Vasia01
Раджу зупинитися на 6000мгц cl30.
Сильного значення бренд оперативки не має.
32,48гб то буде одноранкова оперативка з потенціалом розгону (якщо воно вам взагалі потрібне)
64,96гб - дворанк.
Який об'єм вам потрібен ніхто крім вас не знає. Ви щось серьозне будете запускати для робочих задач ?
Зважаючі на бюджетний комплект я б брав 32гб і не парився б.
Останні статті і огляди
Новини
Память для AMD Ryzen
-
a_z_z_y
Member
-
Vasia01
Junior
a_z_z_y
Дякую, разгоном не балуюсь, не для рабочих задач, так чисто иногда поиграть.. в COD4 MW mp))
Дякую, разгоном не балуюсь, не для рабочих задач, так чисто иногда поиграть.. в COD4 MW mp))
-
Megaclite
Member
непотрібно стількиVasia01: ↑ 26.01.2025 18:29 Подскажите, под новую сборку GIGABYTE B850M DS3H + Ryzen 5 7500F сколько оперативы в наше время надо? Думаю 2*24 или 2*32 уже брать?
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 4gx2-rs5k/
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 4g640c32k/
По ссылкам норм оператива чи не? Бо не шарю в ней.
GOODRAM 32GB 6000c30
-
Untegental
Member
Вітаю, підкажіть актуальний сет пам'яті.
Ціль DDR5 128гб 4 планками, або 96 2 планками. Не розумію чи має сенс другий варіант, чи 2 планки швидші на поточних залізяках чи 4 теж норм.
В першому випадку спочатку візьму 64 які в короткій перспективі подвою.
Швидкість і таймінги щось оптимальне по ціна\якість
Збирати буду з появою на риночку 5070ті карт.
Почну з проца 7700 який фактично вже є, і пізніше може буде замінений на щось більш продуктивне в разі як не буде вистачати.
Мамка скоріше всього щось типу Asus TUF GAMING B850M, ще не обрана.
Задачі = Фотошоп, Давінчі, ігри.
Ціль DDR5 128гб 4 планками, або 96 2 планками. Не розумію чи має сенс другий варіант, чи 2 планки швидші на поточних залізяках чи 4 теж норм.
В першому випадку спочатку візьму 64 які в короткій перспективі подвою.
Швидкість і таймінги щось оптимальне по ціна\якість
Збирати буду з появою на риночку 5070ті карт.
Почну з проца 7700 який фактично вже є, і пізніше може буде замінений на щось більш продуктивне в разі як не буде вистачати.
Мамка скоріше всього щось типу Asus TUF GAMING B850M, ще не обрана.
Задачі = Фотошоп, Давінчі, ігри.
-
a_z_z_y
Member
Untegental
Наразі плашки бувають або 32гб, або 48гб. Це буде у дворанк виконанні.
Щоб набрати 128гб вам треба буде 4 плашки 32гб, а для 96гб достатньо буде двох 48гб.
4х дворанка буде дуже важко тягнути контроллеру. А дві плашки відчутно легше.
Наразі плашки бувають або 32гб, або 48гб. Це буде у дворанк виконанні.
Щоб набрати 128гб вам треба буде 4 плашки 32гб, а для 96гб достатньо буде двох 48гб.
4х дворанка буде дуже важко тягнути контроллеру. А дві плашки відчутно легше.
- Ну і не забуваємо офіційні дані
-
Untegental
Member
a_z_z_y
Зрозумів, дякую
А якщо конкретніше, на що дивитись, ці наче найдешевші 6000них, вони норм? Чи варто обрати щось інше?
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... t=priceAsc
Зрозумів, дякую
А якщо конкретніше, на що дивитись, ці наче найдешевші 6000них, вони норм? Чи варто обрати щось інше?
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... t=priceAsc
-
a_z_z_y
Member
Untegental
6000с30 то будуть чіпи Hynix. Воно приблизно має однаковий потенціал.
В мене китайські плашки Kingbank 2x24gb 6800с34 запустилися на 10200мгц одним модулем:
6000с30 то будуть чіпи Hynix. Воно приблизно має однаковий потенціал.
В мене китайські плашки Kingbank 2x24gb 6800с34 запустилися на 10200мгц одним модулем:
- HWBot Country Cup 2024
-
Untegental
Member
a_z_z_y
А що не так з кінгстон?
Вибачте я просто сподівався на якісь більш точні рекомендації, і не сильно самостійно розбиратись в тематиці.
А що не так з кінгстон?
Вибачте я просто сподівався на якісь більш точні рекомендації, і не сильно самостійно розбиратись в тематиці.
-
AndP
Member
Нормально с ними всё. ЖСкилы, немного дешевле чем Кингстоны и Корсары, потому они и пользуются бОльшим спросом.
-
Untegental
Member
AndP
Зрозумів.
Просто вбивши 96гб 48+48, з частотою 5600-6400 найдешевшим я побачив варіант який скинув.
Чи може є резон щось замовити, я в цілому не поспішаю, все одно очікую на rtx5000?
Зрозумів.
Просто вбивши 96гб 48+48, з частотою 5600-6400 найдешевшим я побачив варіант який скинув.
Чи може є резон щось замовити, я в цілому не поспішаю, все одно очікую на rtx5000?
-
vltk
Member
Untegental
Кингстон сам не делает ни модули, ни чипы памяти, ни чип пмик. А в готовом виде покупает лейбированный под него продукт. Кто сделает под 3-6 месяцев контракт дешевле, у того и берет. Модуль с тем же названием через 3-6 месяцев уже может иметь другую начинку и другим по количеству слоев текстолита (чтоб еще дешевле) и даже по типу чипов памяти. Только чтоб поддерживалось то, что записано в хмр. А у гскил или тимгрупп, не так. Вам же надо от модуля иметь запас на разгон, что эквивалентно стабильности при увеличении количества модулей в будущем и точно будет меньше исходный разброс параметров между модулями и лучший биниг чипов. Но если хотите почувствовать себя хоть чуток королем на камне, тогда можно кингстон.
Кингстон сам не делает ни модули, ни чипы памяти, ни чип пмик. А в готовом виде покупает лейбированный под него продукт. Кто сделает под 3-6 месяцев контракт дешевле, у того и берет. Модуль с тем же названием через 3-6 месяцев уже может иметь другую начинку и другим по количеству слоев текстолита (чтоб еще дешевле) и даже по типу чипов памяти. Только чтоб поддерживалось то, что записано в хмр. А у гскил или тимгрупп, не так. Вам же надо от модуля иметь запас на разгон, что эквивалентно стабильности при увеличении количества модулей в будущем и точно будет меньше исходный разброс параметров между модулями и лучший биниг чипов. Но если хотите почувствовать себя хоть чуток королем на камне, тогда можно кингстон.
-
AndP
Member
vltk
предпологаю, можно даже сказать, что уверен, в Renegadе ничего плохого не засунут.
предпологаю, можно даже сказать, что уверен, в Renegadе ничего плохого не засунут.