Kib: ↑
08.04.2024 14:58
mats то готова (відносно) прога для тестування нв карт, для амд карт треба це робити через скрипт в лінуксі чи шось таке, більше мороки.
Sanc: ↑
08.04.2024 13:29І ще овервольтаж (додавання вольтажу) і розширення паверліміту спробуйте, бо якщо це не відеопамять то це 100% деградований чіп.
Kib: ↑
24.03.2024 07:53в рдна 2 дуже дивна по суті на половину залочена система керування живлення. Навіть якщо накидувати через More Power Tool, то в адреналіні типу смужка напруги стає довше, значення збільшується, але по моніторингу вона навіть падає з дефолтних 1025мв до щось 1012мв.
Але може я щось не шарю, ви поясните, буду вдячний
Ви купили б\у майнену карту, а в них типові проблеми всі що Ви описали, причин яких 4:
1) Напівживі банки відеопам'яті, які не можуть витримувати навантаження більше певної планки, і при нагріві починає глючити контролер памяті
2) Ужарений сам контролер памяті, оскільки при майнінгу роблять андервольт карти і оверклок памяті, через що високі температури і локальні перегріви призводять до деградації мідних ліній в ньому, і він не може тримати навантаження більше певної планки (на кристалі тоді є слід потемніння в 3-4мм діаметром)
3) Напівдохлі фази на VRM, який теж перестає тримати певне навантаження
4) Загальна електрохімічна деградація мідних ліній в кристалі через тривалу роботу і підвищену вологість приміщення (ферми в гаражах\балконах\підвалах\складах)
Якщо випадок 1 - треба знати в якому стані сама память, якщо випадок 4 - допоможе накидання вольтажу (щоб пройти підвищений опір), якщо випадок 3 - допоможе зажимання паверліміту, а от якщо випадок 2 - ну то ГГ, карту тільки давити по частоті і вольтажу, якщо не поможе - тоді міняти карту.
Просто я таке уже не раз бачив (карти Нвідія, але не суть) то оце було причинами.
Просто знаючи як на них майнили вижимаючи всі соки по памяті 24\7\365 і зажимаючи по споживанню у всяких сирих приміщеннях (а те що творили китайози - то взагалі) з нестабільною електромережею - то і не дивно. З вашої карти видавили весь її ресурс в поганих умовах і продали "ще живу" Вам.
А ще той же ремонтник VikOff дуже плювався від 5-6тисячної серії АМД з майнінгу - бо вони деградують по чіпу (а чіпів нема в продажі) і йому не заробити і клієнта не порадувати, бо карта в утіль\на барахолку