Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 04.01.2025 17:33 Я думав з часом змінити штатні пропелери на профільній карті на якісь ноктуа чи будь-які інші на гідродинаміці, але проблема в тому, що тут 87мм, а ноктуа (ну чи будь-які інші) бувають або 80, або 92 :-/
А могли б купити Гігу у якої чудові вертушки відразу з коробки :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 04.01.2025 22:16
daesz: 04.01.2025 17:33 Я думав з часом змінити штатні пропелери на профільній карті на якісь ноктуа чи будь-які інші на гідродинаміці, але проблема в тому, що тут 87мм, а ноктуа (ну чи будь-які інші) бувають або 80, або 92 :-/
І куди би я ту гігу собі запхав? :facepalm:
kyky
Member

Повідомлення

Vlaad13
А чим gtx 1660 super краща за gtx 1660 ti?
byaka
Member

Повідомлення

kyky: 04.01.2025 23:38 Vlaad13
а вона не краща.
спойлер
у вас в профiлi проц. AMD Athlon 2 X3 440@3GHz,вам би спочатку його замiнити
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 04.01.2025 23:28
так і короб можно більше купити :-P
маленький це завжди якісь проблеми та компроміси

Відправлено через 37 секунд:
kyky: 04.01.2025 23:38 Vlaad13
спитали про варіанти я і видписав :dontknow:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.01.2025 00:40
daesz: 04.01.2025 23:28
так і короб можно більше купити :-P
маленький це завжди якісь проблеми та компроміси
Так мені більший не потрібно :D
Volodya811
Member

Повідомлення

У Гіги добрі вентилятори лише у серії Аурус (але, треба дивитися моделі, щоб були вентилятори на кулькових підшипниках). Решта - звичайні втулки.
daesz
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.01.2025 01:30
У Гіги добрі вентилятори лише у серії Аурус (але, треба дивитися моделі, щоб були вентилятори на кулькових підшипниках). Решта - звичайні втулки.
Так з шарикопідшипником в мене якраз і проблема, вона на високих обертах мають не приємний звук (ну такий як у всіх шарикопідшипників), я хочу апгрейд гідродинамічні :с
Volodya811
Member

Повідомлення

Vader: 04.01.2025 14:27 Интересно,из присутствующих тут,хоть КТО ТО,хоть раз менял вентили? :lol:
Міняли. Були теми. Простіше за все зняти кожуш з карти, купити 2-3 вентилятори по типу Arctic P8 PWM PST CO (ACFAN00151A) і стягнути їх стяжками до радіатора відеокарти. Вентилятори можна підключити напряму до плати відеокарти через перехідник, який можна купити на промі.
Vader
Member

Повідомлення

Volodya811
Проще купить сразу нормальную карту и не и.....ь себе мозг!
Volodya811
Member

Повідомлення

daesz: 05.01.2025 01:33
Volodya811: 05.01.2025 01:30

Так з шарикопідшипником в мене якраз і проблема, вона на високих обертах мають не приємний звук (ну такий як у всіх шарикопідшипників), я хочу апгрейд гідродинамічні :с
У Вас відеокарта не з топовими кульковими підшипниками. І у Вас не топ від Гіги (не Аурус у Вас, де стоять якісні вентилятори). Нормальні кулькові підшипники не шумлять на максимальних обертах.
Я на свій Гігі замінив вентилятори з втулкої на такі: Arctic P8 PWM PST CO (Black) (ACFAN00151A) - подвійний кульковий підшипник. Шуму не чутно взагалі. Порівняно з тим, що було на Гігі - це небо і земля.
oversteve
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.01.2025 01:38 Я на свій Гігі замінив вентилятори з втулкої на такі: Arctic P8 PWM PST CO (Black) (ACFAN00151A) - подвійний кульковий підшипник. Шуму не чутно взагалі. Порівняно з тим, що було на Гігі - це небо і земля.
значить вам повезло, бо кульки у арктиків та ще лотерея
Volodya811
Member

Повідомлення

Vader: 05.01.2025 01:37 Volodya811
Проще купить сразу нормальную карту и не и.....ь себе мозг!
А нормальну це яку? Якщо зараз навіть на карти по 1-3 тис. доларів виробники спеціально ставлять шлакові вентилятори і копійчані термопроладки, які висихають за рік (про що в минулому році писав igorslab). Причина: зараз люди не оновлюють відеокарти, як це було раніше (раз в 2-4 роки). Прогресу в народних сегментах немає, а виробники хочуть "їсти".

Що ми маємо:
Асус і МСІ - в основному, вентилятори на втулках, які виходять 3 роки активного використання.
Донні Асуси "Дуал" іноді бувають на кульковому підшипнику дуже низької якості. Топові Асуси - втулки. Топові МСІ бувають з добрими вентиляторами на кульковому підшипнику.
Гіга - втулки нижчої якості, ніж Асус і МСІ. Виходжують три роки активного використання також. Але трохи уже шумлять. Топові Гіги - добрі вентилятори з кульковими підшипниками.
Паліт - шумні вентилятори на кульковому підшипнику низької якості навіть на топах. На донних Палітах - втулки.
ПС Партнерс (Зотак, ІнноЗД, Поверколор, Сапфір та інші) - втулки. Іноді, кулькові підшипники на топах.
Але, з новими ревізіями, втулки ставлять майже усюди. Як і випарних камер зараз і на топах немає. Тому, купити карту з нормальними вентиляторами станом на сьогодні - це проблема. З виходом нових поколінь, на старті, поки не з'явилися нові ревізії - ще можливо.

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
oversteve: 05.01.2025 01:46
Volodya811: 05.01.2025 01:38 Я на свій Гігі замінив вентилятори з втулкої на такі: Arctic P8 PWM PST CO (Black) (ACFAN00151A) - подвійний кульковий підшипник. Шуму не чутно взагалі. Порівняно з тим, що було на Гігі - це небо і земля.
значить вам повезло, бо кульки у арктиків та ще лотерея
Це дорогі вентилятори. По 300 грн. +. Тому, ймовірність проблем з ними менша, ніж дешевших. Тим більше, що я дивився відгуки на Ютубі від звичайних людей (не блогерів).
oversteve
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.01.2025 02:01 Це дорогі вентилятори. По 300 грн. +. Тому, ймовірність проблем з ними менша, ніж дешевших. Тим більше, що я дивився відгуки на Ютубі від звичайних людей (не блогерів).
це бюджетний сегмент, на р14 і р12 на кульках дуже часто жаліються на шурхіт, тут кульки такі самі, так що радійте, що вам повезло
TSMatvey
Member

Повідомлення

В 2017 взяв саму дешеву 1050.тепер шукаю умовний аналог.
І тут дива : лінійка ртх 40 є, а 4050 взагалі немає. А 3050 всі хейтять. Радять 4060, але у неї всього 8гб за 14тис
А радеонів бюджетних майже немає. Єдине знайшов рх6600 за 11тис, ніби нова. Але їх так мало, що вже думаю - чи це не рефаб. І виходить, що із нових для 1080р найдешевше - це 3050/6гб за 8.5тис,наступний крок уже 4060 за 13.5тис.
А в радеонів нова тільки рх6600 за 11тис в декількох магазинах.
kyky
Member

Повідомлення

byaka
Оновив профіль :D
alexander-magnus
Member

Повідомлення

Всім доброго дня.
Питання виникло при виборі відеокарти і мені потрібна допомога в цьому питанні.
Карта буде використовуватися для перегляду фільмів в 4к HDR 10+. Я взагалі не граю в ігри.
Мене цікавить карта на два слоти, бажано з тихою роботою і з урахуванням того, що у мене блок живлення 550.
Дорогі радити не варто. Мене цікавить, що можна взяти, скажімо, за найнижчою ціною за моїми запитами і без втрати якості.
Буду вдячний за допомогу у виборі
Dremjke
Member

Повідомлення

TSMatvey: 05.01.2025 06:30шукаю умовний аналог.
alexander-magnus: 05.01.2025 09:46Дорогі радити не варто.
Було б непогано для початку оголосити бюджет.
Mixx
Member

Повідомлення

alexander-magnus
3050 6-8гб.
alexander-magnus
Member

Повідомлення

Dremjke: 05.01.2025 09:50Було б непогано для початку оголосити бюджет.
Я відштовхуюся від того, що мене цікавить за бажанням. Я не розумію, скільки коштують карти в цьому питанні. Мені потрібно розуміти, на які серії карт дивитися або які конкретно моделі. Знову ж таки, мені цікаве відтворення відео 4k HDR 10+
Відповісти