Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Nouriel
Member

Повідомлення

vsx
цікаво почути шо скаже GreenMile про це відео він же доказував шо 8 гб вистачить ще на довго :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
фпс менше ніж у 16гб, просадки до 20, розмиті текстури - все як я колись говорив і тепер ще більш виражено і в більшій кількості ігр
ще дуже подобається вмикання дслл і тоді просто гра підвисає на пару сек :laugh:

Відправлено через 17 хвилин 4 секунди:
DriverFirst: 21.04.2025 00:59Є бажання у другого Сталкера побігати. Проц буде i5-6600.
я і не впевнений шо процесор видасть 30 фпс
а якшо ви трошки збочинець є ще варіант купити asrock bc-250 за 100$ (це майнінг плата на основі пс5) туда поставити лінукс і грати, сталкер видає 30-60 фпс
vsx
Member

Повідомлення

Nouriel
Билл Гейтс как-то сказал что 640 кб озу должно хватить для любых задач. Так что вы от GreenMile хотите?)
GreenMile
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.04.2025 16:53 vsx
цікаво почути шо скаже GreenMile про це відео він же доказував шо 8 гб вистачить ще на довго :laugh:
По-перше, якщо вам дійсно цікавіо, вже не раз казав:
GreenMile: 16.04.2025 12:24 Я вважаю, що 4060ті/5060ті на 8Гб не має існувати...
...
В цілому, логічно було б 5060 - 8Гб, 5060Ті - 12Гб, 5070 і старше - від 16Гб...
По-друге, це відео - направлений черріпікінг, тобто підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше, ніж 8, щоб показати що буде. Наприклад, КП2077, Хогвартс, АС тощо немає в 1080р тому що там все ок, Плаг тейл, Год оф вар тощо взагалі тільки в 4к, тому що в фхд і 2к все ок, чи 5060ті - це карта про 4к-геймінг? :rolleyes:
Podolyanin
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.04.2025 17:37
По-друге, це відео - направлений черріпікінг, тобто підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше, ніж 8, щоб показати що буде. Наприклад, КП2077, Хогвартс, АС тощо немає в 1080р тому що там все ок, Плаг тейл, Год оф вар тощо взагалі тільки в 4к, тому що в фхд і 2к все ок, чи 5060ті - це карта про 4к-геймінг? :rolleyes:
Воно то так, але підбірка досить велика і є ігри вже не першої свіжості. Співчуваю майбутнім власникам звичайної 5060, ціна на неї в нас буде десь під 400$ і навіть в фуллхд прийдеться налаштування до середніх опускати щоб хоч якось пограти :facepalm:
ilcattivo
Member

Повідомлення

DriverFirst: 21.04.2025 00:59 Вітаю. Зараз потрохи збираю "бомж-писюк" на базі dell optiplex 5050. Є бажання у другого Сталкера побігати. Проц буде i5-6600. БП втулив FSP 450W (по 12В видає 450Ватт). Вот думаю, яку відяху пристосувати. Бюджет невеличкий - 4000 грн. GTX1070, GTX1660TI, RX5600XT? Чи є ще такий варіант - CMP40HX для тих, хто обожнює "пригоди". Що порадите. Думаю, шо зі своїм бомж-бюджетом доведеться розглядати або GTX1070 (вона слабка) або CMP40HX (вона більш потужна, но можливо що ця потужність обійдеться ціною великого геморою) :)
Трішки не за темою, але, як варіант, якщо дуже хочеться пограти в Сталкер, можна розглянути покупку Xbox Series X (або S). На лох юа продаються від 16000 (Series X) або від 7000 (Series S). В сталкері є підтримка клавіатури та миші. На Series S картинка буде мильна (бо масштабується з HD до FHD) і в 30 фпс, на Series X гра йде цілком собі добре. Це буде явно дешевше, ніж збирати ПК з нуля
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.04.2025 17:37 підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше
От тільки відеокарту купують грати не лише в теперішні/старіші ігри, але і у майбутні.
Тестери для візуалізації можливостей некстген забавок користають поточні, із посиленим навантаженням, аби геймер мав уявлення, що він купує. І без тестів зрозуміло, що карта рівня RTX4060*/5060* це максимум 1440р на легких, або 1080р на середніх/вище настройках.
GreenMile
Member

Повідомлення

Podolyanin: 21.04.2025 19:17
GreenMile: 21.04.2025 17:37
Воно то так, але підбірка досить велика і є ігри вже не першої свіжості. Співчуваю майбутнім власникам звичайної 5060, ціна на неї в нас буде десь під 400$ і навіть в фуллхд прийдеться налаштування до середніх опускати щоб хоч якось пограти :facepalm:
А чому ви співчуваєте майбутнім власникам 5060ті 8Гб, а не тим, хто навіть ПК собі дозволити не може? Шо за плач, купляйте 5060ті у 16Гб-версії, купляйте 9070, купляйте плойку, хтось комусь забороняє, чи що? Варіантів - вагон, світ не зав'язаний на 5060ті 8Гб.

Відправлено через 5 хвилин 53 секунди:
LiquidStorm: 21.04.2025 20:02
GreenMile: 21.04.2025 17:37 підбірка тих ігор і налаштувань, де треба більше
От тільки відеокарту купують грати не лише в теперішні/старіші ігри, але і у майбутні.
Тестери для візуалізації можливостей некстген забавок користають поточні, із посиленим навантаженням, аби геймер мав уявлення, що він купує. І без тестів зрозуміло, що карта рівня RTX4060*/5060* це максимум 1440р на легких, або 1080р на середніх/вище настройках.
От тільки окрім 5060ті 8 Гб є ще інші карти, правда? Хочете на "майбутнє" (яке?) - ну купляйте 5090 там аж 32Гб :dontknow:
У мене претензій до самого відео нема, воно корисне, у мене є претензії до людей, хто намагається ним маніпулювати.
2,5 роки тому мені тут розказували як через 2-3™ роки 12Гб буде не вистачати, бо як понавиходить купа ігор типу тлоу і ви грати не зможете! Ой-вей, вийшла аж Індіанга і то, не вистачає, коли там ФГ включити. Вічні ждуни :facepalm:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Вони ще могли взяти 4060, протестувати її у 4к і сказати яка вона погана :lol:
Я думаю кожній адекватній людині повинно бути зрозуміло що для 1440 - 8 гіг малувато. Радіони он теж випускають схожу карту на 8 і 16 гігів і що далі? Виходить обидві компанії вирішили що навіть такі карти знайдуть свого покупця, знову ж таки вас ніхто не змушує її купувати - не знаю чому у вас так дупа горить і нащо фанатам червоних зелені карти :dontknow:
Nortrom
Member

Повідомлення

они ще могли взяти 4060, протестувати її у 4к і сказати яка вона погана :lol:
Я думаю кожній адекватній людині повинно бути зрозуміло що для 1440 - 8 гіг малувато.
16 гиг версия, как-то же нормально играется в 1440\4к с апскейлером. А 8 гиг даже в 1440 с DLSS умудряется лагать.
Радіони он теж випускають схожу карту на 8 і 16 гігів і що далі?
Там тоже своя клоунада, если за 230 баксов поставят 8 гиговую то с натяжкой ок будет, но за 380 баксов 8 гиг за гранью.

:lol:

P.S Какой-то анонс должен быть от AMD сегодня, тишина в сети. Может 9700GRE/9600XT покажут?
GreenMile
Member

Повідомлення

Оверклокери - форум контрастів, в одній і тій же темі можна зустріти твердження, що фср/длсс/фг іт.п. - то мило мильне, інпут лаг жахливий, грати не можливо і що 5070=4090 5060ті норм в 4к :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.04.2025 09:40 Оверклокери - форум контрастів, в одній і тій же темі можна зустріти твердження, що фср/длсс/фг іт.п. - то мило мильне, інпут лаг жахливий, грати не можливо і що 5070=4090 5060ті норм в 4к :D
в мене знайомий грає на 3070 у 4к і жаліється що ігри туплять
я йому кажу що карта вже застаріла і потрібно змінювати - а він мені каже що розробники діти собак не можуть в оптимізацію, що його карта коштувала 25к гривень і нехай тягне 4к :lol: а ще був тип на форумі який купив 6600 і намагався грати у4к потім приходив на форум і кричав що його обманули бо ця карта повинна тягнути а воно не тягне :lol: ну і звісно карту дорожче він купляти не хотів бо казав і так багато витратив :laugh:
так шо грати на 16 гіговій 5060 ті у 4к з апскейлом це ще норм
Patruletz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 22.04.2025 10:17в мене знайомий
трішки інша ситуація, чувак купив тоді 3080 та грав на 24" фхд моніторі :-/ люди дивні.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Patruletz: 22.04.2025 10:29
Vlaad13: 22.04.2025 10:17в мене знайомий
трішки інша ситуація, чувак купив тоді 3080 та грав на 24" фхд моніторі :-/ люди дивні.
В мене теж 24 1080 монітор та 4070 бо мені подобається грати в різні онлайн помийки на максимальній графіці з максимальним фпс. Також багато граю в кс - а там потрібно 1080 або навіть менше
Але якщо вибір між 1080(120фпс) та 4к(40фпс) начебто вибір очевидний
vsx
Member

Повідомлення

Nortrom: 22.04.2025 08:45 Там тоже своя клоунада, если за 230 баксов поставят 8 гиговую то с натяжкой ок будет, но за 380 баксов 8 гиг за гранью.
Чем младше модель тем сильнее клоунада с ценами
ASTON
Member

Повідомлення

Хтось з форума вже купив 9070 ?
Yurius
Member

Повідомлення

ASTON: 22.04.2025 14:20 Хтось з форума вже купив 9070 ?
Якщо ХТ то людей 5 було точно, якщо нон ХТ то ніхто наче :D
Vlaad13
Member

Повідомлення

ASTON: 22.04.2025 14:20 Хтось з форума вже купив 9070 ?
Поки що тільки хвалять :D
Volodya811
Member

Повідомлення

Схоже, що поточне покоління відеокарт Нвідіа таки прийдеться пропустити.

Лабораторія Igor's Lab виявила «проблему з точкою доступу», яка впливає на всі графічні процесори серії RTX 50 — це може поставити під загрозу довговічність відеокарти

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -longevity

Лабораторія Igor's Lab виявила тривожну тенденцію серед усіх графічних карт Nvidia Blackwell RTX 50-ї серії , включаючи навіть недорогі графічні процесори, такі як RTX 5060 Ti .

Відправлено через 9 хвилин 56 секунд:
Проблема полягає в побудові систем живлення для постраждалих відеокарт. Лабораторія Igor's Lab стверджує, що кілька компонентів, які складають систему подачі живлення, такі як польові транзистори, котушки, драйвери та траси, що з’єднують усе разом, згруповані надто близько один до одного, створюючи температури, які потенційно можуть погіршити систему подачі живлення протягом терміну служби карти, потенційно вбивши картку вже через кілька років використання. Інша проблема, яку висвітлює лабораторія Igor's Lab, — це недоліки в Thermal Design Guide від Nvidia.

Відправлено через 12 хвилин 53 секунди:
П.С. Висновок такий. Виробники відеокарт не хочуть, щоб люди сиділи на картах по 5-10 років. 3-4 роки і "привіт" - біжи в магазин за новою.
У мене ще до цього часу є робоча МСІ 960 2 ГБ, якій уже майже 10 років. На цій карті награно ігор понад 3 тис. годин (шутерів). Вона працювала щоденно. І карті нічого немає. Лише трохи пожовтіла. Навіть вентилятори не шумлять. Минають часи нормальних карт :(
Alex646
Member

Повідомлення

Volodya811: 23.04.2025 00:17 Відправлено через 9 хвилин 56 секунд:
Проблема полягає в побудові систем живлення для постраждалих відеокарт. Лабораторія Igor's Lab стверджує, що кілька компонентів, які складають систему подачі живлення, такі як польові транзистори, котушки, драйвери та траси, що з’єднують усе разом, згруповані надто близько один до одного, створюючи температури, які потенційно можуть погіршити систему подачі живлення протягом терміну служби карти, потенційно вбивши картку вже через кілька років використання. Інша проблема, яку висвітлює лабораторія Igor's Lab, — це недоліки в Thermal Design Guide від Nvidia.
А мені тут розказували, що мікроскопічні плати, то норм, а не копійчане жлобство виробників. Шо потрібно все тулити на платі близько, бо затримки бешені, і взагалі я не шарю. :laugh:
anyname
Member

Повідомлення

Volodya811: 23.04.2025 00:17 Схоже, що поточне покоління відеокарт Нвідіа таки прийдеться пропустити.

Лабораторія Igor's Lab виявила «проблему з точкою доступу», яка впливає на всі графічні процесори серії RTX 50 — це може поставити під загрозу довговічність відеокарти

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -longevity

Лабораторія Igor's Lab виявила тривожну тенденцію серед усіх графічних карт Nvidia Blackwell RTX 50-ї серії , включаючи навіть недорогі графічні процесори, такі як RTX 5060 Ti .

Відправлено через 9 хвилин 56 секунд:

Відправлено через 12 хвилин 53 секунди:
П.С. Висновок такий. Виробники відеокарт не хочуть, щоб люди сиділи на картах по 5-10 років. 3-4 роки і "привіт" - біжи в магазин за новою.
У мене ще до цього часу є робоча МСІ 960 2 ГБ, якій уже майже 10 років. На цій карті награно ігор понад 3 тис. годин (шутерів). Вона працювала щоденно. І карті нічого немає. Лише трохи пожовтіла. Навіть вентилятори не шумлять. Минають часи нормальних карт :(
5-10 років точно не дасть просидіти обсяг пам'яті , УЕ5-6-7 , руки разрабів зростаючі з альтернативних місць та дива оптимізації. тож чому не зробити ВК які потенційно стільки не проживуть - мабуть розмірковували виробники.
Відповісти