Помилка KERNEL POWER 41в старенькому Acer

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Junior

Привіт друзі, маю старенький Acer 5750g, заводська Комплектація i3 2330m (2 ядра 2.2ггц), 4гб ОЗУ, nvidia 520m 1gb
ПЕРЕДІСТОРІЯ
Роки ~2-2.5 назад вирішив трохи проабгрейдити ноут, і ось що вийшло, і7 2860qm (4 ядра 2.5 турбо 3.6ггц), ssd, і 8гб озу. Небо і земля зі старою комплектацією. Все працює, швидко і без проблем.
Так я розумів що 2860qm 45tdp, А 2330м 35tdp і можуть бути проблеми, Але як виявилось все норм працює і без перегрівів, так звісно в турбо максимум 3.6 він не видавав, але в стресах 3.2 тримав стабільно температура 85
Мої повсякденні задачі звісно нагружали ноут, але перегріву ніразу не було, тим паче регулярна чистка і хороша термопаста добре робили своє діло , ну і +підставка, тому за перегрів я і не парився
А якщо і грав в якісь ігри, то все впиралось в відео карту, тому проц працюв на пів сили
І все було б добре, поки пів року назад ноут не почав раптово вимикатися, зайшовши в журнал перегляду подій, виявив помилку kernel power 41 (коду не було)(але спочатку було це тільки в грі. Заходиш в гру, або на загрузці, або після 30сек в самі грі, ноут різко вимикався).
Але в іншому все норм було працював, в різних тяжких прогах, і +знов робив стрес тести, все добре не вимикався. Ну я і подумав пес з тою грою, не хоче як хоче :lol:
Пройшов ще якийсь час, і почав відключатися рандомно, міг на завантаженні системи(до речі по декілька раз, ну і звісно після таких недозавантажень ловив синьку), міг пів дня працювати у важких прогах, і норм, короче як попало. Ну думаю, пора ставити нову вінду, і без результатно
Був у мене старенький hdd на win7, загружався з нього, все так само
Ну думаю може драйвера, ставивив різні, все так само
Оперативу теж міняв планки, все так само
З електроживленням в налаштуваннях побгрався, все так само
Поставив назад 2330м, і все працює без проблем, тиждень покористувався і зрозумів, що його не вистачає, половина програм не запускає просто.
Поміняв назад, ну і думаю, може Б.Ж дає збій, тим паче не оригінал, а йому років вже.... (але теж питання, вимикається не під навантаженням, а як попало) ну думаю ціна питання не велика, треба пробувати. Замінив і.......... нічого, все так само
Але є але, що на старому б.ж що на новому, і вінда що страра що нова. Якщо зайти а налаштування живлення, і виставити використання процесора на 80%(відповідно проц працює не більше 2ггц), то вимикається дуже рідко, десь ~ 1 раз в 2 дні+-
Ну і короче, в сервіс його нести, аби зовсім його там не кончили, та і як завжди хто зна які майстри. Ну і доцільність цього всього ......
Короче можливо хтось щось порадить. Чи стикався з таким
Дякую
Ответить