Lenovo Legion 5 2021

Все вопросы о ноутбуках
Ответить
Автор
Member

Святой тред обсуждения данной модели открыт, имею данную модель ноутбука, интересно кто какими термо интерфейсами обслуживает , по поводу цпу/гпу понятно - лучшее решение - Honeywell PTM 7950 , что по поводу остальных термопрокладок какая модель и толщина используются, не нашел в инете инфы на этот счет ,только жидкие Laird 607 , интересует что-то более долговечное как Thermalright odissey 2 , но какая толщина оптимальна ? :idea:
Service
Member

Долговечность и игровые ноутбуки вещи не совместимые, я всем клиентам ставлю Honeywell PTM 7950 на проц и видео и Honeywell HT10000 на память и мосфеты. Если хочется именно термопрокладку то штангенциркуль и мерять толщину. В своем рабочем легионе 5 ноуте меняю каждые 3 месяца, понятно что клиентам такое не скажешь, скажут что на бабло разводишь , поэтому рекомендую хотя бы 1-2 раза в год делать профилактику. Тем более для леново с их компанудом, 2 раза в год так точно надо делать.
Евгений King
Member

Свій 2021й Легіон обслуговував Honeywell 7950 та 607 Laird після закінчення терміну гарантії, бо температури поповзли, і він спокійно після обслуговування в мене ще рік відпахав, при тому що майже кожен день грав у Apex або щось інше. На момент коли обслуговував з рідких прокладок був тільки 607 Laird, аби робив це зараз взяв би Honeywell HT10000.
Температури були ОК, чи все було ок з рідкою прокладкою - не знаю, бо вдруге я його не розбирав/не обслуговував.
Стосовно обслуговувати двічі на рік - ну не знаю, рідка прокладка мінімум роки 3 служить і з нею все ок, а втрати властивостей Honeywell 7950 я не помітив, то ж навіщо ГА ?
При обслуговуванні твердою прокладкою мінімальна помилка і отримаєте за пару міс кирпичину або прижим CPU/GPU буде поганий, то ж навіщо мучитись?
Зара в користуванні є Legion 2022 до нього ще не ліз, оце мабуть вже пора, то думаю про Honeywell 7950 + HT10000

Відправлено через 15 хвилин 56 секунд:
helish: 14.02.2024 10:05 какая толщина оптимальна ? :idea:
Там різні товщини прокладки на всіх елемантах, плюс до всього ще й по заводу кілька прокладок товща ніж мали були а кілька тонші що не дцістають/не вистачає прижиму, тому або підбирати методом тику все і передивлятись 10 тонн роликів хто як робив, або рідку пірамідами навалити і покласти болта на це все. Та й навіть 607 Laird краще ніж наймодніша тверда, що доказують тести в трубі
Klon
CG graphikos fan

маю два Легіона 5 2020 року - 10300н+1650ти , 4800+2060
тільки здував пилюку щіткою (тикав ворсом в дирки , та дув для видуву)
СО не розбирав - бо температури залишаються адекватними і не побачив деградації.

Але я використовую їх як робочі девайси (софт Адоби) + піджав частоти процессорів, щоб вентіли менш маслали (10300 до 3,8, 4800 - 3).
Ще налаштував профілі єнергоспоживання під різни завдання - синій під макс автономність при блекаутах, білий - тільки підрізка частот проца, ред - нічого не чіпав, бо не використовую.
Іноді граю в ігри - так там обмежив ліміт ФПС залежно від гри - в Вальхейм 55 кадрів, в економ\пошаг стратежках і під 40. Бо при 144герц єкранах відяшка маслає.

По розмірам термоінтерфейсів - доведеться зайти на оркський 4пда в тему Легіонів вашого року і найти\запитати розміри на вашу комплектацію, бо в різних комплектаціях проца\відео - різна СО.

А так норм ноути - але якщо гоняти в ред режимі , та під макс фпс\навантаженні , то це як і любий такий девайс - на роки 2-3, бо 80-90+ температури все одно щось піджарять. :lamer:
helish
Member

Евгений King: 14.02.2024 11:47 Свій 2021й Легіон обслуговував Honeywell 7950 та 607 Laird після закінчення терміну гарантії, бо температури поповзли, і він спокійно після обслуговування в мене ще рік відпахав, при тому що майже кожен день грав у Apex або щось інше. На момент коли обслуговував з рідких прокладок був тільки 607 Laird, аби робив це зараз взяв би Honeywell HT10000.
Температури були ОК, чи все було ок з рідкою прокладкою - не знаю, бо вдруге я його не розбирав/не обслуговував.
Стосовно обслуговувати двічі на рік - ну не знаю, рідка прокладка мінімум роки 3 служить і з нею все ок, а втрати властивостей Honeywell 7950 я не помітив, то ж навіщо ГА ?
При обслуговуванні твердою прокладкою мінімальна помилка і отримаєте за пару міс кирпичину або прижим CPU/GPU буде поганий, то ж навіщо мучитись?
Зара в користуванні є Legion 2022 до нього ще не ліз, оце мабуть вже пора, то думаю про Honeywell 7950 + HT10000

Відправлено через 15 хвилин 56 секунд:
helish: 14.02.2024 10:05 какая толщина оптимальна ? :idea:
Там різні товщини прокладки на всіх елемантах, плюс до всього ще й по заводу кілька прокладок товща ніж мали були а кілька тонші що не дцістають/не вистачає прижиму, тому або підбирати методом тику все і передивлятись 10 тонн роликів хто як робив, або рідку пірамідами навалити і покласти болта на це все. Та й навіть 607 Laird краще ніж наймодніша тверда, що доказують тести в трубі
Окей спасибо, тогда буду брать нт10000 :beer:
Евгений King
Member

Klon: 14.02.2024 12:11 маю два Легіона 5 2020 року - 10300н+1650ти , 4800+2060
тільки здував пилюку щіткою (тикав ворсом в дирки , та дув для видуву)
СО не розбирав - бо температури залишаються адекватними і не побачив деградації.

Але я використовую їх як робочі девайси (софт Адоби) + піджав частоти процессорів, щоб вентіли менш маслали (10300 до 3,8, 4800 - 3).
Ще налаштував профілі єнергоспоживання під різни завдання - синій під макс автономність при блекаутах, білий - тільки підрізка частот проца, ред - нічого не чіпав, бо не використовую.
Іноді граю в ігри - так там обмежив ліміт ФПС залежно від гри - в Вальхейм 55 кадрів, в економ\пошаг стратежках і під 40. Бо при 144герц єкранах відяшка маслає.

По розмірам термоінтерфейсів - доведеться зайти на оркський 4пда в тему Легіонів вашого року і найти\запитати розміри на вашу комплектацію, бо в різних комплектаціях проца\відео - різна СО.

А так норм ноути - але якщо гоняти в ред режимі , та під макс фпс\навантаженні , то це як і любий такий девайс - на роки 2-3, бо 80-90+ температури все одно щось піджарять. :lamer:
Маячня!
Для чистки ноута треба балон ситисненого повітря і все, просто продувати чітко раз на ~2 міс і не в довший термін, аби пилюва не встигала в "войлок" збиватись. Якщо нема впевненості в якості кульків і їх обв'язки в ноуті то прижимати їх через отвір блокуючи їх рух на момент продувки. Гарний тиск мають балони - High Tech Aerosol HTA Dust Off 750 мл. Це якраз те що треба, як на мене, і не за сильно і не слабко.
Тикати кудись щось там ворсом/щітками то трохи тема на лінивого, коли момент більш простих рішень був давно упущений і треба розбирати для чистки...
Стосовно режимів - там є манесенький нюанс, зі зміною режиму міняються і TDP/TGP проца та карти, тому для реально пограти тільки червоний або кастом (рожевий на Legion від 2021 року).
Загалом я юзав у себе 2021 Legion 5 Pro 5800/32/3070 в наступних сценаріях:
- ультратихий, робота і легкі ігри, білий режим, 3.6Ггц CPU fix, 1550Мгц 0.8в GPU, в такому режимі температури не виходили навіть за 55 градусів, а рівень шуму не перевершував фоновий шум кімнати
- продуктивний, ігри в 2к 165Гц і близькому до того фпс, червоний або кастом режим, 3.8Ггц CPU fix, 1770Мгц 0.9v GPU, в такому режимі температури не виходили за 65 градусів, а рівень шуму не перешершував звичайний стаціонарний ПК. В теорії можна було і далі по частоті/напрузі GPU піти і вижати більше, але я тестую криві карт у TimeSpy/Firestrike, аби було точно стабільно при упорі в максимальний TGP.
Ну і стосовно що ноути не для ігор і навантажень, а що йому буде то якщо температури не більше 70 градусів то? Втомиться і помре з нудьги?
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Service: 14.02.2024 10:20Долговечность и игровые ноутбуки вещи не совместимые
MSI GT62 пропрацював 5 років в мене, при цьому Т-прокладки за весь час я не міняв ні разу, тільки пасту. Тепер працює у іншого власника.
Lenovo Y500 пропрацював 9 років, і тільки тому шо другий власник зовсім нічого не чистив, радіатор був забитий.
Lenovo Z575 купував у 2011 році, падав в тонкій сумці ребром на східці у в під'їзді. Трохи пом'яло корпус збоку і кришку, матриця ціла. Досі працює у 2-гого власника.
спойлер
Изображение
Отправлено спустя 18 минут 34 секунды:
Евгений King: 14.02.2024 14:54Маячня!
Для чистки ноута треба балон ситисненого повітря і все
Маячня. Для чистки ноута треба розібрати ноут, зняти СО, почистити радіатори і вентилятори
Евгений King
Member

Lucas55: 14.02.2024 15:41 Маячня. Для чистки ноута треба розібрати ноут, зняти СО, почистити радіатори і вентилятори
Ну для старих ноутів то може актуально, Legion від 2021 року легко чиститься стисненим повітрям і це дійсно ефективно.
Після року використання і чистки виключно повітрям я обслуговував свій Legion 5 PRO, міняв пасту і прокладки, і в середині було все ок, коли підняв радіатор і обдивився все - все було в нормальному стані, жодних збитих шматків пилу, то ж навіщо для чистки девайсу лізти кожен раз в нього питання відкрите. Так, звісно коли я його обслуговував, я все пошоркав м'якенькою кистю і нормально продув, що прямо муха не сиділа, це зрозуміло, але навіщо лізти кожен раз?
Lucas55
Member
Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Евгений King: 14.02.2024 16:02 але навіщо лізти кожен раз?
якшо продуть - може і не треба. Якшо почистити - тоді треба :)
Ответить