Выбор оперативной памяти

Обсуждение оперативной памяти
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ray2000gt
Advanced Member
Звідки: Киев

Повідомлення

Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.

Статистика разгона ведется в отдельной ветке.

Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!

Зображення

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
vltk
Member
Звідки: Kyiv

Повідомлення

Denvys5
Спасибо, убрал + из объявы на покупку. Недельки две попробую словить 3600, не выйдет, возьму 3200. Про хайникс, что не надо, понимал.
Nagan
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Знатоки подскажите памят 64gb DDR4 3600 cl18 которые в теории можно ужать до cl16. Мать Aorus elite v2 проц Ryzen 5700x. Буду примного благодарен.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

Nagan
2x32гб Corsair 3600мгц за чіпах мікрон - шукай "ver" 3.40...3.44.
Отут детальніше про версії корсара і які там чіпи.
Перед покупкою (або на пошті) просиш оглянути упаковку і дивишся у вікошко версія яка плашек.
Nagan
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

a_z_z_y: 03.12.2023 22:46 Nagan
2x32гб Corsair 3600мгц за чіпах мікрон - шукай "ver" 3.40...3.44.
Дякую, буду шукати :super:
PhoenixTMS
Junior

Повідомлення

Вопрос знатокам.
Есть два кита.
3600 сл 14-15-15-35 1.45в
3200 сл 14-14-14-34 1.35в
Оба б-дай.
Какой лучше?
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

PhoenixTMS: 07.12.2023 08:27 3600 сл 14-15-15-35 1.45в
3200 сл 14-14-14-34 1.35в
Оба б-дай.
Какой лучше?
Це 2х8 чи 2х16гб ?
Потенційно - перший краще. Бо має більший перевірений частотний потенціал.
Ще залежить від того які саме модулі - з останніх серій чи випущені на початку ддр4.
PhoenixTMS
Junior

Повідомлення

a_z_z_y: 07.12.2023 11:59
PhoenixTMS: 07.12.2023 08:27 3600 сл 14-15-15-35 1.45в
3200 сл 14-14-14-34 1.35в
Оба б-дай.
Какой лучше?
Це 2х8 чи 2х16гб ?
Потенційно - перший краще. Бо має більший перевірений частотний потенціал.
Ще залежить від того які саме модулі - з останніх серій чи випущені на початку ддр4.
2х16
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

PhoenixTMS: 07.12.2023 12:26
a_z_z_y: 07.12.2023 11:59
Це 2х8 чи 2х16гб ?
Потенційно - перший краще. Бо має більший перевірений частотний потенціал.
Ще залежить від того які саме модулі - з останніх серій чи випущені на початку ддр4.
2х16
По 2х16 були непоодинокі випадки що 3200c14 не хотіла їхати вище 3600мгц.
qzack
Junior

Повідомлення

Вітаю!

Маю 4 планки по 4Гб частотою 2400 МГц (Kingston DDR3-2400 HyperX Genesis 16Gb PC3-19200 (Kit of 4x4Gb) KHX24C11K4/16X),
материнська плата Asus Rampage IV Formula,
проц Intel Core i7-3930K (LGA2011).

Хочу проапгрейдитись, вийнявши дві планки по 4Гб і замість них додати дві планки по 8Гб. Тобто щоб стало 2х4Гб + 2х8Гб = 24Гб.
Вони обов'язково повинні бути в тих же частотатах, що і моя стара пам'ять?
І що, якщо інша пара пам'яті буде, наприклад, частотою 1600 МГц?
Як правильно зробити у моєму випадку?
Pathfinder
Member
Аватар користувача
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

qzack
Не робити зоопарк, а взяти 2х16.
Як зоопарк буде працювати невідомо, найгірше на частоті 1333 або найповільнішої планки. Все інше розганяти ручками і лотерея.
До речі ваші 4х4 зараз на якій частоті працюють?
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

Pathfinder: 08.12.2023 19:13 qzack
Не робити зоопарк, а взяти 2х16.
Стосовно зоопарку - підтримую. Але йому 4х8гб треба - QuadChannel на LGA2011 :super:
Мамка гарна, можна оперативу гнати знатно, аби то проц тримав.
qzack
Junior

Повідомлення

Pathfinder
Я в цьому "блондинка", тож не знаю. Але скріншот зробив.
Дивлюся, щось герці взагалі нижче за плінтус.

Колись, коли купив цей комп, щось там розганяв, але за стільки років все забув, бо все влаштовувало і без розгонів.
А зараз знову "потягнуло" на зміни)


a_z_z_y
a_z_z_y: 08.12.2023 19:29 Стосовно зоопарку - підтримую. Але йому 4х8гб треба - QuadChannel на LGA2011 :super:
Мамка гарна, можна оперативу гнати знатно, аби то проц тримав.
4 по 8 Гб ... оу ...
Бачу, люди продають 1866MHz ... суцільні витрати ;)
Востаннє редагувалось 08.12.2023 20:22 користувачем qzack, всього редагувалось 1 раз.
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

qzack
Скріншот з SPD сторінкою, а вам треба "Чіпсет" :gigi:
У вас проц 2133мгц має спокійно тримати. Так що я б дивився в сторону таких плашек.
qzack
Junior

Повідомлення

a_z_z_y
Ще скрін
То що мені робити? )

Доречи в BIOS там куча налаштувань-пресетов, але лячно то все)
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

qzack: 08.12.2023 20:30То що мені робити? )
Варіант ізі:
1. Купити 4х8гб з ХМР профілем 2133мгц.
2. Ввімкнути ХМР в біосі.

Варіант складно:
1. читати теми які 8гб плашки краще гонються
2. шукати+купляти специфічні плашки на форумі/олх
3. Вмикати в біосі режим Manual, виставляти частоти, вольтажі, таймінги.
4. Тестувати стабільність, повертатися на п.3 якщо є помилки.

За вимучений варіант "складно" можна навіть отримати 4 місце на hwbot. Оперативка працювала на 2346мгц 8-11-7-27.
спойлер
Зображення
В мене і 2666мгц 8-13-8-30 працювало, але проц гірше розгонявся.
спойлер
Зображення
qzack
Junior

Повідомлення

a_z_z_y: 08.12.2023 20:52
Варіант ізі:
1. Купити 4х8гб з ХМР профілем 2133мгц.
2. Ввімкнути ХМР в біосі.
А як мені дізнатися, що пам'ять, яку продають на олх, підтримує ХМР?
a_z_z_y: 08.12.2023 20:52 Варіант складно:
1. читати теми які 8гб плашки краще гонються
2. шукати+купляти специфічні плашки на форумі/олх
3. Вмикати в біосі режим Manual, виставляти частоти, вольтажі, таймінги.
4. Тестувати стабільність, повертатися на п.3 якщо є помилки.
Це не мій варіант.
Я колись запустив на цьому компі розгон процесора, натиснув "Екстрим пресет" , то .... проц розігнався до 5000+ і комп'ютер вирубився та не включався.
На ранок, щоправда, увімкнувся. З того часу я не сивію :laugh:

А якщо чесно – така заміна 16Гб на 32Гб матиме помітний не озброєним оком результат, наприклад, при рендері відео?
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

qzack: 08.12.2023 21:35 А як мені дізнатися, що пам'ять, яку продають на олх, підтримує ХМР?
Зазвичай те що пишуть на плашках то і буде ХМР профіль. Тобто максимальна частота яка ніби гарантуеться.
qzack: 08.12.2023 21:35
a_z_z_y: 08.12.2023 20:52 Варіант складно:
1. читати теми які 8гб плашки краще гонються
2. шукати+купляти специфічні плашки на форумі/олх
3. Вмикати в біосі режим Manual, виставляти частоти, вольтажі, таймінги.
4. Тестувати стабільність, повертатися на п.3 якщо є помилки.
Це не мій варіант.
Я колись запустив на цьому компі розгон процесора, натиснув "Екстрим пресет" , то .... проц розігнався до 5000+ і комп'ютер вирубився та не включався.
На ранок, щоправда, увімкнувся. З того часу я не сивію :laugh:

А якщо чесно – така заміна 16Гб на 32Гб матиме помітний не озброєним оком результат, наприклад, при рендері відео?
"Press button to overclock" - сильно :gigi:

Стосовни чи вистачає вам оперативки - просто подивіться на її завантаженість і настільки у вас шуршить своп (на ссд?) при "рендері відео".
Pathfinder
Member
Аватар користувача
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

a_z_z_y
Про читориканал шось упустив. Але чи буде він працювати з вінігретом об'єму?
qzack
Спробуйте такі ввімнкути XMP Це не процессор, може працювати але якщо не тягне то помилки будуть. Це рекомендовані частоти памяті для інтел платформ.

Судячи по таймінгам на скрині, 9ки, це навряд чи 2133 тому від ХМП повинно відчуватися якщо це 1800 чи 1600 частота у вас. Але не прям вау еффект.
А як мені дізнатися, що пам'ять, яку продають на олх, підтримує ХМР?
Подивіться тут на барахолці. продавець може написати.
qzack
Junior

Повідомлення

Pathfinder: 08.12.2023 23:07 Спробуйте такі ввімнкути XMP Це не процессор, може працювати але якщо не тягне то помилки будуть. Це рекомендовані частоти памяті для інтел платформ.
Судячи по таймінгам на скрині, 9ки, це навряд чи 2133 тому від ХМП повинно відчуватися якщо це 1800 чи 1600 частота у вас. Але не прям вау еффект.

Увімкнув у біосі XMP.
До речі, сьогодні взагалі вперше дізнався від Вас, Pathfinder та a_z_z_y про існування такого "режиму".
Скріншот після перезавантаження компа.

Відправлено через 14 хвилин 50 секунд:
Pathfinder: 08.12.2023 23:07 Подивіться тут на барахолці. продавець може написати.
Все, що я дивився на олх в ціні по 550-600 грн за 8Гб, не має підтримки ХМП :-/

Ще якийсь тест у паніці :rotate:
спойлер
XMP Profile #1: D3-2400 CL11-13-13 @1.65V
тест.jpg
a_z_z_y
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ-Черкаси

Повідомлення

qzack: 09.12.2023 00:02 Все, що я дивився на олх в ціні по 550-600 грн за 8Гб, не має підтримки ХМП :-/
Я вас здивую, но всі ддр3 плашки вище 1333/1600мгц - то вже ХМР профіль :lol:
спойлер
Зображення
Навіть 1600мгц іноді буває ХМР, бо таймінги піджаті пропонуються
спойлер
Зображення
Взагалі на плашках пишеться частота+тамінги від того і відштовхуйтеся.
qzack: 09.12.2023 00:02 Увімкнув у біосі XMP.
До речі, сьогодні взагалі вперше дізнався від Вас, Pathfinder та a_z_z_y про існування такого "режиму".
Дуже дивно мати 2400мгц, можна сказати топову оперативу і сидіти в дефолті :facepalm:
Відповісти