Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Vinzy: ↑
04.01.2025 14:27Podolyanin
Просто для меня, как владельца xfx 6800(не хт), с температурами 65 и 75 гпу/хотспот видеть 95° на хотспот... Хотя я вполне понимаю что жор то выше. Но все же привык к цифрам и пока сложно понять у каких моделях более жрущих какие температуры норма. Тем более если б/у
Охлади в XFX суперові, високі температури бувають через поганий контакт, термопрокладка з фазовим переходом вирішує цю проблему. Я свою 6900 після заміни пасти на 7950 ганяв важкими тестами зі споживанням 330W, хот спот був +-80, думаю і 360W зможе без проблем охолодити.
Podolyanin
Да. Я почитал ваш отзыв. Но мне вот стремно разбирать карту. Если на проц мазать то просто. А вот видеокарту, там чип голый. А сервисов у себя в городе не знаю хороших
Vinzy: ↑
04.01.2025 14:44Podolyanin
Да. Я почитал ваш отзыв. Но мне вот стремно разбирать карту. Если на проц мазать то просто. А вот видеокарту, там чип голый. А сервисов у себя в городе не знаю хороших
Розумію, в самого руки тряслися як в алкаша з хорошим стажем , бо ще ніколи не розбирав ''монстрів'' вагою під 2кг, але результат порадував.
Vinzy
Прежде чем разбирать,надо подготовиться,иметь нужные термо прокладки,ибо их можно повредить при разборе,у разных вендоров они разные,чип ,чипом,термопаста ,термопастой..Если ещё и руки под карандаши заточены,то лучше не лезть.
Я думав з часом змінити штатні пропелери на профільній карті на якісь ноктуа чи будь-які інші на гідродинаміці, але проблема в тому, що тут 87мм, а ноктуа (ну чи будь-які інші) бувають або 80, або 92
daesz: ↑
04.01.2025 17:33
Я думав з часом змінити штатні пропелери на профільній карті на якісь ноктуа чи будь-які інші на гідродинаміці, але проблема в тому, що тут 87мм, а ноктуа (ну чи будь-які інші) бувають або 80, або 92
Не краща iдея,я вiдмовився вiд ноктуа тому що вони мають бiльшу вiбрацiю яка тiльки посилюеться якщо вентилятор перевернути донизу. Можливо в нових партiях це пофiксили, але рекомендую звернути увагу.
Востаннє редагувалось 04.01.2025 17:49 користувачем byaka, всього редагувалось 2 разів.
daesz: ↑
04.01.2025 17:33
Не краща iдея,я вiдмовився вiд ноктуа тому що вони мають бiльшу вiбрацiю яка тiльки посилюеться якщо вентилятор перевернути донизу. Можливо в нових партiях це пофiксили, але рекомендую звернути увагу.
У мене будуть у вертикальному положенні (корпус з лейаутом сендвіча).
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
kyky: ↑
04.01.2025 17:47byaka
Так, про вживані. Але щось дійсно 6600ХТ бу по 200 баксів, тільки 5700ХТ є в бюджеті
Мені здається за невелику доплату до 200уо можна знайти вже й 3060-12, а без доплати - можна і 3060-8, ось наприклад декілька оголошень із першої сторінки на лосі
Тому точно змісту не багато в цьому дійстві.
1660с хороша карта (мав у використанні деякий час) і зараз можна купити за 120-130уо б/в в хорошому стані. Але якщо є можливість розтягнути бюджет - то б/в 3060-12 точно вистачить на довше і вона потужніша
Востаннє редагувалось 04.01.2025 17:56 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Vader: ↑
04.01.2025 17:44daesz
Це ви на скiльки мапу купляли?На 10 рокiв?Мiняти пропелери на мапi яка тiльки недавно вийшла? Цiкаво..
У неї шарикопідшипникові пропелери, вони доволі противний звук мають коли обертах вище 49% :с
Відправлено через 46 секунд:
byaka: ↑
04.01.2025 17:47
У мене будуть у вертикальному положенні (корпус з лейаутом сендвіча).
Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
kyky: ↑
04.01.2025 17:47byaka
Так, про вживані. Але щось дійсно 6600ХТ бу по 200 баксів, тільки 5700ХТ є в бюджеті
Мені здається за невелику доплату до 200уо можна знайти вже й 3060-12, а без доплати - можна і 3060-8, ось наприклад декілька оголошень із першої сторінки на лосі
Тому точно змісту не багато в цьому дійстві.
1660с хороша карта (мав у використанні деякий час) і зараз можна купити за 120-130уо б/в в хорошому стані. Але якщо є можливість розтягнути бюджет - то б/в 3060-12 точно вистачить на довше і вона потужніша
Тут rtx3060-12 не завжди краща за 6600ХТ,то rtx3060-8 буде не кращий вибiр,хiба тiльки для сталкера 2