Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
sselesnes
Member

Повідомлення

To fully utilise NVIDIA Reflex, you need both a compatible monitor and gaming mouse. Your monitor will need to at least be a 1440p G-Sync display capable of performing at up to 360Hz. There are also some 4K displays that feature support for NVIDIA Reflex
NVIDIA Reflex Games / NVIDIA Reflex Compatible Mice / NVIDIA Reflex Compatible Monitors
* NVIDIA Reflex Low Latency mode is supported on GeForce 900 Series GPUs and newer.
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 16:30
До речі, який здебільшого нічого не дає в порівняні з рефлеком і навіть з ултра лоу летнесі від нвідії, якій на відміну від рефлекса не треба в рушій гри встроювати.
Screenshot 2024-10-22 162439.png
На скріні АЛ, а не АЛ+.
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 22.10.2024 16:59
GreenMile: 22.10.2024 16:30 До речі, який здебільшого нічого не дає в порівняні з рефлеком і навіть з ултра лоу летнесі від нвідії, якій на відміну від рефлекса не треба в рушій гри встроювати.
Screenshot 2024-10-22 162439.png
На скріні АЛ, а не АЛ+.
Та пофіг, все одно він гірший за рефлекс.
Насправді, тут питання в тому, що вдарені головою блогери рознесли цю маячню про "гіганстьий інпут-лаг " від ФГ, але не пояснили, що на фоні всього іншого він просто мізерний і той лаг додає абсолютно все, починаючи від гівняної миші (при чому ціна не є вирішальним фактором), закінчуючи низьким ФПС. Чогось всі грали на 60Гц моніторах з В-сінком при 100+мс і не гуділи, а тут почитали, що замість 20мс стало аж 37мс від ФГ - кошмар як тепер грати :apes:
спойлер
lag.png
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 17:14 Та пофіг, все одно він гірший за рефлекс.
Пруф?
Бо я от бачу, що рефлекс гірший :

GreenMile: 22.10.2024 17:14 Насправді, тут питання в тому, що вдарені головою блогери рознесли цю маячню про "гіганстьий інпут-лаг " від ФГ, але не пояснили, що на фоні всього іншого він просто мізерний і той лаг додає абсолютно все, починаючи від гівняної миші (при чому ціна не є вирішальним фактором), закінчуючи низьким ФПС. Чогось всі грали на 60Гц моніторах з В-сінком при 100+мс і не гуділи, а тут почитали, що замість 20мс стало аж 37мс від ФГ - кошмар як тепер грати :apes:
спойлер
lag.png
Тут не в тім діло, що всі грали на 60гц моніторах. Це не коректне порівняння, коректне буде - грати на 60 фпс із інпут лагом як в 30 ;)
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.10.2024 23:55Чому поганий? Купити, бо дешевше - це найочевидніший вибір і за нього ніколи не дорікають. Можливо, ви й купили у знайомого, а може це просто казочка на форум, ми все одно не перевіримо, та й не важливо, суть в іншому: всю дорогу поливати лайном зелені карти і по факту в них вляпатись, яка іронія
цікаво дізнатись з якого часу оце "всю дорогу" і чому іронія для вас це спробувати технології нвідії і написати шо вони хрінь?
GreenMile: 21.10.2024 23:55Ну звісно, то не ви в цій темі завжди топили за червоних і всіляко кепкували з зелених
я просто в шоці. 2 дятла пред'являють мені шо я топлю за амд, бо вони вигідніші. :facepalm: так хай 4070 коштує дешевше 7800хт тоді я буду її рекомендувати.
Востаннє редагувалось 22.10.2024 17:40 користувачем Nouriel, всього редагувалось 1 раз.
sselesnes
Member

Повідомлення

Якщо не помиляюсь, на CRT инпут лаг був найменшим, а з TFT пійшов збільшуватись, потім ще добавили різного роду обробку картинки, що у деяких випадках сильно його збільшує.
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 22.10.2024 17:18
GreenMile: 22.10.2024 17:14 Та пофіг, все одно він гірший за рефлекс.
Пруф?
Пруф шоб шо, розвести нікому не потрібний срач? В інтеті повоно інфи на цю тему. На вашому відео якщо глянути на реальні цифри в мс, а не на відсотки, то і не все так одзначно :) Але "but it Doesn't Matter." (с)
daesz: 22.10.2024 17:18 Тут не в тім діло, що всі грали на 60гц моніторах. Це не коректне порівняння, коректне буде - грати на 60 фпс із інпут лагом як в 30 ;)
Справа в тому, що грати на 60 ФПС із інпут лагом як в 30 краще, ніж грати на 30 ФПС з інпут лагом як в 30 :-P
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 17:37
daesz: 22.10.2024 17:18
Пруф?
Пруф шоб шо, розвести нікому не потрібний срач? В інтеті повоно інфи на цю тему. На вашому відео якщо глянути на реальні цифри в мс, а не на відсотки, то і не все так одзначно :) Але "but it Doesn't Matter." (с)
daesz: 22.10.2024 17:18 Тут не в тім діло, що всі грали на 60гц моніторах. Це не коректне порівняння, коректне буде - грати на 60 фпс із інпут лагом як в 30 ;)
Справа в тому, що грати на 60 ФПС із інпут лагом як в 30 краще, ніж грати на 30 ФПС з інпут лагом як в 30 :-P
Не все так однозначно тільки на словах, а на ділі :
спойлер
Зображення
Зображення
Чи
спойлер
Зображення
Зображення
GreenMile: 22.10.2024 17:37 Справа в тому, що грати на 60 ФПС із інпут лагом як в 30 краще, ніж грати на 30 ФПС з інпут лагом як в 30 :-P
Можливо, немаю з чим порівнювати, бо зі всіх ігор які мають Фг більш-менш цікавою виглядав для мене тільки імморталс оф ейвіум, але я його не грав (бо не мав часу, та й не настільки зацікавлений ним був, але на фоні всього іншого він виглядав цікавіше; якщо б його додали до фолен ордера чи сурвайвора - спробував би, бо маю обидва встановлені, вони зрештою мій ПК ніколи й не покидали :D ).

Купив собі першу ВК за 10 років від червоних - і зробив висновок, що люди в інтернеті дуже люблять хейтити синє/зелене/червоне без будь-яких причин, так - вона не ідеальна, бо немає компактних моделей, av1 не всюди підтримується, промені слабші, але не всім це все потрібне, але ж простіше похейтити без причини, чи не так?
shad_1985
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 16:30 нічого не дає
спойлер
... а вже додали це відео
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 22.10.2024 17:46 Не все так однозначно тільки на словах, а на ділі :
спойлер
Зображення
Зображення
Чи
спойлер
Зображення
Зображення
Черрі-пікнгом я теж займатись вмію, але ще раз, мені абсолютно нецікавий цей повністю беззмістовний срач на рівні одиниць мікросекунд. Це при тому, що у нвідії самих ФПС менше, а у АМД більше.
спойлер
Screenshot 2024-10-22 175913.png
Screenshot 2024-10-22 175859.png
daesz: 22.10.2024 17:46 Можливо, немаю з чим порівнювати, бо зі всіх ігор які мають Фг більш-менш цікавою виглядав для мене тільки імморталс оф ейвіум, але я його не грав (бо не мав часу, та й не настільки зацікавлений ним був, але на фоні всього іншого він виглядав цікавіше; якщо б його додали до фолен ордера чи сурвайвора - спробував би, бо маю обидва встановлені, вони зрештою мій ПК ніколи й не покидали :D ).

Купив собі першу ВК за 10 років від червоних - і зробив висновок, що люди в інтернеті дуже люблять хейтити синє/зелене/червоне без будь-яких причин, так - вона не ідеальна, бо немає компактних моделей, av1 не всюди підтримується, промені слабші, але не всім це все потрібне, але ж простіше похейтити без причини, чи не так?
Я прошов КП 2077 на психоналаштуваннях з ФГ, натівних ФПС 40+, нагенрованих 70+, взагалі нуль проблем. А потім я поставив РДР2, там де натівних ФПС 150+, нема ФГ але "інпут лаг" реакція на мишу як наче в кисілі якомусь :gigi: І люди тут шось зі знанням справи розмірковують про неможливі 20мс затримки. Я плакав, крч.
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 18:05
daesz: 22.10.2024 17:46 Не все так однозначно тільки на словах, а на ділі :
спойлер
Зображення
Зображення
Чи
спойлер
Зображення
Зображення
Черрі-пікнгом я теж займатись вмію, але ще раз, мені абсолютно нецікавий цей повністю беззмістовний срач на рівні одиниць мікросекунд. Це при тому, що у нвідії самих ФПС менше, а у АМД більше.
спойлер
Screenshot 2024-10-22 175913.png

Screenshot 2024-10-22 175859.png
А про різницю в фпсі згадувати не будемо? Бо з включеним бустом та рефлексом виходить -20 в тому ж овервотчі.

Відправлено через 7 хвилин 49 секунд:
GreenMile: 22.10.2024 18:05 Я прошов КП 2077 на психоналаштуваннях з ФГ, натівних ФПС 40+, нагенрованих 70+, взагалі нуль проблем. А потім я поставив РДР2, там де натівних ФПС 150+, нема ФГ але "інпут лаг" реакція на мишу як наче в кисілі якомусь :gigi: І люди тут шось зі знанням справи розмірковують про неможливі 20мс затримки. Я плакав, крч.
Думаю, що в рдр2 просто таке убл@дське управління (хоча хто зна, пограти б із затримкою 5мс - і тоді точно можна було б висновок зробити) :)
EddieDean
Member

Повідомлення

Панове знову є питання: яку з цих карт брати?
https://elmir.ua/?id=vp8c.w38q.w429&mod ... type=20000

Різниця у частотах наче не така велика шоб зхвертати на неї увагу. Чим вони відрізняються?
Lorichic
Member

Повідомлення

EddieDean
Hellhound из этих, самая тихая и холодная
EddieDean
Member

Повідомлення

Lorichic: 23.10.2024 15:10Hellhound из этих, самая тихая и холодная
Дякую. А шо про ті дві скажете?
oversteve
Member

Повідомлення

EddieDean: 23.10.2024 14:58 Панове знову є питання: яку з цих карт брати?
https://elmir.ua/?id=vp8c.w38q.w429&mod ... type=20000

Різниця у частотах наче не така велика шоб зхвертати на неї увагу. Чим вони відрізняються?
гіга за 25к
https://brain.com.ua/ukr/Videokarta_GIG ... t=U0883221

або якщо вже дотягнули до 26к, то докинути ще троха до 27к на 7900гре, або до 28-29к і взяти 4070с

п.с. хоча я б напевно почекав тижні 2-3 якщо не горить, будуть якісь знижки перед чорною пт і можливо на якісь відяхи троха скинуть

Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
п.п.с по самих відяхахах хеллхаунд масивніша (відповідно треба і по габаритах дивитися, щоб полізло у корпус), але і у гіги цільком ок СО, маю ідентичну на 4070с і вона цілком пристойна
Lorichic
Member

Повідомлення

EddieDean
Вот тут обзор, сравнение Hellhound и QUICK 319 https://www.techpowerup.com/review/powe ... nd/37.html
EddieDean
Member

Повідомлення

Прив'язаний саме до елміру нажаль, а там з АМДшними продуктами якийс напряг наразі( Тож не покатить.
oversteve: 23.10.2024 15:19або якщо вже дотягнули до 26к, то докинути ще троха до 27к на 7900гре, або до 28-29к і взяти 4070с

п.с. хоча я б напевно почекав тижні 2-3 якщо не горить, будуть якісь знижки перед чорною пт і можливо на якісь відяхи троха скинуть
Карти вище 7800хт мені не потрібні бо в мене 1080р монітори, міняти їх не планую бо тіки цим літом купив) Я б такий шо взагалі 7700хт взяв би, аби ціна була адекватнішою) Брати комп планую саме у кінці листопада, теж чекаю на чорну п'ятницю)
oversteve: 23.10.2024 15:19п.п.с по самих відяхахах хеллхаунд масивніша (відповідно треба і по габаритах дивитися, щоб полізло у корпус), але і у гіги цільком ок СО, маю ідентичну на 4070с і вона цілком пристойна
Корпус Ланкул 216 там 390мм відяха стає. Принаймні по ТТХ) Тож будь яка має влізти)
Lorichic: 23.10.2024 15:19Вот тут обзор, сравнение Hellhound и QUICK 319 https://www.techpowerup.com/review/powe ... nd/37.html
Дякую, значить поверколор іт із)
oversteve
Member

Повідомлення

EddieDean: 23.10.2024 15:39 Дякую, значить поверколор іт із)
власне ще прийміть до уваги, що у ПС гарантія 2 роки, у інших 3
Vader
Member

Повідомлення

Я вам хочу сказать,что гарантия в один +год играет роль,очень большую,у меня была проблема с 2мя картами палит 3080,при продаже,закончилась гарантийка,а народ требовал..У Палита тоже 2г.гарантия..Я бы все же рассматривал карты с 3мя годами...Если карта конечно,не на годик..
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 23.10.2024 17:11проблема с 2мя картами палит 3080,при продаже,закончилась гарантийка,а народ требовал..
Так я ще її не купив навіть щоб замислюватися про продаж)))) І взагалі не планую продавати) І якшо відверто то і гарантією сподіваюся не користуватися)
Відповісти