Останні статті і огляди
Новини
Разгон памяти
-
SVVAT
Member
a_z_z_y
В мене був другий комплект на C-Die
Всі до купи два різних комплекти мп без проблем тримала 4000сл 19..але доводилося ставити напругу для всіх загальну 1.38-1.4v здається..не пам'ятаю вже..тоді було стабільно..
Тобто більш слабшому комплекту,прийшлось підвищувати напругу,що відображалося на температурах під 42градуси..щось таке..
Тому й задумався..чи не потягне за собою більш залежний від напруги комплект підвищення загального вольтажу,для стабільної роботи..?..мій комплект не переживе 1.5в вочевидь..
І перевірити немає змоги,пам'ять на лох юа..на НП тести не проженеш..
В мене був другий комплект на C-Die
Всі до купи два різних комплекти мп без проблем тримала 4000сл 19..але доводилося ставити напругу для всіх загальну 1.38-1.4v здається..не пам'ятаю вже..тоді було стабільно..
Тобто більш слабшому комплекту,прийшлось підвищувати напругу,що відображалося на температурах під 42градуси..щось таке..
Тому й задумався..чи не потягне за собою більш залежний від напруги комплект підвищення загального вольтажу,для стабільної роботи..?..мій комплект не переживе 1.5в вочевидь..
І перевірити немає змоги,пам'ять на лох юа..на НП тести не проженеш..
-
a_z_z_y
Member
SVVAT
Samsung b-die при розслаблених таймінгах буде жерти вочевидь набагато меньше ніж 1.5в.
Напругу загальну треба буде виставляти по більш слабшому комплекту, точніше навіть по слабшій плашці оперативи.
Не бачу проблеми у 1.4в при адекватних температурах.
Samsung b-die при розслаблених таймінгах буде жерти вочевидь набагато меньше ніж 1.5в.
Напругу загальну треба буде виставляти по більш слабшому комплекту, точніше навіть по слабшій плашці оперативи.
Не бачу проблеми у 1.4в при адекватних температурах.
-
BotVasya
Member
Допоможіть будь ласка з разгоном ось такої пам'яті IRX3200D464L16SA/8G
чипи стоять такі: NT5AD1024M8A3-GZ
материнська плата ASUS A320M-A
проц Ryzen 5 3400G
Зміг запустити на 3200 з таймінгами 16-18-18-36-56 (CL, tRCD, tRP, tRAS, tRC) при 1.35в
На 3400 стабільність є тільки з 20-22-22...
Дуже незадоволений латентністю та загальною швидкістю.
Підкажіть чи можна витиснути з неї більше чи краще міняти пам'ять?
чипи стоять такі: NT5AD1024M8A3-GZ
материнська плата ASUS A320M-A
проц Ryzen 5 3400G
Зміг запустити на 3200 з таймінгами 16-18-18-36-56 (CL, tRCD, tRP, tRAS, tRC) при 1.35в
На 3400 стабільність є тільки з 20-22-22...
Дуже незадоволений латентністю та загальною швидкістю.
Підкажіть чи можна витиснути з неї більше чи краще міняти пам'ять?
-
ASTON
Member
BotVasya
Ну якщо це максимум, то пам'ять реальний шлак. Вибач
Ну якщо це максимум, то пам'ять реальний шлак. Вибач
-
l-m
Member
Ну, я б не був настільки категоричним. На b-die є комплекти навіть з заводськими 1.55В та довічною гарантією при цьому.SVVAT: ↑ 13.08.2023 08:37 ..мій комплект не переживе 1.5в вочевидь..
Головне слідкувати за температурами.
-
Prescott
Member
Так а что за ними следить? Думать над охлаждением придётся, стоковые радиаторы - курам на смех.l-m: ↑ 13.08.2023 22:56оловне слідкувати за температурами.
-
911kent
Member
Привіт.
Збираю по проханню знайомих школяру з запасом на майбутнє комп"ютер.
Бюджет обмежений, вжимаюсь на всьому.
Конфіг:
Р5 5600х
3070
б450
Під фул хд.
Стало питання в виборі озу.
Підкажіть будь ласка що дивитися на 16гб і що оптимально буде для даної конфігурації?
Без розгонів і т.д. Просто в хмп.
Брати будь який 3200 16-16-16-36 і не паритися? Чи додати 400грн і взяти 3600 16-19-19-36/39?
Різниця буде при такому конфізі чи ні?
Збираю по проханню знайомих школяру з запасом на майбутнє комп"ютер.
Бюджет обмежений, вжимаюсь на всьому.
Конфіг:
Р5 5600х
3070
б450
Під фул хд.
Стало питання в виборі озу.
Підкажіть будь ласка що дивитися на 16гб і що оптимально буде для даної конфігурації?
Без розгонів і т.д. Просто в хмп.
Брати будь який 3200 16-16-16-36 і не паритися? Чи додати 400грн і взяти 3600 16-19-19-36/39?
Різниця буде при такому конфізі чи ні?
-
a_z_z_y
Member
911kent
Зверніть увагу на кіти 3600мгц з CL17 а то і CL18.
На копійку дорожче від 3200с16, але однозначно краще будуть.
Я б ще в сторону Ryzen 5600 без Х дивився. Якщо він дешевше, то гарне місце зекономити. А ті +200мгц різниці можна в біосі в один клік додати
Зверніть увагу на кіти 3600мгц з CL17 а то і CL18.
На копійку дорожче від 3200с16, але однозначно краще будуть.
Я б ще в сторону Ryzen 5600 без Х дивився. Якщо він дешевше, то гарне місце зекономити. А ті +200мгц різниці можна в біосі в один клік додати
-
2chemp
Member
Привет. Подскажите плз, платформа: 13700к, asus z790e strix, DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz FURY Beast RGB (KF560C36BBEAK2-32) 2 комплекта. Когда стоял один комплект, 2 планки памяти на своем дефолтном хмп профиле, частота 6000Mhz не было проблем.
Поставил второй комплект, начались синие экраны, вылеты, фризы, мемтест показывает около 10 ошибок. Киберпанк вылетает после 5-10 минут игры. Пробовал разные биосы - не помогло.
Снизил частоту памяти до 5600 - нет проблем, мем тест проходит с 0 ошибок, и только раз в пару недель бывает фриз компа или синий экран. Что можно еще попробовать? Или сдавать память по гарантии?
Поставил второй комплект, начались синие экраны, вылеты, фризы, мемтест показывает около 10 ошибок. Киберпанк вылетает после 5-10 минут игры. Пробовал разные биосы - не помогло.
Снизил частоту памяти до 5600 - нет проблем, мем тест проходит с 0 ошибок, и только раз в пару недель бывает фриз компа или синий экран. Что можно еще попробовать? Или сдавать память по гарантии?
-
Megaclite
Member
Може комплекті різні чіпи2chemp: ↑ 31.08.2023 20:58 Привет. Подскажите плз, платформа: 13700к, asus z790e strix, DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz FURY Beast RGB (KF560C36BBEAK2-32) 2 комплекта. Когда стоял один комплект, 2 планки памяти на своем дефолтном хмп профиле, частота 6000Mhz не было проблем.
Потрібено підібрати вольтаж CPU IMC VDD2 і IVR VDDQ TX
Або замінити на 2х32
-
2chemp
Member
Если модули не работают на частоте, которая обещана, то это гарантийный случай?Megaclite: ↑ 31.08.2023 21:13 Може комплекті різні чіпи
Потрібено підібрати вольтаж CPU IMC VDD2 і IVR VDDQ TX
Або замінити на 2х32
-
Megaclite
Member
нє2chemp: ↑ 31.08.2023 21:26Если модули не работают на частоте, которая обещана, то это гарантийный случай?Megaclite: ↑ 31.08.2023 21:13 Може комплекті різні чіпи
Потрібно підібрати вольтаж CPU IMC VDD2 і IVR VDDQ TX
Або замінити на 2х32
-
Himars1hno
Junior
Парни глупый вопрос конечно но надеюсь кто то подскажет... При "gear down mode ON" игнорируется ли значение command rate если выставлено на 1T например, то оно может работать и на 2T?
Вот прям хорошего объяснения я не нашел ,только на англоязычных форумах человек написал что при GDM ON грубо говоря command rate на 2.5T словно работает (как я понял).
Хотелось бы понять что с ним делать , я пытался его отключить и выставить 15-ые тайминги при частоте 3733 по калькулятору но система выдавала при запуске синий экран ,и работает только при GDM ON на 16-ых таймингах на 3733 частоте (память CRUCIAL Ballistix Sport LT Gray DDR4 3200MHz).
Вот прям хорошего объяснения я не нашел ,только на англоязычных форумах человек написал что при GDM ON грубо говоря command rate на 2.5T словно работает (как я понял).
Хотелось бы понять что с ним делать , я пытался его отключить и выставить 15-ые тайминги при частоте 3733 по калькулятору но система выдавала при запуске синий экран ,и работает только при GDM ON на 16-ых таймингах на 3733 частоте (память CRUCIAL Ballistix Sport LT Gray DDR4 3200MHz).
-
a_z_z_y
Member
Himars1hno
Без GDM стабілізувати на високих частотах важко. Краще жити на парних таймінгах
Спробуйте CL 14, на мікронах це можливо. Почати рекомендую з 3600мгц частоти і потім збільшувати. Але боюся вам не сподобаються вольтажі.
До того ж виграш по латентності від CL14 може знівелюватися меншою частотою оперативки + погіршиться пропускна здатність.
Ось що дає CL14 проти CL16 при інших майже ідентичних таймінгах (приклад на самсунг B-die)
У мікрона tRFC від збільшення вольтажу не жметься ніяк. Тобто від CL16 -> CL14 профіт буде менше 1нс
Без GDM стабілізувати на високих частотах важко. Краще жити на парних таймінгах
Спробуйте CL 14, на мікронах це можливо. Почати рекомендую з 3600мгц частоти і потім збільшувати. Але боюся вам не сподобаються вольтажі.
До того ж виграш по латентності від CL14 може знівелюватися меншою частотою оперативки + погіршиться пропускна здатність.
Ось що дає CL14 проти CL16 при інших майже ідентичних таймінгах (приклад на самсунг B-die)
- 3800мгц 16-17-16-32-48 1.33в
- 3800мгц 14-17-14-31-48 1.48в
У мікрона tRFC від збільшення вольтажу не жметься ніяк. Тобто від CL16 -> CL14 профіт буде менше 1нс
-
Alexanderxxl
Member
Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть такая вот память kingston fury renegade ddr4 16gb (2x8gb) 3600mhz вопрос в том можно ли повышать в обще напряжение при разгоне ее, и до скольки максимально допустимо чтоб не згорела ?? ато уж очень переживаю по этому поводу. Повышение напряжения это сильно плохо или до какого-то порога ничего страшного???
-
Vpupkin
Member
Alexanderxxl
ddr4 годами работает при 1.45в и даже выше, если прям страшно то остановитесь на 1.4в.
ddr4 годами работает при 1.45в и даже выше, если прям страшно то остановитесь на 1.4в.
-
Alexanderxxl
Member
Vpupkin
Спасибо
Спасибо
-
WalkMan
Member
Alexanderxxl
Залежить від того які там чипи, їх температура та що в результаті хочете отримати.
Залежить від того які там чипи, їх температура та що в результаті хочете отримати.
-
Alexanderxxl
Member
WalkMan
Чипы hynix , по температуре не знаю, а хочу поднять частоту но и надо поднимать напряжение
Чипы hynix , по температуре не знаю, а хочу поднять частоту но и надо поднимать напряжение
-
WalkMan
Member
Alexanderxxl
я свого часу користувався цим гайдом https://github.com/integralfx/MemTestHe ... a-baseline
В загальному 1,45В це безпечна напруга, але ще треба враховувати і температуру чипів, оскільки можлива втрата стабільності.
я свого часу користувався цим гайдом https://github.com/integralfx/MemTestHe ... a-baseline
В загальному 1,45В це безпечна напруга, але ще треба враховувати і температуру чипів, оскільки можлива втрата стабільності.