Upgrade ноутбука Acer 5552g

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Повідомлення
YAYA
Member

Повідомлення

Привіт всім, маю старого вірного ноута Acer 5552G. Зараз частіше використовую як для перегляду кіно, іноді для роботи - офісні проги, іноді для підключення до своїх авто. Відправцював майже 8 років без претензій. Замінив тільки недавно SSD, бо ХДД помирав, і став безбожно тупити.
Ось виникло бажання трохи продовжити йому життя і ще оживити, бо проц іноді (P540) навантажується до 90-100 % при вебсерфінгу.
З ОЗП ясно- накинути з 1033 3 Гб (бо зараз стоїть із заводу 2+1 Гб в сінглі) в дуал 1333 по 4 Гб =8 Гб.
А от з процесором незрозуміло що краще взяти, тому попрошу поради:
1. Варіант - N970 4 ядра по 2,2 Гц
2. Варіант - N 660 2 ядра по 3,0 Гц.

В мультипоточних 4 ядра потужніші біля 34 % за 2 ядра. А от при одноядерному навантаженні частоста бере своє - 2 ядерний проц на 37 % шивдше за 4 ядрений.
Ціна на 2 ядерний теж суттєво дешевше якщо брати з Аліекспресу.
Задачі всі ті ж - веб серфінг, деякі проги, офіс, автокад (не часто), зрідка може пограти в якусь стару іграшку типу сталкера чи GTA 4 чи Vice City.
Дякую за поради :beer:

P. S. Прошу адміна витерти дублікат цього повідомлення в темі про процесори феном. Нажаль, в мене немає такої чарівної кнопки.
Fishnya
Alex

Повідомлення

конечно 4 ядра лучше
gehka3
Катярко

Повідомлення

Fishnya
Но они жеш дороже, в связи с этим - точно лучче? :)
А СО на нём справится с 4х котловым? И питальник?
Fishnya
Alex

Повідомлення

gehka3
Да, в отличии от интолов там всё намного лучше.
хоть 2 ядра тыкай, хоть 3-4, всё с завода распаяно и СО одинаковая.
скорее всего там стоит компал 5911, она столько денег мне принесла :rotate:
gehka3:Но они жеш дороже, в связи с этим - точно лучче?
2 ядра вообще не заметно, на фоне 2, а 4 - заметно.
YAYA
Member

Повідомлення

Fishnya
Дякую за таку думку. Та чи будуть 4 ядра швидші для моїх задач?
Питання ціни не стоїть за проци, це один з пунктів ЗА чи проти.

gehka3
За СО і пітальник не скажу. Але думаю має справитись, люди на цей же сокет S1G4 ставили N970 на Emachines, і пишуть що все гуд- у відгуках на аліекспресі.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Fishnya
Я просто не помню шо за внутренности, а искать было лень
Не ну норм тада, пойдёть :up:

YAYA
Ставьте 4 ядра и вперёд, многопоток решает уже давненько
YAYA
Member

Повідомлення

gehka3
Дякую, значить буду замовляти N970.

Корстуючись нагодою хочу запитати в своїй же темі: наскільки реально самому замінити північний міст? Який інструмент для цього треба? Читав що точно не пласкогубці з йодом :D Два тижні тому почалося що запускався через раз, або з 5го разу. Як запускався то працював без проблем.
Є просто ще робочий hp, і ще один асер дружини, то не прижимало, але люблю коли моя техніка справна, от і вирішив зайнятись.
Fishnya
Alex

Повідомлення

YAYA:наскільки реально самому замінити північний міст?
нереально
начало проблемы находится ещё глубже, чем ты думаешь.
например, в поставщике з/ч :rotate:

а технически.. хм, оно-то просто всё, с моей колокольни, разумеется, но что делать, если пару тысяч енотов на оборудование есть, а что-то пошло нештатно?
порванные пятаки, перегрев, снесённые элементы?
видео с ютуба с реальностью не совпадают
и я бы сравнил вопрос с: а как самому сделать операцию по удалению аппендикса :rolleyes:
YAYA
Member

Повідомлення

Зч не проблема, північні мости є і на аліекспресі і лох.юа- і нові і рефербішед.
Питання в процедурі заміни...
Fishnya
Alex

Повідомлення

YAYA:Зч не проблема, північні мости є і на аліекспресі і лох.юа- і нові і рефербішед.
какой-то оксюморон :gigi:
YAYA:Питання в процедурі заміни...
пара тысяч уе есть для оборудования? или на печке всё будет?
gehka3
Катярко

Повідомлення

Fishnya:видео с ютуба с реальностью не совпадают
Золотые слова! :beer:
YAYA
Member

Повідомлення

Fishnya
На обладнання це точно немає))) :-P бо тисячі доларів вкладуються або в техніку яка принесе тобі гроші, або в велике задоволення. Тут про це не йдеться)
Стосовно оксюморна не зрозумів : таки ці чіпи продаються. :rotate: може я чогось звісно не розумію :spy: 1

Викрутки, пінцет і будівельний фен не катіт? :gigi:
Востаннє редагувалось 19.11.2018 23:24 користувачем YAYA, всього редагувалось 1 раз.
Fishnya
Alex

Повідомлення

YAYA:таки ці чіпи продаються.
я таких чипов могу пару жменек бесплатно отсыпать. это хлам, который я никогда не поставлю ни себе, ни клиенту, ни за деньги, ни за бесплатно.
YAYA:На обладнання це точно немає))
так я ж о том же, что сделать в сервисе точно дешевле и надёжнее.
avail12
Member

Повідомлення

Міняв на Emachines e440
з одноядерного v120 на n970.
Гарний,проц,дивимось на ньому фільми вже 3 роки))
anatolikostis
Member

Повідомлення

YAYA
и нескольких заказанных чипов 7970 с али - только один по внешнему виду был слегка бэу, остальные были явно паханные-перепаханные, в перспективе такое только для себя оставлять
претензий не предъявить - "бачили очі що купували"
ваш путь проходил на когда-то леново (подарен тестю) - между двух огней 2котла и 4 котла, выбрал компромисс на 3 ядра :rotate:
Востаннє редагувалось 19.11.2018 23:33 користувачем anatolikostis, всього редагувалось 1 раз.
YAYA
Member

Повідомлення

так я ж о том же, что сделать в сервисе точно дешевле и надёжнее
Згадав що в сервіс я його таки носив один раз в році 2013, як раз і міняли цей чіп, симптом був такий самий: все працювало (тоді я на ньому працював кожен день), зранку приходжу-не включається. Зараз правда він ще поки відзивається. :weep:
Fishnya
Alex

Повідомлення

YAYA
если он 5 лет отпахал и его нормально ни разу не чистили и не меняли прокладку на нём - то он ещё отлично прожил
YAYA
Member

Повідомлення

anatolikostis
Зрозуміло... Ну, на олх пропонують наче і нові, можна вживу глянути. Але якщо там процес заміни вимагає спец обладнання, то тоді це до одного місця.
Fishnya
Alex

Повідомлення

YAYA:Ну, на олх пропонують наче і нові, можна вживу глянути
а что это даст? есть микроскоп глянуть сколы или остатки флюса? или по цвету припой сможешь отличить?
или по датакоду знаешь какой он, норм или брак? или по парту инфу узнаешь?
этой инфы нет в открытом доступе и слава Богу :super:
YAYA
Member

Повідомлення

Fishnya
Тільки термопасту міняв. На мостах нічого не робив. Але й перегріватися не повинен був- поставив в 2012 році збільшену батарею, яка припідняла корпус суттєво і місце для вентиляції. Та й в ігри я майже не грав- за останні півтора роки КС 1.6 по мережі з сусідами кілька разів))
Відповісти