7 місяців тому, зібрав новий ПК:
Asus ROG STRIX RTX 4080
Intel Core i7 13700K
G.Skill DDR5 6400 2*16 Trident Z5 RGB
Asus ROG THOR-1000P2-Gaming
Corsair ique H170I Elite LCD XT
Samsung 980 pro 1Tb
Монітор: LG 165 Ghz, G-sync
Є 4 гри, які я вирішив (за волею долі ) пройти підряд і як виявилося пізніше вони всі працюють на Unreal engine 4.
Все працювало чудово, до моменту поки не встановив:
1) Days Gone.
У грі при достатньо високому фпс при їзді на байку часто проскакують так звані мікростатери, при тому, що фпс в цей момент знижується в межах 4-5 одиниць, але по відчуттях дуже неприємно. Мене це насторожило і я почав шукати, як це пофіксити. Перевстановлював різні драйвера, фіксував фпс в RTSS, включав-відключав V-sync. Деколи ставало краще, майже ідеально, а деколи знову все підлагувало.
2) God of war. Теж, подібні до Days Gone мікростатери. В цій грі я замітив певну закономірність під час підбору драйвера:
Як тільки видаляю драйвер через DDU в безпечному режимі і встановлюю свіжий драйвер на відеокарту (без різниці старий чи новий) - до перезагрузки все працює ІДЕАЛЬНО, гра відчувається плавною, майже повністю відсутні стартери (тільки несуттєві при підгрузці нової локації). Тому, довелось кожен день перед грою йти по сценарію: безпечний режим - DDU - свіжонакатаний драйвер - плавний геймплей.
3) Пройшовши в такому режимі God of war, поставив Stray. Там все так само. Якщо ПК був перезагружений після нового драйверу, або вимкнений, у грі ті ж мікростатери... Перевстановив драйвер - гра ідеальна.
І 4) Sherlock Holmes chapter 1 (виявляється, вона теж на UE4). У приміщенні все чудово, за межами, у місті при бігу - статери...
В цій грі за межами приміщень не допомогають навіть ці маніпуляції.
Не впевнений, що це дійсно пов'язано з ігровим рушієм, але поки тільки така думка. У мене не вкладається в голові, як така система може лагати. А, саме головне, що я не можу зрозуміти - що відбувається в системі, одразу після перевстановлення драйверу (все працює, як слід) і чому продуктивність падає після перезагрузки і ігри підлагують
![:( :(](./images/smilies/frown.gif)
Якщо, маєте якісь думки, будь ласка, поділіться зі мною. Буду дуже вдячний. Миру нам всім
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
Температури в середньому:
ВК 50-65°
ЦПУ 55-70°
Загрузка:
ВК 55-60%
ЦПУ 15-40%
Ще замітив, що не всі ядра задіяні. Деякі задіяні на 0%.
Всі ігри на максимальних у 1440р