Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
PhoenixTMS: ↑
07.09.2024 22:38
В октябре появится возможность купить 4070 super.
Что посоветуете, покупать или ждать зимы и 5000 серии?
Я думаю кожанка себе не позволит 5080 продавать ниже 1к$ если там условно карта будет немного уступать той же 4080s но с поддержкой длсс4 и и лучами шустрей на 10% ещё большими буквами на коробке укажут Best for AI
sselesnes: ↑
07.09.2024 20:5295Вт проц та 132Вт відяха - чому там грітися? Більш ніж достатньо однієї 80ки тихої на видув плюс те, що БЖ витягує. Яб навпаки заліпив зсередини дірки на бокової кришці, щоб проток був з морди через відяху, а не повз неї. IMHO
Плюс чіпсет, пам'ять, диски і перемішування старого повітря.
Людина ж пише, що підвищення обертів слабо впливає на температури.
Шо там по слухам за 5 серію RTX? 5080 і 5090 резентуюсь в жовтні-грудні і в продажі будуть 3 тижні після презентації? І пишуть, шо 5090 буде на 48% швидшою за 4090, яка ж тоді буде РРЦ і яка реальна ціна на початку?
waryag hotspot 107 у furmark заміною термо інтерфейсу збити можливо, але не обдувом карти. Кулер на проці у нашому випадку здуває повітря яке йде з пам'яті, чіпсета, та бекплейта відяхі якраз у напрямок корпусних вентиляторів. Я до того, що повітря не гуляє по колу і не гріє карту - корпус тут не винен. Звісно вентилятор на вдув не завадить. IMHO
Востаннє редагувалось 08.09.2024 09:06 користувачем sselesnes, всього редагувалось 1 раз.
IrosLAV: ↑
08.09.2024 07:21
Шо там по слухам за 5 серію RTX? 5080 і 5090 резентуюсь в жовтні-грудні і в продажі будуть 3 тижні після презентації? І пишуть, шо 5090 буде на 48% швидшою за 4090, яка ж тоді буде РРЦ і яка реальна ціна на початку?
последний слив бил что в январе-феврале уже в магазах тот же чел писал что цена на 5090 будет 2.5к
sselesnes: ↑
08.09.2024 09:01waryag hotspot 107 у furmark заміною термо інтерфейсу збити можливо, але не обдувом карти. Кулер на проці у нашому випадку здуває повітря яке йде з пам'яті, чіпсета, та бекплейта відяхі якраз у напрямок корпусних вентиляторів. Я до того, що повітря не гуляє по колу і не гріє карту - корпус тут не винен. Звісно вентилятор на вдув не завадить. IMHO
У мене більш агресивні настройки корпусних вентиляторів зменшили не лише температури, але й дельту між ГП і хотспотом.
107 градусів не було, але і 90+ мене не влаштовували.
waryag більш прихільник тиші - поставив по одній 120 тіхоходки на вдув видув, та пам'ять, а проц та відяха на воді. Тепер о 2-3 години ночі чути тільки вентілятор БЖ в навантаженні. Доречі, ще замінив HDD WD Black, бо хрюкав головами та грівся, на інший.
Ну я смотрю 1070 те же самые можно за 3000+ купить да конечно это риск что они не свежие , майнинг итд но все же производительность хорошая для фул хд хватит с головой , 1660ти супер идут уже дороже....мне надо как то уложится в 6000 грубо говоря разен 5500 и более менее хорошая видеокарта....
Ціна 1070 в адекватному стані зараз ~4500. Прості виконання 4200-4300. 3000+ це щось розраховане "на лоха".
Shk: ↑
08.09.2024 11:07мне надо как то уложится в 6000 грубо говоря разен 5500 и более менее хорошая видеокарта....
Взагалі ніяк. Якщо зараз проц 1600+ - його апгрейд, з картами рівня 1070/1660, профіту не дасть. Раціональніше буде просто купити карту(і подивитись, що там з БЖ, може в нього треба кинути).
Shk: ↑
08.09.2024 11:071070 те же самые можно за 3000+ купить да конечно это риск что они не свежие
Они ВСЕ - несвежие, с ушатанными вентилями. Можете, конечно, надеяться, что комп стоял на даче у бабушки и включался раз в неделю для ютуба...
А реальный риск - это попасть на трупик.
Лучше все же подкопить и взять более свежую 1660.
купляти 1070 =
з вірогідністю 99% це буде прогрітий шмат лайна який вріже дуба через місяць максимум - і якщо вас це влаштовує то уперед
1660 super - збирайте на неї гроші