Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Пхах, Кабельморд відкликає кутові адаптери 12vhpwr. Що ж могло піти не так, невже не юзери винуваті, які вставляли їх не тою рукою? :)
Тут десь нещодавно писали про адаптери з аліка і навіщо платити більше, кек :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.12.2023 19:32 Пхах, Кабельморд відкликає кутові адаптери 12vhpwr. Що ж могло піти не так, невже не юзери винуваті, які вставляли їх не тою рукою? :)
Тут десь нещодавно писали про адаптери з аліка і навіщо платити більше, кек :gigi:
цій новині вже пару місяців, у адаптера занадто тонкі дороги, вони плавилися на 4090 з лімітом 600вт, зараз здається єдиний адаптер, який може нормально витримати таке то корсарівський
https://www.corsair.com/ww/en/p/pc-comp ... cp-8920335
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 22.12.2023 19:38
GreenMile: 22.12.2023 19:32 Пхах, Кабельморд відкликає кутові адаптери 12vhpwr. Що ж могло піти не так, невже не юзери винуваті, які вставляли їх не тою рукою? :)
цій новині вже пару місяців, у адаптера занадто тонкі дороги, вони плавилися на 4090 з лімітом 600вт, зараз здається єдиний адаптер, який може нормально витримати таке то корсарівський
Знаю много людей которые покупали 4090, все просто обновили блок питания в котором был разъем(ну как блок всё обновили) обычно для них деньги не проблема и при выходе желаемых коплектух обновляется вся система. Конечно не исключаю покупку 4090 на последние - но это уже совсем другая история :D
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13: 22.12.2023 21:44
oversteve: 22.12.2023 19:38
Знаю много людей которые покупали 4090, все просто обновили блок питания в котором был разъем(ну как блок всё обновили) обычно для них деньги не проблема и при выходе желаемых коплектух обновляется вся система. Конечно не исключаю покупку 4090 на последние - но это уже совсем другая история :D
для тих, хто купує такі адаптери проблема це сильно випираючі в бік кабелі живлення, а не сумісність із старими бж
Yaroslav
Member

Повідомлення

daesz
Подивись на 30-ту серію, наприклад 3070 XLR8. Вона не просто схожа на 3070 Gaming Pro - а тупо така сама, навіть наклейки на платі з однаковими шрифтами. По 40-ій серій дійсно є певні відмінності.
https://www.techpowerup.com/review/pny- ... rgb/3.html
Так що, на мою думку - PNY це Palit для америкосів, і це є добре :beer:
daesz
Member

Повідомлення

Yaroslav: 22.12.2023 22:38 daesz
Подивись на 30-ту серію, наприклад 3070 XLR8. Вона не просто схожа на 3070 Gaming Pro - а тупо така сама, навіть наклейки на платі з однаковими шрифтами. По 40-ій серій дійсно є певні відмінності.
https://www.techpowerup.com/review/pny- ... rgb/3.html
Так що, на мою думку - PNY це Palit для америкосів, і це є добре :beer:
Паліт для США - це гейнворд, назви лінійок по типу Пегасус/Фенікс/Фантом також натякають :-P

Відправлено через 8 хвилин 35 секунд:
Я купив два 8пінові з аліка, один працює вже 2 роки, другий свіженький і все гаразд. Але проблеми з руками і юзерів звичайно, а не з роз'ємом :lol:
formazon
Member

Повідомлення

Хоспаде, вы серьезно до сих пор обсуждаете горящие разъемы на компьютерных обогревателях? :lol:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Прочитав на розетці у відгуках про 7800ХТ, що у людини на новій карті зелені екрани. Загуглив цю проблему, перше ж посилання в гуглі на форум амд і в гуглі в описі написано, що проблема вирішена. Заходжу на форум по посиланню, в темі модератор закрив тему з поміткою "вирішено", але написав, що подібна тема вже існує і треба писати там. В тій темі проблема не вирішена, але вона не в топі гугла. Вирішення проблем від амд воно таке. :lol:
Алсо на реддіті та форумі амд просто купа тем з цими зеленими екранами на нових відеокартах 7000-лінійки. У людей вони навіть в біос. Крашиться біос і комп перезавантажується. Не помагає ні переустановлення драйверу, ні переустановлення віндовс, ні заміна блока живлення. Тобто амд так і не змогли побороти ці зелені екрани.

Зображення
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.12.2023 18:41 Прочитав на розетці у відгуках про 7800ХТ, що у людини на новій карті зелені екрани.
В мене також був, обновив біос і немаю більше :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
На реддіті є тема буквально за сьогоднішній день з проблемою зеленого та чорного екрану на новій відеокарті. Ти купив відеокарту, потім міняй блок живлення, міняй монітор, оновлюй біос — а це не кожна людина вміє або наважиться робити, міняй герцовку на моніторі з 165 на 164.836, роби андервольта або андерклок. Реально люди купують відеокарту від амд — нову, з магазину, останньої моделі, і роблять андерклок, щоб вона працювала. Це нормальна ситуація? Деякі люди пишуть, що успішно здали її по RMA і отримали заміну. Як гадаєте, а в Україні вдасться повернути відеокарту з зеленими екранами? Причому якщо в одного вони через 20 хвилин, то інший пише, що ловить його раз в декілька днів. Ще одна людина пише, що гарантовано ловить зелений екран, якщо на одному моніторі гра, а на іншому моніторі вона вмикає ютуб.
Мені звичайно подобається продуктивність цієї відеокарти і я хотів би придбати відеокарту вже зараз, бо невідомо, що буде далі з курсом гривні, але я не настільки багато заробляю, щоб ризикувати такими грошима. Ви знаєте, яка у мене вдача. Я просто впевнений, що мені дістанеться саме та відеокарта, яка буде крашитися зеленими екранами.
ViktorUA
Member

Повідомлення

Kirakishou за 2+ месяца никаких проблем с 7800XT PURE,пару вылетов было но непонятно с чем было связано.А вот в VR совсем другая история,AMD не смогли до сих пор я так понял,для этого луче все же NV.
Kirakishou
Member

Повідомлення

ViktorUA
Про VR только что тоже читал отзыв. Чувак пишет, что в VR система почти сразу крашится. Много людей пишут, что, если у тебя один монитор подключен по DP и ты подключаешь еще один монитор по HDMI – гарантировано зеленый экран. Там в темах тупо танцы с бубном – андерклок, замена мониторов, замена блоков питания, переустановка кучи разных драйверов. Там и видео есть с демонстрацией проблемы, то есть это не троллинг. То, что у вас нет проблем – как я понимаю, это кому как повезет с конкретным экземпляром. Потому что некоторые пишут, что после замены по RMA такая же видеокарта на том же компьютере работает нормально. Походу с завода идет брак и тут уже кому какая карта попадется.

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Если многим помогает андерклок, то походу уже с завода некоторые чипы не могут держать заводскую частоту.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou,
я зробив андервольт, щоб вона менше споживала. На ненавідії зробив би теж саме, тому мене це не стосується в даному випадку :)
В мене був зелених екран коли андервольтив (саме на оверклоці пам'яті, вже писав), трохи засмутило, але був одиничний випадок, потім було декілька раз в іграх, читав багато реддіту і знайшов випадок коли у когось було теж саме і прошивка біосу допомогла (я на той час думав, що в мене самий свіжий, а виявилось що ейсус за 2 місяці наштампували 5 біосів :D ).
Це, якби, все.

От те що крешить сідж в останньому сезоні з чорним екраном - це факт, але крешить він і на ненавідії. І сраний юбі це, здається, фіксити не планує :-/
спойлер

У стрімлера закрешило гру на 2 різних акаунтах з баном на годину за "лів". У його "сопартійця" - закрешило також. У них в обох ненавідія :(
В мене від цього знатно горить, бо люблю в нього пограти вечорами :с

edt. додам, що ваші переживання мені знайомі, бо можливості міняти залізяччя on demand в мене немає, тим більше, що спочатку я планував взяти ВК до 20к, а вийшло +100$; але мені дуже давно сестра порадила "ненакручувати" себе з поганими очікуваннями, тому я підхожу до покупок з менталітетом "у всіх є, а в мене не буде" - як результат за 20 років користування ПК згоріла МП коли ще був малим ,і от навесні згорів БЖ якому було 10+ років і якби не кацапські свинособаки - то й досі працював би думаю, взяв перший раз за 10 років карту від амуде і проблем окрім зелених екранів немав, ну ще білий курсор був в хромі двічі на якомусь старішому драйвері, на торіумі уже більше місяця і все гаразд :rolleyes:
Востаннє редагувалось 25.12.2023 20:09 користувачем daesz, всього редагувалось 3 разів.
jekinis
Member

Повідомлення

POWERCOLOR Red Devil RX 7800 XT два месяца после покупки, всё нормально работает,даже писка дросселей нет ,производительность отличная.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Мабуть, оці всі люди брешуть. Або просто троллі. А може з заводу йдуть відеокарти, які не можуть тримати частоти – і звідси зелені екрани. Тому кому як повезе з конкретним екземпляром відеокарти. А тепер питання — магазин comtrading поміняє відеокарту, яка крашиться декілька разів на день, а не через кожні п’ять хвилин?
ViktorUA
Member

Повідомлення

Kirakishou при всей производительности 7800-й(если не упарыватся лучами),я все же советовал бы нвидию.Вот что-то не так с красными,не знаю,может просто привык пользоватся картами зеленых более десяти лет.И самое главное,если планируете вливатся в мир VR,то тут однозначно выбор в пользу NV!
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.12.2023 20:06 Мабуть, оці всі люди брешуть. Або просто троллі. А може з заводу йдуть відеокарти, які не можуть тримати частоти – і звідси зелені екрани. Тому кому як повезе з конкретним екземпляром відеокарти. А тепер питання — магазин comtrading поміняє відеокарту, яка крашиться декілька разів на день, а не через кожні п’ять хвилин?
viewtopic.php?f=16&t=275196
Неохоче, головне не кажіть, що проблема з перформенсом, скажіть краще що по габаритах завелика або що БЖ не витягує, або ще щось придумайте :gigi:
Kirakishou
Member

Повідомлення

ViktorUA
Просто хотелось бы уже сейчас купить видеокарту, а нвидию сейчас нет смысла покупать в преддверии выхода версий Super. Тут или брать 7800ХТ и надеяться, что повезет, или ждать два месяца выхода и появления у нас RTX 4070 Super или RTX 4070 Ti Super.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
daesz
Я ось думаю, може бути таке, що для Nitro+ та Red Devil вони відбирають кращі чіпи, тому з ними менше проблем, бо вони тримають частоти? Типу якщо і брати, то тільки ці дві відеокарти.

Відправлено через 15 хвилин 28 секунд:
daesz
До речі, мені ось що ще спало на думку. Майже всі амдешники на цьому форумі — продвинуті і одразу роблять андервольт. А люди на форумі амд та реддіті — звичайні користувачі, які купують відеокарти і тільки коли виникають проблеми, вони роблять андервольт, андерклок і те, що їм радять. Може всіх у вас немає проблем з відеокартами від амд тому що ви відразу робите андервольт?
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.12.2023 20:23 daesz
Я ось думаю, може бути таке, що для Nitro+ та Red Devil вони відбирають кращі чіпи, тому з ними менше проблем, бо вони тримають частоти? Типу якщо і брати, то тільки ці дві відеокарти.
В мене розгін на чіпі +350мгц, і на пам'яті +110мгц; було 400/160, але в одній єдиній грі тупо крешило і я скинув і там, і там по 50мгц щоб не морочити собі голову :dontknow:
Я вважаю сапфір чи не найкращим виробником ВК, тому якщо карта амуде - для мене вибір очевидний. Це у нвідії після виходу evga з ринку - не зрозуміло що брати. Думаю, фаундерс - це єдиний більш менш оптимальний вибір який у них залишився, а до нас його возять одні сіровози..

Відправлено через 4 хвилини 21 секунду:
Kirakishou: 25.12.2023 20:38 daesz
До речі, мені ось що ще спало на думку. Майже всі амдешники на цьому форумі — продвинуті і одразу роблять андервольт. А люди на форумі амд та реддіті — звичайні користувачі, які купують відеокарти і тільки коли виникають проблеми, вони роблять андервольт, андерклок і те, що їм радять. Може всіх у вас немає проблем з відеокартами від амд тому що ви відразу робите андервольт?
Я б не назвав себе амдешником, я "фанат хорошого продукту за хороші гроші". Так сталось, що на мою думку проци від амуде тупо бест вел'ю останні 5-7 років, карта в мене перша за 10+ років :)
Відповісти