Sapphire Pulse RX5700 (XT) температури і термопрокладки

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Доброго дня. Купив недавно відеокарту через олх від "магазину". З вигляду красива, не бита, не фарбована. При високий температурах сама починала скидати оберти (такого ще не бачив). При hotspot 60C швидкість 40%, а при 94С швидкість падала до 26% ну і відповідно температури в фурмарку з часом росли далі. Розібрав я її глянути, а там...в хлам. От як описати? Краще покажу на фото. Прокладки на пам'яті тут 1.75мм, не може в житті все бути просто. Замовив thermalright odyssey нахвалені, легко розплющив до потрібного розміру, наніс МХ4 на кристал, зібрав.
А тепер диво дивне:
Темп пам'яті до заміни рихляді 86С, а після заміни 84С.
Темп гпу до заміни 76, після заміни 73.
Ну якщо про термопасту можна нічого не казати, бо навіть суха, якщо не потріскала то властивості не змінює (практично), то до Одісея явні питання...
Так, пробував їх по-різному розкатувати, і до 1.8 і до 1.6. Після 1.6мм пам'ять понесло в 92С. Сьогодні вирізав нові, спробував ще раз до 1.75мм, пам'ять стабільно 84С.
Прокладки по коду пробились вперше, ніби оригінал. Може хтось просвітити? Наперед дякую.
IMG_20230621_000929.jpg
Після години маразму стала такою:
IMG_20230621_000843.jpg
Diablique
Member

Ну а вентиляторы изменили свое поведение?
Razielle
Junior

Так, тепер вони не скидають швидкість і почали поводитись адекватно. Ганяв 45хв фурмарком з згладжуванням, вентилятори на 36-40% температури не ростуть. Гпу 73, хотспот 90, пам'ять 84.
Buldozer.
Member

Razielle: 22.06.2023 21:07 Так, тепер вони не скидають швидкість і почали поводитись адекватно. Ганяв 45хв фурмарком з згладжуванням, вентилятори на 36-40% температури не ростуть. Гпу 73, хотспот 90, пам'ять 84.
Так а что случилось-то?
saaber_aero
Member

На сколько я помню, прокладки на памяти должны быть 1мм на пульсе. Мне саппорт сапфира присылал скрин с толщинами термопрокладок. Завтра, на работе, точно гляну.
Razielle
Junior

Buldozer.
Так отож то й воно, магія. Після відмивання почала нормально поводитись, що в принципі дивно бо найбільше закисло на живленні, не думаю що там щось коротило. Візуально нічого не виявив, а от те що різниця температур між кашею і новими на рівні погрішності дуже дивно.

Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
saaber_aero
Це пульс з 3 кулерами, походу привіт від китайських майнерів. Інфа про них тільки на офф сайті, олх і аліекспресі))
Я штангенциркулем міряв по тому що залишилось на радіаторі де не розчавило, було рівно 1.75мм а на чіпах в районі 1.55-1.6мм.

https://www.sapphiretech.com.cn/ru-ru/c ... x-8g-gddr6
Ответить