Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Firebrand
Member

Повідомлення

Krupik
из эти трех оптимально выглядит 1080ти и не слушай очкунов, которые буду щас писать про 5 лет и две волны ковида майнинга. Главное хорошо проверь перед покупкой и все. B-)

Отправлено спустя 3 минуты 11 секунд:
Artem_M: 27.12.2022 23:30на реф хоч гарантія якась може бути
ни одной страницы без страха, народ, что со всеми вами стало? :lol:
N3CRO
Member

Повідомлення

RQWAN: 28.12.2022 03:55 Доброго вечора. Вибираю між такими картами:

1. Asus PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Dual OC Edition V2 LHR 8GB
2. MSI PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Ventus 2X 8G OCV1 LHR 8GB

Різниця в ціні не велика, але попадалась інформація від диванних обзорщиків, що Вентуси від MSI мають не дуже продумане розміщення чіпів на платі.

На даний момент GTX 680 від МСІ працює уже майже 11 років. Хоча 2 рази була в ремонті. Але вагаюсь чи варто надалі триматись MSI.
додайте трохи грошей і візьміть щось з нормальним охолодженням,якщо мсі/асус то геймінг або туф/стрікс
Artem_M
Member

Повідомлення

RQWAN: 28.12.2022 03:55 Доброго вечора. Вибираю між такими картами:

1. Asus PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Dual OC Edition V2 LHR 8GB
2. MSI PCI-Ex GeForce RTX 3060 Ti Ventus 2X 8G OCV1 LHR 8GB

Різниця в ціні не велика, але попадалась інформація від диванних обзорщиків, що Вентуси від MSI мають не дуже продумане розміщення чіпів на платі.

На даний момент GTX 680 від МСІ працює уже майже 11 років. Хоча 2 рази була в ремонті. Але вагаюсь чи варто надалі триматись MSI.
Я таку картинку собі зберіг)
Користуюсь принагідно.
Вкладення
Screenshot_20221225_224158.jpg
Nortrom
Member

Повідомлення

Кому надо "дешёвую" 6800 уточняйте - https://allo.ua/ru/videokarty/amd-radeo ... he-oc.html :D
Firebrand
Member

Повідомлення

Nortrom
продавец комп-х :gigi:
Artem_M
Member

Повідомлення

Nortrom: 28.12.2022 11:03 Кому надо "дешёвую" 6800 уточняйте - https://allo.ua/ru/videokarty/amd-radeo ... he-oc.html :D
Якби нова, то норм ціна була б за ред девіл, а для б.у. певно стандартна...
Artem_M
Member

Повідомлення

Я хоч і визначився із градацією якості відях, але в цінах у нас розрив мозку просто.
Роздуми щодо 3060Ті.
Одні парять вентуси по 14+к, інші PNY по 15... є Паліти по 12.
Знайшов непоганий варік Rog Strix за 15 (без торгу), але з нормальною гарантією ще на 2 роки, та 100% не після майнінгу. Чи варто таку купити? Раніше була 2070, норм, але завжди хочеться щось краще.
Радити додати ще 5 і купити 3080 не потрібно, бюджет обмежений. Чи вартує та якість компонентів відеокарти тієї доплати в 3к на відміну від більш простіших моделей.
Таке, може трохи сумбурно написав, але вже дійсно мозок закипає...
Dark-seer
Member

Повідомлення

Artem_M
Надо понимать что вау эффекта не будет, 3060ти не намного лучше 2070
Artem_M
Member

Повідомлення

Dark-seer: 28.12.2022 22:59 Artem_M
Надо понимать что вау эффекта не будет, 3060ти не намного лучше 2070
Я це розумію. Тут більше про якість різних моеделей 3060ті та їх вартість.
Andikho
Member

Повідомлення

Artem_M: 28.12.2022 22:31Чи вартує та якість компонентів
В "стерильних умовах" (цебто ви покористувалися відяхою тиждень, зняли огляд і віддали) - ні. В умовах придбання щоб користуватися самому - однозначно так. Бо та якість компонентів - це менше шуму при роботі, менші температури, та банально текстоліт не з шмарклів, який не перекошує набік, коли карту вертикально ставиш. Ну і маючи вибір між вентусом/pny за 14-15 і стриксом за 15 вибору особливо немає. От паліт за 12 можна і розглянути, але я колись брав найдешевшу 1066 (від гайнварда здається), вона досі жива, нічого з нею не трапилось, але порівнявши її просто у використанні впродовж кількох днів з мсі геймінг х (та ж сама 1066) - я зарікся брати базові моделі, тому що там охолоджується радіатором лише чіп, врм наче кількісно й непоганий, але чим він набраний - це капець, шумні вентилятори (і так, на шум вентиляторів відеокарти увага звертається), датчиків температури майже немає. І воно ніби і працює, виконує що від нього хочеш, але потім постійно гризе, що зекономив не радикально, а от ці мінуси вони є і дратують.
Хоча може це лише мені так.
_FYA_EXel
Member

Повідомлення

Artem_M
Гораздо забавнее, что на лохе 3060 продают дороже 3060ti, барыХе потерялись :laugh:
PS. Кому 3070 за 13к :gigi:
FunnyBear
Member

Повідомлення

Artem_M
А ще в інтернетах ходить інформація про шалену ненадійність пам'яті hynix в 3060ті, от прямо жах, яку ненадійність :censoured: . Тож варто шукати на пам'яті Самсунг.
Або купити 6700хт і годі.
В мене в самого 3060ті на самсунгу та, певно, краще взяв би 6700хт)
Artem_M
Member

Повідомлення

FunnyBear: 29.12.2022 04:11 Artem_M
А ще в інтернетах ходить інформація про шалену ненадійність пам'яті hynix ...
Читав про хунікс на 3060ті, але разом з тим зустрічав інфу, що в стрікси ставлять якусь там відбірну і вже протестовану асусом, наче найкращу що можуть хунікси.
Andikho: 29.12.2022 00:22 В "стерильних умовах" ..... Хоча може це лише мені так.
Аналогічні і у мене думки.
lamer02
Member

Повідомлення

Ребят мне тут нада вернуть деньги за видеокарту так как она не влазит в корпус (слот pci закрывает а там звуковая карта) состояние новое за исключением того что снята пленка с кожуха и бекплейта видеокарты но я не знаю что из документов для этого нада :weep: ?

P.s брал на новой почте
LeoX
Member

Повідомлення

P.s брал на новой почте
А продавець хто? Телефонуйте в магазин де брали.
lamer02
Member

Повідомлення

LeoX: 29.12.2022 15:38
P.s брал на новой почте
А продавець хто? Телефонуйте в магазин де брали.
Elmir
LeoX
Member

Повідомлення

Ну так зв'язуйтесь з ними :beer:
На сайті телефони є.
А треба чек та карта з коробкою)
lamer02
Member

Повідомлення

LeoX: 29.12.2022 16:12 Ну так зв'язуйтесь з ними :beer:
На сайті телефони є.
А треба чек та карта з коробкою)
Спасибо , бо читал на сайте нп думал заяву придется писать
LeoX
Member

Повідомлення

Та при чому нп? Нп це доставка просто) забиратиме то магазин.
Andikho
Member

Повідомлення

LeoX
скоріше не забиратиме, бо плівки зняті - це вже не підходить в пункт "не підійшла"
Відповісти