Анлок 25w режиму на HP 455 G8

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
Admiral
Member

Повідомлення

ВСІМ ПРИВІТ!
Дуже давно не писав нічого на рідному мені форумі.. :beer: :shuffle:
Цікавий момент у мене прийшов). Колись був власником одного з ноутбуків HP, на якому був проц і5, який після використання програми від Інтела, міг працювати в постоянному режимі в 25w замість 15w.
Після років корситування і проходження старих добрих ігр, прийшов час його передати батькам, а собі придбати щось по-новіше :D І надибав HP ProBook 455 G8.
В ігри уже давно так не іграю як колись, але для іноді поганяти, хочеться завжди кращого FPS) Но тут появився момент, апарат відмовляється взагалі працювати в режимі 25w на постійно :insane:
Переривши купу інформації, прийшов до висновку, що HP залочили майже намертво програмно можливість анлоку, що є погано :-/ Але, є такі варіанти:

1. Перешити BIOS через програматор у нормальному СЦ, зразу відпало, так як у моїх краях їм не довіряю);
2. Потрібно лазити в кодах у Вінді і шукати його та змінити значення обмеження PowerLimit;
3. Змінити значення в прошивці біоса перед його обновленням, тобто найти в коді його та замінити на потрібне :beer: :super:

Коли пробую щось поганяти, то тільки з охолодженням - підставкою, а також була замінена термопаста з фазовим переходом від Honeywell :rotate:

За допомогу з цим питанням, обіцяю не тільки дякую ;) :beer:
Всім миру!
Grava
Member

Повідомлення

Admiral
Невже Universal x86 Tuning Utility не працює?
Admiral
Member

Повідомлення

Grava
Так взагалі не працює, як було орієнтовно 2 хвилини так і залишилося, а далі спад стабільний до 15 w :-/
docentlx
Member

Повідомлення

Привіт, а в мене таж проблема тільки навпаки,- хочу придушити, даунвольтнути проц. А дзуськи. Власник НР енві на 13700Н. + ртх4060. Гарячий і відповідно шумить зараза. Читав що можливість до таких налаштувань мають лише апарати з "Х" в назві проца від інтел....а інакше дорога тільки в колхоз кастомних біосів на свій страх та ризик. Оттаке покращення, щоб знав раніше - брав би на райзені ноут
Ortyomko
Member

Повідомлення

Admiral: 26.04.2025 22:34 Grava
Так взагалі не працює, як було орієнтовно 2 хвилини так і залишилося, а далі спад стабільний до 15 w :-/
так може справа в охолодженні що не справляється? перевірте темпи
Grava
Member

Повідомлення

Ortyomko: 27.04.2025 22:20так може справа в охолодженні що не справляється? перевірте темпи
Є фаст павер ліміт і слов павер, тривалість та буст (макс вт ліміт) яких можна налаштувати за допомогою наприклад Universal x86 Tuning Utility, якщо виробник не заблокував все що можливо.
ddO
Member

Повідомлення

docentlx: 27.04.2025 22:02 Привіт, а в мене таж проблема тільки навпаки,- хочу придушити, даунвольтнути проц. А дзуськи. Власник НР енві на 13700Н. + ртх4060. Гарячий і відповідно шумить зараза. Читав що можливість до таких налаштувань мають лише апарати з "Х" в назві проца від інтел....а інакше дорога тільки в колхоз кастомних біосів на свій страх та ризик. Оттаке покращення, щоб знав раніше - брав би на райзені ноут
Так стоп, а що паверліміти в XTU / TrottleStop на 13 поколінні недоступні? ... core voltage offset голубі заблокували ще на ~10 поколінні, там хіба що чітерський біос MSI може розблокувати, а ось повзунки PL1 та PL2 наче мали бути доступні.
А в самому ноутбуці немає профілів типу "холодний"/ "тихий"/ "продуктивний" .. і т. д.?
Відповісти