Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
l-m
Member

Повідомлення

Чи бувають ASUS 6800/6800ХТ/6900ХТ які не свистять дроселями?
Поки що по Strix LC OC та TUF 6800XT враження погане :-/

Може раптом хтось підкаже як з цим на референсній 6900ХТ?
LevkoMorj
Member

Повідомлення

l-m, наверное почти что нет. Асус лидер по свисту дросселей
lewerlin
Member

Повідомлення

Paradox1306: 21.06.2023 22:2280% карти нвідеа в людей на руках
У ПКшників на руках.
Paradox1306: 21.06.2023 22:22длсс працює скрізь набагато краще
lewerlin: 21.06.2023 21:26Керівники, котрі приймають рішення самі майже не грають. і не ходять по оглядах/форумах, порівнюючи скріни під мікроскопом.
Paradox1306: 21.06.2023 22:22хоча що то що то прикріплюється плагіном і забирає мінімум часу і сил
Так не працює. Тобі треба точно порахувати, скільки часу і сил воно потребує і скільки, реалізація саме цієї конкретної фічі, принесе додаткового прибутку. З циферками, графіками, маркетинговими дослідженнями. Хто це робитиме в студіях?
Це тобі, як власнику RTX, потрібен ДЛСС. А студії потрібна халява. Для консолей. Бо саме на цей ринок до сіх пір фапають дядьки з грошима.
Ніхто, без вагомих підстав або особистого ентузіазму інвестора, не буде навіть дрібного таску, на дві хвилини роботи, відкривати для частини аудиторії на нецільовому ринку, якщо цьому не має, обґрунтованих з точки зору фінансового результату(а не хто там під лупою краще у користувачів виглядає), підстав.
Керівники обирають не найкраще, а оптимальне. Для себе.

А Хуанг, за ті гроші, що воно дере за карти, міг би валізок і позаносити.
Artem_M
Member

Повідомлення

спойлер
l-m: 22.06.2023 01:20 Чи бувають ASUS 6800/6800ХТ/6900ХТ які не свистять дроселями?

Для чого референс, якщо є Red devil & Nitro+?
koteyjah
Member

Повідомлення

l-m: 22.06.2023 01:20Чи бувають ASUS 6800/6800ХТ/6900ХТ які не свистять дроселями?
В мене 6900ХТ Асус Туф, нічого не свистить.
Nortrom
Member

Повідомлення

А Хуанг, за ті гроші, що воно дере за карти, міг би валізок і позаносити.

Boundary originally made headlines for its cutting-edge ray tracing and DLSS support. For the early access launch, which ray-traced effects are you going to include in the game?

Unfortunately, we need to remove Ray Tracing and DLSS from the EA version. The main reason is that our development resources cannot support multiple technical features, especially pure technical features, which means that this feature will not bring substantial improvements to gameplay. Therefore, we lowered the priority of this feature over the past year. After struggling for a long time, we finally decided to drop it from the launch version. This decision was not easy, as we are a team of technology-driven game developers, especially since we spent a lot of time doing ray tracing benchmarks for Boundary.
“Both technologies (Intel XeSS and AMD FSR 2.0) will be supported in the game. And specific thanks to AMD, who very much provided us with great technical and resource support to make sure FSR 2 performs extremely well in Boundary. AMD has been a wonderful partner these last few months.

Поэтому может быть и такое с другими студиями.
l-m
Member

Повідомлення

Artem_M: 22.06.2023 11:21
спойлер
l-m: 22.06.2023 01:20 Чи бувають ASUS 6800/6800ХТ/6900ХТ які не свистять дроселями?

Для чого референс, якщо є Red devil & Nitro+?
Та думав може воду спробувати.
На Red devil був тут на сайті огляд - https://www.overclockers.ua/video/power ... -16gb/all/
Наче така солідна цеглина, а 96 градусів хотспот та 1850 обертів вентилятори... це не те що я шукаю(
Nitro+ не бачив оглядів для 6900XT, але 6800XT теж не радує температурами - https://www.techpowerup.com/review/msi- ... io/33.html
спойлер
6800XT temp noise.png
Asus Strix LC - норм по температурах та шуму вентиляторів, бо їх можна змінити на нормальні :) Але свистять дроселями та у простої помпа могла б бути тихіша, коротше теж скоріше ні, ніж так.

koteyjah: 22.06.2023 11:39
l-m: 22.06.2023 01:20Чи бувають ASUS 6800/6800ХТ/6900ХТ які не свистять дроселями?
В мене 6900ХТ Асус Туф, нічого не свистить.
Дякую.
ZibR
Junior

Повідомлення

Вітаю, підкажіть будь ласка видео до 15-16к грн(нову) під 650 БП(в профілі). Напрямок ігри, youtube та інше.
Firebrand
Member

Повідомлення

ZibR
Если под профильное железо,то надо менять платформу.
ZibR
Junior

Повідомлення

Firebrand
Єто позже, или АМ4 или АМ5.
Igrovoz
Junior

Повідомлення

Ну референс у AMD дуже гарно виглядає (як і у nvidia FD, але ще + "плюшки" у вигляді килимка для мишки). Я сам вибирав між 6950XT від AMD та 4070ti подешевше від будь кого. Маркетинг у вигляді "променів" та DLSS3 переміг у мене, та ще PNY 4070ti - це майже nvidia FD). Ну пару днів поки що пройшло - задоволений) Та ще!! - буду міняти і проц, і МB, і ОЗУ, але то таке,- під AMD теж було б потрібно це зробити. Дякую всім за поради по апгрейду! Дуже корисні поради від нашої спільноти -, я так і зроблю! Та у мене ще одне запитання до вас - я купував версію без "ОС". Вона була дуже значно дешевша від ОС, але я не зрозумів - за що(в злотих по курсу це май же 6000 грн.) різниця в 50 MHz?????!!!!!!!!!!! 6000, бляха, грн за те, що я можу зробити сам ???!!! Як це працює????!!!!!!!!
Timedemo
Member

Повідомлення

Igrovoz: 23.06.2023 23:33 Ну референс у AMD дуже гарно виглядає (як і у nvidia FD, але ще + "плюшки" у вигляді килимка для мишки). Я сам вибирав між 6950XT від AMD та 4070ti подешевше від будь кого. Маркетинг у вигляді "променів" та DLSS3 переміг у мене, та ще PNY 4070ti - це майже nvidia FD). Ну пару днів поки що пройшло - задоволений) Та ще!! - буду міняти і проц, і МB, і ОЗУ, але то таке,- під AMD теж було б потрібно це зробити. Дякую всім за поради по апгрейду! Дуже корисні поради від нашої спільноти -, я так і зроблю! Та у мене ще одне запитання до вас - я купував версію без "ОС". Вона була дуже значно дешевша від ОС, але я не зрозумів - за що(в злотих по курсу це май же 6000 грн.) різниця в 50 MHz?????!!!!!!!!!!! 6000, бляха, грн за те, що я можу зробити сам ???!!! Як це працює????!!!!!!!!
переплата не дуже раціональна за ОС. але і не про 50 мгц йде річ. ОС версіі менше просаджуются при сильних навантаженнях на ГПУ. це дуже добре видно у фурмарк, наприклад при гарному навантаженні у ОС версіі будет 1500мгц у не ОС версіі буде 1200 мгц. але в реальності в іграх таких сценарії дуже складно знайти. Коротше кажучи ОС версія краще почуває себе по ЛОУ 1 и 0.1
Nouriel
Member

Повідомлення

ZibR
якщо є ще 1к то від 16к дешман 3060ті. 3060/6600хт/6650тх не має сенсу брати бо 7600 краща їх, і коштує дешевше або однаково з ними
Truchmann
Member

Повідомлення

Які карти в межах 600 євро уможливлять сучасні ігри при часті кадрів (горизонтальній розгортці) принаймні 30 гц на моніторі 5120 x 1440?
SergN
Member

Повідомлення

Truchmann: 24.06.2023 12:19на моніторі 5120 x 1440?
Орієнтуватися на тести в 4к:
спойлер
Зображення
Але, зважаючи на бюджетне обмеження, вибирати з 4070+ чи 6800XT+... проте і розпродажні ціни на 3000-у серію можуть бути цікавими, тож і на неї варто поглядати.
EuGENiy
Member

Повідомлення

Підкажіть. Дивлюсь відеокарту 2070 асус стрікс. Як має виглядати пломба? На картинках - просто кружечок. На цій - напис асус. Чи можуть пломби відрізнятись? Наприклад від країни?
Timedemo
Member

Повідомлення

EuGENiy: 24.06.2023 15:50 Підкажіть. Дивлюсь відеокарту 2070 асус стрікс. Як має виглядати пломба? На картинках - просто кружечок. На цій - напис асус. Чи можуть пломби відрізнятись? Наприклад від країни?
Пломбы могут быть разными. еще могут быть рефабриши с другими пломбами.
ZibR
Junior

Повідомлення

Nouriel
Тобто краще на 3-4 роки брати карти на 8гб (3060ті або 7600) ?
oversteve
Member

Повідомлення

ZibR: 24.06.2023 20:10 Nouriel
Тобто краще на 3-4 роки брати карти на 8гб (3060ті або 7600) ?
якщо до 6700хт не дотягуєте по фінансам, то так
але краще тиждень почекайте доки 4060 вийде, вона теж десь у вашому ціновому діапазоні буде
ZibR
Junior

Повідомлення

oversteve
Питання чі вистачить їй мого БП на 650ватт?
Відповісти