RX 6800 проблеми зі стабільностю в деяких іграх/тестах

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Sanc
Member

Повідомлення

Kib: 08.04.2024 07:49
Sanc: 08.04.2024 01:54Карта підєднана окремими кабелями від БП чи одним? Бо якщо одним - в цьому і трабла
Окремими
Sanc: 08.04.2024 01:54Якщо різними кабелями - души паверлімітом карту, скоріше всього трабли або в деградованому чіпі або в ВРМ
Душіння поверлімітом через More Power Tool з більшим значенням ніж дозволяє адреналін, єдине що я не пробував. Бо те що дозволяє адреналін не допомагає. Але взагалі, зменшення паверліміту ще в попередніх намагання намацати стабільність приводить лише до більшої нестабільності. :-/ Мені здається справа не в тому що карта не може тримати якесь там навантаження по Вт, але це тільки здогадки. :-/
Проженіть тест на відеопамять (mats), буває що не держить саме чіп памяті і через нього все вимахується.

І ще овервольтаж (додавання вольтажу) і розширення паверліміту спробуйте, бо якщо це не відеопамять то це 100% деградований чіп.
Тоді питання буде деградація іде вверх (струми витоку) чи вниз (товщина мідних доріжок в чіпі між компонентами).
Якщо овервольтаж не допомагає - значить прийдеться знижувати частоту і з цим нічого не зробиш.
Kib
Member

Повідомлення

Sanc: 08.04.2024 13:29Проженіть тест на відеопамять (mats)
mats то готова (відносно) прога для тестування нв карт, для амд карт треба це робити через скрипт в лінуксі чи шось таке, більше мороки.
Sanc: 08.04.2024 13:29І ще овервольтаж (додавання вольтажу) і розширення паверліміту спробуйте, бо якщо це не відеопамять то це 100% деградований чіп.
Kib: 24.03.2024 07:53в рдна 2 дуже дивна по суті на половину залочена система керування живлення. Навіть якщо накидувати через More Power Tool, то в адреналіні типу смужка напруги стає довше, значення збільшується, але по моніторингу вона навіть падає з дефолтних 1025мв до щось 1012мв.
Але може я щось не шарю, ви поясните, буду вдячний ;)
Sanc
Member

Повідомлення

Kib: 08.04.2024 14:58
Sanc: 08.04.2024 13:29Проженіть тест на відеопамять (mats)
mats то готова (відносно) прога для тестування нв карт, для амд карт треба це робити через скрипт в лінуксі чи шось таке, більше мороки.
Sanc: 08.04.2024 13:29І ще овервольтаж (додавання вольтажу) і розширення паверліміту спробуйте, бо якщо це не відеопамять то це 100% деградований чіп.
Kib: 24.03.2024 07:53в рдна 2 дуже дивна по суті на половину залочена система керування живлення. Навіть якщо накидувати через More Power Tool, то в адреналіні типу смужка напруги стає довше, значення збільшується, але по моніторингу вона навіть падає з дефолтних 1025мв до щось 1012мв.
Але може я щось не шарю, ви поясните, буду вдячний ;)
Ви купили б\у майнену карту, а в них типові проблеми всі що Ви описали, причин яких 4:
1) Напівживі банки відеопам'яті, які не можуть витримувати навантаження більше певної планки, і при нагріві починає глючити контролер памяті
2) Ужарений сам контролер памяті, оскільки при майнінгу роблять андервольт карти і оверклок памяті, через що високі температури і локальні перегріви призводять до деградації мідних ліній в ньому, і він не може тримати навантаження більше певної планки (на кристалі тоді є слід потемніння в 3-4мм діаметром)
3) Напівдохлі фази на VRM, який теж перестає тримати певне навантаження
4) Загальна електрохімічна деградація мідних ліній в кристалі через тривалу роботу і підвищену вологість приміщення (ферми в гаражах\балконах\підвалах\складах)

Якщо випадок 1 - треба знати в якому стані сама память, якщо випадок 4 - допоможе накидання вольтажу (щоб пройти підвищений опір), якщо випадок 3 - допоможе зажимання паверліміту, а от якщо випадок 2 - ну то ГГ, карту тільки давити по частоті і вольтажу, якщо не поможе - тоді міняти карту.
Просто я таке уже не раз бачив (карти Нвідія, але не суть) то оце було причинами.

Просто знаючи як на них майнили вижимаючи всі соки по памяті 24\7\365 і зажимаючи по споживанню у всяких сирих приміщеннях (а те що творили китайози - то взагалі) з нестабільною електромережею - то і не дивно. З вашої карти видавили весь її ресурс в поганих умовах і продали "ще живу" Вам.

А ще той же ремонтник VikOff дуже плювався від 5-6тисячної серії АМД з майнінгу - бо вони деградують по чіпу (а чіпів нема в продажі) і йому не заробити і клієнта не порадувати, бо карта в утіль\на барахолку
Kib
Member

Повідомлення

Поставив ще одну тестову гру на лінукс мінт флешку яка стабільно вилітає на віндні без зниження гпу частоти, immortals fenyx rising. Також на диво працює нормально :-/ Якщо вірити тій прозі для моніторингу в лінуксі що в першому пості, відеокарта зовсім по іншому працює під лінуксом в іграх та й просто в декстопі, частоти, вольтаж, навіть звук від дроселів по суб'єктивним оцінкам менш гучніший.
Була б в мене якась заміна для відяхи, то напевно відправив би карту Гені, чи інший людині з руками на недільки дві, головне щоб окрім оплати за послуги людині було це цікаво. Бо мій інтерес копання в цьому з віком вже трохи згас.
А так, сидіти без компа не хочеться, щоб задовольнити свій інтерес. :-/ Поки буде працювати так як працює :)
Геральт
Member

Повідомлення

Kib: 24.03.2024 07:53
Alex646: 24.03.2024 00:48А може напруги трошки накинути і поможе?
Воно по факту її не накидує, в рдна 2 дуже дивна по суті на половину залочена система керування живлення. Навіть якщо накидувати через More Power Tool, то в адреналіні типу смужка напруги стає довше, значення збільшується, але по моніторингу вона навіть падає з дефолтних 1025мв до щось 1012мв. :-/
Я б залочив напругу (для початку на 1,1В) в MPT (то максималка, типу). Воно автоматом криву трошки посуне вниз і, відповідно, макс буст зменшить. Поверліміт лишити той, що є. В драйвер можна не лізти і взагалі забити на нього. Помоніторити стабільність/частоти в проблемних іграх. І порівняти з частотами/вентилями під лінуксом. Якщо різниця невелика і стабільно, то дати собі спокій. Якщо "мало" частот, але стабільне, трохи накинути напругу.
- Лінукс може вентилі слабше крутити-алгоритм не піднімає частоти через вищі темпи.
- Різні апі по різному карту гвалтують.
- ще 100500 варіантів )

На 6000 майнили рідко, бо не було того профіту, що на 3000. А жерли карти співставно.
CIPKO_IBAH
Junior

Повідомлення

RX6800 СТАЛКЕР2. Постійні вильоти зависання. Але якось працювало. Після виходу адреналіна 24.12.1 довше 5 секунд пограти взагалі не получалося. Після довгих маніпуляцій з'ясувалося що допомагає просто видалити драйвер. І о чудо! Вильоти припинилися.
Згодом почало вискакувати повідомлення:
WARNING: Known issues with graphics driver
The installed version of the AMD graphics driver has known issues, Please install either the latest or the recommended driver version
Would you like to visit the following URL to download the driver?
https://www.amd.com/en/support
AMD Radeon RX 6800 Installed Adrenalin 2020 2110.2 re co mmended: 28. 2.2
У AMD завжди криві драйвери. Пробував ці драйвера. Толку мало. Тепер працююча схема така: Видалити адреналін, завантажити помічник встановлення, зявляється можливість вибрати: повна інсталяція, мінімальна і тільки драйвер. На данний момент працює лише драйвер. Два перших варіанти непрацюють.
Дякую усім за поради. Але моє враження що драйвера тупо не вивозять.
Kib
Member

Повідомлення

CIPKO_IBAH: 18.12.2024 14:06RX6800 СТАЛКЕР2. Постійні вильоти зависання. Але якось працювало. Після виходу адреналіна 24.12.1 довше 5 секунд пограти взагалі не получалося. Після довгих маніпуляцій з'ясувалося що допомагає просто видалити драйвер. І о чудо! Вильоти припинилися.
Згодом почало вискакувати повідомлення:
Конкретно в мене на сталкері 2 проблем взагалі нема, працює без скидання частоти ще й в невеликому даунвольті. :dontknow:
Grava
Member

Повідомлення

CIPKO_IBAH: 18.12.2024 14:06У AMD завжди криві драйвери. Пробував ці драйвера.
На 6800 у сталкері один раз вилетіло за 35 годин, під час виходу в меню. Сумніваюся що у драйвері діло.
Відповісти