Привіт усім.
Зіткнувся з тим, що в молодших відеокарт 6000-ї серії немає жодних налаштувань в Адреналіні та MSI Afterburner. Спочатку у мене побувала низькопрофільна ОЕМ Dell RX 6500, і я списав це на ОЕМ. Але потім я дізнався, що те ж саме на брендових ASUS RX 6400.
Що цікаво, весь функціонал з управління кулером/частотою заблокований схоже навмисно. Так як є спосіб наприклад для rx 6500 повернути це все на старій версії драйвера шляхом застосування SoftPowerPlayTable. Але в драйверах за 24й рік і цю лазівку прибрали. А також на новіших драйверах перестала падати частота пам'яті в простої, тільки ядро скидає частоту.
Питання хочу прояснити для себе: цей цирк від АМД стосується тільки карт на чипі NAVI 24 ? У кого такі карти є/були, поділіться як у вас?
На Rx 6600 подібного я сподіваюся немає, все регулюється?
Останні статті і огляди
Новини
Налаштування молодших карт 6000 серії
-
Supostat
Member
-
Евгений King
Member
6400 всі:
По RX 6500 і вище проблем бути не повинно, в вашому кейсі причина була через те, що карта OEM, OEM товар специфічний, призначений працювати в OEM збірках, то ж там або спрощують технічно, або лочать програмно, як захист від дурака.
Стосовно частоти пам'яті, якщо підключено пару моніторів - норма, або ж в системі є якесь "паразитне" постійне навантаження карти, по типу відео шпалер, або іншого стороннього софту.
Стосовно частоти пам'яті, якщо підключено пару моніторів - норма, або ж в системі є якесь "паразитне" постійне навантаження карти, по типу відео шпалер, або іншого стороннього софту.
-
Supostat
Member
Дякую за вiдповiдь.
Але я б хотiв точно знати карту rx 6500 де все розблоковано на останніх драйверах. Я б скачав біос і порівняв PowerPlayTable з ОЕМ картою, можливо знайшов би підказку.
Частота пам'ятi скидалася на драйверах до 23.11.1 включно. Пiсля - вже нi. Монiтор 1. Нiякого навантаження, все 100% залежало від версії драйвера. Варто знести новий і поставити 23.11.1 або старіше, частота пам'яті скидається.
Але я б хотiв точно знати карту rx 6500 де все розблоковано на останніх драйверах. Я б скачав біос і порівняв PowerPlayTable з ОЕМ картою, можливо знайшов би підказку.
Частота пам'ятi скидалася на драйверах до 23.11.1 включно. Пiсля - вже нi. Монiтор 1. Нiякого навантаження, все 100% залежало від версії драйвера. Варто знести новий і поставити 23.11.1 або старіше, частота пам'яті скидається.
-
Евгений King
Member
Так нові драйвери у AMD це ж бетатест, для міцного сну і сталевих нервів психологи радять не оновлювати драйвери/BIOS і взагалі ПО, якщо це не має нагальної потреби в функціоналі, безпеці і т.д.Supostat: ↑ 07.02.2025 02:51 Дякую за вiдповiдь.
Є одне гарне правило, працює - не чіпай, і це правило дуже гарно відповідає нагальному стану речей відносно ПК і софту. Ніхто давно вже не вилизує виробничі лінії і ПО, як це було раніше, купівля нового девайсу на старті продажів - фактичний запис на альфа тестування, десь через 3 місяці, як ажиотаж стихає і ціни спадають, виробнича лінія виробників шліфується напильником і ПО доводиться до виду можна жить - починається бета тестування. Фактично тільки через пів року можна задуматись про купівлю нового елементу ПК

Стосовно 6500, боюсь все дуже погано, 6500 non XT не існує в користувацькому сегменті, тільки XT. Можете з цікавості поколупати BIOS 6500XT sapphire і по ній жодних скарг на фани не гуглиться, є на techpowerup, чисто позаглядати...
-
Supostat
Member
Ти розповідаєш базові речі, які я і так знаю. Поки у мене була на руках OEM RX 6500, я після безлічі експериментів використовував старий драйвер, де можна було розлочити управління і скидалася частота пам'яті. Але її вже продано. А тепер у мене на руках парочка ОЕМ DELL RX 6300, а їхня підтримка в драйверах з'явилася тільки в 24-му році. І найперші драйвери страшенно глючні. Останній начебто нормальний, але в жодному нічого немає в налаштуваннях, пам'ять не скидає частоту. Але тим не менш метод SoftPowerPlayTable поки ще працює, хоча і частково. Що доводить фізичну можливість управління.Так нові драйвери у AMD це ж бетатест, для міцного сну і сталевих нервів психологи радять не оновлювати драйвери/BIOS і взагалі ПО, якщо це не має нагальної потреби в функціоналі, безпеці і т.д.
Є одне гарне правило, працює - не чіпай,........................
-
OldGoodGames
Member
в мене була подібна проблема на rx580, також після 23.11.1, зараз ліньки шукати але це поширена проблема і не тіки для молодших 6ххх, саме просте рішення створити власний профіль монітора через адреналін або
https://www.monitortests.com/forum/Thre ... tility-CRU
виставляв щось типу CVT-RB (Coordinated Video Timings-Reduced Blanking) і чпстота памяті скидалась у простої,
якощо треба точніше, пошукаю.
https://www.monitortests.com/forum/Thre ... tility-CRU
виставляв щось типу CVT-RB (Coordinated Video Timings-Reduced Blanking) і чпстота памяті скидалась у простої,
якощо треба точніше, пошукаю.