Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Yurius
Member

Повідомлення

Shader1: 22.01.2025 20:47 до 20к грн 4060 ти 8гб или 7700xt для фулл хд гейминга?
7700xt

Хрюкають ,що реліз 5070ті 20 лютого ,ну бумажний реліз :D
Entar
Member

Повідомлення

Shader1: 22.01.2025 20:47 до 20к грн 4060 ти 8гб или 7700xt для фулл хд гейминга?
Можно еще присмотреться к б.у. рынку 4070/4070 супер с гарантией 2 года. Уверен сейчас такие активно будут продавать желающие прыгнуть с них на 5070ti/5080.
Shader1
Member

Повідомлення

Entar: 22.01.2025 21:47
Можно еще присмотреться к б.у. рынку 4070/4070 супер с гарантией 2 года. Уверен сейчас такие активно будут продавать желающие прыгнуть с них на 5070ti/5080.
на форуме нет их, а с лоха не хочу брать)
Hells Angels
Member

Повідомлення

Entar: 22.01.2025 21:47б.у. рынку 4070/4070 супер с гарантией 2 года.
де такі ціни? 25к то більш схоже до правди
Entar
Member

Повідомлення

Hells Angels: 22.01.2025 22:32 де такі ціни? 25к то більш схоже до правди
Ну люди які купували 4070 по 650$ будуть продавати їх дешевше 500 однозначно. Тим паче що зараз за 650 можна супер взяти.
Інша справа що їх мало поки що. Але думаю як з'явиться 5000-серія буде більше.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Hells Angels: 22.01.2025 22:32
Entar: 22.01.2025 21:47б.у. рынку 4070/4070 супер с гарантией 2 года.
де такі ціни? 25к то більш схоже до правди
Капець. Весною 2024 року, RTX 4070 Super можна було нову купити за 23,5-26 тис. Сам замовляв за 23,5 тис, але виникли обставини, прийшлось скасовувати...
Проблема більшості пропозицій на форумі, що якщо більш менш актальні карти, якщо вони тут є у продажі на форумі, із залишковою гарантією, у більшості випадків намагаються продати всього на пару тисяч дешевше ніж вони коштують у магазині. На Олх дійсно попасти на гроші в рази реальніше, але і знайти карту за більш реальну ціну теж в рази більше вірогідність. Нажаль нечесних продавців там пруд пруди, не просто так його називають не ОЛХ а ЛОХ =)
Так існують продавці і покупці, і історично продавці хочу продати дорожче, а покупці хочуть купити дешевше і це нормально, ну а є таке поняття як "ринкова ціна", є ще додатково терміни "комплектація", "стан" та інше, що звісно ж теж впливає на ціну, але в цілому все печально.
Ну і звісно ж я якщо буду, щось продавати, то так я буду намагатися продати це вигідно, а якщо купувати, то так я буду торгуватися, такі реалі ринку, нажаль. Але все ж таки повинна бути межа між новим з магазину та БУ, яке б те БУ, не було гарне.
Entar
Member

Повідомлення

luckygamerks: 22.01.2025 22:55 На Олх дісно попасти на гроші в рази реальніше, але і знайти карту за більш реальну ціну теж в рази більше вірогідність.
Що заважає:
1. Купувати олх доставкою.
2. У перевірених продавців з хорошим рейтингом, історією продажів, і які вже більше 2-3 років зареєстровані.
3. В крайньому випадку - підвезти до НП системник з монітором (да, ізврат, але навіть на таксі це за 100-150 грн можна реалізувати).
4. Знову ж таки, якщо є гарантія ще 2 роки від магазину...

luckygamerks: 22.01.2025 22:55 Так існують продавці і покупці, і історично продавці хочу продати дорожче, а покупці хочуть купити дешевше і це нормально, ну а є таке поняття як "дісна ціна", є ще додатково терміни "комплектація", "стан" та інше, що звісно ж теж впливає на ціну, але в цілому все печально.
Ну а зміст конкретно в даний момент продавать 4070?
1. Нові карти ще не вийшли (і невідомо що буде з дефіцитом, цінами, продуктивністю ітд).
2. Переходити з 4070 на 4070ti+ - буде дуже обмежена кількість людей.
Відповідно, зараз їх продають або ті в кого ну дуже скрутне становище, або ті хто хоче ВИГІДНО продати почекати місяць і взяти 5000 серію, і вони не стануть знижувати ціну зараз. У перших їх розмітають дуже швидко, у других вона буде коштувати "на декілька тисяч дешевше нової". Знову ж таки, торгуватися ніхто не забороняє.
гарне.
luckygamerks
Member

Повідомлення

Entar: 22.01.2025 23:04
luckygamerks: 22.01.2025 22:55 На Олх дісно попасти на гроші в рази реальніше, але і знайти карту за більш реальну ціну теж в рази більше вірогідність.
Що заважає:
1. Купувати олх доставкою.
2. У перевірених продавців з хорошим рейтингом, історією продажів, і які вже більше 2-3 років зареєстровані.
3. В крайньому випадку - підвезти до НП системник з монітором (да, ізврат, але навіть на таксі це за 100-150 грн можна реалізувати).

luckygamerks: 22.01.2025 22:55 Так існують продавці і покупці, і історично продавці хочу продати дорожче, а покупці хочуть купити дешевше і це нормально, ну а є таке поняття як "дісна ціна", є ще додатково терміни "комплектація", "стан" та інше, що звісно ж теж впливає на ціну, але в цілому все печально.
Ну а зміст конкретно в даний момент продавать 4070?
1. Нові карти ще не вийшли (і невідомо що буде з дефіцитом, цінами, продуктивністю ітд).
2. Переходити з 4070 на 4070ti+ - буде дуже обмежена кількість людей.
Відповідно, зараз їх продають або ті в кого ну дуже скрутне становище, або ті хто хоче ВИГІДНО продати почекати місяць і взяти 5000 серію, і вони не стануть знижувати ціну зараз. У перших їх розмітають дуже швидко, у других вона буде коштувати "на декілька тисяч дешевше нової". Знову ж таки, торгуватися ніхто не забороняє.
гарне.
Ну я то так більше потриндіти =))))) А якщо по суті, то ніколи не бачив людину з системником на новій пошті, можливо це і реально, але дуже залежить від працівників і того чи дадуть вони підключати це все і скільки вони дадуть часу на тестування заліза. Мені коли я купляв дитині БУ ноут, на новій пошті дозволили його тільки включити, будь які пристрої та флешку підключати заборонили, і це все при тому, що замовляв ОЛХ доставкою =)
Dremjke
Member

Повідомлення

luckygamerks: 22.01.2025 23:09чи дадуть вони підключати це все і скільки вони дадуть часу на тестування заліза.
Не дадуть. Це дійсно ізврат :D
Entar
Member

Повідомлення

luckygamerks: 22.01.2025 23:09 Ну я то так більше потриндіти =))))) А якщо по суті, то ніколи не бачив людину з системником на новій пошті, можливо це і реально, але дуже залежить від працівників і того чи дадуть вони підключати це все і скільки вони дадуть часу на тестування заліза. Мені коли я купляв дитині БУ ноут, на новій пошті дозволили його тільки включити, будь які пристрої та флешку підключати заборонили, і це все при тому, що замовляв ОЛХ доставкою =)
Я коли навушники замовляв, підключав їх до ноута і день 15 хвилин слухав)
Так то з системником я привів крайній приклад. Але я про інше, вірогідність того, що людина яка продає відеокарту виявиться людиною яка прям СПАЛИЛА/РОЗДОВБАЛА відеокарту (а як ще може бути коли гарантія не працюватиме) або щоб людина ще й підробила гарантійку (для чого) ну крайнє мала. Що ще можна зробити, із такого що неможливо перевірити при огляді? Випаяти чіп? Память? Чи просто брак сіровози продавати будуть?
Тобто люди, які цим займаються (допустимо працюючи в якомусь сервісі) мають прям заморочитися тим щоб купувати аккаунти олх який більше N років, напрацьовувати там репутацію тратячи час і гроші хоч і невеликі, ітд, і все це для того щоб кинути когось на 20 тис? Причому після того як "кинуть" - людину що отримає кошти на карту може чекати чорний список на олх а то й блокування карти.
Я не виключаю що все це можливо, але на мій погляд вірогідність так попасти - не в рази відрізняється від вірогідності у сіровозів купити те що пропрацює 3 місяці тому що воно було здано вже кимось "по гарантії" і перепаковано.

Filabatya
Member

Повідомлення

Entar
відуху ви ніяк не провірите і повірте там так кидають шо аж гай шумить, а за 20К на зоні такий шабаш з акуаунтами буде, шо сам вертухай буде їх за ноутом кліпати :lol:
Відповісти