dedell latitude 5491 — при работе от зарядного устройства происходит разрядка батареи

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
zaskock
Junior

Повідомлення

Всем приветы!
Такая вот проблема в dell latitude 5491 (8400H + geforce MX130): при работе от зарядного устройства происходит разрядка батареи. Наблюдается это не всё время, а при повышенной нагрузке (если игру запустить например или просто видео на youtube в высоком разрешнии на втором мониторе).
Может кто подскажет решение?

что пробовал (побочный квест проблема с SupportAssist):
спойлер
• ставил в биосе настройку, что в основном работаю от зарядного ('primary AC use' там написано, что эта опция продлит жизнь батареи), так же выставил все опции, которые позволяют динамически ограничивать питание/потребление/частоту процессора — не помогло
• пробовал включать и отключать функцию быстрой зарядки батареи — не помогло, пока выставил на 'custom' — заряжать до 93 процентов, не знаю спасёт ли это батарею:(
• хотел обновить дрова, связанные с питанием/батареей и заодно посмотреть, что ещё посоветует официальная утилита SupportAssist. Пошёл на сай саппорта, установил, но она так и не запустилась. Папки появились, в "установке и удлении" она тоже есть, удаляется повторная установка не помогает. Пробовал запустить через cmd командой "SupportAssist.exe CORPIT" — 0 реакции. В папке "C:\Program Files\Dell\SupportAssistAgent\bin" есть файл "(null).log", пустой.
что думаю:
спойлер
• возможно поможет обновление биоса, пока не пробовал
• заметил, что в игре процессор грузит до 100% и греется до 100 град, в то время как gpu только 7-10%, хотя в настройках выставлено использование именно gpu, если причина в этом (проц много жрёт + заставляет много жрать куллер), то может как-то можно перераспределить нагрузку или андервольтнуть cpu
• возможно просто зарядное устройство выдаёт недостаточную мощность (написано "65W", вроде бы должно хватать для 14-дюймового аппарата)
moonlight49
Member

Повідомлення

А який стан батарейки згідно з dell power manager чи командою
powercfg /batteryreport
?

Зарядне рідне?
zaskock
Junior

Повідомлення

moonlight49: 18.12.2024 06:01 А який стан батарейки згідно з dell power manager чи командою
powercfg /batteryreport
таке пише:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
moonlight49: 18.12.2024 06:01
Зарядне рідне?
навряд чи, брав з рук, це "американець", мабуть сюди завозили вже без зарядного :dontknow:
KYDRAM
Member

Повідомлення

Ну або зарядне слабувате - не дає потрібної напруги, або контролер живлення в ноуті чи батареї відвалюється. :-/
moonlight49
Member

Повідомлення

zaskock: 18.12.2024 07:30 навряд чи, брав з рук, це "американець", мабуть сюди завозили вже без зарядного :dontknow:
Маю на увазі воно саме від Dell? Ватт потужності скільки в ньому? Раніше подібні проблеми з цим зарядним спостерігали? Енергорежим а налаштуваннях windows (balanced/best performance/battery saver) впливає на поведінку?
big_bang
Member

Повідомлення

100% біда в зарядному !

мав таку проблему колись з ноутбуком
в комплекті було зарядне на 75w, а мало бути на 90w

можу вдома пошукати зарядне на dell, якшо вас цікавить

Відправлено через 6 хвилин 29 секунд:
шо пише на зарядному ?
вольти ампери вати ?
SieG
Member

Повідомлення

Dell - в этом главная причина.

Есть рабочий планшет на винде от делла, тоже примерно такая же зарядка что и у вашего, только выход под микро юсб, решить эту проблему мне помогло только одно: покупка кабеля usb type C PD trigger "тут модель ноута".
Зарядка должна выдавать 65ватт и енное количество ампер для делла (у моего вроде вообще 2а, что дико мало), но забавный факт в том, что с переходником pd тригера я питал ноут и от 65ватной мобильной зарядки и от 15ватной автомобильной зарядке - разницы нет, всегда максимальная зарядка для ноута (там пунк в биосе для проверки есть).

Короче чтобы забыть об этом навсегда покупается PD триггер специально для этой версии ноута + нормальный мобильный блочек хотябы на 65ватт.
big_bang
Member

Повідомлення

SieG: 18.12.2024 08:54 Dell - в этом главная причина.

Есть рабочий планшет на винде от делла, тоже примерно такая же зарядка что и у вашего, только выход под микро юсб, решить эту проблему мне помогло только одно: покупка кабеля usb type C PD trigger "тут модель ноута".
Зарядка должна выдавать 65ватт и енное количество ампер для делла (у моего вроде вообще 2а, что дико мало), но забавный факт в том, что с переходником pd тригера я питал ноут и от 65ватной мобильной зарядки и от 15ватной автомобильной зарядке - разницы нет, всегда максимальная зарядка для ноута (там пунк в биосе для проверки есть).

Короче чтобы забыть об этом навсегда покупается PD триггер специально для этой версии ноута + нормальный мобильный блочек хотябы на 65ватт.
тобто, у вас так само погане зарядне ?

Dell топ в плані ноутів)))
А, головна причина - криві продавани

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
і що значить 65w по microusb ?

Відправлено через 6 хвилин 22 секунди:
zaskock: 18.12.2024 05:07 • возможно просто зарядное устройство выдаёт недостаточную мощность (написано "65W", вроде бы должно хватать для 14-дюймового аппарата)[/spoiler]
в магазинах всі блоки до вашого ноута на 90-95w
спойлер
https://pfn.com.ua/ua/adapter/bloki-pit ... 5491-68667
https://epicentrk.ua/shop/mplc-blok-zhi ... 28842.html
https://rozetka.com.ua/322683088/p32268 ... teristics/
SieG
Member

Повідомлення

big_bang
Через год примерно начала шакалить зарядка, она подключена, но не заряжает или не заряжает на полную, только через биос можно посмотреть сколько заряжает зарядка и надоело это вангование сейчас нормально или не нормально заряжает она, а покупать бу зарядки по 50$ это мягко говоря :spy: ,
big_bang
Member

Повідомлення

SieG: 18.12.2024 10:00 big_bang
Через год примерно начала шакалить зарядка, она подключена, но не заряжает или не заряжает на полную, только через биос можно посмотреть сколько заряжает зарядка и надоело это вангование сейчас нормально или не нормально заряжает она, а покупать бу зарядки по 50$ это мягко говоря :spy: ,
так можливо зарядне було з кийського підвалу дяді Ляо в я кому дітки від 5 до 9 рочків роблять ?

зараз, у мене особисто, ориг від ноута та зарядне на 140w+usb c 3m cable+trigger

Відправлено через 30 секунд:
зручно - одне завжди з тобою, а інше вдома)
zaskock
Junior

Повідомлення

moonlight49: 18.12.2024 07:58 Маю на увазі воно саме від Dell? Ватт потужності скільки в ньому? Раніше подібні проблеми з цим зарядним спостерігали? Енергорежим а налаштуваннях windows (balanced/best performance/battery saver) впливає на поведінку?
пише: "dell, 65W, 19.5V, 3.34A"
я його тіко 2 дні тому взяв, тож не можу сказати, чи були з ним такі проблеми
ні, зміна енергорежиму не впливає
big_bang: 18.12.2024 08:50 100% біда в зарядному !

мав таку проблему колись з ноутбуком
в комплекті було зарядне на 75w, а мало бути на 90w

можу вдома пошукати зарядне на dell, якшо вас цікавить

Відправлено через 6 хвилин 29 секунд:
шо пише на зарядному ?
вольти ампери вати ?
пише: "dell, 65W, 19.5V, 3.34A"
дякую, якшо по місту не знайду, то звернуся
SieG: 18.12.2024 08:54
примерно понял, но что такое конкретно "мобильный блочёк" не совсем понял
ну да, похоже эта зарядка на скамейку запасных должна отправиться
big_bang: 18.12.2024 10:06 зараз, у мене особисто, ориг від ноута та зарядне на 140w+usb c 3m cable+trigger
а яке саме на 140w?
ця модель доречі має через type-c без тригера теж працювать
KYDRAM: 18.12.2024 07:51 Ну або зарядне слабувате - не дає потрібної напруги, або контролер живлення в ноуті чи батареї відвалюється. :-/
ага схоже швидше буде перевірити варіант із заміною зарядки і якщо вже не допоможе, то дивитись у бік контролера

Дякую всім за відповіді!
big_bang
Member

Повідомлення

Essager Advance 140W
Кабель теж Essager на 240w 3m
та ТРИГЕР на 20в, бо не є в моєму ноуті гнізда usb-c на зарядку
Bender911
Member

Повідомлення

З власного досвіду Dell капризніші щодо зарядного пристрою ніж Thinpad чи Мак.

Dell 5440, який має тільки інтегровану графіку, відповідно не повинен дуже багато споживати, але парить мозок - тільки з рідним зарядним хоче заряджатись. При чому що рідне на TypeC, заявлена потужність 65W. Всі інші від нормальних виробників на 65W та 100W - каже що перевірте свій зарядний пристрій. При цьому всі інши ноути і навіть Macbook вони заряджають, навіть міні зарядні станції без проблем заряджаються. Враховуючи, що він коштує 60к, то неочікував отримати більше проблем ніж з усіма попоредніми та поточними ноутами.
Евгений King
Member

Повідомлення

Bender911: 18.12.2024 15:02 З власного досвіду Dell капризніші щодо зарядного пристрою ніж Thinpad чи Мак.

Dell 5440, який має тільки інтегровану графіку, відповідно не повинен дуже багато споживати, але парить мозок - тільки з рідним зарядним хоче заряджатись. При чому що рідне на TypeC, заявлена потужність 65W. Всі інші від нормальних виробників на 65W та 100W - каже що перевірте свій зарядний пристрій. При цьому всі інши ноути і навіть Macbook вони заряджають, навіть міні зарядні станції без проблем заряджаються. Враховуючи, що він коштує 60к, то неочікував отримати більше проблем ніж з усіма попоредніми та поточними ноутами.
Тобто при тому що ноут заряджається по PD Type-C рідним зарядним, всі інші він ігнорує?
Там точно PD Type-C, а не проприєтарна зарядка з гніздом Type-C?
Bender911
Member

Повідомлення

Евгений King

Та наче нормальні два порти.
Two Thunderbolt 4 port with DisplayPort Alt Mode/USB
Type-C/USB4/Power Delivery
Але справедливості заради зараз перевірив і він поки заряджається від Ugreen 65W, буду сподіватись що виправили оновленнями. Тому що давно перестав пробувати заряджати сторонніми після купівлі, 3 виду зарядок від Baseus, Ugreen та Toocki 100W не хотіли заряджати.

Помоніторю як буде далі.
zaskock
Junior

Повідомлення

в мене є зарядне від lenovo z710 приблизно на 120w, цікаво, чи можливо її переробити (роздвоїти вихід) під dell, погуглю, але може тут хто вже робив шось подібне :think:
Donate
Member

Повідомлення

zaskock: 18.12.2024 21:22 в мене є зарядне від lenovo z710 приблизно на 120w, цікаво, чи можливо її переробити (роздвоїти вихід) під dell, погуглю, але може тут хто вже робив шось подібне :think:
В делл свої чіпи в зарядному купуйте оригінал або потім ще до майстра підете щоб він вам блок зняв на зарядку :rotate:
moonlight49
Member

Повідомлення

Donate: 18.12.2024 21:37
В делл свої чіпи в зарядному купуйте оригінал або потім ще до майстра підете щоб він вам блок зняв на зарядку :rotate:
Купував на алі трігери для обох круглих роз'ємів dell 7.4 та 4.5 mm - обидва з середнім штирем, обидва працюють, не скаржаться. Це про оригінальність.
Відповісти