Sharlatans:Все хорошего дня!
Что скажете про карточку
Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 2060 Super Windforce OC 8GB GDDR6 (256bit) (14000) (1 x HDMI, 3 x Display Port) (GV-N206SWF2OC-8GD)
Подробнее:
https://hard.rozetka.com.ua/gigabyte_gv ... 102399906/
Будет работать с ryzen 2600
Невдала карта. Всього дві теплові трубки. При максимальному навантаженні буде грітися в районі 80 градусів та сильно шуміти.
З Гігабайтів можна розглянути:
GV-N206SGAMING OC-8GC
GV-N206SGAMING OC-8GD
у них по чотири теплові трубки, і також займають два слоти
Отправлено спустя 57 минут 10 секунд:
Залишу
відгук про Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 2060 Super Gaming OC 8GB GDDR6 (GV-N206SGAMING OC-8GC)
Карта хороша, в моєму екземплярі дроселі не пищать, займає всього два слоти, в простої не крутяться вентилятори, має 4 теплові трубки. На цій відеокарті використовується плата від повноцінної GeForce RTX 2070, є навіть USB Type-C, правда, не усі фази живлення розпаяні, залишилися 6+2.
Недоліки, які Ви не знайдете у жодному огляді:
1. Виробник встановив завищене TDP у 215 W при 6+2 фази живлення, щоб карта тримала високий заводський розгін у 1815 МГц. Такий рівень енергоспоживання у GeForce RTX 2070 Super / 2080, але у них 8+2 фази живлення. В результаті, силова частина карти гріється значно сильніше, ніж чіп, а рівень шуму системи охолодження при 100% завантаження карти досить високий. При цьому, температура графічного чіпа доходить до 74 градусів. Щоб користувачі не знали реальну температуру VRM, інженери Gigabyte прибрали можливість програмного моніторингу температури силової частини. Все, наче, і працює нормально, але, як це вплине на ресурс відеокарти? Особливо у тих, хто грає без вертикальної синхронізації або на моніторах 144 Гц.
Виробник знає, що він "перегнув палку", тому випущена оновлена модель цієї відеокарти GV-N206SGAMING OC-8G
D, у якій заводський розгін символічний, а силова частина не перегрівається.
Я написав у технічну підтримку Gigabyte з проханням вислати мені версію bios під цю карту без заводського розгону, зі стандартними частотами напруги на графічний чіп. Отримав відповідь: "на жаль, такого можливості немає". Це все, що треба знати про технічну підтримку Gigabyte.
2. Через два з половиною місяці використання карти (ігри 1-3 години в день) з'явилася проблема з системою охолодження. Якщо вентилятор(и) крутяться на малих оборотах, то чути звуки "вжух - вжух - вжух - вжух", з частотою 1,5 секунди. Якщо швидкість вентиляторів досягає 37-38% і більше, то цього звуку вже немає. Шум на високих оборотах такий, як був і раніше. Таке враження, що на малих оборотах відеокарта почала подавати напругу/струм на вентилятори ривками. Я не знаю, чи це гарантійний випадок, і чи варто займатися пересилками по гарантії, але мені не дуже це подобається. Можливо, хтось підкаже, як правильно поступити?
П.С. Питання перегріву силової частини карти віришилось програмним зниженням TDP карти до 80%. Частота графічного чіпу в бусті знизилася на 100 МГц, температура на 5 градусів, а напруга на ядро зменшилася майже на 1 вольт . При цьому, шум від вентиляторів на максимальних оборотах чути в рази менше. Швидкість роботи карти знизилася вього на 3-4%.