Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

4070 супер вже в січні-лютому має бути в продажу. Як гадаєте, як 4070 супер (не Ті) буде порівняно з 7800ХТ? Може не варто поспішати і почекати 4070 супер, щоб подивитися, що то буде за відеокарта?
Prescott
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 17:37 Як гадаєте, як 4070 супер
Будет на 10% быстрее не супер в идеальных условиях в лучшем случае, чего там ждать - не ясно. :-/
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 17:37 4070 супер вже в січні-лютому має бути в продажу. Як гадаєте, як 4070 супер (не Ті) буде порівняно з 7800ХТ? Може не варто поспішати і почекати 4070 супер, щоб подивитися, що то буде за відеокарта?
Ви дочекаєтесь, що 7800хт здорожчають, чи їх розберуть під НР :)
Ну вийде 4070супер, припустимо, буде дорожча за 4070, яка зараз і так дорожча за 7800хт, а за продуктивністю 4070 супер як раз може і дожене 7800хт в растрі. Ще потім будете 2 місяці чекати, поки бариги наваряться на нетерплячих. Єдине, що з цього можна винести корисного, це МОЖЕ 7800хт впадуть ціні, але на нашому ринку давати якісь прогнози - то марна справа.
Я просто не бачу жодного аргументу, окрім примарного зниження ціни на 7800хт, чому б вам взагалі чекати ту 4070супер.

Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Prescott: 14.12.2023 17:41
Kirakishou: 14.12.2023 17:37 Як гадаєте, як 4070 супер
Будет на 10% быстрее не супер в идеальных условиях в лучшем случае, чего там ждать - не ясно. :-/
Мені щось це нагадує інтел з його "14-ген рефрешем" :laugh: Типу 4070ті бустоне трохи за рахунок 16Гб (аля 14700к з додатковими ядрами), а все інше залишиться на місці. Якщо плітки підтвердяться, то 4080 супер - це взагалі кек/лол.
oversteve
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 17:37 4070 супер вже в січні-лютому має бути в продажу. Як гадаєте, як 4070 супер (не Ті) буде порівняно з 7800ХТ? Може не варто поспішати і почекати 4070 супер, щоб подивитися, що то буде за відеокарта?
дивитесь на 4070 і 4070ті, супер буде десь +- посередині
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile
Ну власне гроші їсти не просять і мені вистачає тієї карти, що маю. Тому місяць чи два погоди не зроблять. Як я вже говорив, просто зараз якийсь депресивний стан і хочу себе побалувати якоюсь залізякою комп’ютерною. Втім, під кінець місяця буде видно. Ціни поки що наче не збільшуються, навпаки, нітро+ на 30 гривень подешевшала.
oversteve
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.12.2023 18:24 Я просто не бачу жодного аргументу, окрім примарного зниження ціни на 7800хт, чому б вам взагалі чекати ту 4070супер.
власне все залежить від того, чи треба карту вже і зараз, чи є можливість почекати, якщо є, то буде можливість отримати продуктивність ближчу до 4070ті за ті ж гроші, що зараз 4070 коштує (якщо підтвердяться чутки)
Востаннє редагувалось 14.12.2023 18:54 користувачем oversteve, всього редагувалось 1 раз.
Kirakishou
Member

Повідомлення

oversteve
Є можливість почекати. Ті ігри, в які я постійно граю, йдуть відмінно, але в роздільній здатності 2К на ультра, а я хочу спробувати пограти в 4К на ультра. Хоча вони і в 4К йдуть, але одна на середніх налаштуваннях, а інша на низьких.
Тут тільки питання, яка у нас буде ціна на 4070 супер. 4070 були по 24-25 тисяч, зараз вони по 27 і вище.
oversteve
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 18:48 oversteve
Є можливість почекати. Ті ігри, в які я постійно граю, йдуть відмінно, але в роздільній здатності 2К на ультра, а я хочу спробувати пограти в 4К на ультра. Хоча вони і в 4К йдуть, але одна на середніх налаштуваннях, а інша на низьких.
Тут тільки питання, яка у нас буде ціна на 4070 супер. 4070 були по 24-25 тисяч, зараз вони по 27 і вище.
по 24-25 були самі дешманські варіанти типу вантузів і палітів, власне зараз ніхто не скаже, що буде з ціною, бо невідомо яку ціну поставлять на супер :dontknow:
Kirakishou
Member

Повідомлення

oversteve
У мене зараз паліт 1660Ті, купував її по оверпрайсу в 2019 році, коли ринок ще не очухався від майнінг-буму. Не можу нічого поганого про неї сказати. Досі працює, температури в нормі. Пасту не міняв. Також, у мене була 7600гт і 4850 сонік від паліт. Теж хороші карти.
Хоча я в курсі, що в 3000-серії у них були проблеми з тим, що текстоліт жарився із-за того, що була укорочена плата і тепло від врм нормально не відводилось по текстоліту.
По ідеї мають поставити таку ціну, щоб вона могла конкурувати з 7800ХТ.
GreenMile
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2023 18:33
GreenMile: 14.12.2023 18:24 Я просто не бачу жодного аргументу, окрім примарного зниження ціни на 7800хт, чому б вам взагалі чекати ту 4070супер.
власне все залежить від того, чи треба карту вже і зараз, чи є можливість почекати, якщо є, то буде можливість отримати продуктивність ближчу до 4070ті за ті ж гроші, що зараз 4070 коштує (якщо підтвердяться чутки)
Справа в тому, що автору не потрібна 4070, навіть ближча до 4070ті для нього є ідеальне рішення у вигляді 7800хт, але він собі ніяк спокою не дасть :shuffle:
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile
Ідеальною для мене була б карта до 20 тисяч, щоб я міг прямо зараз її замовити, а не чекати зарплати. 7800ХТ це вже не ідеально, а просто добре. Зважаючи на ціну. Якби вона коштувала як 7700ХТ, ото був би просто ідеал.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 19:27 GreenMile
Ідеальною для мене була б карта до 20 тисяч, щоб я міг прямо зараз її замовити, а не чекати зарплати. 7800ХТ це вже не ідеально, а просто добре. Зважаючи на ціну. Якби вона коштувала як 7700ХТ, ото був би просто ідеал.
тогда вам нет смысла ждать 4070 super
с вероятностью 99.999999% она будет стоить больше 30 к грн
Kirakishou
Member

Повідомлення

Vlaad13
Але з такою ціною вона не буде конкурентом 7800ХТ. Нвідія ж наче випускає їх як конкуренти 7700ХТ та 7800ХТ.
Prescott
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 20:44Але з такою ціною вона не буде конкурентом 7800ХТ.
укрорынок это не волнует
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13

А ты я смотрю ещё тот советчик, может чуви захочет за те же деньги взять 4070 супер новую а не старую 4070. ;)
Bucho
Member

Повідомлення

Melofon
То вона як була обрубком так і залишиться. Тут або на 4070Ti Супер чекати, або брати 7800хт.
Он Аватар вже зараз на нормальних картах в 12+ гіг довбиться, навіть в FHD...
спойлер
Зображення
Melofon
Member

Повідомлення

Bucho

Так прям долбиться что и фпс низкий или стартеры появляются? Если нет такого значит не долбиться, хотя я согласен что 12ГБ для 2к уже маловато и естественно лучше подождать 4070ти супер, но и стоить она будет не меньше чем 4070ти обычная, а на старте как всегда у нас ещё и дороже.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.12.2023 19:27 GreenMile
Ідеальною вона є як карта саме під ваші потреби, як раз 7700 там не не ідеал, а компроміс, бо дешевша і слабша.

Відправлено через 18 хвилин 12 секунд:
Bucho: 14.12.2023 21:11 Melofon
То вона як була обрубком так і залишиться. Тут або на 4070Ti Супер чекати, або брати 7800хт.
Он Аватар вже зараз на нормальних картах в 12+ гіг довбиться, навіть в FHD...
спойлер
Зображення
Діаблу 4 ще не забудьте показати якій для ФХД треба 14 Гб :laugh:
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 15.12.2023 09:41Ідеальною вона є як карта саме під ваші потреби, як раз 7700 там не не ідеал, а компроміс, бо дешевша і слабша.
Я дивився огляди на 7700ХТ на ютубі, коли її тестували саме в геншин імпакт, і вона чудово тягне цю гру в 4К. Просто враховуючи, що різниця між ними 6 тисяч, і при сумі вартості відеокарти більше 20 тисяч це вже не така значна різниця, то я вирішив прислухатися вашої поради та взяти більш потужну карту, щоб був запас на майбутнє. Враховуючи, що я відеокарти міняю не дуже часто, бо роками граю в одні і ті ж самі ігри.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 15.12.2023 09:54
GreenMile: 15.12.2023 09:41Ідеальною вона є як карта саме під ваші потреби, як раз 7700 там не не ідеал, а компроміс, бо дешевша і слабша.
Я дивився огляди на 7700ХТ на ютубі, коли її тестували саме в геншин імпакт, і вона чудово тягне цю гру в 4К. Просто враховуючи, що різниця між ними 6 тисяч, і при сумі вартості відеокарти більше 20 тисяч це вже не така значна різниця, то я вирішив прислухатися вашої поради та взяти більш потужну карту, щоб був запас на майбутнє. Враховуючи, що я відеокарти міняю не дуже часто, бо роками граю в одні і ті ж самі ігри.
Ну так в тому то і суть, що 7800 - карта яка не просто тягне то, що вам саме зараз потрібно, а і має істотно довший запас, на відміну від 7700, при цьому має адекватну ціну :teacher:
Відповісти