Останні статті і огляди
Новини
Термопаста або рідкий метал?
-
MSItig
Junior
Доброго вечора! Питання до знавців. Де можна знайти інформацію про термоінтерфейс ноутбука? Є MSI Stealth GS66 12UGS-246US-BB71270H32GXXDX11P, на якому вже пора замінити термоінтерфейс, але я не знаю термопаста там, чи рідкий метал? Де модна знайти таку інформацію? Питання, якщо там термопаста то рідкий метал неможна використовувати? Друге питання, якщо там термопаста, то яку найкращу термопасту можна нанести? Ціна - не питання, головне щоб вона виконувала свої обов’язки на всі 100. І трейтє питання, на чіпах пам’яті теж буде, або термопрокладка або рідка термопрокладка, її теж замінити треба, підскажіть аналогічно які є топові термопрокладки для ціх цілей?
-
ddO
Member
Таку інформацію можна знайти в інтернеті. Можна навіть банально на ютубі написати в пошук "розбірка msi gs66" і там вже подивитися. В цьому ноутбуці звичайна термопаста і я б не рекомендував переходити на рідкий метал. В принципі мати на платі в переносному девайсі, який можна кантувати/ носити/ нахиляти і т.д. рідкий провідник - ідея так собі, в сервісах це підтвердять. Тому виробники, в яких із заводу йде рідкий метал на чипі процесора приймають міри в системі охолодження щоб він там і залишався, а не бродив по платі До того ж охолодження має бути мідним та і нанесення чи заміна рідкого металу відчутно складніше, ніж термопасти. Ну це все просто моя особиста думка - є і прихильники використання рідкого металу в ноутбуках.
А щодо рекомендацій - я користуюся HONEYWELL PTM7950 із фазовим переходом. Класна термопаста, рекомендую. Термопрокладки я б брав рідкі (та і в цьому ноутбуці із заводу такі) - вони дають хороший прижим та і підбирати по товщині не потрібно. Я користуюся рідкими термопрокладками від HONEYWELL, а ось по рекомендаціям самих топових, я б порадив просто тут зайти на барахолку
А щодо рекомендацій - я користуюся HONEYWELL PTM7950 із фазовим переходом. Класна термопаста, рекомендую. Термопрокладки я б брав рідкі (та і в цьому ноутбуці із заводу такі) - вони дають хороший прижим та і підбирати по товщині не потрібно. Я користуюся рідкими термопрокладками від HONEYWELL, а ось по рекомендаціям самих топових, я б порадив просто тут зайти на барахолку
- спойлер
- viewforum.php?f=26
-
Service
Member
Жидкий металл ни в каком ноутбуке нельзя использовать, даже если он там стоял с завода (косо смотрим на Asus).
На проц и видео фазовый переход HONEYWELL PTM7950 , на врм дросселя память Honeywell HT7000 или Laird 607 . тут цела тема есть
На проц и видео фазовый переход HONEYWELL PTM7950 , на врм дросселя память Honeywell HT7000 или Laird 607 . тут цела тема есть
-
odessitmws
Member
С медью нельзя, нужна никилованая поверхность (цвет стали)ddO: ↑ 11.02.2025 12:08мідним
А так много лет юзаю жм один раз намазал и забыл а температура заметно лучше
-
AntonyKandaurov
Member
Фазовий перехід і жодних проблем.
-
odessitmws
Member