Немає виводу на дисплей по HDMI до повної загрузки Windows 10

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
кудрявый
Member

Повідомлення

Придбав на розетці MSI PCI-Ex GeForce RTX 4060 Aero ITX 8G OC 8GB і зіткнувся з дивним ефектом -
Немає виводу на дисплей по HDMI до повної загрузки Windows 10. Тобто зайти в BIOS неможливо.
Екран мертвий, без синхронізаціЇ, але чудо - як Windows повністю загрузиться з'являється картинка і далі все ок.
Але BIOS, boot manager для мене лишилися недоступні.
На цьому ж залізі і 1050 все було без питань.
І ще - притягнув інший монітор з DP і приєднав по DP - все чудово, сигнал з початку загрузки, але мені потрібен саме HDMI
Можливо є якась ініціалізація, який порт має бути першим у відеокарти?
GreenMile
Member

Повідомлення

Ішний хдмі кабель пробували? Монітор старий? Якшо кабель новий, а мон старий, то вірогідно мон не розуміє HDMI2.1a може карта йому валить туди щось занадто велике.

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
Якщо в монітора є DVI, то спробуйте підключити по ньому через перехідник HDMI->DVI.
pelia
Member

Повідомлення

В мене телевізор не виводить картинку завантаження і біос, якщо його не вимкнути і ввімкнути після використання в вінді, видно сигнал не той, я не знаю, може це той самий випадок?
Евгений King
Member

Повідомлення

Система стара, без коректної підтримки UEFI, або ж треба пробувати з інших роз'ємів карти, або іншим моніком. Або ж в інших роз'ємах карти є ще шнурки кудись втикнуті і вона думає що HDMI для неї не основний шнурок.
Або ж, якщо є інтегрована карта - може виводити туди.
Або той самий Legacy mode ввімкнено в BIOS.
Варіантів купа, ковиряння декотрих (налаштувань в BIOS), може призвести до того, що система може перестати бачити карту, чи windows перестане запускатись.

PS: Якщо є інтегрована карта, проще витягнути дискретку на момент коли от прямо дуже треба в BIOS, на самий крайній випадок )
Відповісти