Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Raikonen: ↑
25.05.2023 09:05
Доброго дня! Чи є сенс апгрейду на базі Core I5-4590 докупити GTX 3060 12 gb? Чи треба міняти всю платформу?
Это зависит от того во что вы играете и в каком разрешении (ну и того какая ВК у вас сейчас). Если ваша ВК не даёт вам играть на максималках , то можно её и заменить. В противном случае потребуется апгрейд всего компа.
Artem_K: ↑
25.05.2023 09:46Raikonen
Підтримую Melofon, заміна карти завжди на користь. Деякий час користувався зв'язкою і5-2500+1660. Тягнуло без проблем (саме важке що запускалося було Metro:Exodus 1080р на досить високих налаштуваннях). Потім переїхав на нову платформу. Різниця стала у плавності - на 4/4 проскакують низькі 1% та 0,1%, що відчутно поправилося при переході на 6/12. Проблеми зі старою платформою дійсно будуть у процесорозалежних, наприклад Cyberpunk2077 та сучасні онлайн-шутери, з соло бігалками буде норм, якщо не замахуватись на криворукі проекти 2023 року на кшалт Хогвартс або Last of us.
PS. Для прикидки по БЖ закладуйте на 3060 - 170Вт.
Останнє що я грав - Horizon. Просто я думаю зараз заміню платформу на ДДР4, а через рік-два уже нормалізують платформу на ddr5 і знову міняй платформу, вкладай в комп. Хіба продати виключно проц+материнку і тільки їх замінити. Може це не профільна гілка форуму, але підкажіть наскільки доцільно зараз поміняти платформу на Ryzen 5600x? Ще на років 3-4 вистачить? Відео зараз GTX 1060 6 gb.
Нема ніякого future proof, купуйте що вам треба тут і зараз, і насолоджуйтесь результатом. Завжди через рік-два буде щось краще.
Звісно 5600 6/12 буде значно краще ніж 4/4 сенс є, як на мене.
Raikonen Ситуація цікава. Не настільки й погана карта, щоб терміново міняти, й активний період розвитку DDR5 йде.
5600(Х) з 32Гб 3600 на найближчі роки повинно вистачити. В мене FHD 75Гц монітор та зараз процесор +/- аналог по іграх з 5600Х (11700F). Він почувається комфортно в усьому, що грається. Єдина гра, що його навантажує то Last of us. Но то криворукий порт, бо дивно бачити, коли персонаж йде по якомусь темному коридору з цегли, а в тебе 70% cpu та 100% gpu
А сейчас платформы на ддр5 не нормализованы? можно сразу собрать на современной платформе с ддр5 шоб вас потом не терзали сомнения, но это будет дороже чем платформа на ддр4.
Raikonen
якщо хочеш обновитися, але бюджет тисне, бери 5600 і не парся... точно буде актуальним проц кілька років...
а як трохи гнучкіший бюджет - треба на АМ5 замахуватися... в мене, наприклад, тогороку моральна планка бюджету на обнову заліза була на рівні 150-200 євро. І я просто взяв і замінив 2700 на 5600 райзен... Просто кайф. Дешевий апгрейд, який я відчув. Перехід на АМ5 навіть зараз обійдеться щонайменше в 500-600 євро. Гадаю, +10-15% до ФПС того не варті. Тож сиджу далі поки, не ті часи.
А як різниці між 200-300 і 500-600 євро не відчуваєте - звичайно на АМ5 дивіться.
Підкажіть, чи може таке бути що мені приїде відеокарта rtx 3060(все буде запаковане і запаяне), але потужність в неї буде менша ніж в 3060. І якщо може бути, то чи є якийсь софт для того щоби це визначити.
Sleepyden: ↑
26.05.2023 10:02
Підкажіть, чи може таке бути що мені приїде відеокарта rtx 3060(все буде запаковане і запаяне), але потужність в неї буде менша ніж в 3060. І якщо може бути, то чи є якийсь софт для того щоби це визначити.
Sleepyden
Потужність у карт 3060 відрізнятися може якщо порівнювати варіанти з 8 Гб та 12 Гб.
З 12 Гб краще на 18% та й взагалі така карта краще через об'єм пам'яті. 3060 з 8Гб я би не брав.