Останні статті і огляди
Новини
Видеодрайвер (NVIDIA/AMD) перестал отвечать и был восстановлен
-
pa3pub3
Junior
Доброго часу дня шановні)
Можливо не туди пишу, але для такої тупої проблеми, здається що створювати власну тему буде занадто.
Раніше були проблеми з драйверами в деяких іграх, але в якийсь момент наче стало все добре і я вимкнув автооновлення. А тут купив новий ССД і накатив нову вінду зі свіжими дровами і одразу вилізла нова проблема - в рандомні моменти постійно сам по собі відкривається цей довбаний адреналін. Я вже наче всі автозапуски і перевірки, які там можна було в налаштуваннях повимикав, а він все одно дуріє. Можливо хтось знає як пофіксити? Не хочеться його вимикати зовсім, бо там андервольтинг налаштований (я так розумію, що без програми цієї відеокарта буде працювати на стандартних значеннях)
Карта Powercolor RX5700XT Red Dragon з двома вертушками
Можливо не туди пишу, але для такої тупої проблеми, здається що створювати власну тему буде занадто.
Раніше були проблеми з драйверами в деяких іграх, але в якийсь момент наче стало все добре і я вимкнув автооновлення. А тут купив новий ССД і накатив нову вінду зі свіжими дровами і одразу вилізла нова проблема - в рандомні моменти постійно сам по собі відкривається цей довбаний адреналін. Я вже наче всі автозапуски і перевірки, які там можна було в налаштуваннях повимикав, а він все одно дуріє. Можливо хтось знає як пофіксити? Не хочеться його вимикати зовсім, бо там андервольтинг налаштований (я так розумію, що без програми цієї відеокарта буде працювати на стандартних значеннях)
Карта Powercolor RX5700XT Red Dragon з двома вертушками
-
Геральт
Member
Заандервольтити через якийсь MorePowerTool, адреналін вирубати )pa3pub3: ↑ 04.09.2024 22:52 я так розумію, що без програми цієї відеокарта буде працювати на стандартних значеннях
Отут все виключено?
-
Grava
Member
Геральт
Це була проблема однієї з версій драйвера, вже давно пофіксили)
Це була проблема однієї з версій драйвера, вже давно пофіксили)
-
Nouriel
Member
pa3pub3
а точно сам вискакує, а не нажимаєте alt+R?
а точно сам вискакує, а не нажимаєте alt+R?
-
daesz
Member
Тут нефонати, які в руках червоної карти в житті не тримали "сочиняти" люблять. Тож вважаю потрібним мокнути їх лицем. 10 днів як повернувся на нвідію, уже маю 2 баги які ніяк не лікуються. Перший : якщо в деякому софті чи іграх табнувшись у інше вікно - панель задач небуде відображатись, відповідно згорнути всі вікна також неможливо, перезапуск експлорера це не фіксить, другий : на ютубі не видно взагалі що набираєш, доки не виділиш набраний текст :
- спойлер
-
0kie
Member
Я думал, что у меня глюк с Ютубом и картой 6800XT, а оно оказывается, глобальный глюк сервиса. Тоже на чёрной теме текст стал чёрный. Причём, если набирать комментарий на "колокольчике", т.е. отвечать на свой ответ, то там всё нормально.daesz: ↑ 14.12.2024 17:46на ютубі не видно взагалі що набираєш, доки не виділиш набраний текст
-
daesz
Member
Зараз спробував, на дзвіночку й справді все добре видно0kie: ↑ 14.12.2024 18:06Я думал, что у меня глюк с Ютубом и картой 6800XT, а оно оказывается, глобальный глюк сервиса. Тоже на чёрной теме текст стал чёрный. Причём, если набирать комментарий на "колокольчике", т.е. отвечать на свой ответ, то там всё нормально.daesz: ↑ 14.12.2024 17:46на ютубі не видно взагалі що набираєш, доки не виділиш набраний текст
-
prosto_persik
Junior
Салют
А есть у кого sapphire pulse rx6700xt? Ловлю под нагрузкой бсоды на дровах свежее 24.8.1, хотя на 24.8.1 ни единого вылета не было в течении нескольких месяцев
А есть у кого sapphire pulse rx6700xt? Ловлю под нагрузкой бсоды на дровах свежее 24.8.1, хотя на 24.8.1 ни единого вылета не было в течении нескольких месяцев
-
Kirakishou
Member
У мене на RX 7800 XT періодично блимає панель завдань в іграх або при перегляді відео. Інколи вона блимне і все, а інколи через це згортаються всі вікна. В минулу неділю я перевстановив вінду з 10 на 11, завантажив з офіційного сайту образ – все одно панель інколи блимає в іграх та при перегляді відео.daesz: ↑ 14.12.2024 17:46якщо в деякому софті чи іграх табнувшись у інше вікно - панель задач небуде відображатись
Крім того, з оновленням на версію драйверів 24.12.1 з’явилася ще одна проблема з апаратним декодером. Періодично відео просто зупиняється. Допомагає прокрутка відео назад і тоді воно знову починає відтворюватися. Я погуглив – виявляється, це також стара проблема, як і падіння відеодрайвера при швидкій навігації по відео.
Я почитав баг-трекер свого улюбленого плеєра на гітхабі і там є згадки про всі ці проблеми з фрізами відео, з вильотом драйвера при швидкій навігації по відео і т.д. Там повно тем типу Video artifacting + MPV crashes itself and GPU driver when seeking і розробники відеоплеєра пишуть, що це баг амдешного декодера, навіть пишуть, які саме помилки в драйвері викликають ці баги, але розробники драйверів амд не зацікавлені виправляти ці баги.
Зараз я взагалі вимкнув апаратне прискорення і всі відео відтворюються просто чудово, ніяких падінь драйвера, ніяких артефактів. Але тепер процесор більше споживає електроенергії. При тому, що відеокарта як споживала 50 Вт, так і споживає. Вимкнення апаратного прискорення ніяк не відображається на споживанні відеокарти. Це просто сором. Як і купувати дорогу сучасну карту і при цьому вимикати на ній декодер, бо вона не може відтворити 1080р відео без багів.
Думаю, про баги в іграх писати не варто, адже я про це вже десятки разів писав з відео та скріншотами цих багів. Я б із задоволенням змирився з цими двома багами, про які ви пишете і які, я впевнений, нвідія виправить, ніж з десятком багів, які амд не збирається виправляти, бо ці баги переходять із одного покоління амдешних відеокарт в інше.
Відправлено через 19 хвилин 10 секунд:
Втім, я не хочу захищати компанію нвідія, бо у неї також повно багів. Я вам гарантую, коли я куплю нвідію, я також буду писати про всі баги нвідії, з якими зіштовхнуся. Я не фанат жодної з цих компаній, на мою думку всі сучасні відеокарти — дешеве лайно, яке на етапі проектування робиться таким, щоб вийти з ладу після закінчення гарантії. Але, принаймі, апаратний декодер у нвідія працює, як треба. На відміну від декодера амд.
Відправлено через 6 хвилин 17 секунд:
Якби я купив цю відеокарту вживану за копійки, то було б не так прикро, я б також змирився з цими багами, але я за неї віддав три зарплатні і за це отримав купу багів, яких не було на 1660 Ті. Я зараз чекаю кожен наступний драйвер від амд з надією на те, що вони пофіксять баги. А отримую або просто додаткові баги, або фікс одних і появу інших. Тепер розумію, чому деякі власники відеокарт від амд не оновлюють відеодрайвер, якщо у них все нормально працює.
-
man1242
Member
У нвидиа нету багов и все отлично работает это потверждает 90% пользователей стимKirakishou: ↑ 15.12.2024 09:35У мене на RX 7800 XT періодично блимає панель завдань в іграх або при перегляді відео. Інколи вона блимне і все, а інколи через це згортаються всі вікна. В минулу неділю я перевстановив вінду з 10 на 11, завантажив з офіційного сайту образ – все одно панель інколи блимає в іграх та при перегляді відео.daesz: ↑ 14.12.2024 17:46якщо в деякому софті чи іграх табнувшись у інше вікно - панель задач небуде відображатись
Крім того, з оновленням на версію драйверів 24.12.1 з’явилася ще одна проблема з апаратним декодером. Періодично відео просто зупиняється. Допомагає прокрутка відео назад і тоді воно знову починає відтворюватися. Я погуглив – виявляється, це також стара проблема, як і падіння відеодрайвера при швидкій навігації по відео.
Я почитав баг-трекер свого улюбленого плеєра на гітхабі і там є згадки про всі ці проблеми з фрізами відео, з вильотом драйвера при швидкій навігації по відео і т.д. Там повно тем типу Video artifacting + MPV crashes itself and GPU driver when seeking і розробники відеоплеєра пишуть, що це баг амдешного декодера, навіть пишуть, які саме помилки в драйвері викликають ці баги, але розробники драйверів амд не зацікавлені виправляти ці баги.
Зараз я взагалі вимкнув апаратне прискорення і всі відео відтворюються просто чудово, ніяких падінь драйвера, ніяких артефактів. Але тепер процесор більше споживає електроенергії. При тому, що відеокарта як споживала 50 Вт, так і споживає. Вимкнення апаратного прискорення ніяк не відображається на споживанні відеокарти. Це просто сором. Як і купувати дорогу сучасну карту і при цьому вимикати на ній декодер, бо вона не може відтворити 1080р відео без багів.
Думаю, про баги в іграх писати не варто, адже я про це вже десятки разів писав з відео та скріншотами цих багів. Я б із задоволенням змирився з цими двома багами, про які ви пишете і які, я впевнений, нвідія виправить, ніж з десятком багів, які амд не збирається виправляти, бо ці баги переходять із одного покоління амдешних відеокарт в інше.
Втім, я не хочу захищати компанію нвідія, бо у неї також повно багів. Я вам гарантую, коли я куплю нвідію, я також буду писати про всі баги нвідії, з якими зіштовхнуся. Я не фанат жодної з цих компаній, на мою думку всі сучасні відеокарти — дешеве лайно, яке на етапі проектування робиться таким, щоб вийти з ладу після закінчення гарантії. Але, принаймі, апаратний декодер у нвідія працює, як треба. На відміну від декодера амд.
Якби я купив цю відеокарту вживану за копійки, то було б не так прикро, я б також змирився з цими багами, але я за неї віддав три зарплатні і за це отримав купу багів, яких не було на 1660 Ті. Я зараз чекаю кожен наступний драйвер від амд з надією на те, що вони пофіксять баги. А отримую або просто додаткові баги, або фікс одних і появу інших. Тепер розумію, чому деякі власники відеокарт від амд не оновлюють відеодрайвер, якщо у них все нормально працює.
Відправлено через 2 хвилини 15 секунд:
бред, пытатся аболгать премиальное качество нвидиа ради чего ?daesz: ↑ 14.12.2024 17:46 Тут нефонати, які в руках червоної карти в житті не тримали "сочиняти" люблять. Тож вважаю потрібним мокнути їх лицем. 10 днів як повернувся на нвідію, уже маю 2 баги які ніяк не лікуються. Перший : якщо в деякому софті чи іграх табнувшись у інше вікно - панель задач небуде відображатись, відповідно згорнути всі вікна також неможливо, перезапуск експлорера це не фіксить, другий : на ютубі не видно взагалі що набираєш, доки не виділиш набраний текст :Згадується митець : і та любіла, і та х*єла, та подивіться на себе, кому ви нужні в ненавідії такі ж проблеми з дровами.
- спойлер
Відправлено через 28 хвилин 18 секунд:
Я просто в простое с этих постовKirakishou: ↑ 15.12.2024 09:35У мене на RX 7800 XT періодично блимає панель завдань в іграх або при перегляді відео. Інколи вона блимне і все, а інколи через це згортаються всі вікна. В минулу неділю я перевстановив вінду з 10 на 11, завантажив з офіційного сайту образ – все одно панель інколи блимає в іграх та при перегляді відео.daesz: ↑ 14.12.2024 17:46якщо в деякому софті чи іграх табнувшись у інше вікно - панель задач небуде відображатись
-
0kie
Member
Kirakishou
"Блимання" панели задач, равно как и проблемы с "улюбленним" плеером - это ваша внутренняя проблема. Есть основания полагать, что вместе с "любимчиком" вы по привычке накатили массу левого софта, который или заменил собой системные библиотеки, или игнорирует их. Учитывая то, что ЛЮБАЯ чистая установка 10-ки или 11-й Винды ВСЕГДА получается с битыми системными файлами (команда sfc /scannow после установки ОС, всех драйверов и обновлений ОС показывает битые файлы, которые успешно восстанавливает), то получаете тот результат, о котором здесь пишите. И не имеет значения ни бренд карты, ни версия ОС, ни драйверы. Попробуйте с нуля свежую ОС, восстановленную при помощи команды выше, и её встроенные плееры: "Медиаплеер" и "Кино и ТВ". Никаких кодекпаков не ставить - на дефолтном наборе Винды! Результат удивит - гарантирую. После пробуйте ставить по одной за раз с перезагрузкой ОС свои любимые привычные программы и смотрите на то, как начинают проявляться глюки. Тем самым найдёте виновника.
Совет: всё, что "красноглазики" делают под открытым исходным кодом - мусор. Ибо там бездари не могут переписать древние библиотеки и таскают их с незапамятных времён в свои "продукты жизнедеятельности". Ваша ссылка на тему с "проблемой" как доказательство - гляньте у себя версии указанных там библиотек и когда они были созданы.
"Блимання" панели задач, равно как и проблемы с "улюбленним" плеером - это ваша внутренняя проблема. Есть основания полагать, что вместе с "любимчиком" вы по привычке накатили массу левого софта, который или заменил собой системные библиотеки, или игнорирует их. Учитывая то, что ЛЮБАЯ чистая установка 10-ки или 11-й Винды ВСЕГДА получается с битыми системными файлами (команда sfc /scannow после установки ОС, всех драйверов и обновлений ОС показывает битые файлы, которые успешно восстанавливает), то получаете тот результат, о котором здесь пишите. И не имеет значения ни бренд карты, ни версия ОС, ни драйверы. Попробуйте с нуля свежую ОС, восстановленную при помощи команды выше, и её встроенные плееры: "Медиаплеер" и "Кино и ТВ". Никаких кодекпаков не ставить - на дефолтном наборе Винды! Результат удивит - гарантирую. После пробуйте ставить по одной за раз с перезагрузкой ОС свои любимые привычные программы и смотрите на то, как начинают проявляться глюки. Тем самым найдёте виновника.
Совет: всё, что "красноглазики" делают под открытым исходным кодом - мусор. Ибо там бездари не могут переписать древние библиотеки и таскают их с незапамятных времён в свои "продукты жизнедеятельности". Ваша ссылка на тему с "проблемой" как доказательство - гляньте у себя версии указанных там библиотек и когда они были созданы.
-
Kirakishou
Member
Вы бы посмотрели, какие файлы он считает отсутствующими. Это стандартные картинки. У меня никакого стороннего софта нет, кроме пяти игр, файрфокса и плеера mpv, который вообще никак не засоряет систему так как он портативный. Все проблемы, которые я описываю, уже упомянуты на форуме поддержки амд и на баг-трекере этого плеера, где сидят люди, которые разбираются в этом, и они аргументировано говорят, что это проблемы убогого амдешного декодера. Ваш стандартный плеер это убогое лайно, который не имеет ни нормальных апскейлеров, ни нормальной поддержки анимированных и даже обычных субтитров, ни дебандера.0kie: ↑ 15.12.2024 14:09Учитывая то, что ЛЮБАЯ чистая установка 10-ки или 11-й Винды ВСЕГДА получается с битыми системными файлами (команда sfc /scannow после установки ОС, всех драйверов и обновлений ОС показывает битые файлы, которые успешно восстанавливает), то получаете тот результат, о котором здесь пишите.
Я понимаю, что большинству людей все это не нужно, им подойдет даже онлайн-просмотр в качестве 360р. Большинство людей даже не замечают разницу 720р и 1080р не говоря уже о том, чтобы понять, что на экране бандинг. Я понимаю, что пишу здесь про вещи, которые нужны не всем. Я понимаю, что амд исходит именно из этого и принимает решение чинить этот аппаратный декодер иди какую-то быдло-игру, от фанатов которой будет больше критики. Да вот только на 1660 Ті у меня не было никаких проблем ни с теми играми, в которые я играю, ни с плеерами. Более того, старая 1660 Ті декодирует больше разных форматов, чем новая 7800 ХТ.
-
man1242
Member
Вот щас переустановил виндовс11, решил на днях реестр разгрузить (разгурзил) Ну так вот на чистой ОС потребление карты упалоKirakishou: ↑ 15.12.2024 15:07Вы бы посмотрели, какие файлы он считает отсутствующими. Это стандартные картинки. У меня никакого стороннего софта нет, кроме пяти игр, файрфокса и плеера mpv, который вообще никак не засоряет систему так как он портативный. Все проблемы, которые я описываю, уже упомянуты на форуме поддержки амд и на баг-трекере этого плеера, где сидят люди, которые разбираются в этом, и они аргументировано говорят, что это проблемы убогого амдешного декодера. Ваш стандартный плеер это убогое лайно, который не имеет ни нормальных апскейлеров, ни нормальной поддержки анимированных и даже обычных субтитров, ни дебандера.0kie: ↑ 15.12.2024 14:09Учитывая то, что ЛЮБАЯ чистая установка 10-ки или 11-й Винды ВСЕГДА получается с битыми системными файлами (команда sfc /scannow после установки ОС, всех драйверов и обновлений ОС показывает битые файлы, которые успешно восстанавливает), то получаете тот результат, о котором здесь пишите.
Я понимаю, что большинству людей все это не нужно, им подойдет даже онлайн-просмотр в качестве 360р. Большинство людей даже не замечают разницу 720р и 1080р не говоря уже о том, чтобы понять, что на экране бандинг. Я понимаю, что пишу здесь про вещи, которые нужны не всем. Я понимаю, что амд исходит именно из этого и принимает решение чинить этот аппаратный декодер иди какую-то быдло-игру, от фанатов которой будет больше критики. Да вот только на 1660 Ті у меня не было никаких проблем ни с теми играми, в которые я играю, ни с плеерами. Более того, старая 1660 Ті декодирует больше разных форматов, чем новая 7800 ХТ.
- спойлер
Жду горящего пукана
-
daesz
Member
https://fex.net/uk/s/5slprpc
OH NOOOOO, у найкращих драйверів в світі знову якась фігня, вже третя проблема за 10 днів
І я копнув трохи глибше - проблемі вже рік і вона то "фікситься" (ніт), то повертається.
https://forums.tomshardware.com/threads ... s.3800349/
Очікую коментарії від зелених нефонатів мінуси, бо коментаріїв не буде як завжди, у них віднімає дар мови, коли їх тикнеш лицем у проблему із дровами на зелених поробках
OH NOOOOO, у найкращих драйверів в світі знову якась фігня, вже третя проблема за 10 днів
І я копнув трохи глибше - проблемі вже рік і вона то "фікситься" (ніт), то повертається.
Очікую коментарії від зелених нефонатів мінуси, бо коментаріїв не буде як завжди, у них віднімає дар мови, коли їх тикнеш лицем у проблему із дровами на зелених поробках
-
lewerlin
Member
Я на днях був шоці з несподіваного винуватця... DDU . У людини побилась вінда(світло). При перенакаті людина помилково поставила старий драйвер, знесла DDU і поставила новий... З виду карту можна було в смітник, але на знов перенакатаній вінді все ок. Тільки зносиш драйвер через DDU і реінсталиш - не ок. В мене не відтворюється, а там - 100%(при цьому АМД клінап працює добре). От вам і сторонній софт , якому ще й звик вірити.0kie: ↑ 15.12.2024 14:09Тем самым найдёте виновника.
-
man1242
Member
виндовс помойка, 99% проблем софта иза виндыdaesz: ↑ 17.12.2024 04:47 https://fex.net/uk/s/5slprpc
-
daesz
Member
Я спочатку думав проблема в відео, але потім помітив, що якщо не розгортати на весь екран - проблеми немає, потім попробував декілька інших відео та розширень, виявилось чим нижче розширення відео у порівнянні із розширенням екрану - тим більше споживання.man1242: ↑ 17.12.2024 05:37виндовс помойка, 99% проблем софта иза виндыdaesz: ↑ 17.12.2024 04:47 https://fex.net/uk/s/5slprpc
Лок фпс в іграх в панелі керування не працює також; клав і глобально, і суто в кожній окремій грі, і через нвідія апп - жоден із софтових локів ФПСу на рівні драйвера не працює взагалі.
-
Kirakishou
Member
daesz
Ну що тут сказати? Коли я користувався відеокартою 1660 Ті, у мене за три чи чотири роки користування мабуть був тільки один баг, коли в хромі при перегляді ютубу падав драйвер. Я перемкнув Angle backend в хромі на OpenGL, а потім чи хром, чи нвідія це виправили. Більше ніяких багів не пригадаю. Мабуть вони були, але мені запам'ятався саме цей баг з ютубом. І, наскільки мені відомо, він тоді був і на амд. Я б хотів зараз взяти 4070 Super і порівняти її зі своєю RX 7800 XT у всіх потрібних мені сценаріях роботи. У тому, що nvenc це просто суперська технологія, ви і самі переконалися після користування RX 7800 XT. Як і в значно нижчому споживанні при більшій продуктивності 4070 Super. Єдине хорошого в RX 7800 XT, що вона довше буде актуальною через кількість пам'яті. І як завжди це буває у амд розробники з часом пофіксять драйвери.
Ну що тут сказати? Коли я користувався відеокартою 1660 Ті, у мене за три чи чотири роки користування мабуть був тільки один баг, коли в хромі при перегляді ютубу падав драйвер. Я перемкнув Angle backend в хромі на OpenGL, а потім чи хром, чи нвідія це виправили. Більше ніяких багів не пригадаю. Мабуть вони були, але мені запам'ятався саме цей баг з ютубом. І, наскільки мені відомо, він тоді був і на амд. Я б хотів зараз взяти 4070 Super і порівняти її зі своєю RX 7800 XT у всіх потрібних мені сценаріях роботи. У тому, що nvenc це просто суперська технологія, ви і самі переконалися після користування RX 7800 XT. Як і в значно нижчому споживанні при більшій продуктивності 4070 Super. Єдине хорошого в RX 7800 XT, що вона довше буде актуальною через кількість пам'яті. І як завжди це буває у амд розробники з часом пофіксять драйвери.
-
man1242
Member
Нету багов на зелёной карте, то все брехня.Kirakishou: ↑ 17.12.2024 11:58 daesz
-
Kirakishou
Member
man1242
Я пану daesz вірю щодо багів на нвідії. Просто хотів би також порівняти ці дві відеокарти в потрібних мені сценаріях роботи та в тих іграх, в які я граю.
Я пану daesz вірю щодо багів на нвідії. Просто хотів би також порівняти ці дві відеокарти в потрібних мені сценаріях роботи та в тих іграх, в які я граю.