Відеокарти Factory Recertified. Ділимся досвідом, збираєм статистику.

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Повідомлення
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Чиста лотерея, може й пропрацювати роками а може відвалитися через тиждень. Якщо різниця 2к гривень то краще вже взяти нову, аніж зеконимити та грати в рулетку кожен день після 3х місяців гарантії.
sselesnes
Member

Повідомлення

+1
2000 грн така собі економія на 3-5 років.
Якщо -30-50% вартості - це вже має сенс :gigi:
hikidara
Junior

Повідомлення

Ділюсь досвідом
Купив у телемарті Asus RTX 4080 TUF OC Factory Recertified
Прийшла в звичайній білій коробці та антистатичному пакеті, на карті видні сліди експлуатації, але не критичні, легкі царапки
Так як карта прийшла без пломби, вирішив її розібрати та взагалі дізнатись що з нею робили, обережно розібрав, аби не залишати ще й своїх слідів від розборки і при огляді виявив, що були відреболені 2 чіпи пам'яті, що було зрозуміло через те що відтінок відрізнявся від інших чіпів, та компаунд навколо гпу був знятий біля тих двох чіпів, при чому чіпи відреболені доволі якісно, ні флюсу, ні забруднень якихось не було.
Візуально на цьому все, під мікроскопом її не розглядав та і потреби не було, бо все працює справно, окрім датчику енергоспоживання, чомусь напруга від псі-е та 16пін конектора показує 1.7в стабільно та енергоспоживання не виходить за 17вт, точніше воно виходить, але моніторинг показує невірні дані, думав це щось з моєї сторони, але ні, перепробував все що завгодно, нічого не допомогло
Карта працює, якщо враховувати, що рефаб дешевше від нової на 26 тисяч гривень, то вважаю, що покупка себе виправдовує :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

hikidara: 17.06.2024 14:32 Ділюсь досвідом
Прийшла в звичайній білій коробці та антистатичному пакеті, на карті видні сліди експлуатації, але не критичні, легкі царапки
Так як карта прийшла без пломби, вирішив її розібрати та взагалі дізнатись що з нею робили, обережно розібрав, аби не залишати ще й своїх слідів від розборки і при огляді виявив, що були відреболені 2 чіпи пам'яті, що було зрозуміло через те що відтінок відрізнявся від інших чіпів, та компаунд навколо гпу був знятий біля тих двох чіпів, при чому чіпи відреболені доволі якісно, ні флюсу, ні забруднень якихось не було.
Візуально на цьому все, під мікроскопом її не розглядав та і потреби не було, бо все працює справно, окрім датчику енергоспоживання, чомусь напруга від псі-е та 16пін конектора показує 1.7в стабільно та енергоспоживання не виходить за 17вт, точніше воно виходить, але моніторинг показує невірні дані, думав це щось з моєї сторони, але ні, перепробував все що завгодно, нічого не допомогло
Карта працює, якщо враховувати, що рефаб дешевше від нової на 26 тисяч гривень, то вважаю, що покупка себе виправдовує :)
это за сколько денег вы его купили?
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Телемарт, придбав майже два роки тому Factory Recertified ASUS RTX 3080ti ROG Strix за 34к.

Пришла в антистатичній плівці в стандартній картонній коробкі, яка явно по розмірах не підходила для транспортування відеокарти(відеокарта тупо випірала з неї), нічого іншого в комплекті не було. Серійник спокійно прийнявся на сайті асус і, згідно інфи на сайті, відеокарта має гарантію до 2025-го. :gigi:

Стан ідеальний, ніяких слідів ремонту чи експлутації(коцки, сліди від пальців, пилюка, волосня чи ін.)

З приводу роботи, то нарікать за весь час експлуатації не має.
Хіба що в моєму екземплярі(навантаження більше ~170W) чути VRM. Конкретно мені це не критично, а в навушниках взагалі не чути.

З приводу Телемарту.
Коли я придбав відеокарту, то ще деякий час моніторив відгуки на Телемарті.
З моменту коли я та інші придбали, було два відгуки у яких відеокарта відригнула: у одного через ~1міс. експлуатації, а у іншого через ~3міс.
Через рік цих відгуків взагалі вже не було - Телемарт видалив їх. Тому можливо були(чи є) ще такі випадки.
FANAT7
Member

Повідомлення

Andrew_R30
Такая разница не стоит того. Если экономить 30-40% то есть смысл, а у тебя экономия 10%. Сам посчитай, стоит ли оно того или нет
Melki
Member

Повідомлення

нахожусь "в европах", есть тут сеть б\у электроники, на ВК они дают два года гаранти - кто что думает, есть смысл связываться с б\у в таком случае? Приемка у них на уровне, на моем старом телефоне, нашли все косяки и сразу нет...
(вторички типа ОЛХ тут не развито, бабки у людей есть, потрачено, значит потрачено)
hikidara
Junior

Повідомлення

hikidara: 17.06.2024 14:32 Ділюсь досвідом
Якщо комусь цікаво, то з моменту покупки пройшло вже майже пів року, все працює відмінно
Щодо неправильного споживання, то вже в той же день коли я писав відгук, ця проблема вирішилась, вона полягала в одному напівзбитому елементі, який я успішно припаяв назад буквально за 3-5хв, чисто тикнувши паяльником :)
Пам'ять тестував дай бог, і в хвіст, і в гриву, поки не вийшла гарантія, але навіть зараз все чудово працює
Можливо в випадку з 4080, мені повезло менше, ніж з 3080ті (яку я також купляв рефабом в телемарті на початку 2024), але за 35к (850$) мене все влаштовує, особливо дивлячись на ціни зараз, бо така сама 4080, навіть не супер, теж рефаб тепер коштує в телемарті близько 46к (1100$)
Відповісти