Acer Nitro 5 AN515-58 i5 12500h андервольт

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
bombbusters
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Всім доброго дня. Маю ноутбук Acer Nitro 5 з процессором і5 12500h, хочу зробити андервольт процессора, в БІОС немає ніяких налаштуваннь для цього, скачав програму TrottleStop, але нажаль там заблоковані всі параметри для зменшення вольтажу, подивився багато гайдів в ютубі і зрозумів що можна змінити тільки Power Limit Controls і задати максимальну кількість ватт яку може використовувати процессор. Але виникло питання чи не нашкодить це ноуту, так як в коментах частенько проскакували коментарі, що в людей через деякий час ноутбук виходив з ладу через андервольт в цій программі. Тому прошу знаючих людей дати відповідь та підказати з цим питанням
1.jpg
Lucas55
Member
Аватар користувача
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

якшо понижувати напругу, то максимум шо може бути - синій екран. А от якшо підвищувати - тоді може вийти з ладу. Але 3 12-го покоління Інтелів почали блокування андервольу на рівні біоса\прошивки ноутбука - тому вам це не загрожує. А от якшо б ви купили ноут від МСІ, то там можна розблокувати інженерний біос (комбінацією клавіш) і розблокувати андервольт, але працювати він буде не на всіх процесорах
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Intel 12+ покоління та AMD 6000+ нажаль жодним чином не обмежуються ні частоти не підрізати твіками ні андервольти, майже нічого не працює...
Ставте фірмовий софт Acer Nitro, там мають бути повзунки TDP якщо вам пощастить, це все що можна зробити на нових ноутах
bombbusters
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Lucas55: 27.08.2023 02:33 якшо понижувати напругу, то максимум шо може бути - синій екран. А от якшо підвищувати - тоді може вийти з ладу. Але 3 12-го покоління Інтелів почали блокування андервольу на рівні біоса\прошивки ноутбука - тому вам це не загрожує. А от якшо б ви купили ноут від МСІ, то там можна розблокувати інженерний біос (комбінацією клавіш) і розблокувати андервольт, але працювати він буде не на всіх процесорах
Дякую за відгук, я так зрозумів, що на моєму екземплярі я можу змінити лише кількість Ватт які буде споживати процесор в довгострокових та короткострокових операціях (на скріншоті виділив зеленим той пункт який можна регулювати) я теж в БІОС комбінацією ctrl+s розблокував додаткові налаштування , але для процесора там нічого немає

Отправлено спустя 2 минуты 42 секунды:
Евгений King: 27.08.2023 02:58 Intel 12+ покоління та AMD 6000+ нажаль жодним чином не обмежуються ні частоти не підрізати твіками ні андервольти, майже нічого не працює...
Ставте фірмовий софт Acer Nitro, там мають бути повзунки TDP якщо вам пощастить, це все що можна зробити на нових ноутах
В Nitro Sense нажаль можна тільки регулювати оберти СО, а також міняти режими Тихий-Баланс-Максимальний
seraphic
Member
Аватар користувача
Звідки: Дон.обл

Повідомлення

Видно какие то не те видео ты смотришь, либо ты просто не понимаешь что нужно делать, ко всему на некоторых ноутбуках нужно в биосе включить XTU
bombbusters
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

seraphic: 27.08.2023 09:28 Видно какие то не те видео ты смотришь, либо ты просто не понимаешь что нужно делать, ко всему на некоторых ноутбуках нужно в биосе включить XTU
Ох, если бы можно было что то сделать, кроме того что я написал, но на интелах 12 поколения это заблокировано, можно конечно Биос искать модифицированный, но это большие шансы получить кирпич и идти в сервис, может быть вы можете дать ссылку на видео которое мне поможет, то я готов посмотреть для правильного понимания что нужно делать
FANAT7
Member
Звідки: Kyiv

Повідомлення

Ноут лучше нормально обслужить. У меня нитро 5 на 12700Н и после обслуживания в генки тротлинг до 6%, а в играх вообще нет
bombbusters
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

FANAT7: 28.08.2023 10:05 Ноут лучше нормально обслужить. У меня нитро 5 на 12700Н и после обслуживания в генки тротлинг до 6%, а в играх вообще нет
Ноуту 1 месяц, ещё на гарантии, разбирать пока не планирую, тротлинга нет, но не хочется что б проц подолгу грелся до 90 градусов когда я запускаю рендер в Blender или After Effects
FANAT7
Member
Звідки: Kyiv

Повідомлення

bombbusters: 28.08.2023 18:50
FANAT7: 28.08.2023 10:05 Ноут лучше нормально обслужить. У меня нитро 5 на 12700Н и после обслуживания в генки тротлинг до 6%, а в играх вообще нет
Ноуту 1 месяц, ещё на гарантии, разбирать пока не планирую, тротлинга нет, но не хочется что б проц подолгу грелся до 90 градусов когда я запускаю рендер в Blender или After Effects
Подставку используешь? Они тоже неплохо помогают.
Как самый простой вариант можно ограничить в винде максимальное использование процессора до 90%, в настройках электропитания. Либо поставить сбалансированное.
Klon
CG graphikos fan
Аватар користувача
Звідки: Украина

Повідомлення

bombbusters: 28.08.2023 18:50рендер в Blender или After Effects
це норма, це стрес навантаження. Блендер запускайте на ГПУ, АЕ - під кондіціонер.

Не знаю можливо ли в і5 12500h відключити турбобуст через реєстр, або обмежити макс частоту проца - гуг підкаже як розблокувати ці налаштування в профілях "електропитании".

Це потестіть рендир в "тихому" режимі (там ТДП повинен занижуватися) , але викрутити оберти СО на макс.

п.с. - далі тільки розбирати і дивиться на СО, можливо кривий притиск.
Lucas55
Member
Аватар користувача
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Klon: 28.08.2023 19:48можливо ли в і5 12500h відключити турбобуст через реєстр
навіщо ці страждання ? Встановлюєш Троттл-стоп і виставляєш будь яку потрібну частоту
bombbusters
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Klon: 28.08.2023 19:48
bombbusters: 28.08.2023 18:50рендер в Blender или After Effects
це норма, це стрес навантаження. Блендер запускайте на ГПУ, АЕ - під кондіціонер.

Не знаю можливо ли в і5 12500h відключити турбобуст через реєстр, або обмежити макс частоту проца - гуг підкаже як розблокувати ці налаштування в профілях "електропитании".

Це потестіть рендир в "тихому" режимі (там ТДП повинен занижуватися) , але викрутити оберти СО на макс.

п.с. - далі тільки розбирати і дивиться на СО, можливо кривий притиск.
Дякую, так я розблокував налаштування для обмеження частоти та відключення турбобусту в "Електропитании" але коли виставляю потрібну частоту то проц всеодно валить на всі бабки )) "тихий" режим теж пробував , але в ньому заборонено регулювати швидкість СО https://ibb.co/9hHwgKJ
Artem_M
Member

Повідомлення

спойлер
bombbusters: 28.08.2023 18:50
FANAT7: 28.08.2023 10:05 Ноут лучше нормально обслужить. У меня нитро 5 на 12700Н и после обслуживания в генки тротлинг до 6%, а в играх вообще нет
Ноуту 1 месяц, ещё на гарантии, разбирать пока не планирую, тротлинга нет, но не хочется что б проц подолгу грелся до 90 градусов когда я запускаю рендер в Blender или After Effects
О, схоже на мою ситуацію річної давності.
Коли я мав ігровий ноут і використовував його за прямим призначенням і для офісної роботи. Мені стало його шкода через постійні навантаження і високі температури. Гарненько продав його на олх, а за виручені гроші придбав комп і простенький ноут для роботи)
Klon
CG graphikos fan
Аватар користувача
Звідки: Украина

Повідомлення

Artem_M: 29.08.2023 09:43гроші придбав комп і простенький ноут для роботи)

"простенький" ноут не всім підійде, бо іноді робота потребує норм заліза тільки щоб щось запускалося.

тут треба зрозуміти - що в ноутах при таких навантаженнях температури залежать тільки від вендора (його жадності по СО\ТДП). А в рендер навантаженнях і стаціонарні компи "пишуть жаром".
Я в своїх легіонах обмежив частоті\турбобуст проців і все норм при АЕ\Блендер навантаженнях, і все більш-менш адекватно працює.
Donate
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Там проблема не скільки в температурах ЦП, а в температурах vrm за звичай на ноутах на них кладуть одне місце :lol:
odessitmws
Member
Аватар користувача
Звідки: ZSU-OD-UA

Повідомлення

Lucas55: 28.08.2023 20:03навіщо ці страждання ? Встановлюєш Троттл-стоп і виставляєш будь яку потрібну частоту
а оно разве работает на свежих процах? у меня i3-1115G4 нашел в нете инфу что заблокировали андервольт для 11 поколения
Lucas55
Member
Аватар користувача
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

odessitmws: 28.10.2023 17:13нашел в нете инфу что заблокировали андервольт для 11 поколения
спойлер
Єдине шо заблокували, так це прошивку і біос вашого ноутбуку
odessitmws
Member
Аватар користувача
Звідки: ZSU-OD-UA

Повідомлення

Lucas55
Не не будет работать на этом проце
https://community.intel.com/t5/Processo ... -p/1404767
11800 не показатель
Lucas55
Member
Аватар користувача
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

odessitmws: 28.10.2023 17:13 инфу что заблокировали андервольт для 11 поколения
odessitmws: 28.10.2023 18:5911800 не показатель
11800≠11 поколение :rotate:

Отправлено спустя 33 минуты 27 секунд:
А тепер

Зображення
спойлер
і у нас з'являється андервольт на E ядрах 13-го покоління, а також розгін пам'яті :rotate:

А тепер робим теж саме на GT77 ;)
спойлер
Отправлено спустя 37 минут 22 секунды:
І нарешті андервольт 12500h
спойлер
коменти під відео
спойлер
Зображення
nums
Junior
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

Привет, вам проще отключить турбобуст процессора или ограничить на нужную вам частоту, через msi afterburner снизить частоты видеокарты, видео на youtube есть!
при этом у вас в виндовс должен стоять режим сбалансированый!
так же установить утилиту которая отвечает за скорость вращения кулеров, выставить на ней адекватные показатели, ВСЁ!
Відповісти