AntonyKandaurov: ↑
13.03.2025 14:10
V1tt0
Ну, такий КП в амдшних апу, давай 16 банків або жери лайно. Вендори пхають в ноути одну й ту ж пам'ять що в амд що в інтел бо це не треба морочити собі голову, впихнув партію самсунга оємного або мікрона і вперед. А те що процесори по різному працюють то фігня, людям аби спєки продати гарні.
А те що таймінг став 20 замість 22 це дрібниці, суттєвий приріст ви б побачили коли було б 16-14, а так лише цифри і аіді які тест від тесту різнятся бо система постійно щось ганяє через озп.
Є ще F4-3200C18D-32GRS в якої таймінги 18-18-18-43, якщо є смисл апгрейдити ноутбучну ддр4 то на цю і на кінгстон імпакт, коштують копійки зараз. А апгрейдити озу лише заради об'єму і забивати на всі інші характеристики і думати, що пам'ять в xmp працює лише на легіонах про, як це робить Евгений King, я не розумію смислу. Тому нова озу мало того що об'єму дає в 2 рази більше, так ще й фпс в іграх на 20% більше
Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Евгений King: ↑
13.03.2025 14:15
V1tt0: ↑
13.03.2025 13:53
Поїде з кращими таймінгами тому, що в стоковій озу гірші таймінги, а в новій кінгстон імпакт в стоці кращі таймінги. В моєму стріксі теж не можна вручну вибирати частоти та таймінги, але при заміні на ддр4 кінгстон імпакт таймінги працюють з коробки такі які вказані в специфікації озу кінгстона і для цього не потрібно мені було вручну розганяти ще щось. І чомусь в мене пам'ять працювала на xmp. Така сама ситуація буде з цим леново знайомого, нічого вручну розганяти не потрібно.
Кращі таймінги там в XMP, XMP в BIOS встановити не можливо, занавіс
Тут нема про що балакати, кінгстон імпакт в LOQ буде рівна стоковій
Чому на моємі стріксі (без ніякої можливості налаштовувати озу в біосі), пам'ять запустилась з частотою та таймінгами, які вказані в характеристиках кінгстона імпакта? Цікаво чому в мене таймінги не рівні стоковій, а рівні тому, що написано на упаковці кінгстона?
Відправлено через 12 хвилин 46 секунд:
Евгений King: ↑
13.03.2025 14:15
V1tt0: ↑
13.03.2025 13:53
Поїде з кращими таймінгами тому, що в стоковій озу гірші таймінги, а в новій кінгстон імпакт в стоці кращі таймінги. В моєму стріксі теж не можна вручну вибирати частоти та таймінги, але при заміні на ддр4 кінгстон імпакт таймінги працюють з коробки такі які вказані в специфікації озу кінгстона і для цього не потрібно мені було вручну розганяти ще щось. І чомусь в мене пам'ять працювала на xmp. Така сама ситуація буде з цим леново знайомого, нічого вручну розганяти не потрібно.
Кращі таймінги там в XMP, XMP в BIOS встановити не можливо, занавіс
Тут нема про що балакати, кінгстон імпакт в LOQ буде рівна стоковій
Якщо ви не можете відповісти чому озу в моєму стріксі запущена в xmp, а не в jedec, я можу ще зв'язатись з людиною яка придбала в мене ноут і попросити скинути 2 скриншота з CPU-Z, на яких буде видно які таймінги і частоти доступні в xmp, а які для jedec. І буде видно в якому режимі з якими таймінгами та частотами працює озу, тоді ми переконаємось остаточно, чи працює xmp в ноутах, в яких немає можливості налаштовувати озу в біосі)