Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.12.2023 12:46 GreenMile
Мене тут ще люди на реддіті агітують, що краще під ці ігри взяти PlayStation 5 за ціною дешевше 7800ХТ і не морочити задницю. Обидві гри були перероблені під PlayStation 5, там покращені відносно ПК текстури персонажів, а також ще певні речі яких немає на ПК, типу хмар в регіоні Лі Юе. Ці ігри йдуть на PlayStation в 4К60. Просто якщо Honkai: Star Rail можна грати з геймпадом і це буде зручно, то в Genshin Impact особисто мені буде не так зручно грати. Але я вже націлився на 7800ХТ, чекаю зарплату в кінці місяця. Мені тільки не зрозуміло, чому нітро+ має три роки гарантії, а ред девіл два.
Не треба, бо плойка коштує то дешевше, а потім підсадить вас на підписку, для якої СЮРПРИЗ, потрібно буде заводити банківську карту. Ну і ігри на ній дорожчі ніж на ПК.
Менша гарантія - це привід знизити ціну, джаст бізнес.
Kirakishou: 13.12.2023 12:53
GreenMile: 13.12.2023 12:42Просто зараз почнется, а я ще в те хочу і може колись в інше :laugh:
За останні 10-15 років я пройшов ігор 20, максимум 30, причому половина з них на різних PlayStation. За останні три роки, відколи вийшов Genshin Impact, я пройшов тільки Star Wars Jedi: Fallen Order, Resident Evil Village та Resident Evil 4 Remake. Це багато? І зараз я не бачу на горизонті цікавих для себе ігор.
Ну, тим краще для вас, 7800хт - ваш вибір.
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.12.2023 13:01Не треба, бо плойка коштує то дешевше, а потім підсадить вас на підписку, для якої СЮРПРИЗ, потрібно буде заводити банківську карту. Ну і ігри на ній дорожчі ніж на ПК.
Обидві гри – безкоштовні, витрачати гроші там потрібно тільки на банерах персонажів. У мене немає проблем з тим, щоб підключити картку до магазину. У мене вона заведена і в стім, і в епік геймс, і в гугл плей, і в апстор, і ще десь. Я не хотів заводити кредитну картку, з якою я буду витрачати не свої гроші. Типу якщо я спущу всю зарплату на анімешних дівчат то це одне, а коли я спущу не свої гроші на них і потім муситиму віддавати ці гроші – то це інша справа. Бо коли у тебе на зарплатній карточці 20 тисяч, то ти їх витратив і чекаєш наступну зарплату. А коли на кредитці 200 тисяч, то тобі потім довго їх повертати треба буде. Правда я не настільки поїхавший, щоб просадити 200 тисяч, але по 10 тисяч за раз я витрачав, коли прям дуже класний персонаж на банері.

Але я вже націлився на 7800ХТ. Правда мені подобається ред девіл, але на нього чомусь гарантія два роки, як і на всі карти від паверколор. А на сапфір нітро+ три роки гарантії.

Відправлено через 4 хвилини 15 секунд:
GreenMile: 13.12.2023 13:01Менша гарантія - це привід знизити ціну, джаст бізнес.
Але нітро+ коштує на тисячу гривень дешевше ніж ред девіл. Де логіка?

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Невже ред девіл настільки краща від нітро+, що навіть знизивши на неї ціну за рахунок зменшеної гарантії вона все одно коштує дорожче?
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.12.2023 13:19Але нітро+ коштує на тисячу гривень дешевше ніж ред девіл. Де логіка?
Виділив. Наше внутрішнє ціноутворення ніколи з логікою(навіть з логікою бариг) і не було сумісне.
Bucho
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.12.2023 12:46 GreenMile
Мене тут ще люди на реддіті агітують, що краще під ці ігри взяти PlayStation 5 за ціною дешевше 7800ХТ і не морочити задницю. Обидві гри були перероблені під PlayStation 5, там покращені відносно ПК текстури персонажів, а також ще певні речі яких немає на ПК, типу хмар в регіоні Лі Юе. Ці ігри йдуть на PlayStation в 4К60. Просто якщо Honkai: Star Rail можна грати з геймпадом і це буде зручно, то в Genshin Impact особисто мені буде не так зручно грати. Але я вже націлився на 7800ХТ, чекаю зарплату в кінці місяця. Мені тільки не зрозуміло, чому нітро+ має три роки гарантії, а ред девіл два.
В мене малий після 3х років в Геншин на ПК без проблем перейшов на PS5 версію. Пару неділь звісно мав певний дискомфорт, поки не звик. Але тепер на ПК взагалі його не запускає. От тільки Ви трохи запізнились з покупкою. У Чорну П'ятницю та КіберПонеділок за версію PS5 з приводом на розетці просили від 19 до 21K грн. Тобто якраз у Ваш бюджет.

Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
GreenMile: 13.12.2023 13:01 Не треба, бо плойка коштує то дешевше, а потім підсадить вас на підписку, для якої СЮРПРИЗ, потрібно буде заводити банківську карту. Ну і ігри на ній дорожчі ніж на ПК.
Менша гарантія - це привід знизити ціну, джаст бізнес.
Придбав влітку 2 роки турецької підписки PS5 Deluxe за 920лір (по курсу ~35 баксів). А знав би що зараз вона на стільки в турецькому регіоні подорожчає, то взяв би ще на лишніх пару років...
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.12.2023 10:06Покажіть, на якому скріні ви бачите мило

на скріні шукати мило, це вже некст левел :lol: :lol:
Vlaad13
Member

Повідомлення

sselesnes: 13.12.2023 12:20 Vlaad13

Тема ожила :gigi:
из всех тех игр которые там есть нормальный Люмен только в лордах и от их тестов можно лучше всего отталкиватся
вобщем ща 7800хт из за цены лучше
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 13.12.2023 13:29Наше внутрішнє ціноутворення ніколи з логікою(навіть з логікою бариг) і не було сумісне.
На computeruniverse Red Devil також коштує дорожче ніж Sapphire NITRO+, тому це не тільки наші бариги.
GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 13.12.2023 15:03
GreenMile: 13.12.2023 10:06Покажіть, на якому скріні ви бачите мило

на скріні шукати мило, це вже некст левел :lol: :lol:
А де його шукати, в чийсь уяві?
sselesnes
Member

Повідомлення

Та не кажіть пане, яж знайшов. Око-то накидане :gigi: Та на ті скріни, що я виклав подивиться - там теж саме.
Востаннє редагувалось 13.12.2023 15:43 користувачем sselesnes, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.12.2023 15:35
lewerlin: 13.12.2023 13:29Наше внутрішнє ціноутворення ніколи з логікою(навіть з логікою бариг) і не було сумісне.
На computeruniverse Red Devil також коштує дорожче ніж Sapphire NITRO+, тому це не тільки наші бариги.
З пісіпаркрікера
Зображення

У нас в перші тижні сіровози продавали ред девл лімітед едішн на 1к дешевше ніж звичайний ред девл. Ціна була 31к за звичайну і 30к за лімітед :gigi:
Timedemo
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.12.2023 11:35 Timedemo
Жаль, бо я вже націлився на 7800ХТ. За ціну 7800ХТ в топовому виконанні можна буде взяти 4070 тільки від maxsun або palit, та і в чистому рендері 4070 буде гірше від 7800ХТ. Хіба що почекати 4070 супер, але то довго чекати.
купляйте що подобається, та отримуйте задоволення. ПРомені добре, але це не те заради чого треба бігти брати нвідію. якщо гра дно, то промені не промені, не важливо. якщо гра цікава, то не важливо з променями чи без. я брав 4090 заради кіберпанку погрався трохи, і продав. а кайфую від майнкрафту))))

Отправлено спустя 1 минуту 14 секунд:
sselesnes: 13.12.2023 11:46 Timedemo 7800XT RE4 remake - Raytracing High ролик 100+FPS 1080p и 90+FPS 1440p
ну супер. одна игра. а как дальше будет. но не суть.
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 13.12.2023 15:43У нас в перші тижні сіровози продавали ред девл лімітед едішн на 1к дешевше ніж звичайний ред девл. Ціна була 31к за звичайну і 30к за лімітед :gigi:
Самий "жир" я бачив влітку, коли ЕХЕ продавав 2ТБ SN770 дешевше версії на 1ТБ(3400 проти 3500).
Nouriel
Member

Повідомлення

GreenMile
як може бути мило в статичному кадрі? це ви спецом так дурачків включаєте?
l-m
Member

Повідомлення

Vlaad13: 13.12.2023 12:03
Kirakishou: 13.12.2023 11:17 Я з променями в жодну гру не грав, але судячи по відео в Resident Evil 4 Remake вони доволі помітно впливають на якість картинки в кращу сторону. Якщо брати задля променів, то це тільки карти від нвідія? Чи 7800ХТ теж потягне з променями?
ну понятное дело что включать лучи там можно - но по fps там намного печальнее будет чем в 4070
намного печальнее, ага
Зображення
Vlaad13
Member

Повідомлення

:lol: :lol: :lol:
1080 p - rt low
Вкладення
ha.jpg
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2023 00:52 :lol: :lol: :lol:
1080 p - rt low
Зображення
1080p rt mid і dlss
Не те щоб будь-яка з цих 2 ВК може в РТ в АВ2 лол
sselesnes
Member

Повідомлення

RT з 16ї хвилини. Щоб Ви розуміли - я за ціну і можливості але не за AMD vs NVIDIA.
6950XT жре на 100Вт більше ніж 7800XT на приблизно однакових FPS.

GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 13.12.2023 21:10 GreenMile
як може бути мило в статичному кадрі? це ви спецом так дурачків включаєте?
Пан про апскейли чув колись, чи дурня клеїть? :rolleyes:
Приклад на скрінах які камрад вище викладав.
спойлер
dlss.jpg
Vlaad13
Member

Повідомлення

sselesnes: 14.12.2023 07:25 RT з 16ї хвилини. Щоб Ви розуміли - я за ціну і можливості але не за AMD vs NVIDIA.
6950XT жре на 100Вт більше ніж 7800XT на приблизно однакових FPS.

я бы советовал купить уже 7800 хт и не парится - время сейчас смутное, и пока они есть по такой цене лучше купить
sselesnes
Member

Повідомлення

Vlaad13 Вони всюду від 24-25к. Nitro+/Red Devil 26К. Я збираюсь взяти REF 6900XT за 16.5к. За 18к есть REF 6950XT.
Відповісти