Добра всім!
Маю в наявності ноутбук Dell latitude e5530.
Працює чудово, але є маленький нюанс:
При звичайній роботі - ноут працює при малому навантаженні в пасивному режимі вентилятора, коли температура значно підвищується, то вентилятор починає маслати на обертах 3200-3300 (це по заводу так), потім після охолодження знову йде у пасив.
При перегляді кіношки з харду теж працює без зайвих звуків і охолодження вкрай рідко заускається.
Але, якщо запустити відосик на ютубі, то кулер майже одразу починає маслати на 3200-3300 і так, поки дивишься відео з ютюба.
В біосі ніяких налаштувань системи охолодження немає, зміна електроживлення вінди ніяк на це не впливає.
Ніхто з подібним не стикався, є якісь варіанти побороти це? Хочеться тиші при перегляді ютюб.
Последние статьи и обзоры
Новости
Dell latitude e5530
-
afhpwnd
Member
-
Donate
Member
Права кнопка миші, статистика...afhpwnd: ↑ 03.11.2024 13:36 Добра всім!
Маю в наявності ноутбук Dell latitude e5530.
Працює чудово, але є маленький нюанс:
При звичайній роботі - ноут працює при малому навантаженні в пасивному режимі вентилятора, коли температура значно підвищується, то вентилятор починає маслати на обертах 3200-3300 (це по заводу так), потім після охолодження знову йде у пасив.
При перегляді кіношки з харду теж працює без зайвих звуків і охолодження вкрай рідко заускається.
Але, якщо запустити відосик на ютубі, то кулер майже одразу починає маслати на 3200-3300 і так, поки дивишься відео з ютюба.
В біосі ніяких налаштувань системи охолодження немає, зміна електроживлення вінди ніяк на це не впливає.
Ніхто з подібним не стикався, є якісь варіанти побороти це? Хочеться тиші при перегляді ютюб.
ютуб вже давно юзає всюди VP9
Відкриваємо інфу по Intel Quick Sync Video
- спойлер
Як варіант спробувати якись зовнішній плеер типу mpv чи mpc-hc і подивитися на скільки нижче навантаження через них... Але це кожний ролик кидати туди
-
afhpwnd
Member
Donate
Я вимкнув vp8, 9
В мене:
Codecs
av01.0.09M.08 (399) / opus (251)
і проц, якщо що - і3 3110М
Я вимкнув vp8, 9
В мене:
Codecs
-
Donate
Member
Ну так с AV01 ще гіршеafhpwnd: ↑ 03.11.2024 13:59 Donate
Я вимкнув vp8, 9
В мене:
Codecs
Щоб воно не використовувало ЦП потрібно щоб кодек розумів блок декодування/кодування якщо ні сам розумієш.
-
AFU_power
Member
afhpwnd
Постав розширення h264fy
Постав розширення h264fy
-
Donate
Member
Як мінімум на фуріфоксі дійсно працює
-
Charger
Member
Можна спробувати h264ify для хрому чи лисички.
-
AFU_power
Member
На хроміумі(не хромі) тоже
-
afhpwnd
Member
h264ify встановлене.
Я не розумію чому саме при просмотрі ютюба така шляпа виходить? Бо при звичайному браузінгу все в порядку.
температури також не високі
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Додаю скріншоти
Я не розумію чому саме при просмотрі ютюба така шляпа виходить? Бо при звичайному браузінгу все в порядку.
температури також не високі
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Додаю скріншоти
- спойлер
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
тому шо розробники браузерів пк\ смартфонів роблять шляпу. Щоб - випустили нове оновлення на браузер, або нову вінду версія 51, через неділю 51,1 - викинув пк\смартфон на смітник, купуй новий. Через неділю випустили 51,2 - знову викинув на смітник - знову купуй новийafhpwnd: ↑ 03.11.2024 14:26Я не розумію чому саме при просмотрі ютюба така шляпа виходить? Бо при звичайному браузінгу все в порядку.
Розробники заробили, виробники пк\смартфона заробили, п'ють гуляють Через неділю знову гуляти
Браузер і Ютуб найбільш використовувані і популярні речі в інтернеті. Більшість із 8 -ми мільярдів населення людства, мають доступ до інтернету. От і склади 2+2 які будуть заробітки і гулянки