Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

EddieDean: 22.10.2024 12:10 Так наче ж воно дикий імпут лаг додає?
"Дикий" - то поняття відносне, в КС - так, з генераторм грати не треба, а в сингли з включеним рефлекосм ви різниці не помітите особливої. Ось, на прикладі КП2077:
Here's some background:
Configuration 1: 27-34ms latency @ Native 4K RT Psycho w/ reflex
Configuration 2: 60ms latency @ Native 4K RT Psycho w/o reflex
Configuration 3: 40-50ms latency @ Native 4K RT Psycho with Frame Generation.

Тобо ФГ+ рефлекс дає тей самий інпут лаг, що і чистий незайманий натів :)
sselesnes
Member

Повідомлення

1440p raytrace dlss/fsr: 3080 360w vs 6900xt 280w (б/в 15к грн)
спойлер

EddieDean
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 12:40Тобо ФГ+ рефлекс дає тей самий інпут лаг, що і чистий незайманий натів
Зрозумів, дякую) Буду знати) Але все одно Нвідіа оверпрайс)))
shad_1985
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 12:00генерилкою кадрів
Fsr 3.1

GreenMile: 22.10.2024 12:40Тобо ФГ+ рефлекс дає тей самий інпут лаг, що і чистий незайманий натів
Fsr 3.1 та Anti Lag+
Vader
Member

Повідомлення

GreenMile
Який кретерiй кращостi в кожного свiй??шо ви таке лiпите??Якщо воно лупить бiльше фпс,ось i все..Вот i вся кращисть)) :-/ Сижу глажу свiй асус за 90000,i дивлюсь в ютубчике,як дешевший Зотак нагiба мiй асус...за то в мене асус :gigi: i вона краща :lol:
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 22.10.2024 13:18Який кретерiй кращостi в кожного свiй??шо ви таке лiпите??Якщо воно лупить бiльше фпс,ось i все..Вот i вся кращисть)) Сижу глажу свiй асус за 90000,i дивлюсь в ютубчике,як дешевший Зотак нагiба мiй асус...за то в мене асус i вона краща
Наразі ФПС далеко не єдиний показник) Комусь (як мені) неважливі плюхи від нвідіа типу РТ та ДЛСС (які об'єктивно працюють краще на зелених картах), а цікавить чиста растеризація та ціна. Комусь навпаки треба саме РТ та ДЛСС для красивішої картинки (???) у 1440р+ а на ціну та фпс пофіг, аби було 60+. Комусь потрібна ВК для роботи (кодинг відео та рендер на ВК) той теж обере нвідіа. Крітеріїв для вибору тої чи іншої карти багато, і когось цікавить одне а другого інше) Саме це і малося на увазі. Звісно якщо необмежений бюджет то беремо 4090 та не паримося від слов взагалі, але ті хто бере 4090 по форумах не сидять)
Vader
Member

Повідомлення

Сидять
EddieDean
Member

Повідомлення

Шось я зплутався... FSR це ж не фрейм генератор а апскєйлер... Чи я шось пропустив? ДЛСС теж наче апскєйлер.
GreenMile
Member

Повідомлення

Vader: 22.10.2024 13:18 GreenMile
Який кретерiй кращостi в кожного свiй??шо ви таке лiпите??Якщо воно лупить бiльше фпс,ось i все..Вот i вся кращисть)) :-/ Сижу глажу свiй асус за 90000,i дивлюсь в ютубчике,як дешевший Зотак нагiба мiй асус...за то в мене асус :gigi: i вона краща :lol:
Ну правильно, включаємо РТ і бачимо, що зелені дають більше ФПС ніж червоні, виключаємо РТ - навпаки. То де кращість?
Vader
Member

Повідомлення

Наскiльки червонi обходять зелених без рт?Якщо в мене високочастотний монiтор-мiй вибiр зрозумiлий B-) :-P
GreenMile
Member

Повідомлення

shad_1985: 22.10.2024 12:55
GreenMile: 22.10.2024 12:00генерилкою кадрів
Fsr 3.1
Fsr 3.1 та Anti Lag+
Так, але для ФСР-генерилки треба юзати її ж апскейлер, а він поки що програє ДЛСС в якості, хоча сам генератор АМД швидший за ФГ від нвідії.
Lekrs
Member

Повідомлення

З фрейм геном грати не можу. Не комфортно почуваюся коли включаю, чому не знаю. І длсс з милом також не влаштовує. Але нвідіа всерівно краще. Стабільніше і безпроблемніше.
GreenMile
Member

Повідомлення

Vader: 22.10.2024 14:01 Якщо в мене високочастотний монiтор-мiй вибiр зрозумiлий B-) :-P
А якщо монітор не високочастотний? От і маємо, що кожному своє, а не "хто вище б'є - той краще грає".
EddieDean
Member

Повідомлення

Vader: 22.10.2024 14:01Якщо в мене високочастотний монiтор-мiй вибiр зрозумiлий
А яке, вибачаюсь відношення має герцовка монітору до променів та длсс? Якшо 165+ фпс хочеться то жодна карта не дасть цього у ААА тайтлах. А якщо кіберкотлетні шутери тоді нафіга промені та ДЛСС? Незрозуміло якось.
Volodya811
Member

Повідомлення

EddieDean: 22.10.2024 10:48
Volodya811: 22.10.2024 01:38Якщо хтось вирішив брати АМД, яка сильно відстає від Нвідіа, то 7900гре краща за 7800ХТ. І не швидкістю. Це карти одного рівня. А краща тим, що у неї більше шейдерів на нижчій частоті. А значить, що хот-спот буде в розумних межах.
Чим АМД "сильно відстає" від НВІДІА? Усі тести шо бачив відставання починається на рвіні 4070ТІ супер. До цього рівня у растеризації АМД рівна/виграє на декілька кадрів. Це яікщо брати ігри. У рендері та кодуванні тут згоден, НВІДІА кращє. Але ціна ж... Розглядаю зараз 7800хт. У іграх подруктивність на рівні 4070 супер. А ціна нижча на 3-4к. Т.я. беру ВК суто для ігор то питання взагалі немає що брати з цих двох карт.
P.S. Якесь дивне у нас ціноутворення. По всьому світі 7700хт вже давно дешевша за 400$ а в наших магазинах все ще 500+. 7800хт та 4070 взагалі мовчу)
Архітектурно АМД поступається Нвідіа, навіть, якщо говорити лише про швидкість роботи в іграх без променів. + АМД споживає помітно більше енергії. Якщо ще сюди додати промені, які реально "працюють" в іграх з ДЛСС, чудовий апаратний медіа-кодек, програмне забезпечення від Нвідіа (видалення шуму, фону та інше за допомогою тензорних ядер відеокарт), то зекономити 3-4 тис. грн. (умовно 10% ціни), щоб усе це втратити - це велика помилка. Більше того, продати на вторинному ринку АМД значно складніше, ніж Нвідіа.
На мою думку, зараз немає цікавих карт для купівлі. Скоро вийде наступне покоління від Інтел, АМД та Нвідіа, а потім уже можна буде приймати рішення. Платити 30 тис. грн. за карту на 12 Гб - вважаю недоцільно. 40 тис. грн. за 16 Гб - забагато. Тим більше, за карту старого покоління.
shad_1985
Member

Повідомлення

EddieDean: 22.10.2024 13:43Шось я зплутався... FSR це ж не фрейм генератор а апскєйлер... Чи я шось пропустив? ДЛСС теж наче апскєйлер.
В склад цієї версії(длсс3 та фср 3) вийшов генератор, тому якщо в грі ця версія, то 99% буде генератор.
EddieDean
Member

Повідомлення

Volodya811: 22.10.2024 14:48якщо говорити лише про швидкість роботи в іграх без променів
Еммм... 7800хт дає більше ФПС за 4070 та програє 3-5 ФПС у 4070 супер у всіх тестах без РТ. 7800хт коштує все ще дешевше. Взагалі не знаю що там по архітектурі, але з тестами важко сперечатися. Фреймтайм десь гірше десь краще. 16ГБ пам'яті теж плюс як на мене.
Volodya811: 22.10.2024 14:48+ АМД споживає помітно більше енергії
Тут погоджуся. Без варіантів)
Volodya811: 22.10.2024 14:48Якщо ще сюди додати промені, які реально "працюють" в іграх з ДЛСС, чудовий апаратний медіа-кодек, програмне забезпечення від Нвідіа (видалення шуму, фону та інше за допомогою тензорних ядер відеокарт), то зекономити 3-4 тис. грн. (умовно 10% ціни), щоб усе це втратити - це велика помилка.
А якщо мене як користуваче це все не цікавить? То це перетворюється на мінус, чи не так? Тобто нафіга мені переплачувати за фічи якими я не буду користуватися?
Volodya811: 22.10.2024 14:48На мою думку, зараз немає цікавих карт для купівлі.
Мабуть не погоджуся. 4070 супер якщо знайти привабливу ціну прям гарна ВК від нвідіа. 7800хт також дуже достойна. Теж трохи оверпрайс як на мене, але все ще краща у категорії прайс ту перформанс якщо брати новою. Якщо вдасться знайти 6800хт то взагалі вогонь) Для ультрабуджетних варіантів є 4060 без ті. Вона зробить своє діло і коштує наче +- нормально. Суто моє імхо))
Volodya811: 22.10.2024 14:48Скоро вийде наступне покоління від Інтел, АМД та Нвідіа, а потім уже можна буде приймати рішення
Звісно буде цікаво подивитися шо там буде, але кмоп потрібен новий вже вчора тому маємо шо маємо)

Відправлено через 53 секунди:
shad_1985: 22.10.2024 14:53В склад цієї версії(длсс3 та фср 3) вийшов генератор, тому якщо в грі ця версія, то 99% буде генератор.
Дуже дякую, не знав)
l-m
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.10.2024 14:02 для ФСР-генерилки треба юзати її ж апскейлер
Не обов'язково, залежить в гри — є де можна для нативу вмикати, є де навіть з DLSS чи XeSS.
shad_1985
Member

Повідомлення

l-m
Від версії фср, фср 3.0 не дозволяє, 3.1 дозволяє.
GreenMile
Member

Повідомлення

До речі, який здебільшого нічого не дає в порівняні з рефлеком і навіть з ултра лоу летнесі від нвідії, якій на відміну від рефлекса не треба в рушій гри встроювати.
Screenshot 2024-10-22 162439.png
Відповісти