Останні статті і огляди
Новини
Asus Rog Strix G15 ноутбук - який краще використовувати термоінтерфейс?
-
RaisingHell
Junior
Вітаю. Взяв бу asus rog strix g15 i7-10750h + rtx 2070 типу в інтернет магазині на олх. Сказали що почистили, замінили рідкий метал і т.д. Але через 2 місяці я помітив що ноут в нагрузках гріється: проц урізаний до 3.6 гц 90-92 градуси, відюха 85...
Думаю що потрібно лізти під кришку)
Так ось питання: що краще брати на проц, рідкий метал чи фазовий перехід pt9750?
І якщо у когось є також даний ноут, поділіться інформацією про температури)) Дякую!
Думаю що потрібно лізти під кришку)
Так ось питання: що краще брати на проц, рідкий метал чи фазовий перехід pt9750?
І якщо у когось є також даний ноут, поділіться інформацією про температури)) Дякую!
-
7mindfields
Member
Був в користуванні інший ноут, але теж на 10850h, камінь дуже гарячий, і без локу частоти на 3600 отримував 100 градусів і тротлінг з перших секунд в r23/aida stress test
-
RaisingHell
Junior
На 4pda кажуть про 4 гц і температури 85 градусів...Але це на рідкому металі
-
Ray2000gt
Advanced Member
90 в стрестесті наче непогано.
-
RaisingHell
Junior
це в іграх)))Ray2000gt: ↑ 19.09.2024 15:58 90 в стрестесті наче непогано.
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
якщо дати йому покайфувати на 4.5 гц, то ловив 110 градусів
-
Ray2000gt
Advanced Member
Рідкий метал, то ще та морока.RaisingHell: ↑ 19.09.2024 15:08 На 4pda кажуть про 4 гц і температури 85 градусів...Але це на рідкому металі
Він може працювати, але для цього треба щоб зірки правильно зійшлися.
Має буди нормальна основа, без перекосів, рівномірний прижим, прямі руки при нанесенні і встановленні. Кажуть, з часом його ефективність знижується, особливо на голій міді.
Якщо хочеться покрутити, намаж будь яку топову пасту, буде все ок.
-
wow_w
Member
На голій міді рідкий метал не можна використовувати, через адгезію він проникає в мідь і утворюється нове з'єднання, яке буде вже не так добре передавати тепло.
Виробники вказують:
Виробники вказують:
- спойлер
- Використовуйте лише кулери з нікельованими поверхнями, несумісні з алюмінієвими поверхнями та технологією прямого контакту з тепловими трубками
-
RaisingHell
Junior
в цій серії rog strix з заводу іде рідкий метал, прощадка під проц нікельованаwow_w: ↑ 19.09.2024 16:17 На голій міді рідкий метал не можна використовувати, через адгезію він проникає в мідь і утворюється нове з'єднання, яке буде вже не так добре передавати тепло.
Виробники вказують:
- спойлер
- Використовуйте лише кулери з нікельованими поверхнями, несумісні з алюмінієвими поверхнями та технологією прямого контакту з тепловими трубками
Відправлено через 19 хвилин 44 секунди:
П.с забув добавити, коли тільки його придбав поставив 3.8 гц і температури на процові були 84-85
-
7mindfields
Member
Інтегроване відео вимкнене?
-
RaisingHell
Junior
За робочий стіл відповідає інтегрована відеокарта, а за ігри – дискретна.7mindfields: ↑ 19.09.2024 16:53 Інтегроване відео вимкнене?
-
WakeMe
Member
У мене третій рік такий, на райзені правда, нічого ще не міняв і не перемазував, РМ з коробки, температури не змінились з часом, яка була пічка в режимі турбо, така і лишилася. Але якщо міняти, то вже РМ на РМ, а не на пасту.RaisingHell: ↑ 19.09.2024 14:17якщо у когось є також даний ноут, поділіться інформацією про температури)) Дякую!
-
Ray2000gt
Advanced Member
До РМ з коробки питань нема. Там трохи інший склад використовується, він напівтвердий. Звичайно, він не деградує.
ТС, ну якщо нікельована і впевнений в своїх руках, можеш намазати РМ, має бути краще, звичайно.
ТС, ну якщо нікельована і впевнений в своїх руках, можеш намазати РМ, має бути краще, звичайно.
-
RaisingHell
Junior
це або в магазині де купляв погано розмазали і через 2 місяці він або розтікся трохи, або там взагалі термопаста))) хоча я перепитував чи там РМ намазаноRay2000gt: ↑ 19.09.2024 17:34 До РМ з коробки питань нема. Там трохи інший склад використовується, він напівтвердий. Звичайно, він не деградує.
Відправлено через 6 хвилин 20 секунд:
ну я думаю більше що РМ просто порозтікався трохи, бо були на початку одні температури, а зараз за 2 місяці користування інші, хоча я не кожен день гараю в ігрушки, більше офісні завдання в тихому режимі)
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
Цьому процу можна ще андервольт зробити до -0,12 +/-, що дасть непоганий запас. Але якщо нерівний сам кристал - то все без толку (Перевіряється різницею температур по ядрам. або відбитком пасти, 2-3 ідеально, 5-10 задовільно, 10-15 і більше - Нерівномірність контакту Проца і охолодження ).
Суб'єктивно - РМ не рекомендую, наслідки дуже непередбачувані і плачевні. Зараз вже придумали купу альтернативи - Топові пасти, фазовий перехід і т.д.
Суб'єктивно - РМ не рекомендую, наслідки дуже непередбачувані і плачевні. Зараз вже придумали купу альтернативи - Топові пасти, фазовий перехід і т.д.
-
7mindfields
Member
Без кастомного біосу не можна, якщо це не ноут від мсі.Lucas55: ↑ 19.09.2024 21:50 Цьому процу можна ще андервольт зробити до -0,12 +/-, що дасть непоганий запас.
Можна спробувати вимкнути і виграти ще декілька градусівRaisingHell: ↑ 19.09.2024 16:55За робочий стіл відповідає інтегрована відеокарта, а за ігри – дискретна.7mindfields: ↑ 19.09.2024 16:53 Інтегроване відео вимкнене?
-
RaisingHell
Junior
андервольт в біосі зроблений -80 шось там, на 4пда глянув
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
ну якщо температура по ядрам - то різниця 3 градусиLucas55: ↑ 19.09.2024 21:50 Цьому процу можна ще андервольт зробити до -0,12 +/-, що дасть непоганий запас. Але якщо нерівний сам кристал - то все без толку (Перевіряється різницею температур по ядрам. або відбитком пасти, 2-3 ідеально, 5-10 задовільно, 10-15 і більше - Нерівномірність контакту Проца і охолодження ).
-
AFU_power
Member
PTM7950, легенький андервольт та ліміти на буст ратіо, по іншому не поможеш. Рідкий метал тобі температури збавить, але через рік будеш муторно шліфувати радіатор від його слідів.