Поділіться досвідом використання охолоджуючих столиків\підставок

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Привіт читачам, форумчанам та іншим хто сюди зайшов :beer:

Коротше, є тема, яку хотів би обговорити та почути трішки відгуків від тих, хто таку штуку має, а саме - який стіл/підставку під ноутбук використовуєте.
По роботі найближчим часом знадобиться ноут, а використовувати його без підставки, враховуючи, що навантаження його чекають доволі непогані, вважаю недоцільним.
Відповідно до задачі, почав гуглити що зараз є в продажу. І тут мене накрило від того, що я не бачу чогось ультимативного навіть за оверпрайс на нашому ринку.
Що, особисто я вважаю необхідним:
  • регулювання кута нахилу ноута
  • активне охолодження, але не десяток маленьких кульків, які будуть багато шуму створювати, а 1-3 нормального розміру
  • діагональ ноутів 17 або більше
  • юсб хаб хоча б на 2-3 порти, можливо, ще якісь плюшки в плані роз'ємів, (останнє не обов'язково, а от хаб то мастхев)
З того, що в нас є, побачив два більш-менш цікавих варіанта: Хтось таким або чимось подібним користувався? Як вам? Можливо ви шось більш цікаве використовуєте і можете його порекомендувати?
Поділіться, будь ласка, власним досвідом.

Завчасно дякую та гарного вам дня :super:
Smok
Member

Повідомлення

я такою штукою користувався, без вентиляторів, але головним для мене була поверхня для ноута, щоб не перекривало вентилятор ноута, та ще щоб була зручна для ліжка, бонусом також буде місце для чашки
але останнім часом більше за ПК працюю
Radicals_V
Member

Повідомлення

Я ось таке взяв під ноут Легіон 5...поки не зрозумів, начебто трохи охолоджують, саме панель зверху на яку ставиш ноут холодна при роботі. Світиться, дує і норм. Може хто щось знає воно допомогає чи ні ноуту.
спойлер
https://rozetka.com.ua/2e_gaming_2e_cpg_005/p288364483/
Liquidator
Member

Повідомлення

arkadiilem0n

Я минулоріч викоруситовував подібні з сітками, але їх головний недолік = сітки на які ставиться ноут дають величзний додатковий опір повітрю і ефективність бажає бути кращою, тому прийшов до висновку, що не треба загороджувати вбудувану в ноут систему охолодження, а дати їй дихати - тобто використовую дві накшалт такої https://rozetka.com.ua/ua/vention_kdli0/p282378678/

Банально не перекриває ноутівскькі отвори на задній поверхні ноута і тримає його вище самого столу, тобто знизу є адекватна циркуляція для вбудованоїв ноут ситеми охолодження.... саме в мене найліпші показники, коли я даю дихати вбудованій системі, бо в мне вся нижня поверхня ноута у перфораційних отворах и забір повітря йде саме знизу - а видув з торця задки та в боки
ale4316
Member

Повідомлення

В мене дешевенька підставка 2E Gaming 2E-CPG-003 Black (2E-CPG-003) . Ефект охолодження - градус чи два. А от якщо зняти нижню кришку (hp 2570p) от тоді може і на 5 градусів охолодити процесор.
BattleCru
Member

Повідомлення

Дивлюсь в сторону Cooler Master NotePal U3. Ще якщо б можна було приколхозити замість тих дуйчиків нормальні 120-ки, мені було б ідеально.
arkadiilem0n
Member

Повідомлення

Smok
стіл прикольний, свого роду еко-френдлі
для роботи мені не згодиться, а от шось подивитись лежачи, то, напевно, незамінна штука
можливо, згодом, візьму собі як додаткову :)

Radicals_V
теж розглядав до купівлі, але не впевнений щодо рівня шуму, бо бачу там кілька маленьких жужалок, які в повсякденні можуть докучати :-/

Liquidator
хм, я таку штуку розглядав тіки як похідний варіант, типу у відрядження чи шось таке, шоб здорову не тягнути
напевно, подарую таку кєнту на день народження, послухаю шо він скаже, а потім може й собі придивлюсь :idea:

ale4316
ну кришку знімати то вже радикальні заходи, до такого б доходити не хотілось би
а от підставка прикольна, чомусь її випустив з поля зору :super:

BattleCru
дорого-багато, але зауваження щодо кульків основний фактор, що й мене відвернув від неї
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Всі підставки які живляться від USB - малоефективні, бо там потужність максимум 5 вольт. Для того шоб був помітний ефект - потрібно заживити підставку від 12 вольт. І тут є 2 варіанти - заживити стандартну (магазинну) підставку, напряму від б\п на 12 в, або купити підставку без вентиляторів і встановити хороші 12 вольтові вентилятори (вибір досить великий ).

Недоліки 1-го варіанту - 5-ти вольтові вентилятори будуть працювати більш продуктивно, але будуть грітися і термін їх роботи скоротиться. Також доведеться самостійно під'єднувати дроти від б-п до стандартної підставки.
Недоліки 2-го варіанту - вибір підставок без вентиляторів, але з місцями під їх кріплення менший ніж вибір стандартних. Доведеться окремо купувати і під'єднувати вентилі, а також підбирати необхідний б\п.

Було в користуванні 2 підставки (обидві стандартні 5 вольт) - 1. DeepCool N9 - один великий вентилятор на 180 мм, дуже непогана в своєму класі. 2-га DeepCool MultiCore X6 (4 вентилятора 2*140mm + 2*100mm). І саме її було під'єднано до б\п на 12 вольт, після чого продуктивність і повітряний потік збільшився в 2 рази, але разом з тим збільшився і шум. Також вентилятори почали більше грітися, але витримали навантаження. Для того шоб не порушувати заводську конструкцію підставки, було перероблено 1 додатковий дріт юсб, приєднаний до б\п на 12 вольт, який при необхідності вставлявся в роз'єм підставки. При цьому зберігалась можливість роботи підставки в стандартному режимі на 5 вольт від юсб через 2-й шнур.

Підсумовуючи - зараз користуюсь ПК, і необхідності в підставці немає, але якшо б купував нову - то взяв би варіант від BattleCru - Cooler Master NotePal U3, купив би якісні корпусні вентилятори на 12 вольт, та встановив би на цю підставку :)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Була в мене колись залмановська підставка, із 240мм кулером та регулюванням обертів. Тиха та ефективна.
Зараз якийсь підвалкитай типу кулермастер із 120мм яка гуде наче трансформатор. Користуюсь як просто підставкою, вентилятор не вмикаю.
seraphic
Member

Повідомлення

Пользовался Cooler Master NotePal U3 в паре с двумя 120 вентиляторами, делал под них реобас для внешнего бп 12в 2а по итогу -3-5 градусов, проблема из-за плохой высоты - плохой забор воздуха, как и выброс за длительное время работы
В моём варианте было лучше всего использовать металлическую подставку laptop stand под которую распечатал крепление для двух A9x14 вентиляторов, но даже без вентиляторов охлаждение в ноуте работало лучше за счет правильного выброса гарячего воздуха
Donate
Member

Повідомлення

arkadiilem0n: 16.09.2023 01:16 Привіт читачам, форумчанам та іншим хто сюди зайшов :beer:

Коротше, є тема, яку хотів би обговорити та почути трішки відгуків від тих, хто таку штуку має, а саме - який стіл/підставку під ноутбук використовуєте.
По роботі найближчим часом знадобиться ноут, а використовувати його без підставки, враховуючи, що навантаження його чекають доволі непогані, вважаю недоцільним.
Відповідно до задачі, почав гуглити що зараз є в продажу. І тут мене накрило від того, що я не бачу чогось ультимативного навіть за оверпрайс на нашому ринку.
Що, особисто я вважаю необхідним:
  • регулювання кута нахилу ноута
  • активне охолодження, але не десяток маленьких кульків, які будуть багато шуму створювати, а 1-3 нормального розміру
  • діагональ ноутів 17 або більше
  • юсб хаб хоча б на 2-3 порти, можливо, ще якісь плюшки в плані роз'ємів, (останнє не обов'язково, а от хаб то мастхев)
З того, що в нас є, побачив два більш-менш цікавих варіанта: Хтось таким або чимось подібним користувався? Як вам? Можливо ви шось більш цікаве використовуєте і можете його порекомендувати?
Поділіться, будь ласка, власним досвідом.

Завчасно дякую та гарного вам дня :super:

Майте на увазі що працювати воно буде якщо знизу ноута є ришітка з видом на теплотрубки. Якщо ні ви охолджувати будете кришку що дає близько нульвий єффект :rolleyes:
Відповісти