Останні статті і огляди
Новини
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
-
cpuboss
Member
Вот так , врываются дошколята с аргументацией. И потом минусят каждое сообщение. Вот тогда, я и написал про "менталитет школьника".feniks_tm: ↑ 03.07.2022 18:20Не знаю на який фіг
-
feniks_tm
Member
Знову ти за своє З приводу райзена, ну посидів я на 5900X, пересів на 12700KF і не бачу для себе жодного аргумента на користь 5900х. Хіба що тільки те, що зараз він коштує значно дешевше, чим був раніше. 12700KF + b660 в продуктивності нічим не гірше колишнього 5900X+x570, при цьому холодніше і з меншим TDP при фактичнмоу використанні. А по грошам 12700KF + b660 встали майже в стільки само, як продаж уже б/ушних 5900X+X570i, так що ні разу не жалію.cpuboss: ↑ 03.07.2022 18:24Вот так , врываются дошколята с аргументацией.feniks_tm: ↑ 03.07.2022 18:20Не знаю на який фіг
-
cpuboss
Member
feniks_tm
Что ты с этим тдп везде. У тебя электричество дороже чем у всех или кулера нормального нет?
Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
feniks_tm
Зачем тебе х570 я конечно же не знаю. Если то же самое можно было бы и на б550 организовать.
Что ты с этим тдп везде. У тебя электричество дороже чем у всех или кулера нормального нет?
Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
feniks_tm
Зачем тебе х570 я конечно же не знаю. Если то же самое можно было бы и на б550 организовать.
-
feniks_tm
Member
cpuboss
Банальне порівняння лоб в лоб. До споживання мені якось все одно, а от різниця в температурах таки бісить. Давай все таки закриємо цей дискус, тема все таки про вибір оперативи. Та й початково мети "ціна/фпс" у мене не було, на що ти так сильно давиш, скоріше стояло питання раціональності покупки тієї чи іншої плати.
Банальне порівняння лоб в лоб. До споживання мені якось все одно, а от різниця в температурах таки бісить. Давай все таки закриємо цей дискус, тема все таки про вибір оперативи. Та й початково мети "ціна/фпс" у мене не було, на що ти так сильно давиш, скоріше стояло питання раціональності покупки тієї чи іншої плати.
-
cpuboss
Member
feniks_tm
Всегда есть что то что реагирует лучше на амд или интел. Но по факту комплект амд+ плата был дешевле. Сейчас вроде платы подорожали.
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
feniks_tm
Ну так на тот момент б550 самые интересные платы. И я не против, прекратить.
Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
Чипсет 1700 был тогда оверпрайс. И сейчас не особо дружелюбен.
Всегда есть что то что реагирует лучше на амд или интел. Но по факту комплект амд+ плата был дешевле. Сейчас вроде платы подорожали.
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
feniks_tm
Ну так на тот момент б550 самые интересные платы. И я не против, прекратить.
Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
Чипсет 1700 был тогда оверпрайс. И сейчас не особо дружелюбен.
-
feniks_tm
Member
На момент покупки 5900X - ні. Тоді ціни на проц стартували від 17-18к, 12700 брався за 13200, 5900X встиг продати за 13, потім уже нові можна було урвати дешевше. По платі я вже точно не помню, чому саме брав x570i strix, чи то різниця між b550 була мінімальна в ціні, чи банально то була єдина доска, яку можна було отримати на наступний день, вже не пам'ятаю. Такий же асус але b550i був би справді цікавіше.cpuboss: ↑ 03.07.2022 18:37 Но по факту комплект амд+ плата был дешевле.
-
cpuboss
Member
feniks_tm
Вообще у амд был крайне низкий порог входа, так как были дешманские b350-450 платы. Многие не рассматривали из-за отсутсвия псие4. А зря. Лоу кост самый что ни на есть.
Вообще у амд был крайне низкий порог входа, так как были дешманские b350-450 платы. Многие не рассматривали из-за отсутсвия псие4. А зря. Лоу кост самый что ни на есть.
-
feniks_tm
Member
Ну тут потрібно розуміти, що b350-450 варіант тільки тоді, коли ти уже на них сидиш з попереднім поколінням райзена, аби можна було одразу оновити біос. Ну або ти береш її з рук уже прошитою. Брати новою, а потім маятись з оновленням біоса, то так собі історія, враховуючи, що b550 не сильно дорожче, але пропонують більший функціонал. Та й суб'єктивно на мій погляд залишати початкові b350-b450 під проци вище 5600x так собі історія. Тоді мало хто брав топові плати, в основному брали всякі огризки типу гіг S2H чи як їх там.cpuboss: ↑ 03.07.2022 18:44 feniks_tm
-
cpuboss
Member
feniks_tm
Это вначале, потом платы были б350 мах, б450 с новыми биосами. И шить было не надо. Можно новую брать. А до этого были даже магазины, что обновляли биос без б. Если бы я был готов доплачивать. Наверное было бы что то типа б450-550 и 5600х. Но мне и так норм. Взял зато м2 ссд еще в те же деньги и оперу.
Асус тuf b450 pro gaming по 2700-2800 были. Отличная плата. Даже 5900 можно было бы поставить.
Отправлено спустя 1 минуту 10 секунд:
Кстати лучше моей платы. Хотя ценник примерно один и тот же.
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
Кстати вопрос, у тебя гига завышает напряжения?
Это вначале, потом платы были б350 мах, б450 с новыми биосами. И шить было не надо. Можно новую брать. А до этого были даже магазины, что обновляли биос без б. Если бы я был готов доплачивать. Наверное было бы что то типа б450-550 и 5600х. Но мне и так норм. Взял зато м2 ссд еще в те же деньги и оперу.
Асус тuf b450 pro gaming по 2700-2800 были. Отличная плата. Даже 5900 можно было бы поставить.
Отправлено спустя 1 минуту 10 секунд:
Кстати лучше моей платы. Хотя ценник примерно один и тот же.
Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
Кстати вопрос, у тебя гига завышает напряжения?
-
feniks_tm
Member
cpuboss
По оперативі десь 0.015 накидує зверху. По процу не знаю, бо стоїть на адаптивці.
По оперативі десь 0.015 накидує зверху. По процу не знаю, бо стоїть на адаптивці.
-
cpuboss
Member
feniks_tm
У меня тоже на 0.02 больше чем нужно. По опере. Проц тоже не трогал. Ну память пришлось вручную ставить напряжение . Бо хмп браковало. Но вроде IO/SA завышает ещё. Но проблем с этим нет.
У меня тоже на 0.02 больше чем нужно. По опере. Проц тоже не трогал. Ну память пришлось вручную ставить напряжение . Бо хмп браковало. Но вроде IO/SA завышает ещё. Но проблем с этим нет.
-
snapdragon999
Member
Я не понимаю вообще какой смысл брать 12 поколение на ддр4, ещё и дороже на прилично чем 10 или 11. Если брать 12 то на ддр5, ддр4 уже прошлое. На ддр4 тоже мертвый чипсет получается, надо менять мать и память, так лучше продать проц и купить 13 поколение, смысла апгрейда нет на 12.А если 13 будет на 1700 сокете, то те кто купил на ддр5 смогут всего лишь проц поменять в дальнейшем.Так что беспонтовая идея брать такой комплект сейчас.Даже если будет другой сокет, то по крайней мере память останется ддр5, не думаю что перескочат резко на ддр6.feniks_tm: ↑ 03.07.2022 19:08 cpuboss
-
feniks_tm
Member
А в 13 поколінні щось принципово нове буде? Просто накинуть Е-ядер, в іграх вони бусту не дадуть. Це зараз ддр5 уже приблизилась по ціні до ддр4(раніше різниця була двох-трьохкратна) , але все одно 5000-6000МГц якось не сильно цікаво, я особисто для себе чекатиму 8000+, а поки що нічим не краще добротної ддр4, за рідкими виключенням окремого софта і ігр.snapdragon999: ↑ 03.07.2022 22:38Я не понимаю вообще какой смысл брать 12 поколение на ддр4, ещё и дороже на прилично чем 10 или 11. Если брать 12 то на ддр5, ддр4 уже прошлое. На ддр4 тоже мертвый чипсет получается, надо менять мать и память, так лучше продать проц и купить 13 поколение, смысла апгрейда нет на 12.А если 13 будет на 1700 сокете, то те кто купил на ддр5 смогут всего лишь проц поменять в дальнейшем.Так что беспонтовая идея брать такой комплект сейчас.Даже если будет другой сокет, то по крайней мере память останется ддр5, не думаю что перескочат резко на ддр6.feniks_tm: ↑ 03.07.2022 19:08 cpuboss
-
snapdragon999
Member
feniks_tm: ↑ 03.07.2022 23:02А в 13 поколінні щось принципово нове буде? Просто накинуть Е-ядер, в іграх вони бусту не дадуть. Це зараз ддр5 уже приблизилась по ціні до ддр4(раніше різниця була двох-трьохкратна) , але все одно 5000-6000МГц якось не сильно цікаво, я особисто для себе чекатиму 8000+, а поки що нічим не краще добротної ддр4, за рідкими виключенням окремого софта і ігр.snapdragon999: ↑ 03.07.2022 22:38
Я не понимаю вообще какой смысл брать 12 поколение на ддр4, ещё и дороже на прилично чем 10 или 11. Если брать 12 то на ддр5, ддр4 уже прошлое. На ддр4 тоже мертвый чипсет получается, надо менять мать и память, так лучше продать проц и купить 13 поколение, смысла апгрейда нет на 12.А если 13 будет на 1700 сокете, то те кто купил на ддр5 смогут всего лишь проц поменять в дальнейшем.Так что беспонтовая идея брать такой комплект сейчас.Даже если будет другой сокет, то по крайней мере память останется ддр5, не думаю что перескочат резко на ддр6.
12 поколение интересно начиная с 12600к,остальное те же яйца. Лучше разницу в стоимости добавить на карту, профит будет больше. Вот смотри, я хочу мать например strix b560 gaming g, с хорошим звуком и вайфай, такая же мать b660 уже идёт на ддр5, то есть сразу стоимость увеличивается конкретно, а на ддр4 подобное я не видел, звук галимый какой то без усилителей, без вайфая,блютуза, дешманство будет за те деньги что можно взять на 11 поколении
-
feniks_tm
Member
Беріть, хто вам мішає. Ваш свідомий вибір, не бачу сенсу щось доказувати в користь того чи іншого, все одно всі остануться при своїй думці. Перелічені звуковуха/вафля+блютуз перекриваються картами розширенням, що буде мінімум на дві голови вище того, що стоїть беспосередньо на материнці, але то вже справа кожного, що йому потрібно від материнки. ATX/mATX, то не ITX, завжди є можливість додати необхідного функціоналу картами розширення.snapdragon999: ↑ 03.07.2022 23:08feniks_tm: ↑ 03.07.2022 23:02
А в 13 поколінні щось принципово нове буде? Просто накинуть Е-ядер, в іграх вони бусту не дадуть. Це зараз ддр5 уже приблизилась по ціні до ддр4(раніше різниця була двох-трьохкратна) , але все одно 5000-6000МГц якось не сильно цікаво, я особисто для себе чекатиму 8000+, а поки що нічим не краще добротної ддр4, за рідкими виключенням окремого софта і ігр.
12 поколение интересно начиная с 12600к,остальное те же яйца. Лучше разницу в стоимости добавить на карту, профит будет больше. Вот смотри, я хочу мать например strix b560 gaming g, с хорошим звуком и вайфай, такая же мать b660 уже идёт на ддр5, то есть сразу стоимость увеличивается конкретно, а на ддр4 подобное я не видел, звук галимый какой то без усилителей, без вайфая,блютуза, дешманство будет за те деньги что можно взять на 11 поколении
-
a_z_z_y
Member
Хлопці, кінчайте оффтоп яка платформа і наскільки краще, та скільки грошей вкидату в відяху!
В цій темі оперативку обговорюють!
В цій темі оперативку обговорюють!
-
snapdragon999
Member
На дві голови вище,це ще гроші немалі.feniks_tm: ↑ 03.07.2022 23:20Беріть, хто вам мішає. Ваш свідомий вибір, не бачу сенсу щось доказувати в користь того чи іншого, все одно всі остануться при своїй думці. Перелічені звуковуха/вафля+блютуз перекриваються картами розширенням, що буде мінімум на дві голови вище того, що стоїть беспосередньо на материнці, але то вже справа кожного, що йому потрібно від материнки. ATX/mATX, то не ITX, завжди є можливість додати необхідного функціоналу картами розширення.snapdragon999: ↑ 03.07.2022 23:08
-
Zak_Preston
Member
Доброго ранку! Наразі маю ноутбук з розпаяними 16ГБ RAM (1-ранговий CL22 модуль від Samsung):
При цьому є варіанти з Exceleram, Goodram, Apacer або навіть Kingston за 1700-2300грн, які ледь не 2 рази дешевші та начебто мають ті самі специфікації (1Rx8, CL22, 3200MHz, 1.2v). Оверклокати ноут -- нонсенс, до того ж майже неможливо, тому чи є сенс зекономити чи все ж таки взяти "брендову" пам'ять?
Варіанти з Хотлайну:
- спойлер
- Memory Devices / DIMM 0 ]
Memory Device Properties:
Form Factor SODIMM
Type DDR4
Type Detail Synchronous, Unbuffered
Size 16 GB
Max. Clock Speed 3200 MT/s
Current Clock Speed 3200 MT/s
Total Width 64-bit
Data Width 64-bit
Ranks 1
Min. Voltage 1.200 V
Max. Voltage 1.200 V
Current Voltage 1.200 V
Device Locator DIMM 0
Bank Locator P0 CHANNEL A
Manufacturer Samsung
Serial Number 00000000
Part Number M471A2G44AM0-CWE
Memory Technology DRAM
Memory Operating Modes Volatile Memory
Firmware Version Unknown
Module Manufacturer ID CE80h
Volatile Size 16 GB
При цьому є варіанти з Exceleram, Goodram, Apacer або навіть Kingston за 1700-2300грн, які ледь не 2 рази дешевші та начебто мають ті самі специфікації (1Rx8, CL22, 3200MHz, 1.2v). Оверклокати ноут -- нонсенс, до того ж майже неможливо, тому чи є сенс зекономити чи все ж таки взяти "брендову" пам'ять?
Варіанти з Хотлайну:
-
lewerlin
Member
Якщо в обох ноутах планки однакові, то я бачу сенс з одного переставити в другий, а натомість вставити комплектZak_Preston: ↑ 04.07.2022 12:13враховуючи, що таких ноута в сім'ї 2,
Zak_Preston: ↑ 04.07.2022 12:13варіанти з Exceleram, Goodram, Apacer або навіть Kingston
-
Zak_Preston
Member
В обох ноутах 1 слот розпаяний на 16ГБ 1-рангової пам'яті, а другий вільний -- тому переставити не вийде, на превеликий жальlewerlin: ↑ 04.07.2022 13:47Якщо в обох ноутах планки однакові, то я бачу сенс з одного переставити в другий, а натомість вставити комплектZak_Preston: ↑ 04.07.2022 12:13враховуючи, що таких ноута в сім'ї 2,Zak_Preston: ↑ 04.07.2022 12:13варіанти з Exceleram, Goodram, Apacer або навіть Kingston