспот
Геральт
Member

Повідомлення

Nouriel: 12.02.2025 17:50 я не розумію прикола наярювати на хотспот
А що там розуміти? Чим нижча темпа, тим краще. Хот спот - найгарячіша точка. Якщо хот спот норм, то і все решта, скоріш за все, також норм. Виробник може заявляти що для крати 110гр норм, але виробник гарантує роботу, в кращому разі - на 3 роки. А далі - звиняйте.
daesz
Member

Повідомлення

У мене на найтро+ було 64 гпу, 82 хотспот. 0 шуму вентиляторів, вони вище 600 взагалі не крутились, 0 шуму дроселів. Але гц з покупкою ВК по низу хотлайну, напевно :rotate:
CoolStoryBob

Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
Геральт: 12.02.2025 18:21
Nouriel: 12.02.2025 17:50 я не розумію прикола наярювати на хотспот
А що там розуміти? Чим нижча темпа, тим краще. Хот спот - найгарячіша точка. Якщо хот спот норм, то і все решта, скоріш за все, також норм. Виробник може заявляти що для крати 110гр норм, але виробник гарантує роботу, в кращому разі - на 3 роки. А далі - звиняйте.
Мені цікаво які температури хотспота на 50 серії нвідії. Хвінфо їх хоч показує чи там фізично датчик відсутній?
Patruletz
Member

Повідомлення

daesz: 12.02.2025 19:20хотспота на 50 серії нвідії.
255 по цельсію :D
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

Patruletz: 12.02.2025 19:31
daesz: 12.02.2025 19:20хотспота на 50 серії нвідії.
255 по цельсію :D
Ага..прикол новый..тоже наблюдал :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 12.02.2025 19:20

У мене на найтро+ було 64 гпу, 82 хотспот. 0 шуму вентиляторів, вони вище 600 взагалі не крутились, 0 шуму дроселів. Але гц з покупкою ВК по низу хотлайну, напевно :rotate:
CoolStoryBob

Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
Геральт: 12.02.2025 18:21
Мені цікаво які температури хотспота на 50 серії нвідії. Хвінфо їх хоч показує чи там фізично датчик відсутній?
На 5090 - 90°
Timedemo
Member

Повідомлення

daesz: 12.02.2025 19:20 Мені цікаво які температури хотспота на 50 серії нвідії. Хвінфо їх хоч показує чи там фізично датчик відсутній?
яка різниця яка там темпа. менше знаєм, краще спим.
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

Vlaad13
Откуда ты знаешь?
timetron666
Member

Повідомлення

Народ, вообщем, замітив таку фігню в іграх, і не тільки. Граю на телевізорі у 4к, 60гц, матриця ВА. Коли у грі повертаєш камеру, то деякі текстури (решітка, рабиця, мілка травичка) мерехтять (рябить). Я так розумію,що ця фігня і за такої повільної матриці?
Yurius
Member

Повідомлення

timetron666: 12.02.2025 22:10 Народ, вообщем, замітив таку фігню в іграх, і не тільки. Граю на телевізорі у 4к, 60гц, матриця ВА. Коли у грі повертаєш камеру, то деякі текстури (решітка, рабиця, мілка травичка) мерехтять (рябить). Я так розумію,що ця фігня і за такої повільної матриці?
Матриця+інпутлаг у телівізорах високий,але може бути в налаштуваннях "ігровий режим/режим пк "якийсь.Який тв?
timetron666
Member

Повідомлення

Yurius: 12.02.2025 22:27
timetron666: 12.02.2025 22:10 Народ, вообщем, замітив таку фігню в іграх, і не тільки. Граю на телевізорі у 4к, 60гц, матриця ВА. Коли у грі повертаєш камеру, то деякі текстури (решітка, рабиця, мілка травичка) мерехтять (рябить). Я так розумію,що ця фігня і за такої повільної матриці?
Матриця+інпутлаг у телівізорах високий,але може бути в налаштуваннях "ігровий режим/режим пк "якийсь.Який тв?
Вообщем, замітив, що на мілких деталях, трава, решітка, рабиця, то рябить іменно тіні. Це мабуть і за особливості ВА матриці. Хм, тільки сьогодні так сильно замітив. Телевізор Philips 58PUS8507/12
shad_1985
Member

Повідомлення

timetron666
у мене нічого не рябить на VA телеках, у Вас улучшалки вимкнути? обран режим
timetron666: 12.02.2025 22:40"ігровий режим/режим пк "
?
Rhizone
Member

Повідомлення

timetron666: 12.02.2025 22:40то рябить іменно тіні
Це називається black smearing і є абсолютно на всіх VA. Просто в залежності від швидкості матриці проявляється більше або менше.
Alvaro
Member

Повідомлення

ObRsPnVaDeR: 12.02.2025 11:42не считаю прирост в 10,15% провалом на сей день..Опять же,по сравнению с чем и для чего..
Минимальный прирост по серии 80 за 15 лет был около 24 процента на 780. В среднем он был 35-40% максимальный на серии 3080 на 63%. Сейчас в половину меньше прирост чем самый минимальный за последнюю историю.

Отправлено спустя 12 минут 51 секунду:
Entar: 12.02.2025 14:38Условно говоря добавить 500$ продав 4070 с гарантией и получив 5070ti - норм
Смотря какой процент прироста получится по итогу за эти 500 баксов. Хотя там еще память больше. Но тут все энтузиасты 12 гиговые в основном. Я свою 4070тс все меньше имею желание сменить. Если прирост там 10% то платить за него разницу больше 100-200 баксов ваще нет желания даже даже с новой генерацией.
Untegental
Member

Повідомлення

Alvaro
Все ще залежить від цілей, в продуктивних задачах, зокрема в Давінчі для якої наприклад я і планую брати нову 5070ті\5080 в майбутньому, судячи по тестам приріст куди більш помітний, між 4080s і 5080десь середні десь 20-30%. А коли справа доходить до ендоку і декоду окремих форматів, підтримку котрих завезли тільки в новому поколінні, різниця до 65%. І в моїй ситуації це дозволяє відмовитись від інтел процу, які я не дуже шанує, і разом з цим зібрати комп ітх\мікро атх формату. Останнє в випадку інтел важкувато через вибагливість до охолодження.
timetron666
Member

Повідомлення

Rhizone: 12.02.2025 22:52
timetron666: 12.02.2025 22:40то рябить іменно тіні
Це називається black smearing і є абсолютно на всіх VA. Просто в залежності від швидкості матриці проявляється більше або менше.
Ага, точно ця фігня! Я просто знизив рівень чорго, то воно сильніше почало проявляється, а раніше чого так сильно не помічав, бо стояв стандарт 50 відсотків. Навіть на телефоні амолед таке проявляється
Відповісти