Нуждаюсь в помощи специалиста по ноутбукам и выбрать модель.

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 12.03.2025 11:26
8 гігова планка - 4 чіпи пам'яті по 4гбіт кожен/ ранговість - однорангова/ підтримка лише jedec/ типи - 4гбіт х 16
16 гігова планка кінгстон - 8 чіпів по 2гбіт кожен / ранговість - однорангова / підтримка як і jedec так і xmp 2.0/ типи - 2гбіт х 8

Пояснюю для осла за чіпи - в самсунга щільність чіпів вища, це впливає на кращу ефективність вибірки даних. В кінгстона кількість чіпів більше і це дає кращу доступність даних для контролера пам'яті. Але суттєвих відмінностей в продуктивності лише через ці показники - НЕМАЄ, різниця максимум в 1%. Набагато кращу продуктивність ти отримуєш від нижчого первичного таймінгу. Саме він дає такі прирости, вторинний, третинний не НАСТІЛЬКИ впливають як первичний. Саме тому і ми отримуємо продуктивність в іграх кращу на 20%. Так ми маємо планки на яких 8 та 4 чіпи. Але в обидвах випадках 64 біти даних.

Очевидно кінгстон імпакт буде давати приріст 20-40фпс, завдяки таким факторам як таймінги та мінімальним впливом від кількості банок пам'яті. жалко що ти цього не зміг пояснити, піди поскули
Ахах, пане, у Вас нуль розуміння того, що не єдиними первинними таймінгами керується продуктивність.
Який сенс з Вами спілкуватись, якщо ви то все тільки в ютубах бачили і не щупали практику.
Покличете, коли запустите Кінгстон в XMP на Legion 2021 :gigi:
CL 20 vs CL 22 не дадуть ніяких 20-40 фпс, тільки у вологих мріях і надто специфічних сценаріях.
V1tt0
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 12.03.2025 14:56 V1tt0
Тут багато повідомлень про те як "хороші " оголошення перетворювались на кидання на гроші, впарені б/в під видом нових, гравійовані селерони під core i7 та інші "чудові" випадки.
та я ж не кажу шо таких нема, є норм деталі від часніків

Відправлено через 5 хвилин 46 секунд:
Евгений King: 12.03.2025 15:55
V1tt0: 12.03.2025 11:26
8 гігова планка - 4 чіпи пам'яті по 4гбіт кожен/ ранговість - однорангова/ підтримка лише jedec/ типи - 4гбіт х 16
16 гігова планка кінгстон - 8 чіпів по 2гбіт кожен / ранговість - однорангова / підтримка як і jedec так і xmp 2.0/ типи - 2гбіт х 8

Пояснюю для осла за чіпи - в самсунга щільність чіпів вища, це впливає на кращу ефективність вибірки даних. В кінгстона кількість чіпів більше і це дає кращу доступність даних для контролера пам'яті. Але суттєвих відмінностей в продуктивності лише через ці показники - НЕМАЄ, різниця максимум в 1%. Набагато кращу продуктивність ти отримуєш від нижчого первичного таймінгу. Саме він дає такі прирости, вторинний, третинний не НАСТІЛЬКИ впливають як первичний. Саме тому і ми отримуємо продуктивність в іграх кращу на 20%. Так ми маємо планки на яких 8 та 4 чіпи. Але в обидвах випадках 64 біти даних.

Очевидно кінгстон імпакт буде давати приріст 20-40фпс, завдяки таким факторам як таймінги та мінімальним впливом від кількості банок пам'яті. жалко що ти цього не зміг пояснити, піди поскули
Ахах, пане, у Вас нуль розуміння того, що не єдиними первинними таймінгами керується продуктивність.
Який сенс з Вами спілкуватись, якщо ви то все тільки в ютубах бачили і не щупали практику.
Покличете, коли запустите Кінгстон в XMP на Legion 2021 :gigi:
CL 20 vs CL 22 не дадуть ніяких 20-40 фпс, тільки у вологих мріях і надто специфічних сценаріях.
В відеотестах ноутів з сток озу і топ озу вище все показано, а не в вологих мріях, те що ти не бачиш у відео різницю в 20-40фпс - твої проблеми. Особиста практика присутня, результат +20-40фпс (в залежності від гри), а також дають кращу продуктивність процесору. Покличу, доречі скоро знайомий буде робити апгрейд озу ддр5, обов'язково не полінюсь записати як і синтетичні тести всієї системи, так і тести окремо процесора та відеокарти, так і тести в іграх і прикріплю фото стоковї озу та нової. Це вже залежить від бажання знайомого апгрейдитись, обов'язково поділюся результатами.
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 12.03.2025 16:22
В відеотестах ноутів з сток озу і топ озу вище все показано, а не в вологих мріях, те що ти не бачиш у відео різницю в 20-40фпс - твої проблеми. Особиста практика присутня, результат +20-40фпс (в залежності від гри), а також дають кращу продуктивність процесору. Покличу, доречі скоро знайомий буде робити апгрейд озу ддр5, обов'язково не полінюсь записати як і синтетичні тести всієї системи, так і тести окремо процесора та відеокарти, так і тести в іграх і прикріплю фото стоковї озу та нової. Це вже залежить від бажання знайомого апгрейдитись, обов'язково поділюся результатами.
В якому ноуті знайомий буде міняти ОЗП?
Такий великий, а вірите в казки та відео в трубі :rotate:
Для DDR5 первинні таймінги до речі взагалі погоди не роблять, то ж удачі з вологими мріями)
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

V1tt0: 12.03.2025 14:45мені цікаво почути твою думку про оптимізацію ігор тих років і оптимізацію ігор після 21+- року
після 21-го року - нема часу на ігри :)
V1tt0: 12.03.2025 14:45що думаєш про такі костилі як dlss/fsr та генератори кадрів від обох контор)
спірне питання, але для мене головніше питання - ціна на відеокарти, як і на все інше, яка росте без кінця
V1tt0
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.03.2025 17:27
V1tt0: 12.03.2025 16:22
Для DDR5 первинні таймінги до речі взагалі погоди не роблять, то ж удачі з вологими мріями)
15IAX9 (83GS007MPB)
Для чого мені вірити, якщо я бачу у своєму ноуті зміни після апгрейду та вище в відео було все показано і сказано
Здивуєтесь після тестів
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 07:09
Евгений King: 12.03.2025 17:27

15IAX9 (83GS007MPB)
Для чого мені вірити, якщо я бачу у своєму ноуті зміни після апгрейду та вище в відео було все показано і сказано
Здивуєтесь після тестів
Це ви здивуєтесь, бо цей ноут поїде тільки в 4800 і тільки в JEDEC )
V1tt0
Member

Повідомлення

Евгений King: 13.03.2025 10:23
V1tt0: 13.03.2025 07:09

15IAX9 (83GS007MPB)
Здивуєтесь після тестів
А він тільки і поїде в 4800, для чого мені ставити в нього 5200/5600? якщо материнка максимум 4800 підтримує. Він поїде з набагато кращими таймінгами, які дозволять процесору швидше думати), а від цього навантажиться відеокарта на всі свої 100)). І понизяться не лише первичний і третичний таймінги, а всі будуть нижчими). І він поїде в xmp)
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 12:17
Евгений King: 13.03.2025 10:23

А він тільки і поїде в 4800, для чого мені ставити в нього 5200/5600? якщо материнка максимум 4800 підтримує. Він поїде з набагато кращими таймінгами, які дозволять процесору швидше думати), а від цього навантажиться відеокарта на всі свої 100)). І понизяться не лише первичний і третичний таймінги, а всі будуть нижчими). І він поїде в xmp)
З чого б це він поїде з кращими таймінгами, якщо ноут не має підтримки XMP? :lol:
Підтримка XMP це виключно бонус PRO серії Legion, LOQ нічого такого і близько немає, з вірогідністю в 99% воно поїде на JEDEC і все
AFU_power
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 07:0915IAX9 (83GS007MPB)
Навіть з розлоченим біосом не виставиш таймінгі
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Як ютубний теоретик пам'ять в ноутбуках розганяв :gigi:
V1tt0
Member

Повідомлення

Евгений King: 13.03.2025 12:56

З чого б це він поїде з кращими таймінгами, якщо ноут не має підтримки XMP? :lol:
Підтримка XMP це виключно бонус PRO серії Legion, LOQ нічого такого і близько немає, з вірогідністю в 99% воно поїде на JEDEC і все
Поїде з кращими таймінгами тому, що в стоковій озу гірші таймінги, а в новій кінгстон імпакт в стоці кращі таймінги. В моєму стріксі теж не можна вручну вибирати частоти та таймінги, але при заміні на ддр4 кінгстон імпакт таймінги працюють з коробки такі які вказані в специфікації озу кінгстона і для цього не потрібно мені було вручну розганяти ще щось. І чомусь в мене пам'ять працювала на xmp. Така сама ситуація буде з цим леново знайомого, нічого вручну розганяти не потрібно.

Відправлено через 37 секунд:
AFU_power: 13.03.2025 13:30
V1tt0: 13.03.2025 07:0915IAX9 (83GS007MPB)
Навіть з розлоченим біосом не виставиш таймінгі
Їх і не потрібно виставляти, з заводу в стоці кращі в рази таймінги чим в стоковій озу.

Відправлено через 45 секунд:
AntonyKandaurov: 13.03.2025 13:50 Як ютубний теоретик пам'ять в ноутбуках розганяв :gigi:
Як спеціаліст з оверклокерів не зміг нормально аргументувати чому так відбувається в ноутах з відеотестів та чому так відбулося в моєму ноуті

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:

Спробуйте купити пам'ять кінгстон імпак або від дж.скіл, замість такого самого барахла яке ви ставите в ноут, а з відмінностей лише більший об'єм
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

А десь написано що я спеціаліст дипломований? :laugh:

V1tt0
Тому що контролеру пам'яті в апушках ноутбучних від амд більше подобається робота із 1rank 16 banks аніж 1 rank 8 banks, те що сл 20 стало замість 22 дало приріст лише до швидкостей читання та копіювання - усе. А от те що фрізити та дропати фпс почало менше - заслуга більш ефективної з точки зору КП роботи із пам'яттю, ось і все. ;)
V1tt0
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.03.2025 13:56 А десь написано що я спеціаліст дипломований? :laugh:

V1tt0
Тому що контролеру пам'яті в апушка ноутбучних більше подобається робота із 1rank 16 banks аніж 1 rank 8 banks, те що сл 20 стало замість 22 дало приріст лише до швидкостей читання та копіювання - усе. А от те що фрізити та дропати фпс почало менше - заслуга більш ефективної з точки зору КП роботи із пам'яттю, ось і все. ;)
Ви тільки що написали чому відбувається приріст фпс в 20% та зникають фрізи/мікрофрізи. А з самого початку доводили, що приріст по фпс в іграх від заміни озу в ноуті максимум 2%
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

V1tt0
8 гігові плашки 1 rank 16 banks працюють також само як і 16 гігові. Приріст нульовий.
AFU_power
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 13:53Їх і не потрібно виставляти, з заводу в стоці кращі в рази таймінги чим в стоковій озу.
пам'ять то може візьме хороші, але біос в ноуті такі автоматично не ставить
V1tt0
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.03.2025 14:00 V1tt0
8 гігові плашки 1 rank 16 banks працюють також само як і 16 гігові. Приріст нульовий.
не лише через заміну 1Rx16 на 1Rx8, а також завдяки таймінгам нижчим. Якби всім всеодно було на таймінги то все було б по іншому, ніхто б не гнався за ddr4 3600 cl16-18 в ПК ы ныхто б не гнався за супер дорогою озу з надто пониженими таймінгами в пк і такої супер дорогої та рідкісної озу і не існувало б. Продавали б 1Rx16 по стандартних цінах, а озу 1Rx8 коштувала б космічних грошей.

Відправлено через 51 секунду:
AFU_power: 13.03.2025 14:02
V1tt0: 13.03.2025 13:53Їх і не потрібно виставляти, з заводу в стоці кращі в рази таймінги чим в стоковій озу.
пам'ять то може візьме хороші, але біос в ноуті такі автоматично не ставить
Тобто ти думаєш, якщо купляєш пам'ять 4800 cl38, то на леново loq вона заведеться в 2400 як на пк?)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

V1tt0
Ну, такий КП в амдшних апу, давай 16 банків або жери лайно. Вендори пхають в ноути одну й ту ж пам'ять що в амд що в інтел бо це не треба морочити собі голову, впихнув партію самсунга оємного або мікрона і вперед. А те що процесори по різному працюють то фігня, людям аби спєки продати гарні.
А те що таймінг став 20 замість 22 це дрібниці, суттєвий приріст ви б побачили коли було б 16-14, а так лише цифри і аіді які тест від тесту різнятся бо система постійно щось ганяє через озп.
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 13:53

Поїде з кращими таймінгами тому, що в стоковій озу гірші таймінги, а в новій кінгстон імпакт в стоці кращі таймінги. В моєму стріксі теж не можна вручну вибирати частоти та таймінги, але при заміні на ддр4 кінгстон імпакт таймінги працюють з коробки такі які вказані в специфікації озу кінгстона і для цього не потрібно мені було вручну розганяти ще щось. І чомусь в мене пам'ять працювала на xmp. Така сама ситуація буде з цим леново знайомого, нічого вручну розганяти не потрібно.
Кращі таймінги там в XMP, XMP в BIOS встановити не можливо, занавіс
Тут нема про що балакати, кінгстон імпакт в LOQ буде рівна стоковій
V1tt0
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 13.03.2025 14:10 V1tt0
Ну, такий КП в амдшних апу, давай 16 банків або жери лайно. Вендори пхають в ноути одну й ту ж пам'ять що в амд що в інтел бо це не треба морочити собі голову, впихнув партію самсунга оємного або мікрона і вперед. А те що процесори по різному працюють то фігня, людям аби спєки продати гарні.
А те що таймінг став 20 замість 22 це дрібниці, суттєвий приріст ви б побачили коли було б 16-14, а так лише цифри і аіді які тест від тесту різнятся бо система постійно щось ганяє через озп.
Є ще F4-3200C18D-32GRS в якої таймінги 18-18-18-43, якщо є смисл апгрейдити ноутбучну ддр4 то на цю і на кінгстон імпакт, коштують копійки зараз. А апгрейдити озу лише заради об'єму і забивати на всі інші характеристики і думати, що пам'ять в xmp працює лише на легіонах про, як це робить Евгений King, я не розумію смислу. Тому нова озу мало того що об'єму дає в 2 рази більше, так ще й фпс в іграх на 20% більше

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Евгений King: 13.03.2025 14:15

Чому на моємі стріксі (без ніякої можливості налаштовувати озу в біосі), пам'ять запустилась з частотою та таймінгами, які вказані в характеристиках кінгстона імпакта? Цікаво чому в мене таймінги не рівні стоковій, а рівні тому, що написано на упаковці кінгстона?

Відправлено через 12 хвилин 46 секунд:

Якщо ви не можете відповісти чому озу в моєму стріксі запущена в xmp, а не в jedec, я можу ще зв'язатись з людиною яка придбала в мене ноут і попросити скинути 2 скриншота з CPU-Z, на яких буде видно які таймінги і частоти доступні в xmp, а які для jedec. І буде видно в якому режимі з якими таймінгами та частотами працює озу, тоді ми переконаємось остаточно, чи працює xmp в ноутах, в яких немає можливості налаштовувати озу в біосі)
Евгений King
Member

Повідомлення

V1tt0: 13.03.2025 14:35
AntonyKandaurov: 13.03.2025 14:10 V1tt0
Є ще F4-3200C18D-32GRS в якої таймінги 18-18-18-43, якщо є смисл апгрейдити ноутбучну ддр4 то на цю і на кінгстон імпакт, коштують копійки зараз. А апгрейдити озу лише заради об'єму і забивати на всі інші характеристики і думати, що пам'ять в xmp працює лише на легіонах про, як це робить Евгений King, я не розумію смислу. Тому нова озу мало того що об'єму дає в 2 рази більше, так ще й фпс в іграх на 20% більше

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:

Чому на моємі стріксі (без ніякої можливості налаштовувати озу в біосі), пам'ять запустилась з частотою та таймінгами, які вказані в характеристиках кінгстона імпакта? Цікаво чому в мене таймінги не рівні стоковій, а рівні тому, що написано на упаковці кінгстона?

Відправлено через 12 хвилин 46 секунд:

Якщо ви не можете відповісти чому озу в моєму стріксі запущена в xmp, а не в jedec, я можу ще зв'язатись з людиною яка придбала в мене ноут і попросити скинути 2 скриншота з CPU-Z, на яких буде видно які таймінги і частоти доступні в xmp, а які для jedec. І буде видно в якому режимі з якими таймінгами та частотами працює озу, тоді ми переконаємось остаточно, чи працює xmp в ноутах, в яких немає можливості налаштовувати озу в біосі)
Strix сам активує XMP, Леново ні, крапка.
І так, ви вже задрали, недавно питали поради по ноуту, а зараз вже мегаесперт.
Купуйте свої імпакти, поставите, обкакаєтесь, потім будете повертати в магаз.
Я все сказав, нема більше сечі терпіти ці пекельні борошна.
Відповісти