Память для AMD Ryzen

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

Aca

:facepalm:
Я констатировал факт.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

Melofon: 17.11.2022 21:08 Aca
Если втыкнул и забыл то тем более не ту память выбрал, надо было брать минимум 3600мгц XMP, а в идеале 3800мгц, ограничил производительность процессора памятью, поспешил не дождавшись ответа, молодец, делай ошибки и дальше не советуясь :gigi:
Плашок на 3800мгц майже немає толкових. Тим паче за нормальний прайс.
3600мгц двуранг для "втикнув і забув" - треба шукати, бо ніде цю інфу не пишуть. Треба купляти і дивитись на плашки при отриманні.
3600с18 одноранг на якихось Hynix MJR (з tRFC=990) в ігорях будуть точно не краще за 3200с16 двуранг.
Melofon: 17.11.2022 19:53
Aca: 17.11.2022 19:42 Crucial Ballistix Sport LT 2x16GB DDR4-3200 (Gray) BLS2K16G4D32AESB
3200мгц 16-18-18-36, Двуранг
Память нормальная, среднячёк, но не факт что с неё можно выжать хорошие тайминги, лишь бы взяла 3800, но если гнались за дешевизной то пойдёт.
Якщо не знаєте цю оперативку, то краше не пишіть :facepalm:
Crucial Ballistix AES до 3800cl16 розганяються всі комплекти B-) Різніця деяка є у вольтажі і незначних відмінностях у третичках. Які я перевіряю перед продажем.
Більше того можна просто втикнути 6 параметрів в біосі - 3600 16-19-16-36 1.35в (без додаткових налаштувань) і вона буде працювати швидше ніж всі комплекти 3600мгц окрім як на чіпах бідай з 16-16-16 таймінгами.
Тобто Aca, якщо захоче, то зможе ще десь +10-15% додати в ігорях при бажанні трохи поколупатися в біосі. :rotate:
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

a_z_z_y

Найти хорошие двуранг комплекты проще простого если знаешь как выбирать, что за бред, сейчас практически все новые комплекты 16х2 имеют двуранг, а если уж попалась не двуранг не вижу проблемы просто вернуть или заменить, а раз не так в себе уверенны то можно взять и б/у на проверенной b-die тут же у нас на форуме, я знаю что за память AES, не все они могут то что вы говорите, недавно я брал другу такую и у него она не смогла на 3800 в cl16 а взяла только на cl18, и она даже не смогла выше 3800 взять как он хотел для своего 5600g, у него тоже комплект был на 3200.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

Melofon: 18.11.2022 09:37 a_z_z_y

Найти хорошие двуранг комплекты проще простого если знаешь как выбирать, что за бред, сейчас практически все новые комплекты 16х2 имеют двуранг, а если уж попалась не двуранг не вижу проблемы просто вернуть или заменить, а раз не так в себе уверенны то можно взять и б/у на проверенной b-die тут же у нас на форуме, я знаю что за память AES, не все они могут то что вы говорите, недавно я брал другу такую и у него она не смогла на 3800 в cl16 а взяла только на cl18, и она даже не смогла выше 3800 взять как он хотел для своего 5600g, у него тоже комплект был на 3200.
За останні декілька років всі виробники чіпів випустили 16гбіт чіпи. Тобто якраз на модуль 16Гбайт їх 8 штук паяють і виходить одноранговий модуль. Собівартіть їх таких плашек менша ніж з 8гбіт чипами, тому такі плашки зараз дуже розповсюджені. Більш того - можна на 8Гб модулях їх знайти. Яскравий приклад Crucial CT8G4DFRA32A (3200Мгц сл22 1.2в). Додам ще що серія Ballistix U4 2х16гб комплекти теж трапляються на 16гбіт rev.B чіпах і це теж не поодинокі випадки!
Ще факт - відкриваю хотлайн, беру перші кінгстони 2х16гб на 3600мгц - FURY Beast (F436C18BBK2/32). Ось їх даташіт де вказано - 1Rx8, memory module, based on eight 2G x 8-bit FBGA components per module.

Бідаї як були дорогими так їми і залишаться, бо це безкомпомісна цацка оперативка для оверклокера на будьякій платформі с ддр4 :super:

Стосовно AES плашек - в мене через руки пройшло 5+ комплектів як 2х16гб, так і 4х8гб з 3000 та 3200мгц ХМР. Всі взяли 3800сл16.
Якщо у вас щось не женеться то може не в плашках справа? Є ще материнка, кривий біос, ... ;)
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

a_z_z_y

Да бидай обычно дорогие, но как по мне они того стоят, поэтому я себе их и взял :super:
И ту память на AES не я гнал а кореш, вроде калькулятором пользовался и просто сам пробовал по разному, но у него не вышло, мать там нормальная в принципе - ASUS TUF GAMING B450M-PRO II и на ней же раньше получалось спокойно брать 4266 моими профильными бидаями, ту же частоту я на своей и использую.
waryag
Member
Аватар користувача
Звідки: Суми

Повідомлення

Подскажите, какую память взять под 5600 и мать (предположительно) Asus TUF Gaming B450M-Pro II? Думаю 2х16, с разгоном без фанатизма, возможно б/у

Відправлено через 2 години 24 хвилини 22 секунди:
П.С. Или брать DDR4 32GB (2x16GB) 3600 MHz Ripjaws V G.Skill (F4-3600C18D-32GVK) и не заморачиваться?
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

waryag: 01.12.2022 11:26 Подскажите, какую память взять под 5600 и мать (предположительно) Asus TUF Gaming B450M-Pro II? Думаю 2х16, с разгоном без фанатизма, возможно б/у
Оптимальні балістикси, звичайно
waryag: 01.12.2022 11:26 П.С. Или брать DDR4 32GB (2x16GB) 3600 MHz Ripjaws V G.Skill (F4-3600C18D-32GVK) и не заморачиваться?
Почитайте відгуки на хотлаіні G.Skill 32 GB (2x16GB) DDR4 3600 MHz Ripjaws V Classic Black (F4-3600C18D-32GVK):
саме ця пам'ять зарекомендувала себе ненайкращим чином, іноді відмовляється нормально працювати з Ryzen.
Треба домовитися із продавцем про повернення - у випадку якщо нормально не запрацює. за законом про захист прав споживачів маємо 14 днів на повернення (майже) будь-якого товару у випадку якщо не пошкоджений його товарний вигляд, але краще домовитись заздалегідь.
тобто придбав, акуратно розпакував, включив DOCP (XMP) у BIOS і зробив тест - запустити одночасно 16 hci memtest по 2 гіга кожний, та почекати кілька годин щоб не було помилок, якщо все гарно залишив собі.
XAMCTBO
Member
Аватар користувача

Повідомлення

waryag: 01.12.2022 11:26
П.С. Или брать DDR4 32GB (2x16GB) 3600 MHz Ripjaws V G.Skill (F4-3600C18D-32GVK) и не заморачиваться?
Ось вчора отримав з енко саме таку. Попалася на самсунг. Але якість просто ахтунг. З 8 чіпів прилягають до скотча 2 зліва і 2 з права, 4 центральні не прилягають ні до чого, але радіатор не дає нормально охолоджуватись. А ті що крайні накриті скотчем на 1/5 своєї довжини, тобто радіатор там не допомогає, а заважає, бо чіпи по факту голі. На райзені 3600 на дуже простенькій мамці msi b550 хмр завелося нормально.
спойлер
IMG_20221130_123003.jpg
waryag
Member
Аватар користувача
Звідки: Суми

Повідомлення

a_z_z_y, XAMCTBO

Дякую, буду пробувати gskill
waryag
Member
Аватар користувача
Звідки: Суми

Повідомлення

ХМР вроде заработал. Времени ганять тесты с графиком +2/-4 все равно нет, даже Винду старую оставил :shuffle:
maawal
Junior

Повідомлення

Подскажите, пожалуйста, не особо знающему юзеру - это нормальный результат? плашки 16-гиговые с xmp 3600 cl18 TDZAD432G3600HC18JDC01 . Менял только частоту озу, fclk и первички
спойлер
Зображення
Neposeda
Junior

Повідомлення

Вітаю!
Виникла проблема сумісністі мат. плати msi b450 gaming pro carbon ac з оперативною пам'яттю Kingston Fury DDR4-3200 32768 MB PC4-25600 (Kit of 2x16384) Beast Black (KF432C16BB1K2/32).
Біос новий. Сумісність перевіряв на сайті.
На дефолт скидав.
При виборі Profile 2 3200 кулера крутяться, але комп'ютер не завантажується, чорний екран. Не пищить. Діоди перевірок не світяться.
При виборі Profile 1 2400 завантажується.
На іншій материнській платі, пам'ять на 3200 працює відмінно.
При використанні пам'яті Corsair CMK16GX42B3200C16 на 3200 Профіль 2 працює добре.
Як налаштувати стабільну роботу пам'яті Kingston на частоті 3200,а може і більше на моїй материнській платі.
Буду дуже вдячний за інформацією і рекомендації.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

Neposeda
1. Заповніть профіль, ми тут не ванги.
2. Який проц в системі?
3. Пам'ять у 2 та 4 слотах стоїть?
4. Завантажте 2400мгц і зкиньте сюди дані по пам'яті з TyphoonBurner.
5. Спробуйте у біосі пункт "Memory try it!" з різними таймінгами.
6. Остання версія біосу може бути не самою кращою під ваш проц. Для старийх проців я б біос оновлював на останній на момент виходу наступного покоління.

У вас був 2х8гб комплект і ви оновились на 2х16гб - був одноранг, а став дворанг.
Можливо що у вас старий проц і його КП не тягне дворанг на 3200мгц з автоматичними налаштуваннями біосу.
man1242
Junior

Повідомлення

Є таке цікаве запитання, маю PRIME B550M-K з 4 слотами пам'яті де встановлено на разі лише 2х8gb 3800cl15(одноранг), маю намір узяти ще один набір для створення 4х8(32) як гадаєте зможе заводитись на тих же таймінгах у дворанговому стані ?
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

man1242: 19.12.2022 08:33 як гадаєте зможе заводитись на тих же таймінгах у дворанговому стані ?
Ще один думає що ми тут ванги на форумі... Неназваний проц з неназваною оперативкою... Або заведеться, або не заведеться. 50/50 :-P
man1242
Junior

Повідомлення

Пам'ять G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 4000 MHz Ripjaws V Classic Black хочу придбати аналогічного набору чи може ви порадите щось схоже
Камінь Ryzen 5600x PBO(only+CURVE).
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

man1242
Скрін з тайфуна для оперативки.
Ванга мод:У вас можливо Samsung b-die чіпи.
В такому випадку шукайте такий самий комплект на тих самих чіпах, отримаєте 4х8gb single rank режим. Буде те саме що й 2x16gb dual-rank.
По розгону думаю буде залежати від якості розводки ліній в материнці. Можливо 3800мгц вам не вийде покорити, а десь в районі 3600мгц зупинитися, але таймінги маєте тоді краще зажати.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

man1242
У вас Samsung b-die чіпи.
Рекомендації див. вище.
Але на 4000мгц з таймінгами 18-22-22-42 можуть попадатися інші чіпи. Це вам повезло! Так що наосліп купляти такий самий комплект - лотерея.
bonya
Member
Аватар користувача
Звідки: Kyiv

Повідомлення

Друзі, а шо тут по чіпам?
CMG32GX4M2D3600C18 https://hotline.ua/computer-moduli-pamy ... m2d3600c18
в b-die finder є тільки CMR32GX4M2F3600C18
Може це воно? :gigi:
Взагалі таке враження шо у цьому файндері переважно старі модулі, яких вже немає на ринку :spy:
Або порадьте під Райзен щось з наявного в Україні на самсі і не за всі гроші світу :beer:
Відповісти