Rx5700xt asus strix Температури

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
Donate
Member

Повідомлення

Коли пишеш а всім до одного місця :gigi:
West20105: 04.07.2023 21:34 А я ось подумав якщо її видавило по краях то значить що прижим до кристалу добрий і діло зовсім не в недожимі радіатору ?
Donate: 04.07.2023 16:29
Dremjke: 04.07.2023 15:12Ну і самі прокладки нормальні брати, щось типу Arctic, а не синє лайно з аліка. В будь-якому випадку, доведеться заморочитися, бо 79 градусів і вертушки на 100% обертів - це жах навіть в навушниках.
Arctic вже давно не топ...
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1423190588

З термухою там теж дивитися треба. Частина термопаст підверджена "Pump Out" эффекту і тупо витікає з під ГП підвищуючи температури.

Якщо там щось робилось то треба знати на що замінювалось, обслуговавання відеокарту як треба це дорога забава :rolleyes:
West20105
Member

Повідомлення

Donate: 04.07.2023 21:36 Коли пишеш а всім до одного місця :gigi:
West20105: 04.07.2023 21:34 А я ось подумав якщо її видавило по краях то значить що прижим до кристалу добрий і діло зовсім не в недожимі радіатору ?

З термухою там теж дивитися треба. Частина термопаст підверджена "Pump Out" эффекту і тупо витікає з під ГП підвищуючи температури.

Якщо там щось робилось то треба знати на що замінювалось, обслуговавання відеокарту як треба це дорога забава :rolleyes:
Може і витікає при високій температурі,але я перевіряв прижим. Наніс термопасту,зібрав відеокарту і одразу розібрав і її видавило по краях.

Отправлено спустя 3 минуты 28 секунд:
Donate: 04.07.2023 21:36 Коли пишеш а всім до одного місця :gigi:

Можливо прикуплю lair 90000або одіссея,да заміню термопрокладки.
simoralesha
Member

Повідомлення

Я б порадив звернутися до цієї людини:
viewtopic.php?f=26&t=270778&p=3581889&h ... t#p3581889
Багацько таких карт продав. Можливо навіть в курсі справи щодо того які прокладки слід поставити.

P.s даунвольт на 5700 xt краще робити через энергоспоживання. Тобто, йдемо в налаштування radeon software і ставимо там для початку -15%
Подивіться як буде в порівнянні з дефолтними налаштуваннями. Втрата по фпс в іграх має буде незначною , але температури повинні впасти суттєво.
big_bang
Member

Повідомлення

West20105: 04.07.2023 13:57 Доброго дня,недавно придбав собі 5700хт від стрікса. і я не розумію,чому з таким не маленьким радіатором,я отримую такі температури. Скріншоти на гугл диск скинув.це температури при грі в БФ1,буквально 30 хвилин +-. термопаста там свіжа,місяц назад замінив,термопрокладки уже замінювались,не мною.Карту уже андервольтнув. Корпус nzxt h510 2шт 120мм на вдув і 1шт 120мм на видув.Читав що у них були проблеми з гвинтами,радіатор гуляв,але при натисканні не гуляє.Ще є такий момент,що коли крутю куллера на 100проц,то температура не спадає,або 1 градус скине і все.Можливо хтось мав з такою картою секс. Можливо там гвинти ще треба замінити ,або якісь шайби накинути? Дякую за допомогу :shuffle:
Диск
спойлер
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
друже, я тебе чудово розумію...
мав колись 5700xt msi mech os
даунвольт і все подібне не допомагав
замінив усі прокладки і пасту - хотспот під сотню градусів !
та вентилятори на 90%

проблему вирішив купівлею - Sapphire NITRO+, що і тобі раджу !

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
я б порадив знизити частоту ядра до 1750-1850 і підбирати вольтаж
також можна на 90% поставити енергоживлення
і підняти ще трохи обертів на вертухах
Asuser
Member

Повідомлення

West20105
Я б на вашому місці взяв би RX 6600 - так, продуктивність трохи менша, але 100 Вт та не так конь теиператури.
big_bang
Member

Повідомлення

Asuser: 05.07.2023 09:25 West20105
Я б на вашому місці взяв би RX 6600 - так, продуктивність трохи менша, але 100 Вт та не так конь теиператури.
ще й з гарантією мож знайти)
West20105
Member

Повідомлення

big_bang: 05.07.2023 08:19
West20105: 04.07.2023 13:57 Доброго дня,недавно придбав собі 5700хт від стрікса. і я не розумію,чому з таким не маленьким радіатором,я отримую такі температури. Скріншоти на гугл диск скинув.це температури при грі в БФ1,буквально 30 хвилин +-. термопаста там свіжа,місяц назад замінив,термопрокладки уже замінювались,не мною.Карту уже андервольтнув. Корпус nzxt h510 2шт 120мм на вдув і 1шт 120мм на видув.Читав що у них були проблеми з гвинтами,радіатор гуляв,але при натисканні не гуляє.Ще є такий момент,що коли крутю куллера на 100проц,то температура не спадає,або 1 градус скине і все.Можливо хтось мав з такою картою секс. Можливо там гвинти ще треба замінити ,або якісь шайби накинути? Дякую за допомогу :shuffle:
Диск
спойлер
https://drive.google.com/drive/folders/ ... drive_link
друже, я тебе чудово розумію...
мав колись 5700xt msi mech os
даунвольт і все подібне не допомагав
замінив усі прокладки і пасту - хотспот під сотню градусів !
та вентилятори на 90%

проблему вирішив купівлею - Sapphire NITRO+, що і тобі раджу !

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
я б порадив знизити частоту ядра до 1750-1850 і підбирати вольтаж
також можна на 90% поставити енергоживлення
і підняти ще трохи обертів на вертухах
Теж на нітру зараз дивлюсь. По оглядам там також 75 по ГПУ. Хотів дізнатись що у вас по температурами?

Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
Asuser: 05.07.2023 09:25 West20105
Замовив шайби для відеокарти. Трохи пошаманю,якщо нічого нормального не вийде,то вже точно на продаж
big_bang
Member

Повідомлення

West20105: 05.07.2023 10:45
Теж на нітру зараз дивлюсь. По оглядам там також 75 по ГПУ. Хотів дізнатись що у вас по температурами?
значно менші)
відпишу сьогодні вечором)

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
https://ibb.co/XxSvMPv

Відправлено через 30 секунд:
Кіберпанк вчора грав і не скинув статистику
TepH
Member

Повідомлення

West20105

та сама карта і ті самі проблеми. На стандартних налаштуваннях, карта дуже гаряча і шумна. З пониженою до 1.02 напругою і лімітом -15 можна жити. Використовую з тихим біосом. Під стрес тестом 3d Mark TimeSpy Extreme розігрівається до 76 по ядру і 104 ( :lamer: ) хот спот. Частота тримається в діапазоні 1780-1820. Оберти вентиляторів ~2к, що для мене прийнятно. Далі вже стає шумно.

але ось такого немає:
.Ще є такий момент,що коли крутю куллера на 100проц,то температура не спадає, або 1 градус скине і все
при 100% кулера температура помітно падає. При обертах 3,5к -10 градусів по ядру і -15 по хот споту (2-ий скрін)

ЗІ: моя ще проблема у зовсім невеликому корпусі. При відкритій боковій кришці все теж покраще, але переселятись у інший не збираюсь.
спойлер
desktop.jpg
asus_5700_xt.jpg
asus_5700_xt_100.png
West20105
Member

Повідомлення

TepH: 05.07.2023 20:56 West20105

та сама карта і ті самі проблеми. На стандартних налаштуваннях, карта дуже гаряча і шумна. З пониженою до 1.02 напругою і лімітом -15 можна жити. Використовую з тихим біосом. Під стрес тестом 3d Mark TimeSpy Extreme розігрівається до 76 по ядру і 104 ( :lamer: ) хот спот. Частота тримається в діапазоні 1780-1820. Оберти вентиляторів ~2к, що для мене прийнятно. Далі вже стає шумно.

але ось такого немає:
.Ще є такий момент,що коли крутю куллера на 100проц,то температура не спадає, або 1 градус скине і все
при 100% кулера температура помітно падає.

ЗІ: моя ще проблема у зовсім невеликому корпусі. При відкритій боковій кришці все теж покраще, але переселятись у інший не збираюсь.
спойлер
desktop.jpgasus_5700_xt.jpg
У вас щось хот спот прям дуже хот ) я вчора термопасту замінив,стало 75 ядро і 85 хотспот. +- 10 градусів різниця. Завтра ще шайби приїдуть,спробую погратись з прижимом радіатора,якщо температура впаде трохи,то вже замовлю прокладки гелід і заміню всюди. А ще хотів дізнатися у вас в районі бекплейту там же термопрокладки є деформація плати ? А то в мене із-за того,що там дуже товсті термопрокладки,то плата трохи деформувалась завтра може фото скину
West20105
Member

Повідомлення

Кому цікаво я закинув 3 нових скріншота на гугл диск. З шайбами під гвинти і без них. Прогон робив фурмарком 5 хвилин. після кожного разу,давай повністю охолонути відеокарті. не сильно але для мене шайби спрацювали.

Отправлено спустя 1 час 5 минут 36 секунд:
West20105: 06.07.2023 14:25 Кому цікаво я закинув 3 нових скріншота на гугл диск. З шайбами під гвинти і без них. Прогон робив фурмарком 5 хвилин. після кожного разу,давай повністю охолонути відеокарті. не сильно але для мене шайби спрацювали.
Доповню відгук. Зайшов в резідент ремейк 2
Хвилин 10 почекав, температура з кришкою була 80-81 точно бачив,далі не чекав. Потім відкрив кришку, температура опустилась до 71-72. (хотспот 87)
Потім зняв шайби з гвинтів ГПУ,запустив ще раз,без кришки було 76градусів.
Висновок,ці шайби на гвинтах ГПУ дали мені -4 градуси.
Але як найкраще це нанести щось краще на кристал чім мх-4,щось густіше,ця мені здається може витікати по бокам.
Гарний корпус,щоб просторий і продувавався
І якщо брати амд,то не брати асус :D
Якось так. :shuffle:

Отправлено спустя 12 минут 42 секунды:
West20105: 06.07.2023 15:31 Кому цікаво я закинув 3 нових скріншота на гугл диск. З шайбами під гвинти і без них. Прогон робив фурмарком 5 хвилин. після кожного разу,давай повністю охолонути відеокарті. не сильно але для мене шайби спрацювали.

Отправлено спустя 1 час 5 минут 36 секунд:
West20105: 06.07.2023 14:25 Кому цікаво я закинув 3 нових скріншота на гугл диск. З шайбами під гвинти і без них. Прогон робив фурмарком 5 хвилин. після кожного разу,давай повністю охолонути відеокарті. не сильно але для мене шайби спрацювали.
Доповню відгук. Зайшов в резідент ремейк 2
Хвилин 10 почекав, температура з кришкою була 80-81 точно бачив,далі не чекав. Потім відкрив кришку, температура опустилась до 71-72. (хотспот 87)
Потім зняв шайби з гвинтів ГПУ,запустив ще раз,без кришки було 76градусів.
Висновок,ці шайби на гвинтах ГПУ дали мені -4 градуси.
Але як найкраще це нанести щось краще на кристал чім мх-4,щось густіше,ця мені здається може витікати по бокам.
Гарний корпус,щоб просторий і продувавався
І якщо брати амд,то не брати асус :D
Якось так. :shuffle:
Температури то для неї не критичні,просто не зрозуміло,чому при такому радіаторі і 3 куллера такі температури )
TepH
Member

Повідомлення

але ось такого немає:
при 100% кулера температура помітно падає. При обертах 3,5к -10 градусів по ядру і -15 по хот споту (2-ий скрін)

спойлер
desktop.jpgasus_5700_xt.jpgasus_5700_xt_100.png
Мушу забирати свої слова назад. Моя карта вживана. Мені казали, що паста мінялась (по пломбі видно, що розбиралась) і я її не чіпав. Після цієї теми я замовив MX-6 і прокладки. Виявилось, що попередній власник вважав, що чим більше, тим краще. Вся зона навколо кристала була залита пастою. Шар був неймовірно товстий, а сама паста явно не найкраща. Після заміни на Арктик + встановлення прокладок результат -20 градусів по хотспоту і ті самі температури по ядру, але тільки вже при 1300 обертів! Карта стала абсолютно безшумна.
Одним словом не все так погано. Елементна база Стрікса відміна, кулер потужний. Просто Асус умудрився налажати з кріпленням.
West20105
Member

Повідомлення

TepH: 10.07.2023 10:47

але ось такого немає:

спойлер
desktop.jpgasus_5700_xt.jpgasus_5700_xt_100.png
Мушу забирати свої слова назад. Моя карта вживана. Мені казали, що паста мінялась (по пломбі видно, що розбиралась) і я її не чіпав. Після цієї теми я замовив MX-6 і прокладки. Виявилось, що попередній власник вважав, що чим більше, тим краще. Вся зона навколо кристала була залита пастою. Шар був неймовірно товстий, а сама паста явно не найкраща. Після заміни на Арктик + встановлення прокладок результат -20 градусів по хотспоту і ті самі температури по ядру, але тільки вже при 1300 обертів! Карта стала абсолютно безшумна.
Одним словом не все так погано. Елементна база Стрікса відміна, кулер потужний. Просто Асус умудрився налажати з кріпленням.
Ну я теж грішив більше на стрікс,але по факту шайби 4 градуси скинули,що не прям колосальна різниця. Просто нормальна термопасту і відкрита кришка корпусу,скинула гарно температуру ) 66-72 при 60* куллерах. Можна і було меньше куллера,але вони регулюються по хот споту,а не по ядру. Але все-таки я її вже продав,на днях придбаю Nitro + собі ) але стрікс виглядає круто,як не крути ) :super:
West20105
Member

Повідомлення

Тему можна зачиняти
Donate
Member

Повідомлення

pump out называется
sselesnes
Member

Повідомлення

Gigabyte 5700 gpu до 75'C hotspot до 110'C fan 50% 2200rpm. Зараз 1950х1820@0.965v. Розбирав, пробував різні термопасти. Вичитав – підкласти шайби під гвинти – посилити притиск охолодження, але ще не спробував. Складається враження, що охолодження на Gigabyte гівно - була ще 3070.

5700-2000x1820@0.965v.png
Denon480
Junior

Повідомлення

sselesnes
А как вы сделали расширенную настройку питания и частоты?
sselesnes
Member

Повідомлення

Denon480 Ничего не шаманил, все было. Раньше пользовался MSI Afterburner, но они как-то дерутся с разгоном из Адреналина - перешел полностью на последний, а OSD мониторю в Afterburner.

Адреналин -> Производительность, настройки -> Ручная настройка ->

5700-2000x1820@0.965v-2.png

По-поводу температуры - добрый человек посоветовал вместо термопасты - прокладки honeywell ptm7950 - я уже взял и уже поставил:

В таких-же условиях и на том-же отрезке в Киберпанке2077 - первый брейнданс:
Вместо GPU 75 Hotspot 110
Получил GPU 65 Hotspot 82

Пусть это предварительные результаты, но я слегка в шоке.
Denon480
Junior

Повідомлення

sselesnes
Путь я знаю, просто у меня не появляется ручная настройка
По поводу honeywell ptm7950 заказал тоже себе, и это не предварительные результаты а так и будет, и если верить производителю будет долго держаться.
adr.png
sselesnes
Member

Повідомлення

Denon480 добавить нечего( Adrenalin 23.7.1. Win10 21H2 2728.
Відповісти