Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Artem_M
Member

Повідомлення

Entar: 08.01.2025 17:58 Artem_M
SFF Ready Compatible

Дякую :super:
daesz
Member

Повідомлення

Artem_M: 08.01.2025 17:55 Хтось може підказати, чим карта Asus Dual RTX 4070s EVO відрізняється від не EVO, окрім розміру?
Нічим.

Відправлено через 31 секунду:
Entar: 08.01.2025 17:58 Artem_M
SFF Ready Compatible
По міркам жупана - вони обидві рахуються сфф реді :rotate:
GreenMile
Member

Повідомлення

Vlaad13: 08.01.2025 15:54
GreenMile: 08.01.2025 15:49 Якщо власне ви не бачите об'єктивної різниці вище 120 ФПС, то для вас немає і ніяких мінусів. Стосовно фрізів - від гри залежить, десь не булде різниці десь може бутьи. Наприклад, у мене в Сталкері 2 графік ФПС постійно рваний, а в Індіані так рівна лінія :dontknow:
дозвольте запитання
ви новий монік прикупили - чи збочення триває? :laugh:
Ні і це питання не стоїть в найближчому майбутньому через певні обставини.
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 08.01.2025 18:34
Vlaad13: 08.01.2025 15:54
дозвольте запитання
ви новий монік прикупили - чи збочення триває? :laugh:
Ні і це питання не стоїть в найближчому майбутньому через певні обставини.
:weep:
VladimirV
Member

Повідомлення

oversteve: 08.01.2025 17:23 так в Європі також є мито і пдв і там ціна також формується з їх врахуванням, чи ви думаєте, що сюди заходять поставки з подвійним оподаткуванням? :-/
ну так, саме так і думаю. Бо чим ще пояснити що в нас завжди + 15% (десь саме так іноді більше) від рекомендованої роздрібної ціни msrp европи чи тим паче америки
oversteve
Member

Повідомлення

VladimirV: 08.01.2025 21:20
oversteve: 08.01.2025 17:23 так в Європі також є мито і пдв і там ціна також формується з їх врахуванням, чи ви думаєте, що сюди заходять поставки з подвійним оподаткуванням? :-/
ну так, саме так і думаю. Бо чим ще пояснити що в нас завжди + 15% (десь саме так іноді більше) від рекомендованої роздрібної ціни msrp европи чи тим паче америки
чого вас так з тою Америкою заїло :banghead:
давайте конкретний приклад, коли це саме "завжди"
Alvaro
Member

Повідомлення

oversteve: 08.01.2025 17:05кажу, що за 2 тижні після релізу ціна на 900 євро з копійками устаканилася
Ну так какой прогноз примерно? Как с ценой на 4070тс? Около 900 евро? Или как говорят тут выше , до 1100?
oversteve
Member

Повідомлення

Alvaro: 08.01.2025 21:45
oversteve: 08.01.2025 17:05кажу, що за 2 тижні після релізу ціна на 900 євро з копійками устаканилася
Ну так какой прогноз примерно? Как с ценой на 4070тс? Около 900 евро? Или как говорят тут выше , до 1100?
коли устаканиться, то буде 900+- євро за самі донні моделі (вантуз, паліт дуал і т.п., шось із добротніших можна зразу 50-100 євро додавати зверху)
а от коли саме устаканиться - тут ніхто не знає, бо не ясно чи буде попит
VladimirV
Member

Повідомлення

oversteve: 08.01.2025 21:42
VladimirV: 08.01.2025 21:20
чого вас так з тою Америкою заїло :banghead:
давайте конкретний приклад, коли це саме "завжди"
Конкретний приклад ви самі скинули, вище. :banghead: Але можете взяти будь яку карту і порівняти на старті продажів.
Це вас там щось заїло, свою думку я висловив - вище, я незнаю звудки везуть у нас і взагалі ланцюг поставок. Тому є дві "озвучені" мсрп. І ми не в ЕС. Територіально і парашка частково Європа (бо це кусок Євразії) ну то й що? :laugh:
Скоро все побачим самі що, тут ще казати.
У так це всього то моя думка і не більше.
oversteve
Member

Повідомлення

VladimirV: 08.01.2025 22:04 Конкретний приклад ви самі скинули, вище. :banghead: Але можете взяти будь яку карту і порівняти на старті продажів.
Це вас там щось заїло, свою думку я висловив - вище, я незнаю звудки везуть у нас і взагалі ланцюг поставок. Тому є дві "озвучені" мсрп. І ми не в ЕС. Територіально і парашка частково Європа (бо це кусок Євразії) ну то й що? :laugh:
Скоро все побачим самі що, тут ще казати.
У так це всього то моя думка і не більше.
ви ж писали
в нас завжди + 15% (десь саме так іноді більше) від рекомендованої роздрібної ціни msrp европи
мій приклад 900 з копійками євро за 2 тижні після релізу
oversteve: 08.01.2025 16:31 ось в лютому майже зразу після старту середня ціна на донну версію 4070тіс 38к грн, це 900 євро з копійками при рекомендованій біля 900
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... chart=true
ось в Європі 870 в той же час
https://geizhals.de/msi-geforce-rtx-407 ... 01577.html

де саме тут ваші 15%? :dontknow:
Alvaro
Member

Повідомлення

oversteve: 08.01.2025 16:31це 900 євро з копійками при рекомендованій біля 900
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... chart=true
По этому графику судя скачек всего недели две потом цены падают до стабильных

Т.е. цена на 5070т имеет шанс стабилизироватся на уровень 4070т в течении месяца получается?
TSMatvey
Member

Повідомлення

Що із нового краще взяти 3060/12 чи 4060?
daesz
Member

Повідомлення

TSMatvey: 09.01.2025 02:44 Що із нового краще взяти 3060/12 чи 4060?
Для ігор 4060, якщо є робота для якої потрібна пам'ять - 306012.
Відповісти