Останні статті і огляди
Новини
Оновлення відеокарти під Ryzen 5 3600X
-
aregaz
Junior
Вибираю собі нову відеокарту на старий системник. Зараз маю:
- проц: AMD Ryzen 5 3600X
- материнка: MSI B450 Tomahawk Max
- блок живлення: Chieftec A-90 750W
Зараз стоїть відеокарта Sapphire RX 5700 XT Nitro+. Хочу її поміняти на щось потужніше (з закосом під Stalker 2).
Думав поставити 4080, але мені казали, що для мого проца це вже буде занадто. Порадили 4070 Ti SUPER. Мені, в принципі, виглядає нормально, по порівнянню показує, що приріст буде десь +150%. Але бентежить мій блок живлення, чи потяне?
Якщо з таким процом, материнкою і блоком живлення вже не поставити новішу відеокарту, то я буду тоді вже за повну нову збірку думати.
Буду вдячний, якщо щось порадите.
- проц: AMD Ryzen 5 3600X
- материнка: MSI B450 Tomahawk Max
- блок живлення: Chieftec A-90 750W
Зараз стоїть відеокарта Sapphire RX 5700 XT Nitro+. Хочу її поміняти на щось потужніше (з закосом під Stalker 2).
Думав поставити 4080, але мені казали, що для мого проца це вже буде занадто. Порадили 4070 Ti SUPER. Мені, в принципі, виглядає нормально, по порівнянню показує, що приріст буде десь +150%. Але бентежить мій блок живлення, чи потяне?
Якщо з таким процом, материнкою і блоком живлення вже не поставити новішу відеокарту, то я буду тоді вже за повну нову збірку думати.
Буду вдячний, якщо щось порадите.
-
mertvei
Member
aregaz
Так поменяй проц,если деньги позволяют вставь хоть 5800 3д,и имей спокойствие АМД это позволяет .3600 наверное даже под 4070 Ти , слабоват смотря в каком ты разрешении играешь.
Так поменяй проц,если деньги позволяют вставь хоть 5800 3д,и имей спокойствие АМД это позволяет .3600 наверное даже под 4070 Ти , слабоват смотря в каком ты разрешении играешь.
-
aregaz
Junior
Граю у 2К на 165Гц моніку (хоча рідко таких FPS досягаю, звичайно).
Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
А є сенс брати не 5800X3D, а Ryzen 9 5950X? Чи під ігровий комп краще X3D зайде?mertvei: ↑ 03.09.2024 13:46 aregaz
-
oh_boy
Member
5700x3d на форумі за <7000 грн
5950 це процесор більше для робочих задач
5950 це процесор більше для робочих задач
-
Барбарис
Member
aregaz, для початку міняйте відео. У мене 3600 нормально працював з 6900, без лічильників все нормально гралося. Все рівно бж під заміну, бо треба з ATX 3.0 та роз'ємом 12VHPWR. А потім вже проц можна міняти. Декілька фпс та мінус пара статтерів не варті заміни - краще взяти потужнішу карту.
-
aregaz
Junior
То 4070 Ti Super без заміни блока живлення, виходить, не поставити? Для мене заміна БЖ вже достатньо геморна операцію, щоб задуматись за повністю нову збірку.Барбарис: ↑ 03.09.2024 14:14 aregaz, для початку міняйте відео. У мене 3600 нормально працював з 6900, без лічильників все нормально гралося. Все рівно бж під заміну, бо треба з ATX 3.0 та роз'ємом 12VHPWR. А потім вже проц можна міняти. Декілька фпс та мінус пара статтерів не варті заміни - краще взяти потужнішу карту.
-
Барбарис
Member
aregaz, так вся 40-а серія з 12VHPWR. Старі, здається, асрок хотіли та не дали їм зелені.
-
akr
Member
і шо, що там раз'єм не той? до кожної вк повинний бути перехідник в комплекті
-
unlnu
Member
то беріть вже відразу цю для повного занурення в ігровий процес, 2 брендові баночки нонстопу і за добу всю зону вивчите.aregaz: ↑ 03.09.2024 13:39Порадили 4070 Ti SUPER
-
kalakawa
Member
до кожної карти з новим роз'ємом перехідник в комплекті йдеaregaz: ↑ 03.09.2024 14:56То 4070 Ti Super без заміни блока живлення, виходить, не поставити? Для мене заміна БЖ вже достатньо геморна операцію, щоб задуматись за повністю нову збірку.
-
Барбарис
Member
Якби ті перехідники були такі прекрасні, то на них би не жалілися масово.
-
aregaz
Junior
Ну, загалом, я так зрозумів, що краще таки вже нову зібрку робити. Бо якщо для нормальної роботи треба поміняти і проц, і БЖ, то вже простіше не заморочуватися, і зібрати все з нуля.
Всім дякую за коментарі.
Всім дякую за коментарі.
-
AlexanderOnV
Member
Ваша мамка тільки під PCI-ex v3.0 проц із 4.0. відеокарта буде не на всі сто працювати, це не критично. Гальмувати будуть задачі, де є критичні процеси відеокарта-проц. Також дещо довше буде завантаження з ссд, якщо гра стоїть на nvme, і диск зі швидкістю вище 2000. Але це все такі секундні нюанси, що ви їх у 90% не помітите.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
1) Заменить проц. 5700X / 5700X3D / 5800X3D. Про С2 непонятно пока ничего - какой ему будет нужен ЦП, потому пока решает исключительно бюджет.
2) Ставите 4070 Ti S / 4080 (S). БП хватит, если с ним всё в норме.
Если смущает переходник, то кастом кабель спаяет lom_ua, ищите его тему в барахолке.
Замена платформы конечно же лучше, но и заметно дороже.
2) Ставите 4070 Ti S / 4080 (S). БП хватит, если с ним всё в норме.
Если смущает переходник, то кастом кабель спаяет lom_ua, ищите его тему в барахолке.
Замена платформы конечно же лучше, но и заметно дороже.
-
lewerlin
Member
Сам БЖ під картою 250+ватт крякне. Дуже він у вас "не дуже".aregaz: ↑ 03.09.2024 14:56То 4070 Ti Super без заміни блока живлення, виходить, не поставити? Для мене заміна БЖ вже достатньо геморна операцію, щоб задуматись за повністю нову збірку.
Цього - не вистачить. Дуже "мутна" серія, навіть офіційної сертифікації "80плюс" не має, тут Чіф сам себе "переплюнув", в поганому сенсі.acm_fan: ↑ 05.09.2024 18:11БП хватит, если с ним всё в норме.
-
Piter Cantrope
Member
Може крякне, може й не крякне) Я колись ставив Radeon Fury + i7 в розгоні від KCAS 650 жахливого, і працювало роками Ну і про андервольт не забуваєм.
Особисто моє бачення - брати вк на всі гроші і подивитись чи буде норм ставати проца, чи не буде. Якщо не буде - підшаманити трохи руками з пам'яттю, виставити таймінги, повимикати всякі фічі вінди для безпеки, поставити той останній апдейт, який наче як дає буст. Подивитись знову. Якщо буде і далі серйозний ботлнек - купити 5600 чи 5700x3d, недорого обійдеться.
Особисто моє бачення - брати вк на всі гроші і подивитись чи буде норм ставати проца, чи не буде. Якщо не буде - підшаманити трохи руками з пам'яттю, виставити таймінги, повимикати всякі фічі вінди для безпеки, поставити той останній апдейт, який наче як дає буст. Подивитись знову. Якщо буде і далі серйозний ботлнек - купити 5600 чи 5700x3d, недорого обійдеться.
-
AlexanderOnV
Member
Є така річ, називається калькулятор. На ньому можна рахувати скільки і чого можна повісити на БЖ. 5700 ХТ їсть 230Вт, 3600Х 95*2=190, ССД до 40, ОЗУ до 10, пара кілерів і мамка нехай до 50. В цілому 230+190+10+40+50=520 Це на максимумі. Гарного нічого, але під помірним навантаженням взагалі без проблем, а так витримає, але спасибі не скаже.lewerlin: ↑ 07.09.2024 12:23Сам БЖ під картою 250+ватт крякне. Дуже він у вас "не дуже".aregaz: ↑ 03.09.2024 14:56То 4070 Ti Super без заміни блока живлення, виходить, не поставити? Для мене заміна БЖ вже достатньо геморна операцію, щоб задуматись за повністю нову збірку.Цього - не вистачить. Дуже "мутна" серія, навіть офіційної сертифікації "80плюс" не має, тут Чіф сам себе "переплюнув", в поганому сенсі.acm_fan: ↑ 05.09.2024 18:11БП хватит, если с ним всё в норме.
-
lewerlin
Member
Котра по факту показує, нехай не зовсім погоду на Марсі, але близько(40ватт ССД, ви там РСІ-Е 5.0 в стрес-тесті поставили?). Це по-перше. По друге ви берете карту з поколінь, які з короткочасовими піками споживання х2.AlexanderOnV: ↑ 06.10.2024 16:35Є така річ, називається калькулятор.
По-третє у вам мало того, що чіфтек, ще й доволі сумнівний. Заявлена потужність про щось говорить лише якщо блок належної якості і саме до якості БЖ претензія в першу чергу. Якщо він отримає зависоке навантаження, то не піде в захисит - він згорить, і не на самоті, а разом з "навантаженням". Сценарій 100%, але відсотків 60+ в нього набереться.
Будете черговим, хто спалив Чіфом недешеву карту.
-
AlexanderOnV
Member
Ссд, як правило ставиться не один, до нього зазвичай йде жорсткий, це припущення. Плюс, я накидувавирозрахунки на максимум. Так, відеокарта буде їсти найбільше, але знаю систему, де на 450Вт стоїть 6600XT. І нічого, півтора року вже в 2к працює. Я проти фанатизму і за здоровий глузд. Можна і кіловат поставити, щоб вже на 100%lewerlin: ↑ 06.10.2024 16:55Котра по факту показує, нехай не зовсім погоду на Марсі, але близько(40ватт ССД, ви там РСІ-Е 5.0 в стрес-тесті поставили?). Це по-перше. По друге ви берете карту з поколінь, які з короткочасовими піками споживання х2.AlexanderOnV: ↑ 06.10.2024 16:35Є така річ, називається калькулятор.
По-третє у вам мало того, що чіфтек, ще й доволі сумнівний. Заявлена потужність про щось говорить лише якщо блок належної якості і саме до якості БЖ претензія в першу чергу. Якщо він отримає зависоке навантаження, то не піде в захисит - він згорить, і не на самоті, а разом з "навантаженням". Сценарій 100%, але відсотків 60+ в нього набереться.
Будете черговим, хто спалив Чіфом недешеву карту.
-
lewerlin
Member
Ви знову плутаєте потужність і якість. Це раз.AlexanderOnV: ↑ 06.10.2024 17:35Так, відеокарта буде їсти найбільше, але знаю систему, де на 450Вт стоїть 6600XT
Людина вище 4070тіS ставити зібралась. На той чіф. А не бюджетку.