Hesher:Придбав у MexaHuK_DM лот "MSI R7870-2GD5T/OC с охладом от MSI Cyclone, родной охлад в комплекте без одной вертушки - 900грн., родная коробка." На запитання про температуру отримав відповідь: "Температура выше 70 не подымается с этим куллером, но на родном была похолоднее и громче." Ну клас думаю, карточка холодна і безпроблемна, вставлю в комп і забуду. І знижку продавець зробив 50 грн. Швидко оплатив, швидко відправили. Приїхала карта, запускаю на ній бенч Heaven, моніторинг за 20-30 сек. (!) показав 90 по цельсію. Ну далі гріти не став, одразу закрив програму і вирубив комп, все і так ясно. Пишу продавцю так і так, гріється як чорт - "Попробуйте термопасту поменять, там намазана кпт-8, качество сами знаете какое. Мазал её для проверки, была мх-4, засохла". Класну термопасту продавець покупцям маже, правда? "Сами знаете, какого качества". Ну добре, думаю, поміняю, тільки б був результат. Відшліфував підошву радіатора, паралельно повністю почистив СО, хоча і так пилюки практично не було. Наніс Titan Nano Grease. В результаті з горем пополам температура в іграх і нескладних бенчмарках стала триматись на рівні 80 градусів, що дуже далеко від обіцяних продавцем "Температура выше 70 не подымается с этим куллером". А в фурмарку "триндєц" - всерівно через 3-4 хв. показує 93-95°C.
Після всього цього продавець почав вішати відверту лапшу на вуха типу "Данный куллер не совсем от этой видеокарты. Под мх-4, и в корпусе с двумя 120м пропеллерами там +/-70 градусов. Если восстановить стоковый охлад, то там в нагрузке 60, в фурмарке 75." - Хоча я тестував його карту взагалі при відкритому корпусі (та і вентиляція в корпусі в мене є). І до речі згодом при наявності часу я відновив рідне охолодження, яке йшло в комплекті, і знову ж таки, ніяких "в нагрузке 60, в фурмарке 75" навіть близько немає! Далі продавець став ображено писати про яку компенсацію може йти мова, якщо він мені продав "фактически на 200грн ниже средней цены по барыгам из-за её проблемы с не родным куллером ещё и уступил полтинник на доставку", на що я йому відправив кілька посилань, де дешевше і по схожій ціні на OLX продаються такі карточки. Чомусь даний продавець думає, що він мене прямо таки ощасливив, відверто збрехавши про температуру і продавши реальну пічку по ринковій ціні. А що було б, якби я цю карту не перевіривши встановив в ПК і продав клієнту? Там був би попіл з неї, а мені як продавцю - геморой і зіпсована карма. В результаті MexaHuK_DM запропонував манібек, але доставка за мій рахунок. Мені такий варіант не підходив, тому що в результаті я б залишився у мінусі по грошах за доставку в обидва боки і у великому мінусі по затраченому часу через якийсь дріб'язок по факту. А карта потрібна була терміново для системного блока, який іде на продаж. І ще мені насамкінець даний продавець радив підлаштовувати обороти в MSI Afterburner, намазати хорошу термопасту (цікаво яку, рідкий метал мені мабуть потрібно купити до карточки за 850 грн.?) і гарно рівномірно затягувати болти. Цікаво, чому він всього цього сам не зробив перед продажем (хоча власне всерівно не допомогло б), зате написав, що температура в ігорях не вище 70? (Що по суті має означати, що Ви купуєте карточку і не повинні абсолютно проводити з нею ніяких маніпуляцій - вставив в ПК і працюй). Чому мене як покупця взагалі має хвилювати обслуговування карточки, якщо заявлено було 70 градусів?
Висновок - продавець абсолютно "від фонаря" заявив експлуатаційні характеристики, які не те, що не відповідають дійсності - взагалі не підходять для використання купленого обладнання. При покупці у даного продавця обов'язково просіть документальне підтвердження його слів. До останнього не хотів залишати йому перший його негатив, але нічого іншого не залишається. Можливо, надалі буде обережніший при описі свого товару, а не братиме свої слова банально з повітря. Все починалось дуже добре, в результаті купа геморою та витрачений час.
т.е. о наличии самой лучшей в мире пасты под куллером карты стало известно после покупки?